Reacties voor: Glassgate: nieuwste rel rond iPhone 4?

Glassgate is het nieuwste probleem waarmee Apple wordt geconfronteerd. Volgens de website gdgt krast en breekt het glas van de iPhone 4 als er vuil in deze cases dringt.
Lees het complete artikel → Glassgate: nieuwste rel rond iPhone 4?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 86 reacties

  1. Dit is nu niet bepaald een iPhone4 specifieke issue…. mijn oude iPhone 3G had OOK dit probleem;
    het (witte) plastic vol met (diepe) scheuren door een slide on hoesje. Vooral zandkorrels zorgen voor veel schade!

  2. Zowel de fabrikant van de hoesjes als de koper. Als koper moet je natuurlijk altijd uitkijken, maar het is niet raar dat je ervan uit gaat dat hoesjes okay zijn. Apple treft geen blaam.

  3. Maar Apple geeft de cases toch niet uit..? Dat is toch een fout van de ontwikkelaar van de cases?!

  4. Wat een onzin. Apple heeft hier natuurlijk geen enkele schuld aan. Ik hoop dat dit zeker niet uitdraait op een ‘glassgate’ want dat zou werkelijk van de zotte zijn en keur eigenlijk iedere vorm van aamdacht hierover af. Als er dan persé een schuldige moet worden aangewezen is het de koper van het hoesje.

  5. Ja simpel! Koopt die hoedjes dan nimeer…

  6. Is expres zo gedaan. Apple weet dat ze een mooi designproduct hebben. En dan zorgen ze er op deze manier voor dat je er geen hoesje om kunt doen omdat hij dan beschadigd en je het mooie design niet ziet.

    (Nivo van deze reactie komt overeen met het nivo van deze “rel” beetje “als een lul op een slagroomtaart idee”)

  7. Ik heb een bal door het raam getrapt! Is de glazenmaker dan ook verantwoordelijk omdat hij geen breukvrij glas heeft geplaatst?

  8. en dan vraag je je af waar een hoesje je ook alweer tegen moest beschermen :]

  9. zucht.. wat een bullsh*t

  10. Dit is toch simpel op te lossen met een screenprotector. Deze zijn te koop vanaf een paar dollar! Hier kan Appel niks aan doen, ook de 3G krijgt krassen van een hoesje!

  11. ofje doet er eerst een screenprotector op ? :S

  12. Ejj er zit een deuk in me nieuwe ferrari, dus euh… Bedrijf is fout want hij kan niet tegen paaltjes? Natuurlijk! Dat is logisch toch?

  13. zelfde probleem op m’n iphone 4 door de bumper, rondom rond krasjes in de stalen rand.

  14. Fout van de fabrikant van de hoesjes..
    Dit heb je met elk hoesje op elk toestel als hij niet helemaal aansluit.

  15. Aiai wat een ellende nu weer, waar ben ik inshemelsnaam aan begonnen. En ik was nog wel zo blij met dat ding.

  16. De slide-case is bedoeld (en wordt als zodanig verkocht) om de telefoon te beschermen. Als dit niet werkt zoals je mag verwachten is het een ondeugdelijk product en is de leverancier hiervoor aansprakelijk.
    Dus de leverancier (en dus niet de fabrikant) aansprakelijk stellen voor de ontstane schade!

  17. Koop je de iPhone voor onder andere het otnwerp en dan gaat men er een hoesje/bumper omheen doen. Maar, het hoesje moet wel weer een uitsparring hebben voor het Apple logo op de achterkant :?.

    Gebruikers met deze klachten vervoeren de iPhone in een hoesje/bumper om de iPhone er vervolgens uit te halen als ze deze gaan gebruiken? Anders zie je de krasjes toch niet en boeit het toch ook niet? Met hoesje/bumper zie je ze toch niet.

    Om mijn iPhone komt iig nooit een hoesje/bumper.

  18. Tjonge jonge, van geregeld schoonmaken krijg je niets hoor. Ik heb een case om mijn i4 en haal deze er zo nu en dan af om het met een doekje schoon te maken. Logisch dat het vuil wordt.

  19. bedrijven die de slider-cases maken en daarbij zo’n opening vrijlaten

    De enige schuldigen lijkt me …
    Wat zou Apple hier de schuld voor moeten dragen ???

