Reacties voor: Geruchten-update: iPad, iTunes-cloud en data-intensieve apparaten

In de reeks geruchten rond Apple, de iPhone en de iPad (of Apple Tablet) was het wel weer tijd om wat zaken op een rijtje te zetten. Wat circuleert er zoal?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 28 reacties

  1. hoeveel mensen zullen er wel niet in huilen uitbarsten als de Tablet ineens niet komt?
    Zouden dat er meer zijn dan mensen die lachen, omdat ze al de hele tijd beweren dat hij er niet zal komen?

  2. iPod is ooit door mad-tv geparodieerd als iPad: “When you want to be more technologic with your period… Get the iPad ” Het lijkt mij niet realistisch dat iPad de naam wordt. Senseo Pads worden in Engelstalige landen ook verkocht als Pods.

  3. Mooi artikel Gonny !
    Artikel aangepast.

  4. Leuk artike, de spanning begint wel te stijgen… Laat dat ding maar (in juli) komen, zit ik in de States. *Zoekt iets uit over invoer rechten, body scans, doos daar laten etc…*

  5. Wow dat is een mooie mockup. De iPad die klikt in de macbook touch.

  6. Verder goed artikel! Ben echt benieuwd naar de 27e!!
    Artikel aangepast.

  7. vind het wat vreemd: Fujitsu heeft de merknaam al in 2003 ingediend en Apple’s interesse is recent, dus het moet wel iets met de tablet te maken hebben.

    als iets heeft gebleken is dat als apple ergens interesse in toont het meestal wel even duurt voor er daadwerkelijk iets mee gebeurd. er gebeurd zeer zelden iets overhaast bij apple.

    daarbij moet ik het toch echt wel met zwanneman eens zijn. Ipod lijkt ook veel te veel op Ipad. daarbij de mening in het artikel dat Ipad beter klinkt dan Islate vind ik onterecht. maar hey, da’s mijn mening.

  8. Zou me niet verbazen als het toch gewoon de iTablet wordt.

  9. of iTab

  10. Hoezo zouden ze een paar weken/maanden voordat ze de ‘tablet’ willen uitbrengen pas zorgen dat ze de goede naam kunnen gaan gebruiken?
    Lijkt me dat zoiets lang in ontwikkeling is, en dat je zorgt dat je de merknaam in je bezit hebt. Zeker een week voordat je hem (heel mssn) wil gaan aankondigen.

  11. hopenlijk leest er iemand van mobistar mee zodat ze hun datalimieten gaan optrekken en goedkoper maken.
    als er dan toch sprake is van dataslurpende apparaten!!

  12. ik ga janken als die niet komt, kijk al die mooie dingen dan… smulle…

  13. Ben benieuwd, ga er zeker een halen mocht het allemaal waar zijn, lijkt me een leuk hebbeding.

  14. @Michal: dat is nou een iMac 😉

  15. iProd, het misterieuze ding dat ook op iphone os draaide. Is daar ooit nog wat van gehoord?

  16. De tablet wordt volgens mij de one more thing! Of hoe zegt jobs dat ook alweer!

  17. Origineel geplaatst door paul
    vind het wat vreemd: Fujitsu heeft de merknaam al in 2003 ingediend en Apple’s interesse is recent, dus het moet wel iets met de tablet te maken hebben.

    Toch hoeft dit niet.
    Apple kwam in 2001 met de iPod.
    Wellicht dat Fujitsu daarop in 2003 de naam iPad heeft vastgelegd.
    Misschien dat Apple nu gewoon wil voorkomen dat iemand met de naam iPad gaat komen voor een tablet achtige, om te voorkomen dat er verwarring komt met de iPod en een Apple tablet, als dat inderdaad uitkomt.
    Het zou verwarrend werken, daar Apple een heleboel ‘i’ namen heeft en het Apple tablet heet bijvoorbeeld ‘Apple Canvas’, terwijl de Fujitsu dan ‘Fujitsu iPad zou heten, naast de ‘Apple iPod/iPhone/iMac’…
    (Zag ‘Canvas’ op het AppleInsider forum, vind het een mooie naam!)

  18. AT&T heeft de verkoop van iPhones in New York tijdelijk gestaakt vanwege overbelasting van hun 3G netwerk, vooral door iPhones. Dat lijkt me een plausibele verklaring voor de AT&T bijeenkomsten.

  19. Leuk artikel, zo al die geruchten bij elkaar!

  20. Misschien omdat er een (studie)boeken functie in zit (naast kranten/tijdschriften) kunnen ze ook de naam iBook weer leven in blazen.. 😛 Die naam hebben ze al en word toch niet meer gebruikt..

  21. Voor het onderwijs zou het een hele vooruitgang zijn als het niet zomaar een e-book reader is, maar als je ook aantekeningen kunt maken, cross verwijzingen, video, achtergrond info etc.

    ze zullen wel iets met de streaming muziekdienst willen doen.

    LastFM, GrooveShark, Spotify etc. zijn streaming muziekdiensten waarvoor je moet betalen (om de extra’s te krijgen) Er is een heel goed model te vinden dat je muziek niet meer op je iPod bewaart, maar dat je ter plekke een afspeellijstje samenstelt, waarvoor je een maandelijks bedrag moet betalen.

  22. 1000 euro vindt ik wel een beetje een hoop geld , voor 899 koop je een macbook,

  23. Apple gaat de tablet vooral verkopen aan mensen die al een IPhone en een laptop hebben.

    Dat snap ik dus nog steeds niet, ik zie geen enkele toevoeging aan de iPhone plus Macbook van zo’n tablet, ben dan ook heel benieuwd waarom apple denkt dat ik m toch wil hebben.

  24. Stoppen met die iSlate en iPad. Gewoon de iBook weer van stal halen. 😉

  25. @Michel:

    my thoughts exactly for a while. En hoe toepasselijk ook zou dat namelijk zijn !

  26. Ik denk dat de iPhone de weg gebaand heeft voor de tablet waar Apple nu ongetwijfeld mee gaat komen. De hele look and feel, de vlotte en intuitieve vingerbediening en de overweldigende stroom apps maakt alle andere vormen van computing in een klap ouderwets. Alle andere tot nu toe uitgebrachte tablets zullen niet in de schaduw van de Apple tablet kunnen staan. Ik voorspel, de tablet kan alles aan: muziek, video, games, kantoortoepassingen, e-reader (boeken en interactieve tijdschriften) en everything in the cloud. Kranten en tijdschriften die hun distributie via de nieuwe media doen a la appstore zullen hiervan profiteren. Ook de accessoiremarkt zal opleven, aanklikbare keyboards, mediacenters, cases, stands, dockingstations, milieuvriendelijke opladers e.d. Apple en Google zijn over 1 a 2 jaar de 2 belangrijkste spelers op de markt en MS mag de derde viool spelen en raakt uiteindelijk uitgespeeld.

  27. Vraag me ook af of mobileme hier ook een rol in gaat spelen, zou me niets verbazen met al die cloud verwijzingen.

  28. iPath zou een betere naam zijn. niettemin wacht ik erop. het kan een mogelijk alternatief zijn voor een ereader van bv sony. des te sneller ze er mee op de markt komen, des te beter. ik wil een aantal boeken kopen, maar wil die liever als bestand ipv een berg papier. tsja, of ik moet maar stoppen met lezen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.