Reacties voor: Gerucht: T-Mobile verliest iPhone-exclusiviteit voor eind van het jaar

Het gerucht gaat dat het doek definitief valt voor de iPhone-exclusiviteit van Deutsche Telekom in Duitsland. Hiermee zou T-Mobile, dochter van Deutsche Telekom, ook haar exclusieve recht zien verdwijnen. Voor ons in Nederland is dit dus afwachten of die exclusiviteit van T-Mobile hier dan ook per direct gaat verdwijnen.
Mike van Hoenselaar -

Reacties: 51 reacties

  1. Weet iemand wat er met de abbo-prijzen gebeurde toen in andere landen de exclusiviteit verdween? Gingen providers onderling de strijd aan of bleef het min of meer hetzelfde prijsniveau?

  2. Midden oktober mag ik verlengen bij Vodafone. Hoop dat we dan al meer weten over deze constructie. Anders moet ik alsnog naar Belgie toe om er daar een aan te schaffen. Dan ben ik namelijk veel goedkoper uit dan Phoneshop of iets dergelijks.

    EDIT: Denk dat de prijzen gelijkblijven. Alleen KPN en Vodafone zullen strijden om de goedkoopste abbo’s. T-Mobile heeft in het algemeen een slechtere dekking waardoor T-Mobile minder Iphones zal gaan verkopen de komende tijd als dit bericht waar mocht zijn. Aangezien Vodafone het “beste” netwerk heeft in Nederland denk ik dat hun prijzen ook het hoogste zullen zijn. Maar of mensen gaan kiezen voor Vodafone weet ik ook niet. Denk dat ze zichzelf met de datalimieten hebben gekloot. Is daar trouwens al meer over bekend? Hoeveel mb’s je krijgt voor welke bedragen?

  3. Blijf het toch een beetje dom van Vodafone vinden dat ze net in deze periode aangegeven hebben dat er een data-limiet is op internet. Misschien komt er een iPhone abonnement met onbeperkt internet… Denk het eigenlijk niet. Misschien komen er wel iets normalere abonnementen.

  4. Daarnaast zijn er enkele kleinere landen, zoals Nederland en België.

    Volgens mij is België al tijden simlockvrij. En vorige week werd de iPhone 4 daar in bijna alle winkels verkocht dus het lijkt er toch op dat ze daar geen exclusieve provider contracten kennen.

    Overigens mag die exclusiviteit van mij wel direct worden opgeheven. Jammer voor T-Mobile maar goed voor de consument al was het alleen al vanwege de simlock. Ik ben nu trouwens net van Vodafone naar T-Mobile geswitcht (voor de iPhone 4 inderdaad) en alle negatieve berichten ten spijt heb ik iha een betere ontvangst en bijna altijd 3G waar Vodafone al heel snel terugviel op 2G.

    Origineel geplaatst door dna75
    Misschien komt er een iPhone abonnement met onbeperkt internet… Denk het eigenlijk niet. Misschien komen er wel iets normalere abonnementen.

    Volgens mij hebben ze al een poosje een iPhone sim-only. Weet niet hoe ze daar met datalimieten omgaan.

  5. Mooi dan wil ik naar KPN of Hi als volgend jaar weer een nieuwe iphone komt. Tenzij ze datalimieten hebben zoals max 2GB. Dan blijf ik bij mijn abbo 😉

  6. Een interessante ontwikkeling dit. Wat misschien ook een veeg teken aan de muur is, is dat T-Mobile nu Navigon gratis aanbied voor hun gebruikers, straks kan dat natuurlijk een Unique Selling Point zijn, gratis navigatie in de Benelux. Dat maakt de kans voor de argeloze koper toch wat groter om voor T-Mobile te gaan.

  7. he he eindelijk de iphone 5 met kpn dus !!! (:

  8. Nooit een vodafone met datalimiet. Dan blijf ik liever bij T-mobile en heb je ook gratis navigatie binnen NL. Hopelijk gaan de prijzen dan wel omlaag doordat er concurrentie is.

