Reacties voor: ‘Goedkopere iPhone moet innovatieve killer in segment worden’

Apple denkt aan een goedkopere iPhone en doet dat met name voor de enorme markt in China waar veel winst valt te behalen met een prepaid-model. Dat zegt analist Mike Abramsky na een gesprek met Apple.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. Snap, het lijkt er dan toch juist wel op dat er dan vlot een goedkopere iPhone kan komen? Apple denkt er hard over na ( en is er natuurlijk al ongeveer mee klaar)

  2. Ik snap die eindconclusie ook niet helemaal.

  3. Snap het, zou een goede zet zijn, maar ze moeten het wel goed aanpakken, ik denk dat ze doelen op het prepay segment, ze moeten uitkijken dat er geen (ik noem het maar) bjorn borg effect onstaat, eerst is het cool om het te dragen, even later lopen ‘snotapen’ van nog geen 8 jaar ermee rond

  4. @Mathijs: inderdaad, dan sta je binnenkort goed voor paal met je iphone.

  5. Kleine nuancering:
    Het gaat om 9 miljard dollar omzet in China, niet 9 miljard winst.

  6. Origineel geplaatst door pandinus
    Kleine nuancering:
    Het gaat om 9 miljard dollar omzet in China, niet 9 miljard winst.

    Je neemt me de woorden uit de mond

  7. Wow 9 miljard dollar winst? Dan hadden ze allaaaaaamg nog eens 40.000 Apple Stores gebouwd daar xD

    Fijn dat ze erover nadenken, ze zijn de concurrentie met Android vooralsnog deels uit de weg gelopen tot nu.

  8. @thechip: Als hij t nou eens is met Matthijs, wat ik ook ben btw. Kinderen horen geen iPhone maar iPods te hebben. En de exclusiviteit van de iPhone is dan direct verloren (of Apple maakt ze net als bij de iPod de goedkope modellen in allerlei kleurtjes). Dus ik vind je een beetje aanstellen met je ‘on-topic’ bericht.

  9. @Ferry: Die hele heisa over exclusiviteit komt me echt de keel uit onderhand… Je brengt geen smartphone uit met iMessage om de exclusieverd uit te hangen. Je concurreert niet om de exclusieverd uit te hangen. De iPhone is buiten de prijs om niet gemaakt om exclusief te zijn. Hou dan ook op met die drogredenen te verspreiden, hoe hoger het marktaandeel hoe beter. Hoe meer mensen iPhones hebben, hoe meer je met elkaar kunt doen via die iPhones.

    Denk je dat Apple iMessage zou uitbrengen als ze in elk land maximaal 10.000 klanten wilden? Nope, lijkt mij ook sterk 😉

    WhatsApp was nooit zo’n succes geworden als de iPhone geen succes was geworden. Volgens mij had het niet eens bestaan zonder de iPhone, want je moet maar op het idee komen terwijl je met je iPhone aan de haal bent. Exclusief my ass, koop maar een Nokia uit 1996 dan.

    No offense naar jou toe trouwens, m’n commentaar ging puur over “iPhone exclusief”, wat een imago is en niet waarheid.

  10. Bubbly heeft gelijk. De iPhone is gewoon een telefoon. Iedereen kan en mag hem kopen, ook kinderen. Jullie rijden toch ook niet allemaal in een bugatti?

  11. Kameradski Abramski spreekt ware woorden. Hoewel ik het niet erg vind als de iPhoneski een iets exclusiever toestelski blijft.
    Peterski

  12. Waaaa wat zielig van sommigen! Kan mij het nou schelen of mijn buurjochie ermee loopt of wie dan ook… Exclusiviteit?? Zooo, anders loop je ff naast je schoenen! Ik koop een toestel wat ik mooi vind maar vooral om het os! Toch niet omdat ik me zogenaamd wil onderscheiden?? Er lopen al miljoenen met een iPhone, zo bijzonder ben je allang niet meer met een iPhone.. Gelukkig niet, anders krijgen sommigen het in hun bolletje…

  13. @Daejji: Denk aan je bloeddruksky!

  14. In mijn geval klinkt het goed. Verhoogd de waarde van de totale iPhone markt ook nog. Vooral AppStore. Ik ben het aan de ene kant wel eens over dat kinderen met een iPhone lopen. IPhone’s zijn niet geschikt voor kinderen wegens nalatigheid. Eigenlijk heeft een kind niet eens een mobiel nodig als het aan mij ligt. Ik had er pas één toen ik 18 werd en dat was een simpele Sony. Maar ik miste het echt niet al die jaren daarvoor. Laat me terug denken aan kinderen van 10 met een Nokia vroeger. Belachelijk…

  15. Ik snap het wel. Als Apple er voor zorgt dat de duurdere iphones maar niet kwa prestatie en bouwkwaliteit moet inleveren ben ik voor.

    Ik had op mijn 14 ook al een Nokia 3310 ( was toen net nieuw). Iedereen had die thuis gewoon om maar bereik te zijn als er iets was. Ik vind het ook overdreven om een kind van 10/11 een iPhone te geven. Maar dat is hetzelfde als ik dat ik het niet snap dat sommige mensen hun kleuters laten spelen met hun iPad/iPhone…

  16. Mijn god, een iPhone is maar een iPhone :-s

  17. Voor mij geldt dat de iPhone betrouwbaar is, hij werkt gewoon. Keer op keer weer… niet te hoeven restarten geen memory dump te hoeven doen enz enz.
    Apple heeft hier mijnsinziens over nagedacht, ze zijn de juiste richting opgegaan en hebben de goede keuzes gemaakt. Exclusief is hij allang niet meer, kijk op een feestje eens rond! Wie heeft er nu geen 1…

  18. @pommetje: Sluit me hier helemaal bij aan

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.