Reacties voor: ‘Apple brengt binnenkort verbeterde iPhone 5s met A8-chip uit’

Apple zou binnenkort een verbeterde versie van de iPhone 5s uitbrengen. Deze zou voorzien worden van de A8-chip en klaar zijn voor productie, aldus geruchten.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 32 reacties

  1. iPod touch 6 met bellen dus.

  2. Als “premium” bedrijf dit soort flauwekul verkopen. Tegen de tijd dat ie uitkomt is zelfs de A9-chip verouderd dus kom je al helemaal aan met een ‘verouderd’ toets. Wat een onzin, Apple. Beter is dit een geintje.

  3. Voor een normale prijs zou ik deze telefoon willen ipv zo’n lomp grote iPhone 6(S). Ik ben nu nog blij met mijn iPhone 5 maar ben wel een keer toe aan een nieuwe.

    Bovendien vind ik de iPhone 5(S) ook nog steeds mooier dan de 6(S).

  4. Wat betreft de chip betwijfel ik. Wel zou het een commerciële mooie stap zijn om iPhone 5 formaat uit te brengen.

    Ik hoor regelmatig om mij heen dat men de iPhone 6 minder handzaam vinden. Ik ben er inmiddels aan gewend en zal ook zeker niet teruggrijpen. Maar er zullen doelgroepen bij zitten die puur voor portable gaan.

  5. Met de nieuwe series zoals de 7 en 7s etc blijven innoveren, en de 5s elke x mee upgraden qua processor camera en touch id. Klinkt als een goed plan! Sommige mensen willen gewoon geem ander uiterlijk.

  6. Ik ben zelf ook niet heel blij met het formaat van de 6s. Hij glijd zo vaak uit mijn handen. Ik heb nu een manier dat ik hem redelijk kan vasthouden maar dat gaat verkrampen na een stukje typen.
    Ik kom met mijn duim net over de helft op deze manier 🙁

  7. Lijkt me wel een slimme zet, naast de twee grotere modellen. Overigens is het diafragma gelukkig groter en niet kleiner. f/2.2 is groter dan het huidige f/2.4 en laat daardoor meer licht binnen.

  8. Hey Apple, een kleinere telefoon moet niet betekenen dat ie ook oudere hardware moet krijgen. Da’s een trend die je moet stoppen.

  9. Origineel geplaatst door Bob
    Voor een normale prijs zou ik deze telefoon willen ipv zo’n lomp grote iPhone 6(S). Ik ben nu nog blij met mijn iPhone 5 maar ben wel een keer toe aan een nieuwe.
    Bovendien vind ik de iPhone 5(S) ook nog steeds mooier dan de 6(S).

    Persoonlijk ben ik nog steeds erg gecharmeerd van het uiterlijk van de iPhone5 en 5s maar ‘lomp’ wil ik de 6 en 6s toch echt niet noemen.

  10. “gebaseerd op die van de zesde generatie iPod touch met een kleinere diafragma.”

    Ik hoop dat je een groter diafragma bedoelt; hoe groter het diafragma (hoe meer licht er doorheen komt), hoe kleiner het getal wordt.

  11. Origineel geplaatst door Sander
    Als “premium” bedrijf dit soort flauwekul verkopen. Tegen de tijd dat ie uitkomt is zelfs de A9-chip verouderd dus kom je al helemaal aan met een ‘verouderd’ toets. Wat een onzin, Apple. Beter is dit een geintje.

    Mee eens. Los van het feit dat de A8-chip inmiddels ook verouderd is, is deze ook maar hooguit 25% krachtiger dan de A7-chip. Een klein verschil, zeker gezien het feit dat de A9-chip tussen de 70% en 90% beter presteert dan de A8-chip. Een aanmerkelijk grotere toename in prestaties.