  20. Wel bepaald een iPhone4 specifieke issue, @Wouter. Ik heb mijn iPhone 4 een keer laten vallen. Alles is heel. Behalve de achterkant. Compleet aan diggelen. Daar had best iets meer geld in gemogen.

  21. Ik heb met mijn iPhone 4 nergens problemen mee ! 🙂 zowel niet met antenne prox sensor dit glas ofzo ! En zobizo dan kont er een krasje op het is een telefoon !! Als je geen krassen wil kun je hem net zo goed niet uit de doos halen !!

  22. Ik gebruikte voor de 3G en de 3Gs steeds een silicone sleeve en dat is voor mijn iPhone 4 nu niet anders (moest er wel een nieuwe kopen uiteraard).
    Geen van de drie had/heeft beschadigingen opgelopen maar ik heb ook nooit vertrouwen gehad in al die hard-covers.
    In ieder geval helpt het wel om je toestel regelmatig uit z’n hoes te halen om ‘m eens op te boenen ipv te wachten tot die vol zit met smeerlapperij.

  23. Klopt helemaal! Wanneer de achterkant gebroken of zwaar gekrast is vervalt ook gelijk je garantie (val, druk of stootschade)…. bumper met een screen/backside protector is het beste!

  24. Origineel geplaatst door Reimzter
    Wel bepaald een iPhone4 specifieke issue, @Wouter. Ik heb mijn iPhone 4 een keer laten vallen. Alles is heel. Behalve de achterkant. Compleet aan diggelen. Daar had best iets meer geld in gemogen.

    Besef eens wat je in je handen hebt! Als je je auto tegen de muur rijdt heeft ie’ ook schade…

    Je nokia van 10 jaar geleden kan tegen een stootje. Je nieuwe laptop moet je niet laten vallen, je iphone ook niet.

  25. Idd, was bij m’n iPhone 3G ook al. Daarom dus geen case meer voor mij… Trouwens, het hele design van de iPhone gaat met zo’n case ook verloren.

  26. Hallooooo het is een gebruiksvoorwerp geen kind dat een blijfende bloedneus heeft kom op hè ik snap dat jullie zuinig met je spullen om wilt gaan maar dit slaat echt alles, ik ben ook super zuinig op m’n spullen maar dit gaat wel heel ver, als je het niet wilt beschadigen berg het op, en trouwens mocht je iphone(tje) toch beschadigt zijn door je hoesje is het een slecht hoesje een goed hoesje heeft een zachte stoflaag dat dempt

  27. Het enige wat Apple te verwijten valt is dat ze wel het “keurmerk” erop hebben gezet. (made for iphone)
    Daarmee mag je toch wel aannemen dat het sowieso niet schadelijk is voor je iPhone

  28. Als ik een accesoire maak voor iets met de bedoeling juist schade te voorkomen dan heb ik iets fout gedaan wanneer blijkt dat mijn hoesje het tegenovergestelde doet.

    Glas breekt scheurt en krast altijd als de omstandigheden maar goed genoeg zijn.

    En dit soort hoesjes helpen je aardig in de richting. Ik snap best dat ze uit voorzorg zijn weg gehaald. Maar Apple is hier onmogelijk schuldig aan. Eerder de makers van de hoesjes.

  29. Origineel geplaatst door patrickje: Ejj er zit een deuk in me nieuwe ferrari, dus euh… Bedrijf is fout want hij kan niet tegen paaltjes? Natuurlijk! Dat is logisch toch?

    ROFL

  30. Ja nog ff, strax moet Apple hun iPhone aan de hoesjes aan gaan passen zeg! Net als dat BMW hun auto’s zou moeten gaan aanpassen aan de rijstijl van mij of een ander… Dat is toch complete waanzin?!

  31. Hmm, mijn desire gaat zonder bescherming met mij mee en heeft na 4 maanden nog niet 1 kras. De iphone is mooi maar ik snap niet dat er altijd een hoesje om heen moet. Voor mij geen apple meer. Qua hardware hebben ze het nog steeds niet begrepen.

  32. Apple heeft, vorig jaar meen ik, een aantal bedrijven aangeklaagd wegens het verkopen van producten met daarop het “made for iPhone” logo.
    Dit omdat deze producten niet “goedgekeurd” en “veilig” waren bevonden voor de iPhone.
    Bedrijven moeten betalen voor het logotje en die krijgen ze zogenaamd alleen als het product uitvoerig getest is door Apple zodat de consument niet met een defect toestel zit na het gebruiken van een accessoire.

