Reacties voor: Geruchtenmachine: iPhone naar Nederland, of toch niet?

De Nederlandse Mac-website en -community One More Thing beweert zeker te weten dat de iPhone deze maand (maart) in Nederland wordt gelanceerd. Het zoveelste gerucht of harde waarheid?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 38 reacties

  1. Mooie scoop van omt.. Zonder maar enige nieuwe informatie.. Ik zat gister ook in een “top secret” vergadering.. En daar is mij te oren gekomen dat er een opvolger komt van de iPhone.. Ik weet ook al de exacte datum die kan ik alleen na de release vrijgeven want het is allemaal hele delicate informatie.. Maar daarna zullen jullie zie dat ik gelijk heb.. Voor de rest wil ik graag anoniem blijven..

    In redmond is de circel rond.. ik herhaal.. In redmond is de circel rond..

    Tot zover deze geheime transmissie!

  2. “Ik weet ook al de exacte datum die kan ik alleen na de release vrijgeven want het is allemaal hele delicate informatie.”

    Release van wat? de datum zelf?

  3. robin…

  4. 😛

    Ach ja…

  5. Ik vraag me af wat iemand om 03:00 op iPhoneclub.nl zit 😛

  6. 25 maart

  7. september / oktober

  8. ja was ook bij die vergadering! casaman leuke presentatie over de iphone 3 met HSPDA! echt te bruut. en ik herhaal nogmaals:

    In redmond is de circel rond..

    dag vrienden……

    (eerst zien dan geloven)

  9. Het kan wel een 1 april gaan, want de voorgangers van Onemorething.nl (macosx.nl en macned.nl) begonnen altijd al bijna een maand voor 1 april met hun grappen.. erg flauw… maar wel een gevalletje overduidelijk dit.

    Als je een 1 april grap doet, doe het dan op 1 april en niet een maand eerder om een beetje aandacht te krijgen.

  10. Het zijn niet meer de 1 april grappen van vroeger he. Fietsen verwisselen bij een school ofzo.

  11. hahah,.. nou kijk eens naar de waarschijnlijkheid zeg.. 🙂

    Apple heeft in alle landen het in een persconferentie aangekondigt, dus waarom hier niet?
    Wel heel toevallig allemaal 😛

  12. Wie zegt dat er geen persconferentie komt? We zeggen slechts twee dingen die we erg zeker denken te weten:
    – de iPhone komt deze maand in Nederland uit.
    – t-Mobile is de provider

    OMT

  13. Zijn dat niet diezelfde jongens die vorig jaar zo trots waren dat ze de gegevens van “honderden goedgelovige Mac-gebruikers” te pakken hadden gekregen omdat ze een fusie tussen twee sites hadden aangekondigd?

    Hadden ze gezegd *rond* het eind van deze maand dan had ik het zeker geweten, maar gezien hun “begrip” van het fenomeen 1-april-grap denk ik dat deze toch ook wel een goede kans maakt.

  14. Heb er net een gekocht bij iPhoneService.nl.
    Zit niet echt te wachten op een T-Mobile abo,
    het zijn toch voornamelijk die mensen die’em ‘op de zaak’ willen zetten
    die nu instappen.

  15. @Eelke
    die fusie is er uiteindelijk wel gekomen 😉 (ok een jaar of wat later)

  16. De meeste bezoeker van deze site hebben al een iphone…toch?

    In dat geval is de komst van iphone in NL helemaal niet interessant meer. De abonnementen zijn toch te duur, hebben absoluut geen toegevoegde waarde t.o.v. huidige contracten en garantie heb je met jouw gehackte toestel toch niet. Wat is dan de meerwaarde van een release in NL anders dan dat er bepaalde software aanpassingen in NL gemaakt worden die je nu nog met software van “derden” maakt? Juist….GEEN!