  9. @Peter:
    Alleen Nederland. Benelux kost €9,99 extra.

  10. Mocht eens tijd worden, ze hebben het lang volgehouden!

  11. Dat is de reden dat ik nu lekker met mijn 3G abonnement zit te wachten, ook al kan ik hem al verlengen naar de iPhone 4.
    Meer concurrentie=scherpere tarieven

  12. Ooh heb nu nog supervoordelig Abbo bij Vodafone voor maar 13,5€ p/mnd incl internet met mijn 3G iPhone alleen die begint het langzaam te begeven. Barst op achterkant /wifi ddoet het niet meer(stuitterde vd trap af) en een boel krassen;)
    Maar als ze de iPhone aan gaan bieden dan verleng ik wel met iPhone;)

    Bij mij thuis 3G dekking met Vodafone, vrienden met t-mobile geen service. Dat was voor mij de reden dat ik niet overstapte. En met data zit bij mij wel goed haal de 500 mb/mnd niet eens

  13. Origineel geplaatst door Alfred
    @Peter: Alleen Nederland. Benelux kost €9,99 extra.

    En buiten NL ook roaming kosten

  14. Ik blijf bij T-Mobile. Ik hoor altijd slechte ervaringen, maar ik heb altijd bereik, en ook bijna altijd 3G.

    Daarbij werken KPN en Vodafone met een ‘Fair-use-policy’, dus na een x aantal GB wordt je snelheid verlaagd, en het woordje ‘onbeperkt’ komt niet in het woordenboek van deze providers voor.

  15. Is er ook iets bekend om de reden voor het verlies van exclusiviteit? Interessant om te zien of dit A) onder dwang van EU-wetgeving is gebeurd of B) misschien wel uit desinteresse van TMobile om het contract te verlengen heeft plaatsgevonden. Kan ook nog zijn dat C) Apple geen exclusiviteit meer wil (hetgeen ik me goed kan voorstellen: verkopen zij meer telefoons).

    Of dit exclusiviteit in NL in de weg gaat zitten is vooralsnog niet te zeggen. Kijk, om nou niet naar vodafone te gaan voor de datalimieten is mij een beetje cognitief dissonant. Als je die 2GB p/m haalt raad ik je echt een computer met breedband aan.

    Anderzijds zijn er al een hoop mensen die hun iPhone 4 middels verlenging hebben kunnen krijgen met een gereduceerde toestelprijs (en als ze slim zijn met een voordeliger relax online abonnement). Dus zoveel gaat de prijs straks niet zakken. Bovendien lijkt me dat Vodafone en KPN (mochten die de iPhone ook daadwerkelijk gaan verkopen) in het begin ook wel eens met bevoorradingsproblemen kunnen komen te zitten.

  16. Tja ik zit dus bij telfort/kpn

    Ik heb dus al een tijdje telfort unlimited met internet voor 25 euro.
    Zat er nu aan te denken om t-mobile met family pakket te kiezen.
    Maar dan ga ik van 25 naar 39,95.
    Ben benieuwd wat telfort dan kan doen. Of zal deze provider niet mee doen met de andere concurrenten?

  17. Zucht… Elke drie maanden lijkt dit gerucht weer terug te keren.

  18. Goh, wat een verrassing..
    Vodafone gaat natuurlijk niet voor niets die data limiet instellen. Wat er met het netwerk gebeurt met het niet hebben van een data limiet hebben ze bij T-Mobile kunnen zien na de introductie van de iphone 😉

  19. Het mag van mij kan ik eind dit jaar of begin volgend jaar mijn abonnement verlengen met een iPhone 4 er bij.

  20. Gelukkig heb ik 4 weken terug een simonly 400 abo bel+sms+web afgesloten voor 2 jaar met de voorwaarden die voor dat moment gelden voor *kuch* 11,95 per maand…. 2 jaar lang dus 😛 Als het goed is neemt mijn broer dit weekend een iPhone 4 mee uit de UK, dus dan zit ik weer lekker snor voor de komende jaaaaren.