    Dit is een heel mooi voorbeeld dat dit grote onzin is en alleen gemaakt is om extra inkomsten te genereren.

    Als dit hoesje getest was, dan hadden ze nooit dat logotje mogen gebruiken.

  33. @Gonny: ter correctie, er zit geen Gorilla Glass op de iPhone 4. iFixit kwam als eerste met deze informatie, maar heeft het weer weggehaald. Apple heeft nooit gezegd of bevestigd dat ze Gorilla Glass gebruiken.

  34. Wie haalt het dan ook on z’n hoofd om zn iPhone in zo’n hoesje te doen?!

  35. Tekort koming van de case dus en niet van de iphone!

  36. Gewoon een beetje voorzichtig zijn met je spullen en je hebt niet eens een hoesje nodig. Mijn iPhone 3G zit al ruim 2 jaar los in mijn broekzak of ligt op een vast plek op mijn bureau en ik heb nauwelijks last van krassen.

    @Android als jij liever voor de hardware van HTC kiest moet je dat gewoon doen, maar in mijn ogen hebben ze er geen gevoel voor. Ze hebben het sms-menu ook 1 op 1 gecopieerd van Apple. Het is altijd hetzelfde eerst de kat uit de boom kijken bij innovaties van Apple en vervolgens het idee van de smartphone imiteren zonder zelf vernieuwend te zijn.

  37. Pff zomige mensen probereb echt appele tebeschermen hierzo this wel probleem van appele er bestaat glas wat kras vrij is dat weet ik want ik ben glas zeter en staan kan je ok kras vrij maken mahjaa wie ben ik simpele glas zetter gaaaaaap,……

  38. @nadorst28:

    Lol wat een reactie….

  39. Wat een gezeur…

  40. Origineel geplaatst door Android
    Hmm, mijn desire gaat zonder bescherming met mij mee en heeft na 4 maanden nog niet 1 kras. De iphone is mooi maar ik snap niet dat er altijd een hoesje om heen moet. Voor mij geen apple meer. Qua hardware hebben ze het nog steeds niet begrepen.

    Er hoeft helemaal geen hoesje om, dat zijn de gebruikers die het willen.Mijn 3G, 3GS en 4 zien nooit een hoesje, en zijn allemaal nog gewoon netjes.

  41. Er heeft laatst in Frankrijk iemand het bedrijf van Durex aangeklaagd, omdat het rubbertje schade aanbracht aan zijn edele gereedschap.

    Nu ben je toch wel benieuwd naar de uitspraak van de rechter he?

    Wie krijgt er in dat geval gelijk? Wie krijgt er in dit geval gelijk?

  42. Niets te zien mensen, Doorlopen!
    Next!

  43. Lekker belangrijk een kras op mijn iphone 4, het is maar een gebruiksvoorwerp hoor. Koop je een dikke telefoon van 1000,- euro die er rete strak uitziet, dan ga je daar toch geen hoes omheen doen. Ziet er niet uit. Een krasje zal mij echt een zorg zijn. Over een jaar heb ik toch weer de iphone 5 krasvrij de eerste twee dagen!!! Lol

  44. Bang voor krassen? Niet kopen!

  45. Koper is natuurlijk zelf verantwoordelijk wat hij met de iPhone doet

  46. En de apple bumper dan die geven ze wel zelf uit en heb het nu dus zelf aan de hand krassen op de metalen rand…@Tim:

  47. Nee alsjeblieft geen Amerikaanse toestanden. Ik kan de autoproducent toch ook niet aanspreken op tekortkomingen aan een parkeergarage of aan mijn eigen rijgedrag als dat schade aan de auto oplevert !

    @Gonny: tijd voor een weekje vakantie, je lijkt een beetje door te slaan ….. 😉

  48. Trouwens, dit bericht is afkomstig van één bron. Hoe serieus moeten we dit nemen? Zit er echt wat achter of wil iemand zich belangrijk maken?

  49. Ruim 2 jaar een iPhone 3G gehad, en geen hoesje gebruikt. En toch geen enkel krasje. Ook mijn nieuwe iPhone heeft geen hoesje.
    Het ligt er gewoon aan hoe je ermee omgaat. Het is daarbij toch doodzonde om het mooie design van je iPhone te verstoppen.

