Reacties voor: Getest: iPhone 5 tweemaal zo snel, makkelijker te repareren

iFixit, Anandtech en UBM hebben de IPhone opengelegd en ontdekten een makkelijk te verwijderen scherm en een Samsung-processor met drie gpu-kernen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Gaat het scherm echter kapot, dan moet je het complete touchpanel vervangen en is vervangen van alleen de glasplaat niet meer voldoende.

    Dat was bij eerdere iPhones ook al het geval. In ieder geval bij de iPhone 4 en bij de 4S zitten glasplaat, digitizer en LCD dusdanig vast aan elkaar geplakt, dat als er iets kapot is (meestal de glasplaat, want digitizer en scherm blijven gewoon werken) je alles in één keer moet vervangen. Probeer je het toch van elkaar af te halen, dan breken de digitizer en/of de LCD alsnog.

    Bij de eerdere iPhones 3 en 3GS had je nog een kleine kans dat je het van elkaar af kreeg, bij de eerste iPhone is dat zelfs redelijk goed te doen.

  2. Is hij dan nog wel zo goed?

  3. De homeknop is robuuster uitgevoerd en heeft nu een mechanisme van metaal. Dat scheelt weer reparaties van versleten homeknoppen.

    Nou, het moet nog blijken of dat scheelt. Beetje overhaaste conclusie.

  4. @Alfred: De eerste iPhone was het lastigste van allemaal. Het glas was voor geen meter los te krijgen van het de digitizer of LCD. Ook niet wanneer je het glas ging verhitten

  5. Homebuttons worden in de store toch niet vervangen. Wie weet komt daar met de 5 verandering in, ziet er goed uit.

    Dit ziet er goed uit.

  6. Ik gebruik de homebutton nooit, dus daar hoef ik gelukkig niet aan te denken 😀

  7. Origineel geplaatst door Mike
    Ik gebruik de homebutton nooit, dus daar hoef ik gelukkig niet aan te denken

    zonder jailbreak zul je wel moeten. Mijne is ook al aardig versletne helaas

  8. Dat die gemakkelijker te repareren valt had ik op de nieuwspost van donderdag al gemerkt met “de open geschroefde iPhone 5” foto’s.

  9. Hmm vind die homeknop niets, is namelijk hetzelfde als bij de ipod touch 4de generatie en daarbij moet je hem harder indrukken.

  10. @silly: Nee hoor ben je niet persé een jailbreak voor nodig! Zet assistive touch maar eens aan in instellingen en dan toegankelijkheid, en je hebt een “touch” homeknop.

  11. @silly: Nee hoor. Je kan de homeknop ook in het scherm plaatsen via de toegankelijkheidsopties.

  12. De 5 zal een stuk minder ter reparatie aangeboden worden dan de 4, overleeft namelijk alle valtests in tegenstelling tot de Galaxy S3 in deze video.

  13. Origineel geplaatst door Apple740
    De 5 zal een stuk minder ter reparatie aangeboden worden, overleeft alle valtests in tegenstelling tot de Galaxy S3

    Wel leuk dat een Android site positief is 😀 .

    Hoe dan ook, ik ga hem wrs wel halen als opvolger voor mijn 4, mijn moeder wil mijn 4 wrs al overnemen, nu nog bedenken voor hoeveel 😛 .

  14. @Mark: ‘T is je moeder, ze heeft jou 9 maanden lang gedragen. Dus ik zou zeggen… GRATIS!
    Wat een verrassing!

  15. @Jan: slap excuus 9 maanden gedragen dus ze mag alles van me hebben, ik draag me Iphone al langer dan 9 maanden, retour bedrag is meer dan normaal, huis stofzuigen en koken doe je maar voor de 9 maanden moeite.

  16. @suisje: Het ligt er natuurlijk ook aan hoe sterk de band is tussen iemand en zijn moeder. Ik bijvoorbeeld zou het nooit kunnen verkopen aan mijn moeder. Maar goed, dat geeft ook aan dat je niet hetzelfde band hebt met je moeder als dat ik met de mijne heb. Niet dat het uitmaakt want wel raken nu officieel topic.

  17. Serieus ga je je moeder iets verkopen????????? Grapje toch of niet?

  18. Zodra ik de iphone 5 in me handen heb geef ik de mijne aan me pa. Maar iets aan je ouders verkopen. Een telefoon?? HELL NO

  19. Ik ben zo ongelukkig geweest dat ik mijn iPhone 5 heb laten vallen. Het scherm was gebarsten. Nu is de iPhone 5 vrij nieuw en is het repareren hiervan erg duur. Vriend van mij heeft deze voor ruim 200 euro bij Doctor Gadget laten repareren. Wel professioneel, maar ook aan de dure kant. Weet iemand een goedkoper alternatief?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.