Reacties voor: Glasscherf in het oog door ongeluk met iPhone

Een nieuw incident bij een iPhone-gebruiiker. Deze heeft bijhet typen van een SMS een glasscherf in zijn oog gekregen nadat het scherm uiteenspatte.
Lees het complete artikel → Glasscherf in het oog door ongeluk met iPhone
Mike van Hoenselaar -

Reacties: 54 reacties

  1. Ik vraag me iets af: die iPhones die ontploffen, zijn die gejailbreaked? Dat door de vele achtergrondprocessen de iPhone zo warm wordt dat hij ontploft?

    Is dat misschien de reden dat Apple geen achtergrondprocessen toestaat?

  2. JB op zich doet er niet toe, tenzij je “backgrounder” icm. een zware app draait.
    Maar de meeste spelletjes vragen al oneindig veel meer.
    Je kan e.e.a. checken met sysinfoplus of het Unix commando TOP ( JB)
    Er is iets anders ad hand denk ik, een vrij zeldzame fabricagefout.
    Het lastige is alleen dat naarmate er meer van deze “geisoleerde” gevallen zijn, het veeleer struktureel wordt.

  3. Lijkt me niet.

    Beetja jammer dat bij de iPhone alles
    onder een vergrootglas wordt gelegd. Dit soort dingen gebeuren toch ook bij andere toestellen? Oke dit voorval misschien niet maar ontplossingen
    etc wel.?

  4. Als ik aan het skypen ben over wifi wordt mijn iToy echt mega heet. Voor de rest valt het allemaal wel mee, maar daar schrok ik eigenlijk wel van toen ik over dit soort dingen las…

    Fingers crossed dat ik dees niet eens ga horen sissen 😉

  5. Ik blijf het allemaal een beetje dubieuze gevallen vinden. Maar wat wel steeds terug komt is de melding van een tikkend of sissend geluid. Ik weet in elk geval wel dat ik mijn iPhone direct neerleg mocht ‘ie ooit om geen aanwijsbare reden ineens gaan tikken of sissen. 🙂

  6. Ik denk dat er steeds meer gevallen in het nieuws komen omdat mensen er eerder over gehoord hebben. Ze stappen er dus vaak zelf mee naar de verschillende media.

    Zolang je denkt dat je de enige bent ga je naar je provider en regel je daar alles stilletjes. Nu wil je andere ook op de hoogte brengen van het gevaar omdat je weet dat het vaker gebeurd.

  7. ik heb vaak wel het idee dat dit nep is, of dat de gebruiker helemaal niet alleen een smsje ging sturen, maar bijvoorbeeld de iphone een tijd in de zon heeft laten liggen of veel achtergrond processen had draaien, maar dat de gebruiker dit zegt voor de garantie ofzo. maar de iphone zou bij die dingen natuurlijk niet mogen ontploffen, laat dat duidelijk zijn 😛

  8. hmmm wel betje eng zulke verhalen.
    Ik leg me iPhone snachts altijd aan de lader, ligt die naast mijn kussen….

  9. het scherm is niet eens van glas 😀
    zal er wel weer een zijn die Apple een poot uit wil draaien

  10. Is duidelijk de batterij die is geexplodeerd.

    Apple heeft echt wel problemen met hun batterijen.

    Jailbreaken heeft daar niets mee te maken. Achtergrond processen mogen er dan nog voor zorgen dat de iPhone harder moet werken > dus ook de batterij sneller leeg geraakt. Het mag er niet door exploderen.

  11. Wel handig zo’n Iphone ! nu ook als clusterbom te gebruiken.

    Wat voor iphone is het eigenlijk ? een 3G of een 3Gs ?

  12. Binnenkort gaat de Taliban hun handgranaten vervangen door iPhones. Of ze worden verboden in vliegtuigen, omdat ze kunnen exploderen.