  17. Op de nederlandse macbook pro zag ik dit:

    Geniale Multi-Touch-voorziening

    Veel van de innovatieve Multi-Touch-bewegingen bekend van de Apple iPhone kunnen nu ook op het trackpad van de MacBook Pro worden gebruikt. U kunt dus knijpen, vegen en roteren door met uw vingers te bewegen.

  18. Ik heb wacht tot nu toe nog steeds op de ‘legale’ iPhone dus voor mij zou het goed nieuws zijn. Maar aan de andere kant, is het misschien verstandig om sowieso nog te wachten op de iPhone met 3G etc. Maar het lijkt me dat als dit gerucht waar is en de iPhone zoals we die nu kennen naar Nederland komt, het nog wel even duurt voor dat de 3G komt.

    Dus hoe ‘positief’ is dit bericht ?

  19. Ik ben net door Vodafone (winkelbediende) gebeld met de mededeling dat deze de iPhone niet gaan voeren. Natuurlijk was dit al bekend. Maar toch is het nu officieel. Op de vraag of hij wist wie wel de provider zou zijn kon hij daar geen zeker antwoord worden gegeven dan T-mobile

  20. Het lijkt me sterk, er zit in 1.1.4 geen support voor NL (alleen doormiddel van een hack).

    Was het niet zo dat wanneer het ergens in een land uitkwam dat terug te vinden is in de laatste firmware versie.

    Ik zeg bullsh*t, maar het zou mooi zijn als het wel leuk uitpakte voor diegene die nog geen iphone hebben…

    *Gaat weer verder met nieuwe appz installen op zijn iPhone* ^^

  21. ik denk dat ie nu echt gaat komen

  22. Ccoen, waar baseer je dat op ?

  23. en Ccoen ik denk dat het nog even gaat duren, want wie wil er nou een iPhone kopen wetend dat er een 3G versie onderweg is?

    ik zelf w8 dan liever even op de 3G versie.( maar dat is natuurlijk heel persoonlijk 😉 )

    en OMT, mocht Apple de iPhone binnenkort gaan lanceren zou het dan niet beter zijn omdat dat minstens 1 maand van te vorren groot aan te kondigen? zo kan men de iPhone voor bestellen en heeft Apple een idee hoeveel iPhone richting NL moeten.

    is natuurlijk een keuze die apple kan maken, maar voor mij wel een logische keuze.

  24. Het is heel onwaarschijnlijk maar waarom kan deze lancering niet gecombineerd zijn MET 3G? Of denken jullie dat hij als eerste aangekondigd zal worden in 3G en dan pas een aantal maanden laten per land geïntroduceerd wordt?

    Toegegeven; ik vertrouw OMT ook niet als bron maar ik zou niet verbaasd zijn ALS het waar is. Misschien een beetje wishful thinking 🙁

  25. Ik kan me niet voor stellen dat Apple juist Nederland uitkiest als land om de 3G te introduceren.
    Nederland het land waar zo ongeveer de meeste gekraakte iPhones wonen. (en terecht)

  26. Na er even over na gedacht te hebben, lijkt me dit echt heel onwaarschijnlijk. Voor Apple en voor de consumenten is het het best om in Nederland de 3g iPhone te ‘releasen’ als eerste iPhone in Nederland (om het zo maar te zeggen).

  27. wanneer zal de versie2.0 uirkomen van de iphone trouwens

  28. Alsof er iemand zou overstappen naar T-Mobile voor de iPhone. Je moet wel knettergek zijn om te willen bellen met T-Mobile.

  29. Dat valt reuze mee, wat jouw ervaring is, hoeft niet die van een ander te zijn. Dus we moeten objectief blijven Thomas.

  30. Ik zat met een T-Mobile vertegenwoordiger te praten hier in de winkel. Ik vroeg me af of T-Mobile en Apple het wel gaan redden, binnen een maand. Je moet je voorstellen dat ze de deal gaan sluiten, vervolgens gaat Apple toestellen leveren aan T-Mobile en deze moet ze helemaal gaan voorzien van aangepaste T-Mobile software.