  50. Ik dacht dat de iPhone 4 was gemaakt van hetzelfde glas als gevechtshelicoptes?

  51. De iPhone 4 is natuurlijk veel te mooi. Je kan/wil hem eigenlijk niet gebruiken omdat je bang bent dat ie beschadigd. Hoesjes eromheen doen is natuurlijk leuk maar waarom? Om hem over 2 jaar weer krasvrij te kunnen verkopen?

  52. “tussen twee glanzende panelen van aluminiumsilicaatglas”

    Geen Gorilla Glass.

  53. Sja.. “Glassgate” was te verwachten met dat slechte glas. Alhoewel ik dit een case fout vind.

    http://ultrasub.nl/2010/08/15/iphone-4-not-so-scratch-resistant/

  54. Hang er gewoon zo’n simpel onzichtbaar plastiekje op van SGP!
    €22 (met verzending) op hun officiele ebay. 2x voorkant, 2x achterkant, 2x zijkant, 2x home button… Wat wil je nog meer?

  55. Dus mijn Apple Bumper is ook slecht? Ben er nu net tevreden van….

  56. @Wouter: IDEM !!!

  57. Wat een onzin heeft er iemand een zure appel gegeten en wil die even vol hard zeiken.

    Zelfs mijn ouwe 3G heeft hier al last van en mijn ouwe nokia van 4 jaar geleden

    Ga een leven zoeken!!!!

  58. Blijft toch staan dat het gebruikten materiaal voor de iphone gewoon kwetsbaar is tel daar het “bel probleem” bij op en opnieuw levert apple een gebrekkig product af.
    En ook de uitlevering van de iphone 4 is gewoon slecht.
    Ik hoop echt dat apple wat gaat doen aan de keer op keer
    afleveren van producten met “kinderziektes” of dit nu telefoons zijn of anderen hardware.
    Dit is apple gewoon verplicht aan zichzelf want ze opereren
    in het hogere segment van de markt en horen daar ook de kwaliteit van hun producenten op af te stemmen.

  59. Mijns inziens is de iPhone 4 het “probleem” het glas ligt bovenop het ontwerp waardoor het veel eenvoudiger kan breken bij een val dan bijvoorbeeld dat van de 3G(S).

    Ongeacht welk glas je gebruikt, (gorilla of anderszins) het is en blijft glas. Als materiaal vertoont het nu eenmaal andere karakteristieken dan plastic of aluminium. Qua hardware fabricage vind ik de eerste iPhone veel gebruiksbestendiger dan de laatste.

    Helaas is aluminium veel minder poreus dan plastic en glas waardoor de straling van alle antennes veel minder goed doorkomt. Daarom moesten ze over naar de vormgeving van de 3G(S).

    In feite is de iPhone 4 pas hun derde hardware ontwerp. De (ongecoate) antenne aan de buitenkant vindt ik een ontwerpfout en het glas aan beide kanten welk niet omlijst is. En zodoende bijzonder kwetsbaar aan de zijkant waardoor een gigantische druk per oppervlakte mogelijk is bij valschade.

    Ik zal mijn 3G ook niet vervangen door een iPhone4. Hopelijk heeft diens opvolger een beter ontwerp. Maar een ieder moet vooral zijn eigen keuzes maken.

  60. Even terug want ik begrijp het niet. ik koop een hoesje van Apple in de Apple shop met het voor Apple logo en het is niet de schuld van Apple dat de kwaliteit van het super glas dus blijkbaar zwaar onder de door Apple gestelde norm is.

    Ik heb een 4 met een plak shield en dat was blijkbaar de juiste keus.

  61. wat dacht je van een bumper om een bumper, evt een plastic zak er overeen voor de zekerheid..

    tuurlijk daar koop je een iphone voor he!

  62. Ik heb een Nokia N97, die werkelijk verschrikkelijk beschadigd is geraakt in mijn rommelige tas. Dat is ook de schuld van Apple !!!!

  63. Wat een domme mensen hier. Als iets krasvrij is, dan mag ik hopen dat het krasvrij is? Het glas was toch ook revolutionair? Zeg dan niet dat het glas oersterk is. Want dat is het dus niet.

