Reacties voor: Gestolen Belgische iPhones in Rusland opgedoken

Na de diefstal van 4.000 Belgische iPhones blijken Russische handelaren opeens veel aanbiedingen te krijgen van simlockvrije Europese iPhones. De verdenking bestaat dat ze uit de diefstal afkomstig zijn.
Lees het complete artikel → Gestolen Belgische iPhones in Rusland opgedoken
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Telefoon heeft toch ook een imei nummer, kun je die niet blocken voor ieder netwerk, dan hebben ze alleen een dure ipod….

  2. Gonny, als je goed leest staat er dat de iPhone WEL beschikbaar is in Rusland, alleen de 3gs niet. Goed lezen…

  3. Verschillende europese landen doen mee aan het blokkeren van IMEI nr’s. Ik weet niet of Rusland hier aan mee doet.

  4. Wanneer een gsm gestolen word opgegeven word hij geblockeerd op basis van IMEI nummer.
    Met Ziphone was het al mogelijk om het IMEI nummer van een iPhone 2G te verandereren. Huidige unlockprogramma’s hebben die functie niet omdat het illegaal is, maar het bewijst wel dat het zeker mogelijk is.

  5. Beetje trieste zaak, door deze diefstal kan ik dus weer 2 weken langer wachten. Ik hoop sowieso dat ze de dieven goed aanpakken. Stelen is zwaar triest.
    Ik kan nog wel begrijpen dat iemand steelt als ie honger heeft, maar dat iemand steelt puur voor the greed. Sorry compleet geen respect voor en vind dat zwaar triest. Dat soort gasten mogen ze echt de handen van afhakken. Doen ze namelijk maar twee keer want daarna heben ze geen handen meer. Lost het probleem zich ook meteen goed op want iedereen weet wat er gebeurt. Nu steel je en als je gepakt wordt loop je een dag later weer op straat.

  6. Origineel geplaatst door Dpaki
    Doen ze namelijk maar twee keer want daarna heben ze geen handen meer.

    Dat heb je goed gezien!

  7. Volgens deze bron zullen de IMEI nr’s in Rusland ook geblokkeerd worden.

  8. Hopelijk pakken Russische politie en justitie dit probleem hard aan. Anders is het weer een bevestiging dat Rusland een walhalla is voor dieven, hackers en downloaders.

  9. Ik weet het niet hoor, maar is het misschien een idee om een bepaald gordijn weer in ere te herstellen? De criminaliteit uit die landen is toch wel erg hoog opgelopen… Nu zal ik wel geflamed worden…. 🙂

  10. Ik heb ook al iphones uit het uk aangeboden gekregen voor 200€ per stuk 3 kopen 1 gratis,
    moet toch ook iets louche zijn hè !

  11. Het Ijzeren Gordijn was in sommige opzichten best positief.

  12. Niet echt een verrassing dat ze daar opduiken. Met auto’s gebeurd precies hetzelfde. Complete vrachtwagenladingen worden gejat en gaan die kant op.

  13. Origineel geplaatst door Dpaki
    Beetje trieste zaak, door deze diefstal kan ik dus weer 2 weken langer wachten.

    En hoe lang ben je al aan het wachten? Meer dan een maand geleden een 3GS besteld, men zal bellen als die leverbaar is. Ik wacht nog altijd. Diezelfde dag in een andere Mobistar winkel om een 3GS, daar kon ik er zoveel meenemen als ik wilde.

    Er is blijkbaar verschil tussen zelfstandige Mobistar winkels die zelden of nooit stock hebben en Mobistar winkels die rechtstreeks hun stuk krijgen. Hoe je het verschil kunt zien weet ik niet. Aan hun stock misschien.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.