    On-topic denk ik dat het wel meevalt. De iPhone is een hele hype en er zijn er veel van verkocht; logisch dat we relatief vaak nieuws horen m.b.t. ‘defecten’.

  13. Eindelijk een goede reden om een screen protector te (ver)kopen.

    ik geloofde er nooit zo in dat een stuk plastic een materiaal als glas dat veel harder is kan beschermen tegen krassen maar het kan wel je gezicht beschermen tegen glas splinters wanneer jou iphone ontploft.

  14. Ik denk dat het allemaal onzin is. Geloof er geen drol van.

  15. Ach, die paar gevallen op de vele miljoenen verkochte iPhones, dat noem ik inderdaad incidenten. Wel vreemd dat er alleen iPhones in Europa lijken te ontploffen, zou daar een verklaring voor kunnen zijn?

  16. Ik geloof het wel, zeker. Maar niet dat het aan de iphone ligt. Ik denk dat dat de kans met een brekende Nokia gewoon even groot is. (Als de afmetingen van het scherm even groot zijn)

    @4saus: Zeker weten.

    @northernstar: Wat een rot opmerking is dat. Je weet zelf best dat niet iedereen die een iphone heeft het ook maar boeit waarvan het scherm is gemaakt.
    Het is gewoon glas gecombineerd met kristal deeltjes. Althans, dat zeggen ze.

    Of denk jij dat als je iets in de oog krijgt van het scherm, je helemaal moet gaan onderzoeken waarvan het in detail is gemaakt?

    @KD : Toch zou er een kern van waarheid in kunnen zitten. Ik weet niet veel van batterijen, maar de accu kan dit natuurlijk wel even hebben, om gejailbreakt te zijn. Maar kan hij dit ook dag in – dag uit? De accu zou zomaar naar de klote kunnen gaan hierdoor.. Maar nogmaals, ik heb hier weinig verstand van.

  17. Lijkt me een goede reden idd om te zorgen voor een screenprotector als je die nog niet hebt. Al moet ik wel zeggen dat ik het vreemd vind dat een dergelijk scherm uiteenspat, gezien in het filmpje een tijdje terug een iphone werd verbrand en het scherm smolt…

  18. @Alexander: de reden dat het lijkt alsof het onder een vergrootglas gelegd wordt heeft denk ik ook te maken met de arrogantie waarmee Apple haar producten verkoopt. Ze labelen de producten altijd als high-end en vragen ook high-end bedragen hiervoor. lijkt me dan niet meer dan logisch dat je als consument dan wel mag verwachten dat het daadwerkelijk ook een high-end product is.

    uiteraard kan het met elk product gebeuren, denk aan de ontploffende accu’s van Nokia en de spontaan ontbrandende laptops van Dell (of was het Sony, naja doet er niet toe)… toen deze gevallen actueel waren, werden deze ook opgeblazen en uitvergroot. enige verschil is dat die merken het niet in de doofpot hebben proberen te stoppen door belachelijke dealtjes te proberen te sluiten met de getroffen personen.

    Origineel geplaatst door misterx
    Ik denk dat het allemaal onzin is. Geloof er geen drol van.

    lekker je kop in ‘t zand blijven steken… hebben ze geloof ik een South Park aflevering over 😉

    en ja, ik heb een iPhone, MacBook Pro en MacBook voor ‘t geval dat ik als MS fanboy wordt neergezet.

  19. Wel vreemd dat op de foto toch duidelijk te zien is dat het scherm nog in takt is. Op een ‘stervorm brake’ naar…. jawel… binnen toe na!

  20. Het was onlangs in het nieuws dat de concurrentie met lede ogen aanziet hoe goed de iPhone verkoopt. Aangezien er miljarden Euro’s en vele banen op het spel staan ligt het voor de hand dat er ook onder de verliezers mensen zijn die zich verlagen tot vuil spel.

    Als ik de betreffende foto bekijk krijg ik de indruk dat er flink wat geweld is gebuikt om het scherm kapot te krijgen. Ik geloof dit verhaal niet.

