Reacties voor: Toekomst: Gofor laat je drones inhuren via iPhone-app

Gofor laat je drones bestellen via een iPhone-app. Een drone kan taken uitvoeren, zoals kijken hoe druk het is of een plek bezet houden.

Reacties: 6 reacties

  1. Leuk concept en misschien werkbaar in rustige steden/dorpjes, maar in een drukke stad… Ook vraag ik me af hoelang een drone in de lucht kan blijven voordat de accu leeg raakt en wat dan…

  2. Een parkeerplaats bezet houden..? Ik denk eerder dat je dan een platte drone of er helemaal geen één meer hebt.

    Informatie over een restaurant, drukte, leeftijd, e.d. zijn op een andere manier sneller verkrijgbaar.

    Het concept van een drone huren is zeker wel levensvatbaar, alleen veel voorbeelden die in dit filmpje worden gebruikt, lijken onzinnig.

  3. Alsof iedereen zomaar drones in de lucht mag sturen, al dan niet op bestelling via een derde.

  4. Misschien kun je er eentje huren om dit soort beelden te maken 🙂

  5. Je moet als brave burger straks dus ook al luchtafweer geschut op je dak zetten om nog een beetje privacy te hebben …

  6. Ik vlieg zelf met multicopters, maar door de wetgeving gaat dit concept er toch niet doorkomen in NL: het is voor de hobbyist bv verboden binnen een afstand van 150m van aaneengesloten bebouwing te komen, het is verboden om boven mensenmenigten te vliegen.

    Voor een prof gelden nog veel meer en strengere regels.

    Praktisch punt: hoe willen ze voorkomen dat de UAV in follow-me mode tegen een lantarenpaal aan vliegt of in een boom? Er zijn mij nog geen modellen bekend met object-avoidance systemen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.