Reacties voor: Gerucht: ‘Lightning-poort verdwijnt uit toekomstige iPhones’

Alleen nog draadloos opladen
Als het aan Apple ligt, krijgt de nieuwe iPhone helemaal geen laadpoort of knoppen meer. Bronnen stellen dat Apple het afgelopen jaar al overwoog om de iPhone X zonder knoppen en Lightning-poort uit te brengen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 42 reacties

  1. En dan loopt je touchscreen vast en heb je geen knoppen voor een hard reset en ook nog verplicht op bluetooth oordopjes aan te schaffen, als dat gebeurd ben ik weg hier

  2. @Pieter: Hier het zelfde verhaal, slaat nergens op!

  3. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  4. Ik kan het me niet voorstellen. Hoe gaat mijn Carplay werken zonder kabel? Er zijn nog niet zo heel veel autofabrikanten die draadloze Carplay aanbieden volgens mij

  5. Al zal dit een eerste aanzetje zijn, waar rook is, is vuur (meestal). Vooralsnog geen goed plan dunkt me. Al heb ik een draadloze oplader (met draad uiteraard) in huis, ik gebruik het ding nooit. Al is het alleen maar om de iPhone te kunnen gebruiken als hij via de lightningpoort wordt opgeladen.

  6. Van mij mag het wel. Die mechanische knoppen en stekkers gaan veel te snel kapot.

  7. Laat maar komen, ik laad me iPhone X alleen draadloos op de oplaad kabel ligt nog netjes in doos. En dat geldt ook voor de oordoppen 👍🏽!!

  8. In de auto-industrie wordt deze truuk ook toegepast. Airco, radio, etc zit er niet meer bij maar de prijs is hoger. Heel bijzonder dat er toch nog kopers overblijven.

  9. En dan heb je net sinds een paar jaar geïnvesteerd in Lightning accessoires…

  10. Als sneller gaat op zich prima, het gaat mij nu nog te langzaam.
    Ik kan iPhone ook gewoon gebruiken tijdens laden, ja niet in bed liggen en telefoon in handen maar wel op bureau ofzo.

    Als er geen knoppen meer komen dan iets van een reset gaatje, mocht je scherm ofzo dan niet reageren dat je toch kan resetten.

  11. Toch denk ik dat er ergens nog een usb-C ingang komt. Tijdperk van draadloos opladen is nog niet aangebroken omdat we nog steeds afhankelijk zijn van zo’n draadloze oplader waar device op ligt op te laden. Tijdens opladen gebruik ik nog steeds veel liever een kabel, want dan is device nét wat mobieler. Toekomst zal zich uitwijzen

  12. Een reset met een pinnetjes zal wel werken en carplay werkt ook draadloos alleen gebruiken de meeste auto fabrikanten dit niet, maar daar kan Apple niets aan doen.

  13. Naar mijn idee voert Apple deze veranderingen door om maar gewoon wat te veranderen, terwijl dit alles voor de gebruiker gecompliceerder maakt.

    Hoe gebruik je dan nog je iphone als het op de draadloze oplader ligt?

    Indd: hoe doe je dan een hard reset?

    Je kan nu al niet meer je koptelefoon in doen en opladen. Echt jammer dat er geen beter alternatief is dan android want apple begint echt tegen te vallen laatste tijd.

  14. Origineel geplaatst door Vladimir
    Naar mijn idee voert Apple deze veranderingen door om maar gewoon wat te veranderen, terwijl dit alles voor de gebruiker gecompliceerder maakt.

    Hoe gebruik je dan nog je iphone als het op de draadloze oplader ligt?

    Indd: hoe doe je dan een hard reset?

    Je kan nu al niet meer je koptelefoon in doen en opladen. Echt jammer dat er geen beter alternatief is dan android want apple begint echt tegen te vallen laatste tijd.

    Met een draadloze lader gaat het prima hoor, besnoerd muziek luisteren en laden tegelijk

  15. Origineel geplaatst door Vladimir
    Naar mijn idee voert Apple deze veranderingen door om maar gewoon wat te veranderen, terwijl dit alles voor de gebruiker gecompliceerder maakt.

    Hoe gebruik je dan nog je iphone als het op de draadloze oplader ligt?

    Indd: hoe doe je dan een hard reset?

    Je kan nu al niet meer je koptelefoon in doen en opladen. Echt jammer dat er geen beter alternatief is dan android want apple begint echt tegen te vallen laatste tijd.

    Ik denk dat er geen bedrijven zijn die zomaar wat doen en succesvol zijn. Uiteraard kunnen ze er wel eens naast zitten. Maar ik weet zeker dat er bij Apple goed nagedacht is over een harde reset. Als de consument er al aan kan denken dan kan Apple dat al helemaal.