    Misschien is het een leuk idee voor de iPhoneClub om eens enkele concurerende telefoons aan een aantal destructieve tests te onderwerpen zoals vallen, krassen, slaan, stoten en verhitten.

  21. ik moet mijn iphone nu ruim 3 keer per dag opladen haha… ik ben echt een heavy user de mijne wordt nooit warm of iets dergelijks ik snap nooit dat dit kan…

  22. Die gast lijkt er ook niet echt op dat hij iets in zijn oog gehad heeft?
    Ik neem aan dat deze foto’s niet van het incident is maar een gefotoshopte foto ?

  23. Tip: lees deze column en dan nog eens bovenstaande reacties.

    Koelman:

    Apple wordt op internet immers gesteund door een legertje aan fanatici dat door dik en dun, en zonodig tegen beter weten in, het imago van de multinational bewaakt. Enge lieden zijn dat.

  24. wat als zoiets in een viegtuig gebeurd?!

  25. Nog even en je kan je iPhone ook met opties als een airbag of ABS kopen 😉

  26. het is de VLOEK! van centraal beheer…lol

    die gast is een bewaker in een franse supermarktje en was met zijn vriendin aan het smsen. Maak mij niet wijs dat hij z’n iPhone niet lange tijd achter elkaar gebruikt heeft hij verveelt zich dood daar!

  27. Origineel geplaatst door stephan
    wat als zoiets in een viegtuig gebeurd?!

    In een vliegtuig heb je gelukkig geen bereik, anders zou je voor je het weet je iphone op Schiphol moeten inleveren 🙂

  28. …lees niets over welk land/stad dit heeft plaats gevonden?
    Mokum?

  29. Ik heb nog eens de foto’s bekeken van de 3 incidenten met spontaan gebroken schermen. Het lijkt me uitgesloten dat iets dergelijks spontaan gebeurt. Ik denk dat ze de iPhone zelf uit handen hebben hebben laten vallen met het scherm naar onder met barsten tot gevolg en dan roepen dat het spontaan gebeurt om een nieuwe te kunnen krijgen.

  30. Origineel geplaatst door BBGT
    …lees niets over welk land/stad dit heeft plaats gevonden?Mokum?

    Provence, Frankrijk.

  31. Ik zeg: pinnetje eruit trekken en als je hem hoort sissen ver weg gooien. Na 5 seconden zal het explosief een luide knal luiden.. ownee dat was de handleiding van iets anders 😉

  32. 1 op de hoeveel iPhone’s zou er dan exploderen???

  33. Ik kan en wil het niet geloven. *apple fan*

  34. @EeKay:

    Van de Granaatapple?

  35. Origineel geplaatst door haagsegoof
    Die gast lijkt er ook niet echt op dat hij iets in zijn oog gehad heeft?
    Ik neem aan dat deze foto’s niet van het incident is maar een gefotoshopte foto ?

    Deze en meer reacties over deze kwestie zijn echt zeer kwalijk. Mensen die niet willen geloven dat Apple producten defecten vertonen met redelijk ernstige gevolgen. “Apple is immers perfect en iedereen doet alleen maar stom tegen ze”.

    Echt heel irritant dit soort mensen, dan doet Apple me toch weer denken aan een sekte.

    (En ja, dit zegt een iPhone en Macbook Pro gebruiker)

  36. Hij hoorde hem sissen en/of tikken.
    Gooide de iPhone neer, het glas brak, e voila!

  37. En daarom ga ik er niet allerlei rare shit mee uithalen zoals jailbreaken enzo…

  38. @Kevin: Voordat iemand voor me reageert hierop met dingen als: “Dit maakt helemaal niets uit!”, geef ik je helemaal gelijk.

  39. …..want alle ontplofte iPhones waren nl. “gejailbreaked en shit” enzo….
    Ja. Logisch….