  12. De iPhone 6c wellicht

  13. Wat een bullshit. Apple gaat dit dus echt niet doen he. Het aanpassen van een productielijn van een iPhone 5S om alleen een nieuwe chip erin te doen gaat niet voldoende sales opleveren. Daarintegen een iPhone 6S verkleinen met een omlaag geklokte A9 chip (hoeft een minder groot scherm) brengt veel meer geld in het laadje en is ook hetgene waar veel mensen op zitten te wachten.

    Gewoon negeren dit bericht..

  14. @Ruurd Sanders: Ik houd dit redelijk voor mogelijk. Ik ben nog steeds niet overtuigd van de mogelijke komst van een iPhone 6C (dit zou tevens de doodsteek voor mij zijn, zodra Apple dit WEER doet ben ik richting Android). Dit zie ik als zeer plausibel. Dus spreek voor jezelf als je het allemaal “onzin” noemt en we het moeten “negeren”.

  15. @Fab1Man: Dus jij hebt iets van Apple waarover je wellicht tevreden bent, maar omdat Apple mogelijk een keuze gaat bieden die op andere behoeften aansluit dan de jouwe, ga jij naar Android? Snap jou niet maar vind het een heel grappige post.

  16. Ik ben juist van Android, mag ik die naam noemen hier?, overgestapt naar mijn huidige iPhone 5S. De androids werden steeds groter en groter, zeker als je er eentje met een beetje specs wilde hebben. Nu enorm blij met de handzame iPhone 5S.. wil echt niet groter!
    Films/clips kijk ik wel via de laptop of m’n ps4 en verder kan alles makkelijk met mijn iPhone 5S!

    Dus mijn huidig model phone maar dan met de nieuwste hardware zou voor mij zeker een volgende keus kunnen zijn!

  17. Wat mij elke keer maar weer verbaasd zijn de reacties gericht naar Apple terwijl het anonieme bronnen zijn die wat de wereld in slingeren.

  18. Het lijkt me onwaarschijnlijk dat Apple dit gaat doen , aan de andere kant het scheelt wel weet ontwikkeling en dergelijke , dus voor de consument die een 4″ scherm wil kan dit toch wel aantrekkelijk zijn en een nieuwe CPU betekend wel een langere ondersteuning van nieuwe iOS versies als we naar de traditie kijken

  19. Ik vind de 6 een toptoestel, maar als mijn volgende een 4 inch kan zijn met de specs van de 6s zou ik hem zeker nemen.

    Formaat 6 is ok, maar 5 was handzamer.

  20. Origineel geplaatst door iChris_74
    Ik ben juist van Android, mag ik die naam noemen hier?, overgestapt naar mijn huidige iPhone 5S. De androids werden steeds groter en groter, zeker als je er eentje met een beetje specs wilde hebben. Nu enorm blij met de handzame iPhone 5S.. wil echt niet groter!
    Films/clips kijk ik wel via de laptop of m’n ps4 en verder kan alles makkelijk met mijn iPhone 5S!
    Dus mijn huidig model phone maar dan met de nieuwste hardware zou voor mij zeker een volgende keus kunnen zijn!

    Helemaal met je eens wat betreft het formaat van de 5s. Sinds een paar weken heb ik de 6s. En er is eigenlijk maar 1 minpuntje, en dat is formaat. Dan moet ik er eerlijk bij zeggen dat het formaat niet in elke situatie een vervelende rol speelt. Maar ik merk wel dat er heel veel situaties zijn waarin je de telefoon met 2 handen beet moet pakken, en dat is toch wel vaak vervelend. Mijn vorige telefoon was een 5s, en qua prestaties is de 6s wel een hele vooruitgang. Alleen al de snelheid van het scannen van je vingerafdruk is fantastisch. Qua gebruiksgemak had ik waarschijnlijk toch gekozen voor een kleiner formaat met betere specs, als ik die keuze zou hebben.

