Reacties voor: Google verzamelt bijna tien keer meer gebruikersdata dan Apple

Kortgeleden bleek dat Google altijd je locatie bijhoudt, ook als je dat niet wil. Het leidde al snel tot forse kritiek op Google. Nu blijkt uit een nieuw onderzoek dat Google ook via de webbrowser op je mobiele toestel behoorlijk wat data verzamelt - wel tien keer zoveel als Apple.
Jim Pedd - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Niet waar!
    Dat geloof ik niet!

    Doh.. dit was toch te verwachten..

  2. Dat dit te verwachten is snapt vrijwel iedereen. Wat kunnen we er tegen doen? Momenteel erg weinig. Zelf boycot ik Google en Facebook zo veel mogelijk. Ik vind het gewoon crimineel hoe ze te werk gaan en hoop op globaal inzicht op dat gebied.

  3. Ik ben anti google, maar ben ook niet achterlijk. Dankzij de basisprincipes vaan het internet weten ze al teveel van me. Vandaar dat ik geen G apps op me telefoon wil/heb.

  4. Daarom gebruik ik Ghostery als browser op iphone. Trackers worden en advertenties worden geblocked. Trouwens in Safari op ios 12 is het ook mogelijk trackers te blokken.

  5. Toch moet ik als Apple liefhebber toegeven dat ik graag en erg vaak gebruik maak van Google maps, Google streetview en Google agenda met Google tasks.
    Gewoon omdat het enorm handig is en er zeer veel apps gebruik van maken op meerdere platforms.
    Gelukkig zijn er op IOS inmiddels ook veel Google apps.
    En privacy is iets wat in de Efteling thuishoort !!

  6. @Jesper: Heb ik ook gelezen. Zo kun je zien hoe die (in mijn ogen) smeerlappen te werk gaan.
    Ik vermijd ook zoveel als mogelijk G-spul, maar er is op deze manier geen ontkomen aan. Welke instantie/overheid gaat het halt toe roepen. Ik wil de baas zijn over mijn data. En aub geen kul opmerkingen over ‘hutje op de hei’ of ‘geen smartphone gebruiken’ want dat is te makkelijk en niet de oplossing.

  7. Iedereen “verzamelt” van alles over jou als persoon en niet alleen op je pc of smartphone,de belastingdienst weet alles over je en wat te denken als de “sleepwet” van de overheid in werking treedt,en daar hoor je bijna niemand over, datagegevens verzamelen in het kwadraat en nog wettig bovendien !

  8. Goh…

    Het heeft ook zijn voordelen toch? (en bij mij staan ze ook allemaal uit, en ik heb geen facebook of twitter of gelijk welke andere zooi.)

    Toen je vroeger telefoneerde, wisten ze ook naar wie je belde… geen kat die er wakker van lag 🙂

    Ik ben gestopt van me te ergeren aan dergelijke zaken, en zie er de positieve kanten van in. Fijn die maps van google! En gratis!

    (en voor de lol… onderaan dit kadertje waar ik momenteel mijn mening geef staat er: ‘Bewaar mijn naam, e-mailadres en website in deze browser… oh, ja ik kan het afzetten :D)

  9. Mensen draaien door met dit soort privacy gebeuren. Ben ik nu de enige die dit niks boeit? Ik heb toch niks te verbergen?
    Ik moet alleen maar lachen als mensen opeens geen Google meer gaan gebruiken of na het lezen van dit bericht geen Android telefoon meer halen.
    Ge-wel-dig.. Waar men zich toch druk om kan maken…

  10. Ik vind het prima 👍 Google levert zoveel moois dat ik het er graag voor over heb. Je leven is te kort om paranoia te zijn.. 😉

  11. Origineel geplaatst door Toine
    Ik vind het prima 👍 Google levert zoveel moois dat ik het er graag voor over heb. Je leven is te kort om paranoia te zijn.. 😉

    Ja laten we allemaal geen ruggengraat en principes meer hebben🙈🤔😏

  12. Origineel geplaatst door Alexander
    Mensen draaien door met dit soort privacy gebeuren. Ben ik nu de enige die dit niks boeit? Ik heb toch niks te verbergen?

    Ik moet alleen maar lachen als mensen opeens geen Google meer gaan gebruiken of na het lezen van dit bericht geen Android telefoon meer halen.

    Ge-wel-dig.. Waar men zich toch druk om kan maken…

    Het beticht wat je zojuist heb gepost, zegt meer over jezelf dan een heel boekwerk. Wat een dom-me opmerking.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.