    Een Simlock zal er niet op komen, dit komt omdat T-Mobile helemaal gaat stoppen met het locken van GSM toestellen, en een nieuw plan hebben om toch hun klanten te behouden. Hier kan ik helaas niet meer over vertellen, omdat dit vertrouwelijke informatie is.

    De vertegenwoordiger vertelde mij daarbij dat T-Mobile wilt wachten op een nieuwe versie van de iPhone, waar hogere GPRS snelheden gehaald kunnen worden. Op het moment dat deze er is, zal T-Mobile hoogstwaarschijnlijk gaan beginnen met het leveren van de iPhone.

    En ja, volgens hem is dat zeker binnen een kleine maand te realiseren.

    Conclusie; Het zit er echt aan te komen heren….

  31. Ik ga mijn iphone maar snel verkopen, want wie wil nou niet een orginele nederlandse iphone.
    Nu kan ik er nog 100.= voor krijgen.
    mailen kan op 1-04-2008 😉

  32. @ Thomas:
    T-Mobile verkoop ik hier als het beste netwerk op de Nederlandse markt!
    Veel keus, prima netwerk, goede kortingen en niet te duur!

  33. Ik denk dat ik dan geen originele Nederlandse iPhone wil…Vind het wel chill een US, is es wat anders;)

  34. It aint gonna happen. T-Mobile zal vast wel de provider worden, maar ze zullen wachten met de 3G. Bovendien is iedereen die een I-phone echt wilde hebben hier in NL al voorzien van een. Dat betekent dat ze echt met iets beters zullen moeten komen om mensen over de streep te trekken. Ik vermoed Juni samen met de SDK.

  35. Wat mij betreft kan dit bericht inderdaad naar het rijk der fabelen: er is in Nederland geen EDGE-netwerk meer sinds het opdoeken van Telfort. T-Mobile (wat ik overigens een prima provider vind, nu we het daar met z’n allen toch over hadden) zal mogelijk het iPhone contract voor NL hebben binnengeharkt, maar ik kan me niet voorstellen dat ze de iPhone op een gewoon GPRS netwerk zullen introduceren. Dat levert een ultiem waardeloze gebruikerservaring op.

    Wanneer zien we de 3G iPhone? Ik denk dat ‘ie op z’n vroegst in juni wordt geïntroduceerd op de WWDC in San Francisco, tegelijk met softwareversie 2.0. Dan zal de 3G iPhone niet eerder dan in september op de markt komen in de USA, aangezien de FCC er altijd eeuwig over doet om de vergunning voor een nieuw toestel uit te geven (daarom werd de huidige iPhone ook in januari geintroduceerd en pas in juni verkocht). Als we ‘m dan in NL voor het eind van het jaar hebben, mogen we van geluk spreken. Nee, ik ga volgende maand er eentje meenemen uit de VS.

    Maar, even voor de duidelijkheid… ik hoop dat de boys van OMT gewoon gelijk hebben en dat we hier nog deze maand een “officiële” iPhone op de markt hebben. Ik kan me alleen niet voorstellen dat Apple juist Nederland zou uitkiezen om de 3G versie al te introduceren. Apple kennende zou er dan een boel fanfare in Californië aan voorafgaan!

  36. Ik bezoek macosx.nl en nu onemorething al jaren en heb ze nooit betrapt op “sentatie”nieuws.
    Dat 1 april gedoe was idd wel erg flauw.
    Kan me ook niet voorstellen dat omt geintjes zit te maken omtrent de iphone release, apple-fanboys als ze zijn weten ook wel dat je hier geen geintjes over maakt.
    Ik geloof ze.
    Nu maar hopen voor omt dat hun bron goed is.

  37. ze gaan de bestaande voorraad iPhones dumpen : vanaf 00:00u de Iphone op koopjessite.nl voor EU 450 !

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.