  16. Apple vindt vaat wel (peperdure) alternatieve oplossingen om toch bedraad contact te maken. Met de nadruk op “peperduur”.

  17. Op zich prima maar wat voor mij het grootste issue is toch wel opladen, ik ben wel een zware gebruiker en heb niet overal een “ matje” om op te kunnen laden dan is een simpel kabeltje net ff wat makkelijker. En om nou overal je draadloze lader mee te nemen…. of het moet zo zelfde lader zijn als de watch

  18. Ik blijf het nog steeds apart vinden dat mensen het “draadloos” noemen terwijl er nog steeds een draad aanwezig is. Zolang die draad nodig is om op te laden, noem het dan geen draadloos want dat is het gewoon niet. Het is een gimmick die totaal geen meerwaarde biedt tenzij je ontzettend “lui” bent en het een moeite vindt om even een stekkertje in je telefoon te duwen.

  19. Wat mij als Apple gebruiker meer tegen staat is dat je een jaar op een draadloze lader van Apple zelf moet wachten. Daar is toch weinig research en development voor nodig. Zoiets simpels aankondigen en je klanten zo lang laten wachten..
    Kan wel een andere kopen, maar als alles Apple thuis is dan wil ik dat ding ook graag van Apple.

  20. Dan liever achterkant met zonnecellen. Is je iPhone constant opgeladen !

  21. Dan zou het wel eens heel goed kunnen dat de X mijn laatste iPhone is geweest als dat gebeurd. Ik ga echt niet naar die vreselijk zittende en klinkende AirPods of ander vergelijkbare pruts dingen luisteren terwijl ik een peperdure hoofdtelefoon en externe DAC gebruik voor onderweg.

  22. Dan heb je dus ook niks meer aan je powerpack…

  23. Origineel geplaatst door Pieter
    En dan loopt je touchscreen vast en heb je geen knoppen voor een hard reset en ook nog verplicht op bluetooth oordopjes aan te schaffen, als dat gebeurd ben ik weg hier

    Wat heeft de lightning poort met knoppen te maken voor een hard reset?

  24. @Freaky: Nee, maar als je geen kabel meer kunt aansluiten is ineens 95% van de Carplay auto’s uitgecarplayed. Net zoiets als ineens geen benzine meer gaan verkopen 😀

  25. Origineel geplaatst door Mark
    Ik blijf het nog steeds apart vinden dat mensen het “draadloos” noemen terwijl er nog steeds een draad aanwezig is. Zolang die draad nodig is om op te laden, noem het dan geen draadloos want dat is het gewoon niet. Het is een gimmick die totaal geen meerwaarde biedt tenzij je ontzettend “lui” bent en het een moeite vindt om even een stekkertje in je telefoon te duwen.

    Je iPhone laad draadloos op. Geen kabel tussen iPhone en lader.

  26. Makkelijk in de auto bij navigatie gebruik. Je iPhone plat op een matje leggen?

  27. @Mark: eens, ik zeg hetzelfde al jaren.

    @Joep: volgens mij mag het (nog) niet van Apple, kan me herinneren dat een fabrikant dit heeft aangezet. En werd Oo de vingers getikt, heeft dit snel moeten veranderen.

  28. Origineel geplaatst door Joep
    Ik kan het me niet voorstellen. Hoe gaat mijn Carplay werken zonder kabel? Er zijn nog niet zo heel veel autofabrikanten die draadloze Carplay aanbieden volgens mij

    Dan moet je gewoon ieder jaar ergens anders in de consultancy gaan solliciteren met een nieuwe ‘groene’ auto met tig elektrische functies. En dat tot je 35ste en dan ben je oud en moet je hopen op een vast contract tot je 72ste.

    Maar los van dit alles. Ik bewaar een nauwelijks gebruikte 5S als reserve maar nu Zeker als spotify koptelefoon converter naast mijn NuForce DAC

  29. Geen paniek tis maar een gerucht!
    Ze zullen best wel nadenken voordat ze iets wijzigen, hele afdelingen werken er met tig personen knappe koppen.
    Hoe minder knoppen hoe mooier het is. En betreft aanschaf kabeltjes etc. tegen de tijd dat alles draadloos werkt zijn de huidige kabels alweer versleten.

  30. @Joep: Nee hoor dure merken kunnen gewoon draadloos carplay doen. Als voorbeeld de BMW i3S. Maar zijn er veel meer.

