Reacties voor: ‘Goedkope iPhone kan gevaarlijk zijn voor Apple’

Count Pacific Crest-analist Andy Hargreaves waarschuwt Apple voor de goedkope iPhone: deze zou het merk 'Apple' kunnen beschadigen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. Voor het eerst een analist die zelf lijkt na te denken, in plaats van meehuilen met de wolven in het bos.
    Eerst moet Apple volgens analisten en de pers een budget-iPhone maken, daarna is het een 5 inch iPhone, vervolgens biedt de iWatch grote mogelijkheden. Zelf nadenken lijkt er niet bij, men roept elkaar maar na.

    Mij lijkt een goedkope iPhone om de redenen die hij niet noemt ook niet zo reëel. Ja, het marktaandeel van Samsung is veel groter, maar verdienen ze buiten de Galaxy’s ook maar iets op hun telefoons? Ik vraag het me af.

  2. Zoals al eerder aangegeven zal een goedkope iPhone de doodsteek betekenen. Apple wordt dan een gewone gsm leverancier die meedoet met de rest en niet zijn eigen weg gaat en redelijk exclusief blijft.
    Maar het is te verwachten, de geschiedenis herhaalt zich. Toen Jobs wegging bij Apple werd het ook zienderogen minder. Pas toen hij terug kwam werd het weer beter. Herlaas komt hij nu zeker niet terug en gaan de aandeelhouders eisen dat er meer verkoop komt.

  3. Ik vind en vond altijd al dat Apple op zijn eigen manier goede producten maakt.
    Apple is duur en geeft ook een luxe uitstraling zoals in het artikel ook genoemd word.
    Ik zelf heb veel apple producten en ja het kost wat maan dan heb je ook zeker wat.

  4. Waar haalt hij die 180dollar vandaan? Ik denk dat Apple voor 250€ bv wel een leuk budgetmodel( voor bv China) kan maken met de a5 chip en retina display en 5mp camera. Moet toch lukken niet? Ok de gebruikte materialen zullen niet van superkwaliteit zijn maar daar zullen ze niet om malen in China.

  5. Het maakt niet uit of ze de budget iphone maken ofniet.!
    Binnen 5 jaar is apple europe failliet.!!

  6. Waarom al dat gehaat op Apple ik vind het een geweldig bedrijf.

  7. Origineel geplaatst door Tokke
    Waar haalt hij die 180dollar vandaan? …

    Niet 180 dollar verkoop, maar 180 dollar om te maken.
    Dus het model zal duidelijk meer dan die 180 dollar moeten gaan kosten volgens hem.

  8. Ik denk dat het best kan, maar dan wel een budget toestel van goede kwaliteit. Je ziet nu mensen met een tweedehands 3GS of een 4 rondlopen en daar heel tevreden mee zijn. Dat is denk ik de doelgroep. Iets mindere specs, maar wel de kwaliteit die we van Apple gewend zijn. Maar dan zit ik eerder aan toestellen van rond de 350 euro te denken dan lager. Nokia doet het op een vergelijkbare manier met de Lumia 620.

  9. Ik zie geen markt voor een goedkopere iphone, als je een goedkopere iphone wil koop je gewoon een 2e hands iphone 4

  10. @Barry55: lachwekkend, Ik ben geen fanboy heb enkel een iPhone.. Maar failliet? Apple heeft nog ook de imac, macbook, ipad, ipod, i…

  11. @Japser: Helaas zijn de producten van Apple veeeeel te duur!!
    Ik heb serieus overwogen een MacBook Pro te kopen maar om €2500,- uit te geven doe ik maar niet..

  12. @Klaas: Nu overdrijf je wel een beetje vind ik hoor. Een Macbook Pro is er vanaf €1276 … Zo duur is dat nou ook weer niet.

  13. Persoonlijk denk ik niet dat een goedkope iphone gevaarlijk is voor Apple. Onder goedkoop icm met Apple denk ik namelijk aan een bedrag van rond de € 400 – € 450,=. Daarvoor kunnen ze ongetwijfeld een Iphone 5 mini maken met de specs van een iphone 4S. Ik geloof dan ook nog wel dat er € 200,= aan verdient kan worden en ze een goede telefoon neer kunnen zetten.

    Dat de iPhone 5 te duur is blijkt wel uit de verkoopcijfers. Apple verkoopt goed, maar verkoopt meer iPhone 4 en 4S dan 5 modellen.

