Reacties voor: Google Analytics meet nu iOS-appinstallatie en gebruik

Met Google Analytics kun je zien in hoeverre mensen iPhone- en iPad-apps installeren en daadwerkelijk blijven gebruiken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 8 reacties

  1. Kan een gebruiker dit soort toepassingen ook blokkeren?
    Ben niet blij met dit soort ontwikkelingen.

  2. Google geeft wel zo een inkijkje in de marketing methoden.
    Vindt het steeds onsmakelijker worden. We zijn voortdurend prooi en alles wat we doen wordt gevolgd. Het betekent dat mijn smartphone niet meer iets persoonlijks is.
    Dat wil ik helemaal niet.

  3. Voor ontwikkelaars een mooie vernieuwing,hopelijk wel met een opt out voor gebruikers.

  4. Gebruik DuckDuckGo op iOS 8 Safari browser. Is dat een optie?

  5. Het wordt tijd dat Apple (of iemand anders, ontwikkelaar) een instelbare firewall à la ‘Little Snitch’ voor OSX ter beschikking stelt. Dan kunnen we dit soort zaken gewoon naar keuze blokkeren of niet. Dat zou de acceptatie alleen maar vergroten.

  6. Origineel geplaatst door Johan
    Google geeft wel zo een inkijkje in de marketing methoden.
    Vindt het steeds onsmakelijker worden. We zijn voortdurend prooi en alles wat we doen wordt gevolgd. Het betekent dat mijn smartphone niet meer iets persoonlijks is.
    Dat wil ik helemaal niet.

    Dat is het echt nooit geweest. Al sinds de allereerste GSM’s kan de provider zien waar die dingen zich bevinden. Sinds de eerste keer dat je met je telefoon het internet op ging, konden webdiensten dat ook.

    Een belangrijk deel van onze economie leunt er nu eenmaal op ‘gratis’ diensten waarbij de gebruiker het doelwit is van marketingacties, anders kunnen die diensten niet gratis zijn.

  7. @Bart: Dit vind ik appels met peren vergelijken. Dat de telefoon getraced kan worden zie ik niet als een probleem. Zo werkt het systeem nu eenmaal.

    Dat Google via apps kan zien wat ik doe en waar ik ben, vind ik niet terecht. Ook betaalde apps kunnen van Google analytics gebruik maken, terwijl ik juist betaald heb om van de advertenties verlost te zijn. Ik betaal er ook voor om niet ( of meer) in databanken opgenomen te worden.

    Ik hoop dat er spoedig een app verschijnt die het dataverkeer kan filteren zoals Little Snitch kan op OSX.

  8. @Bart: Gelijk Bart, en daarom vind ik dat je maar beter voor diensten kunt betalen. ‘Gratis is een leugen’. Helaas wordt er veel aan ons opgedrongen en er wordt slim ingespeeld op de behoeften van mensen. Je hebt gewoonweg niet altijd een keuze.
    Het wordt tijd voor een complete omslag. Ind.ie is er al mee bezig.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.