  21. Dat is toch al zeker dat T Mobile de exclusiviteit kwijtraakt. Dat heeft de iPhoneclub 2 maanden geleden al gezegd dat Vodafone de iPhone4 gaat verkopen vanaf oktober.

  22. Origineel geplaatst door Richard: Zucht… Elke drie maanden lijkt dit gerucht weer terug te keren.

    Precies, maar eens zal het toch moeten kloppen zullen we maar zeggen. Misschien nu wel (na tig keer ernaast te hebben gezeten). 😉

  23. Exlusieve deals zijn welliswaar begrijpelijk vanuit de Telco’s.
    Voor de klant (wij dus) is het op langetermijn zeker geen goede zaak. Ik ben dus blij als deze markt in NL dus uiteindelijk ook wordt geliberaliseerd.

  24. Origineel geplaatst door Sjoerd
    …T-Mobile heeft in het algemeen een slechtere dekking…
    …Aangezien Vodafone het “beste” netwerk heeft in Nederland…

    Op welk onafhankelijk onderzoek zijn deze opmerkingen gebaseerd? Als je toevallig drie mensen kent met goede of slechte ervaringen met een bepaalde provider, kan je nog niet zomaar de conclusie trekken dat een bepaald netwerk dus beter of slechter is. De kwaliteit van de netwerken is ook voortdurend in ontwikkeling.

    Ik zit zelf bij T-Mobile en ik heb eigenlijk nooit te klagen over de ontvangst, behalve dan aan het begin van de zomer dit jaar, toen ze te weinig capaciteit hadden. Maar daarvoor hebben ze me ook geld teruggegeven.

    Ik ben trouwens over het algemeen wél goed te spreken over de service van T-Mobile. De mensen die je aan de telefoon krijgt zijn over het algemeen vriendelijk en goed in staat je te helpen. En de iPhone abo’s van T-Mobile zijn trouwens vrij aantrekklijk als je ze vergelijkt met de concurrentie.

    Dus: wegvallen van exclusiviteit is sowieso een goed zaak, maar ik denk niet dat het direct invloed zal hebben op de prijzen. Jammer genoeg.

  25. Zou mooi zijn als de iPhone naar andere providers gaat. Dan zal het data verbruik verspreid worden over deze drie providers wat weer zorgt voor een betere snelheid.

  26. opengooien die markt en over een paar maanden is Scheepbouwer weg bij de KPN dus dat geeft ook weer nieuwe kansen 🙂

  27. Eerst nog maar eens zien en dan geloven…ik zou zeggen mensen die hierop wachten….lekker blijven wachten hahaha 😉

  28. Het is dus geen gerucht dat in Nederland T-Mobile zijn exclusiviteit verliest. Het is een feit dat T-Mobile zijn exclusiviteit in Duitsland verliest en daarom denken/hopen we dat ze de exclusiviteit in Nederland ook verliezen.

    Dat is geen gerucht, eerder de wens is de vader van de gedachte. Geen onlogische gedachte, dat dan weer wel.

  29. Ik hoop dat aan het einde van het jaar ook vodafone hem gaat leveren. Want begin januari kan ik al gaan verlengen en anders zou ik 3 maanden moeten wachten en naar een minder netwerk moeten overstappen (aangezien wij hier niet echt geweldige T-Mobile ontvangsten hebben)

  30. Check this:

    Vanmiddag Vodafone aan de telefoon gehad. Die weten in oktober meer over dat ze iphone 4 gaan leveren. (zakelijk ) De kosten enz. Plus vertelde ze zelf ook dat Tmobile exit is eind dit jaar.

  31. Als je vraag voor een iphone in een kpn of vodafone winkel kun je wel nu bestellen , maar alleen een 3gs , vanaf november heeft vodafone iphone 4 in het winkel.

  32. Toen het bekent werd van de data-limiet bij Vodafoon heb ik de klantenservice gebeld en die vertelde mij dat het data-limiet ook ging gelden voor het iPhoneabonnement na 6 sept. (over 3 dagen weten we het zeker).
    Daarop besloten toch maar bij Tmobile te bestellen (nog 2 weken dan komt hij binnen).