    De enigste doodsteek die ze dan nog kunnen maken is omdat de iPhone 5 dan niet meer verkoopt.

  14. Als ze dit doen lijkt mij persoonlijk het beste als de budget series goed herkenbaar zijn.
    Dan houd je toch genoeg mensen voor de premium series lijkt mij 🙂

  15. Analisten worden ook eens wakker. Apple probeert bij elke nieuwe Iphone weer de snelste en de beste hardware erin te stoppen. Als ze dat dan niet doen bij een eventueel budgetmodel, heb je toch gewoon het oude model Iphone. Of zie ik het nou verkeerd.

  16. waarom dat geklaag over dat apple duur is
    dat het zelfde als audi bevoorbeeld dat is net het zelfde
    een macbook pro kost echt geen 2500 euro beetje overdreven

  17. Origineel geplaatst door Barry55
    Het maakt niet uit of ze de budget iphone maken ofniet.! Binnen 5 jaar is apple europe failliet.!!

    Ach gut…ze dringen zelfs door tot de iPhoneclub…

  18. Voor degene die goedkoop een Smartphone wenst, zijn er zat Android toestellen. Anderzijds heb ik liever een 3GS dan een nieuw “plastic fantastic” ding van bijvoorbeeld Samsung.

  19. Doordat iedereen weer goedkoop wil, zijn er plofkippen en varkensflats…..

    En dan heb je straks een goedkope iPhone, wordt er weer gezeken over de dure abonnementen. Er zijn toch zat ‘goedkope’ alternatieven? Kijk dan gewoon naar Samsung oid.

  20. Er is toch al een budget iPhone voor ongeveer 25 euro een gratis iPhone 4 met belminuten en data, wat wil een mens nu nog meer. Een groot deel van de gebruikers heeft niet eens meer nodig. Al die nieuwe opties zijn leuk maar heb je die echt nodig, ik hoef mijn toestel niet tegen een ander toestel aan te houden ( S3) om bestanden te verzenden heb toch whatsapp, dropbox, FaceTime, ga zo maar door.

  21. Massa = kassa, marge laag maar grote aantallen. Bovendien boor je nieuwe klanten aan, kinderen krijgen een iphone terwijl die eerst alleen maar een goedkopere Samsung mochten van hun vader en moeder. Die blijven waarschijnlijk daarna ook bij Samsung terwijl ze ook een iphone klant hadden kunnen worden.

  22. Goedkope iphones zijn volgens geruchten enkel bedoeld voor China, daar waar ze veel minder verdienen dan Westerlingen. Dit lijk mij een goede zet om de immense koersdaling enigzins goed te maken.

  23. Origineel geplaatst door Jansen
    Dat de iPhone 5 te duur is blijkt wel uit de verkoopcijfers. Apple verkoopt goed, maar verkoopt meer iPhone 4 en 4S dan 5 modellen.

    Kannibalisme onder meerdere modellen is normaal. De iPhone 5 is niet per se te duur, maar heeft ook meer concurrenten. Zowel onder de eigen lijn als globaal gekeken naar de markt.

    En verder over meer 4/4S: Bron? In december maakte de 5 wel 68% op van alle iPhone verkopen. Vergeleken met een jaar geleden worden er meer legacy apparaten verkocht. Maar er worden er niet meer verkocht dan de iPhone 5.

  24. Pfff, en daar moet je analist voor zijn? Dit kan iedereen toch wel bedenken! Beetje open deur dit hoor…

  25. He he, eindelijk een analist die het snapt. Count Pacific Crest-analist Andy Hargreaves. Een goedkope Apple telefoon zal een flinke maar kortstondige boost geven; daarna kan Apple aansluiten bij het leger fantasieloze massafabrikanten die vooral goed zijn in het kopieern van innovatieve koplopers als eeehhh…. Apple. Als niemand zich meer op op de top, op het beste richt, waar blijft de innovatie dan? Maar speculanten interesseert dat geen bal, die hopen alleen maar op een kortstondig mega- succes om even te kunnen cashen. Laat die maar kletsen; Apple gaat hun eigen succesformule echt niet in de uitverkoop doen.

  26. wij hebben ook veel apple producten en ja ze zijn wat aan de dure kant maar zien er wel super luxe en gelikt uit dus wat maakt het uit?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.