    Origineel geplaatst door Kevin
    En daarom ga ik er niet allerlei rare shit mee uithalen zoals jailbreaken enzo…

  40. Ik denk dat het een complot is. De Taliban heeft alle iphones geïnfecteerd. Deze is gewoon te vroeg af gegaan in plaats van op 11 sept.

    Man man wat een geneuzel. Het is een technisch ding waar natuurlijk iets mee fout kan gaan. 3 bekende gevallen op de vele verkochte iphones? Je hebt nog meer kans op de hoofdprijs in de staatsloterij!

    Laat Apple deze mensen schadeloos stellen en uitgebreid onderzoek doen. Dan komt het allemaal goed!

  41. geloofwaardigheid -1

  42. hij draaide vast de nieuwe app iTaliban..

    als ik zo naar dat plaatje kijk is hij volgensmij gewoon gevallen, als hij ontploft/smelt/warm word dan ziet het er niet uit of er een tik op het scherm is gekomen en gebarst is.. lijkt me, en dat is hier wel het geval..

  43. Hoe hard moet zo’n ding eigenlijk ontploffen wil er een glassplinter in je oog schieten terwijl je aan het SMS-en bent? Of moet deze meneer misschien nodig naar de Hans Anders?

    Ik mis ook even waar (land) dit voorval zou hebben plaatsgevonden. Als het (weer) in Amerika is verklaart dit meteen een hoop en wil er gewoon iemand snel rijk worden. Ja, ik weet dat dit een voor-oordeel is, komt u maar weer binnen azijnpisser Rob.

  44. Dit was in Frankrijk was vanavond een heel item aan besteed op het journaal hier. Fraude bestrijding en consumenten bond in Frankrijk zijn een onderzoek gestart in samen werking met het Europese hof, aldus het journaal van TF1.

  45. Ik vind dit allemaal nog niet zo erg hoeveel miljoenen iphones zijn er en hoeveel zijn er ontploft als je het dan zo bekijkt valt het zeker mee en is de kans dat jouw iPhone ontploft nog kleiner dan dat je door de bliksem wordt geraakt.

  46. het is toch ook een “eye”phone 🙂

  47. Ik vind de mensen die zomaar ontkennen dat er met Apple producten wat aan de hand zou kunnen zijn gewoon een plaat voor hun hoofd hebben. Dit gebeurt meer fabrikanten.

    Vaak is het zo dat incidenten alleen bij de verkoper gemeld worden. Nu door Apple’s eigen schuld het in de media is gekomen wordt er meer bekend.

    Het grote probleem is dat Apple alles stil wil houden. Normaal proberen fabrikanten zo snel mogelijk de oorzaak te vinden en houden ze indien nodig een recall.
    Apple doet het tegengestelde en probeert de slachtoffers de mond te snoeren.

    Ze hadden gewoon direct de slachtoffers schadeloos moeten stellen en een onderzoek uit moeten voeren.

    Een toestel moet gewoon in de zon kunnen liggen (doen mijn nokia’s ook zonder problemen) en verschillende applicaties draaien moet ook geen problemen geven. Een toestel laten stuiteren is natuurlijk een ander verhaal. Maar Apple moet dat gewoon onderzoeken. Hun tegenwerking heeft hen gewoon veel credits gekost.

    Onderstaande colum is ook interessant.
    http://www.koelman.com/2009/de-senseo-van-apple/

  48. `@seminifeer: niemand of niets is onfeilbaar, dus Apple ook niet. Alleen ik geloof betreffende verhaal gewoon niet; mag dat?

    Ik heb het al eens eerder verteld, maar ik heb in april een stukje (onvrijwillig) gezwommen met mijn iPhone 3G. T-Mobile kon hem niet repareren. Wonder boven wonder deed hij het weer na droging. Ik draai er navigatie op en speel tegelijkertijd muziek af terwijl hij ongenadig ligt te bakken in de zon achter de autoruit en dat geeft geen enkel probleem.

