Reacties voor: Google pauzeert ontwikkeling van chatapp Allo, zet nu in op sms-opvolger RCS

Wat zijn de verschillen met iMessage?
Google pauzeert de verdere ontwikkeling van chatapp Allo. In plaats daarvan zetten ze vol in op een nieuwe standaard voor chatten genaamd RCS die de opvolger van sms moet worden. Wat kan je met deze standaard en wat zijn de voordelen? Wat kun je als iPhone-gebruiker hiermee en wat zijn de verschillen met iMessage?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 6 reacties

  1. Google is echt lost qua chat appa.
    Volgens mij lees ik niks over Google Hangouts, dat is ook al een chat app. Een best goeie btw: heel makkelijk om een chat over te laten lopen naar een videoconference inclusief screen sharing.

  2. Er is één groot privacy voordeel aan RCS: de berichten zijn niet in handen van één commerciële partij, wat de privacy nachtmerrie is bij iMessage en WhatsApp c.s.
    De telefoon providers zien de berichten van een klant wel, maar niet de gehele conversatie over netwerken heen. Bovendien vallen telco’s onder veel striktere privacy wetgeving dan de social networks. Andere commercieel partijen hebben moeilijk toegang tot RCS’s en overheden (in beschaafde landen) moeten toegang per gebruiker vragen.

  3. Arme Google, ze hebben echt geen idee meer wat te doen. Alles faalt jammerlijk ook.

    Ik ben blij dat ik al een tijdje weg ben bij zowel Facebook als Google. Ze modderen maar lekker aan, zolang ik iMessage heb (en voor de Android vrienden gewoon sms) kom ik prima uit de voeten. Dat mensen eigenlijk nog zo’n Android spionage apparaat willen!

  4. Origineel geplaatst door constantin
    […] RCS: de berichten zijn niet in handen van één commerciële partij, wat de privacy nachtmerrie is bij iMessage […]

    privacy nachtmerrie bij iMessage ? wat bedoel je daar mee?

  5. @dries6951:
    Mijn punt is dat telco’s en zelfs snail mail bedrijven onderhevig zijn aan wetgeving die de gebruikers tot op zekere hoogte beschermt. De “nieuwe” communicatie bedrijven proberen actief de mazen van de wetgeving op te zoeken zie de privacy settings van Facebook. meerdere aanvaring over delen van adresboek door WhatsApp, etc.
    iMessage is zeker niet het meest treffende voorbeeld van een privacy nachtmerrie. Bijvoorbeeld, persoonlijk heb ik besloten dat ik Apple genoeg vertrouw om hun diensten te gebruiken, inclusief iMessage. Maar Apple weigert al jaren onafhankelijk partijen inzicht te geven in de technische werking ervan. Dus eigenlijk hebben we alleen hun woord dat er geen gekke dingen gebeuren.

  6. Ik wil geen Google rommel op mijn iPhone. Punt uit!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.