    Stom van de mensen met een slecht onderhouden case, ik maak hem vaak schoon en heb dan ook nergens last van. Maarja, Apple moet ook niet zo mans praten, want het glas breekt en krast behoorlijk. En volgens Apple zou dat niet gebeuren.

  64. Ik had al mijn bedenkingen bij het waarom van glas aan de achterzijde. Zo is het helemaal niet handig dat de voorzijde in je broekzak hetzelfde voelt als de achterzijde. Wederom een voorbeeld waarom de case van de 3G een beter ontwerp is dan de case van de Iphone 4.

  65. Ik snap niet waaorm er kunstof cases voor dit moedel gemaakt worden evenals de aluminium versies daar is het glas niet tegen bestand en het helpt voor geen meter. (geldt ook voor de 3GS wantdit material is ook niet krasvast)

    Als je goed nadenkt kun hiervoor beter alleen siliconen, stoffen en leren cases voor gebruiken maargoed dat is mijn mening.
    Ik heb een dikke doorzichtige siliconen hoes omheen, houdt alles buiten en super als bescherming. 15 euro op ebay!

  66. Origineel geplaatst door ARR
    Origineel geplaatst door patrickje: Ejj er zit een deuk in me nieuwe ferrari, dus euh… Bedrijf is fout want hij kan niet tegen paaltjes? Natuurlijk! Dat is logisch toch? ROFL

    Vergeet niet de fabrikant van het paaltje en de aannemer die het paaltje geplaatst heeft, en de rijschool die je niet goed genoeg heeft leren rijden, …
    Ik ben ook voorzichtig met mijn iPhone, ben bijvoorbeeld overgeschakeld van een case met harde achterkant naar een silicon sleeve, maar het is en blijft een gebruiksvoorwerp.

  67. @Android: Huh? Als apple het niet begrepen heeft, dan niemand.

  68. Dit is toch sowieso probleem van de case en niet Apple?

  69. De bumper-case van apple beschadigd de iphone 4 zijn metalen rand… ik gebruik nu weer gewoon de ipod sokken.

  70. Lijkt wel alsof Apple altijd de schuld moet krijgen. Wordt een beetje moe van al die negatieve berichtgeving.
    Probleem antenne is ook enorm opgeblazen. Heb totaal geen probleem ermee.
    Nu weer info waar we wat aan hebben AUB

  71. @ramon:

    Daar heb ik toch géén last van… :s

  72. Ik word soms ook moe van al die mensen hier die alle fouten van apple kosten wat het kost goed lullen.
    Daar help je het product apple echt niet mee veder. Juist de mensen die hard core apple fan zijn moeten zeer kritisch tegen over de producenten staan. Zeker in een tijd dat apple zeer agressief een groter marktaandeel probeert te veroveren. Want hee we willen toch niet eindigen als een soort microsoft fans met b producten.

  73. Leuk hè, al die Apple discipelen die hun heer blindelings volgen. Wees nou eerlijk. Ieder merk heeft wel eens een slecht model en dat is voor Apple de iPhone 4. Laat de 5 maar gauw komen dan zijn we er weer vanaf.

  74. Ik ben heel tevreden met mijn INCASE clear uitvoering. De iPhone4 past er prima in en het ontwerp blijft intact. Daarnaast vind ik de grip prima en in mijn broekzak voel ik duidelijk voor en achterkant.

  75. Het is toch zo grappig om te lezen hoe de media en sommige domme mensen hier weer op inspringen en reageren. Dat er krassen op elke telefoon kan komen door verschillende redenen is allang bekend. Of het nou door een bos sleutels een slider-case of een andere reden komt. Elk apparaat van glas of kunststof heeft er last van. Het lijkt net dat er geen krassen op een iPhone mag komen. Terwijl ik enorm veel telefoons heb gezien met de grootste en lelijkste krassen.
    De iPhone 3g van mijn broer had ook veel krassen op de achterkant. Kwam door zo’n kunststof slider-case en slecht onderhoud van mijn broer. Grote zandkorrels tussen het hoesje en zijn iPhone.

    Nee, het is geen ontwerp fout, maar een veel voorkomend probleem bij alle mobieltjes. Grootte schuldige is de hoesjes fabrikant.
    Mijn advies is koop gewoon een normale case of helemaal niet, want op het iphone scherm is geen kras op te krijgen. Ik durf te zweren dat je eerder een kras op de iPhone 4 krijgt met hoes dan zonder hoes.