    Heb ik nu mazzel met een uitzonderlijk goede iPhone? Of is het “spontaan” gebroken scherm van Yassin Bouhadir gewoon een ontiegelijk lulverhaal? Sorry, maar ik gelloof Yassin Bouhadir dus niet.

  49. Ik ben ook een non-believer én ik heb een pesthekel aan Apple. Dat dat even duidelijk is. Ik heb dus geen enkele behoefte om Apple te beschermen of te doen alsof het allemaal Hosanna is wat er uit de Apple-fabrieken rolt.

    Maar die ontploffende iPhones en iPods, dat is m.i. gewoon gelul. Tuurlijk, ze kunnen best geploft zijn, ze zullen best gesist of getikt hebben, maar ik wil wel eens weten wat er daarvóór mee gebeurd is. Een rotsmak gemaakt? Hard gestoten?

    Een spontaan ontploffend glasscherm? Bullshit. Als er in de iPhone zóveel druk zou ontstaan dat het glas het zou moeten begeven, dan is het nog altijd eerst de achterkant die het zwakst zal blijken te zijn.

    Deze Fransman probeert mee te liften op de hype en is gewoon een fraudeur.

  50. Gewoon Even Appledoorn bellen’

  51. Origineel geplaatst door randriese
    @Alexander: de reden dat het lijkt alsof het onder een vergrootglas gelegd wordt heeft denk ik ook te maken met de arrogantie waarmee Apple haar producten verkoopt. Ze labelen de producten altijd als high-end en vragen ook high-end bedragen hiervoor. lijkt me dan niet meer dan logisch dat je als consument dan wel mag verwachten dat het daadwerkelijk ook een high-end product is.uiteraard kan het met elk product gebeuren, denk aan de ontploffende accu’s van Nokia en de spontaan ontbrandende laptops van Dell (of was het Sony, naja doet er niet toe)… toen deze gevallen actueel waren, werden deze ook opgeblazen en uitvergroot. enige verschil is dat die merken het niet in de doofpot hebben proberen te stoppen door belachelijke dealtjes te proberen te sluiten met de getroffen personen.Origineel geplaatst door misterxIk denk dat het allemaal onzin is. Geloof er geen drol van. lekker je kop in ‘t zand blijven steken… hebben ze geloof ik een South Park aflevering over en ja, ik heb een iPhone, MacBook Pro en MacBook voor ‘t geval dat ik als MS fanboy wordt neergezet.

    Ook bij Nokia is het onder een vergrootglas gelegd. Echter had Nokia het fatsoen een recall te doen voor de accu en kregen mensen kosteloos een nieuwe. Ook bij de laptops is dat gedaan. Oftewel, hun maakte duidelijk dat er iets fout was om erger te voorkomen. Zou apple ook moeten doen en 10 “explosies” (In verhouding tot de melding van 1 Nokia accu) is er misschien wel meer aan de hand. Misschien de mogelijke negatieve publiciteit? Zou apple, en de iphone, geen goed doen.

  52. @Wessel Meijer:

    Moet je op youtube eens zoeken op nokia test lab. Daar zie je wat een Nokia kan hebben voor deze daadwerkelijk stuk gaat. Valt van een aantal metr op beton, word onder hoge druk gebogen, en ook nat / warm / koud gemaakt. Zie ze niet barsten zoals dit iphone toestel. Misschien een fout of niet goed getest? Scherm breekt niet zomaar, moet echt flink druk op komen…

  53. Is dit nu vooral met iphone’s uit Frankrijk. Zouden die niet een batch slechte iphone’s hebben gehad. Kleine productie fout? Alles is mogelijk natuurlijk.

    Ik heb overigens van mijn oude Nokia N80 die ik nog alleen als radio gebruikte, de accu ook maar weggegooid omdat die ontzettend bol stond. Beter eerder weggooien dan wachten op een ongeluk.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.