  33. grappig om te horen dat callcenter verkoopmedewerkers ineens op de hoogte zijn van alle ins en outs van de concurrende partij..zodra er een klein berichtje ergens op internet geplaatst wordt, ook om je als klant aan te houden zodat ze comissie vangen gaan ze dit dik aanwijzen..

    Bij geruchten wordt dit als absolute waarheid aangenomen, zeer gevaarlijk vind ik dat..Je gaat verkeerde overhaaste beslissingen nemen zonder dat er iets officieel is aangekondigd.

    En correct me if im wrong; dit gaat toch alleen over DUITSLAND?!? met EVENTUELE gevolgen voor NL..?

    Dus check alles goed voordat je straks spijt krijgt.

  34. Ik begrijp al jaren niet dat de mensen geen simlockvrije iphone in het buitenland of schiphol kopen.
    is op de lange duur ten alle tijden veeeeeel goedkoper dan een abonm. van al die dieven in nederland.

  35. nou net weer 20 minuten van mijn tijd verloren met de helpdesk van tmobile, ben er helemaal klaar mee, dus dit bericht wat ik nu net lees na mijn helpdesk gesprek komt als licht in de duisternis..

    iphone 5 + KPN/VODAFONE yes!

  36. *zucht* en weer zijn er mensen hier die afgaan op een callcenter verkoopmedewerker. Denken jullie echt dat die ook maar van iets weten? Die halen hun informatie vaak gewoon ook van de geruchtensites af.

    En iedereen die wel op dat soort mensen afgaat; de KPN en Vodafone geruchten zijn tot nu steeds niet waar gebleken. Dus tot je van een PR-medewerker of topman van Vodafone Nederland iets hoort in een persbericht is het handigste om alles met een flinke korrel zout te nemen.

  37. Origineel geplaatst door Bart
    Origineel geplaatst door Sjoerd…T-Mobile heeft in het algemeen een slechtere dekking……Aangezien Vodafone het “beste” netwerk heeft in Nederland…Op welk onafhankelijk onderzoek zijn deze opmerkingen gebaseerd?

    Nou, als dat nog niet duidelijk is…..

  38. Ik zal altijd bij t-mobile blijven

  39. Een aantal kennissen zitten bij Vodafone en KPN met hun iPhone. En balen nu dat ze de gratis Navicon niet kunnen krijgen. Daarnaast zijn hun ABO kosten hoger, en wacht hun straks een internet beperking. Ben blij dat ik bij T-Mobile zit.

  40. EINDELIJK!!! Hawking’s zit er naast. Er is wel een god.

  41. Origineel geplaatst door Pim Brussee
    Een aantal kennissen zitten bij Vodafone en KPN met hun iPhone. En balen nu dat ze de gratis Navicon niet kunnen krijgen. Daarnaast zijn hun ABO kosten hoger, en wacht hun straks een internet beperking. Ben blij dat ik bij T-Mobile zit.

    Nou geweldig voor je! Ik heb liever goede netwerkdekking dan zo’n “ziet er toch niet uit” navigatie app-je. Dus baal allerminst van mijn Hi simmetje.

  42. EINDELIJK GERECHTIGHEID!!!!

  43. Eindelijk.

    Dan kan ik van dat zeer slechte t-mobile af en toch mijn iPhone houden. Kan mij niet snel fenoeg. Mensen zet er haast achter.

  44. Origineel geplaatst door Pim Brussee
    Een aantal kennissen zitten bij Vodafone en KPN met hun iPhone. En balen nu dat ze de gratis Navicon niet kunnen krijgen. Daarnaast zijn hun ABO kosten hoger, en wacht hun straks een internet beperking. Ben blij dat ik bij T-Mobile zit.

    wat een regelrechte onzin dat vodafone/kpm abbo duurder zou zijn dan t-mobile. Ik heb een iphone 4 (simlockvrij UK via Borderlinx) + sim only Vodafone 400 bel + web + sms.