    EN maak nou niet van een mug een olifant!!

  76. Sjonge jonge zeg. Hoge bomen vangen veel wind.

  77. @mixthead: Je ziet nog steeds geen patroon verschijnen? Alles wat met apple te maken heeft genereerd pageviews. Blogs herhalen ELK gerucht en overbelichten ELK incident. Denk aan de magnetische power connector voor macbooks en het antenne verhaal.
    Allemaal zaken die slechts een beperkte groep personen trof maar die wel op 100.000 blogs werd herhaald.
    Natuurlijk hebben Apple producten ook wel eens problemen. Maar nu opeens na 4 maanden is er iets mis met het glas aan de achterkant…… En om hoeveel incidenten gaat het? En is het probleem niet de case ipv de glasplaat?

  78. Het is en blijf gewoon een telefoon . denk gewoon na wat je koopt zo’n slider case is iig gewoon slecht , sluit te nauw . Ik heb gewoon zo’n leren hoesje met magneet bandje paar euro en iphone nog als nieuw

  79. Het gaat eigenlijk nergens over.
    Niks nieuws, mijn 3G heeft ook krassen ondanks case. Ligt dus aan de case, da’s duidelijk. Maakt niet uit welke telefoon je hebt, als je ‘m kras vrij wil houden moet je ‘m in de doos laten zitten.

  80. Ben ik even blij met mijn INCASE snap case!
    Geen krassen, geen barsten, volledig doorzichtig, helemaal perfect.

    Is idd de schuld van de makers van de hoesjes. Hadden ze misschien eerst kunnen testen??

  81. precies mijn 3g had dit ook al,,,

  82. Ik gebruik de iPhone 4 nu al 2 maanden in combinatie met de Griffin Reveal(lijkt op een Apple bumper maar met een doorzichtige achterkant.) 1x per week maak ik het toestel en case met een brilpoetsdoekje zuiver. Er zit dan altijd wat stof en andere vuildeeltjes tussen. Ik draag de iPhone altijd mee in mijn broekzak,onderweg en op het werk.Er zijn geen barsten of krassen zichtbaar. Ik denk dat een goede zorg en onderhoud voor je toestel de boodschap is. Zeker als je kiest voor een Design toestel als de iPhone 4 dat nu eenmaal uit wat delicater materiaal bestaat. Wil je een robuustere smarthphone met touchsreen en wil je geen case dan zijn er genoeg modellen met een teflon coating etc. De iPhone 4 is nu eenmaal wat het is. De iPhone 3G was het haarscheurtjes model en de 2G… Ben geen fanboy en ben geregeld bezig met androidtoestellen etc. maar het is de software stabiele software en goed uitgewerkte apps op dit platform wat het voor mij doen.

  83. Wat een gezeik zeg, als je zo’n case gebruikt en m in je tas of broekzak stopt kan er altijd vuil ofzo tussen gaan zitten, lijkt me niet meer dan normaal! Alleen die paar slordige mensen die t geen reet interesseert of er niet op letten en er komt te veel vuil tussen dan kan t weleens fout gaan, denk niet dat dit een probleem is voor apple, worden steeds gekkere dingen bedacht, maar als er dingen als een zogenaamde antenna gate is en nu iets met hoesjes, betekent dat voor mij dat t gewoon een supertelefoon is! Als in: bij gebrek aan echte mankementen!!

  84. Degene die het hoesje uitgevonden heeft is fout. Wat doet iedereen toch moeilijk dat het de fout van de koper is. Als ik de hoes koop, ga ik er vanuit dat het een degelijk product is, die mijn iphone beschermt en niet kapot maakt. Als er vervolgens een maand later het bericht komt dat het schade kan toebrengen aan je iphone, hoe heeft koper dit dan kunnen weten? Zandkorels oke, maar dat het glas ook kan breken? Nee!

    Kortom ik vind gewoon dat de mensen die voor publicatie van het bericht, het hoesje gekocht hebben, het recht hebben om hun geld terug te krijgen. Simpel te controleren door de datum op de bon.

  85. Weet iemand hoe het met de garantie staat?
    mbt tot de krasbestendigheid van het scherm en achterkant??
    ik heb geen hoesje maar de achterkant en voor kant
    staan reeds al een hoop krassen op.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.