  21. Ik vind het eerlijk gezegd best een slimme zet. Als de “form factor” hetzelfde blijft, blijven alle accessoires gewoon werken. Op dit moment zouden de specs een potentiële koper van de 5s kunnen tegenhouden en op deze manier bedient Apple het deel van de markt dat een kleiner scherm wenst zonder al te veel extra moeite (en zonder de iPhone 6/6 Plus te kannibaliseren). En dan volgend jaar de iPhone 7 in drie grootten uitbrengen. Ik vind het slim.

  22. @Bob: Helemaal mee eens.

  23. Ieder zo zijn ding.. Ik ben van de 5s naar de 6s Plus overgestapt, en deze gebruik ik nu pakweg 3 weken. Ik kan me geen betere iPhone meer voorstellen, wanneer ik de iPhone 6 van mijn vrouwtje vasthoudt denk ik.. .klein!! De 5s voelt nu echt miniatuur!

    Nee hoor voor mij geen maatje kleiner meer, maar dat ze de 5s eventueel uitbrengen met een A8 en wat inside upgrades .. hmm, ik weet niet. Maar er zijn vast ZAT mensen te vinden die voor dit formaat willen gaan!

    Tenslotte heb ik mijn 5s nog voor een goeie prijs weten te verkopen, dus je hoort me daarom niet klagen 😀 😀

  24. Ik heb de iPhone 6 en zeer tevreden, maar qua model vind ik de 5S nog steeds super mooi.

  25. Als deze ook fatsoenlijke opslag krijgt zoals 64 GB of zelfs 128 GB dan ruil ik hem zo in voor mijn 6. Al veel telefoons gehad met verschillende eco systemen maar persoonlijk vond ik de 5s de fijnste die ik gehad heb. Jammer genoeg ging hij stuk en nam ik de gok met de 6. Zeker niet slecht maar voor mij net ff wat minder qua (vooral) formaat.

  26. Het schijnt dat er ook een heruitgave van de iPhone 4s komt, maar dan voorzien van de geavanceerde A6-chip. Ben benieuwd.

  27. Ik ga deze dan direckt kopen 😉 hopelijk is dat waar!

  28. Hmmm….
    – geen uitpuilende camera 😀
    – een prettig formaat voor mensen met
    kleine handen zoals ik 😀
    – een prachtig en tijdloos design 😀

    Als ie ook in het roze komt en geen €750,- gaat kosten zéker het overwegen waard!

  29. Origineel geplaatst door Robert Janssen
    Het schijnt dat er ook een heruitgave van de iPhone 4s komt, maar dan voorzien van de geavanceerde A6-chip. Ben benieuwd.

    Die zou ik onmiddellijk kopen. Geen fijnere grootte dan de 4.
    Wat ik als mid 40’er niet begrijp is dat je (grotere) mobieltjes ook altijd mee moet slepen. Zo’n groot ding zit toch in de weg? Het is sowieso al een ‘blok aan je been’, altijd maar bereikbaar willen zijn.
    OK ik geef toe dat een smartphone ook verdomd handig is, maar dan wel handzaam graag. Voor het grotere werk heb ik thuis wel een iPad of PC/laptop.

  30. Nog paar decennia wachten en men kan “buy an iPhone custom made” 😉
    “What CPU do you want…”
    “How much RAM”
    Etc.
    Etc.

    Oh wat een slim idee….from i….

  31. Ik heb de iphone 6, maar vind de iphone 5(S) veel mooier qua uiterlijk! Daarnaast vind ik de 6 ook te groot en is de 5(s) veel lekkerder in gebruik!

    Als de prijs dan ook nog eens goed is zit ik er in elk geval over te denken! Die overdreven dure toestellen hoeft voor mij niet meer… Te weinig meerwaarde

  32. Ik vind ook de 4 én 5 modellen véél mooier dan de latere toestellen, maar hecht geen waarde aan dit gerucht. Het lijkt me heel onwaarschijnlijk.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.