    Abbokosten EUR 15 p/m. T-Mobile = EUR 45 p/m

    Totale kosten over 2 jr: EUR 630 (aanschaf toestel + bezorgkosten) + 24 x EUR 15 (abbo) = EUR 990.

    Bij t-mobile = dat 24 x EUR 45 (abbo) + EUR 90 (toestel) = EUR 1.170.

    Simlockvrij UK + vodafone dus EUR 180 goedkoper!!!

    Maar dan moet je natuurlijk wel gebruik maken van direct sales aanbiedingen van vodafone, niet naar de winkel gaan!

  45. @Morris, om een goed beeld te krijgen zou ik weten wat voor bandbreedte je hebt voor dat geld en hoeveel datatransfer. Ik overweeg over te stappen naar VF maar veroorzaak, zonder tethering mee te tellen, ongeveer 1,5gB per maand aan videostreams.

  46. Origineel geplaatst door Avdvee
    Ik overweeg over te stappen naar VF maar veroorzaak, zonder tethering mee te tellen, ongeveer 1,5gB per maand aan videostreams.

    Daar ga je dan sowieso last mee krijgen vanwege de FUP die tussen de 500mb en 1gb ligt.

  47. Iemand Kassa gekeken op de Vara zaterdagavond? Hierin werd vermeld dat Vodafone, net als KPN de belminuten ging afrekenen per minuut! Dus als je een losse iPhone hebt met Vodafone, of wacht op de 4 in november betaal je dus voor 1.25 minuut mooi 2 volle minuten!
    Ik als Vodafone-er ga dus mooi naar T-mobile!

  48. @avdvee >> zie comment Batumulia hierboven.

    In aanvulling: voor nieuwe abbo’s die vanaf 6 sept worden afgesloten voert Vodafone een datalimiet in (afhankelijk van abbo 250MB – 1GB). Bij normaal gebruik is dat ruim voldoende.

    Voor veelgebruikers kan de datalimiet worden uitgebreid, zie elders op deze site.

    Door de data-limiet bij Vodafone mag T-Mobile aantrekkelijker lijken, daar wordt je bij extreem gebruik echter getroffen door FUP…..

    Kan me zomaar voorstellen dat Vodafone (ondanks datalimiet – bijkopen data) dan nog goedkoper is over een periode van 2 jaar.

  49. En als hij defect raakt hang je, wat betreft garantie….

    Origineel geplaatst door Morris
    Origineel geplaatst door Pim BrusseeEen aantal kennissen zitten bij Vodafone en KPN met hun iPhone. En balen nu dat ze de gratis Navicon niet kunnen krijgen. Daarnaast zijn hun ABO kosten hoger, en wacht hun straks een internet beperking.

  50. FUP wordt berekent over het gemiddelde van alle gebruikers, bij iPhone gebruik zal dat wel omhoog schieten…. Ten tweede moet je slim zijn en nu alvast een ABO nemen zodat je nog onder de oude voorwaarden FUP valt dat is 10*gem.verbruik, bij iPhone verbruik zit je dan gauw op zo’n 2 GB En dat lijkt me voldoende

    Origineel geplaatst door Morris
    @avdvee >> zie comment Batumulia hierboven. In aanvulling: voor nieuwe abbo’s die vanaf 6 sept worden afgesloten voert Vodafone een datalimiet in (afhankelijk van abbo 250MB — 1GB). Bij normaal gebruik is dat ruim voldoende.Voor veelgebruikers kan de datalimiet worden uitgebreid, zie elders op deze site.Door de data-limiet bij Vodafone mag T-Mobile aantrekkelijker lijken, daar wordt je bij extreem gebruik echter getroffen door FUP…..Kan me zomaar voorstellen dat Vodafone (ondanks datalimiet — bijkopen data) dan nog goedkoper is over een periode van 2 jaar.

  51. Origineel geplaatst door henk
    Nederland

    Omdat je voor garantie terug moet naar plaats van aankoop Henk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.