  31. Beetje onhandig voor al die autos met apple carplay en zo

  32. @Freaky: klopt maar een aftermarket units van Pioneer of andere niet.

  33. Origineel geplaatst door Dick de wit
    Makkelijk in de auto bij navigatie gebruik. Je iPhone plat op een matje leggen?

    Ik heb een iPhone houder met ingebouwde draadloze oplader voor in de auto. Besteld bij onze beste vriend uit china.

    Ik heb m’n iPhone X nog nooit opgeladen aan een snoertje. s’Nachts gaat ie op het matje en in de auto in de houder. Misschien vergeten mensen dat de batterij van de X 2715 mAh is. Dat is 1000 mAh meer dan de iPhone 6.

    Van mij mogen alle knoppen ook wel weg, lekker echt waterdicht en strak. Apple verzint wel alternatieven voor een harde reset en screenshots.

  34. Laat het maar bij een gerucht blijven. En als dit daadwerkelijk wordt doorgevoerd: gewoon die release van iphones boycotten. Een slecht kwartaal en Apple moet door de knieen. Aangezien de laatste ios releases slechter zijn geweest dan ooit is nog maar de vraag of ze dit software techisch wel kunnen handlen want als ze zelf niet meer bij een vastgelopen iphone kunnen waarvan de wifi niet werkt is het device ineens rijp voor de vuilbak. Apple heeft niets echt innovatiefs meer te bieden gedurende 2 jaar en “verkoopt het” dat ze de users een favor doen door te focussen aan stabiliteit in hun software … Had die focus er niet al die tijd moeten zijn? Facetime for groups komt er aan: dat is geen innovatie, dat is ruim 8 jaar achterstand wegwerken. iMessage in de cloud: het kwam 5 jaar te laat. En laat ik maar niet beginnen over battery power & consumption … want daar heeft Apple nog nooit een adquate oplossing voor geboden …. Don’t get me wrong, Android sucks more en is geen keuzeoptie voormij, maar Apple heeft nog een lange weg te gaan voordat de iPhone my echt kan “amazen”.

  35. Zelfde verhaal als met alle aansluitingen die Apple schrapt. Het is even wennen, maar na verloop van tijd ben je eraan gewend. Apple schrapte floppy disc, dvd spelers, usb aansluitingen, hoofdtelefoon en iedere keer riep men dat ze nu echt te ver gingen.

  36. Dat zou mijn twijfel om over te stappen op een ander merk een stuk makkelijker maken. Draadloos opladen is overrated. Puur een gimmick.

  37. Mochten ze dit doen verwacht ik iets van contactpuntjes zoals bij de ipad pro voor het uitvoeren van een reset. Heb je uiteraard weer een speciale kabel voor nodig, maar hoevaak geef je een toestel een hard reset?

    Voor mij als reparateur gaat t wel weer ten kostte van reparaties 😅

  38. Wat lees ik, van lightning overgaan naar usb-c? Die connector is veel groter, men werkt tocvvh op de halve m3 milimeter!
    Voor het resetten kan een magneetje voldoende zijn, dan kan de iphone nog steeds waterdicht blijven.
    Apple ghoed nadenken over vernieuwing, dat hebben we wel bij de iphone 6 gezien, ipv. Het toestel 10 mm dik te maken met een batterij die het echt onder vol gebruik 16 uur volhoud, maakten ze de zes ruim zes mm dik, dat als gevolgh had, dat het toestel krom kon buigen of soms ook bij andere modellen de onderdelen door het buigen los van de print kwamen.
    Een batterij met meer capaciteit kan ook beter de hoge stromen aan die moderne electronica incidenteel vraagt. Dus een langere levensduur..

  39. Altijd vreemd gevonden dat ze de overstap naar USB c niet hebben gemaakt. Nieuwste iPhone en nieuwste macbook zijn hierdoor niet zonder verloopjes op elkaar aan te sluiten. Echt bezopen anno 2018

  40. Als ze dan ook zorgen dat de camera weer helemaal vlak in de iPhone ligt wordt het denk ik wel een hele mooie strakke telefoon. Ik ben voor

  41. Ach, als ze een magnetische lader maken vind ik het best. Gewoon een klein plaatje op de achterkant plakken om te laden en gaan.

    Wat die hard reset betreft, een intern knopje dat je kan indrukken met een pin is prima, het hoeft niet eens groter te zijn dan de microfoon. Verberg het desnoods in de sim kaar tray.

    Dan is er natuurlijk nog het “probleem” met Carplay. Een firmware update die de auto toestaat om Carplay te activeren dmv Bluetooth lijkt me perfect.

    Draadloze audio is nog volop in ontwikkeling en zal tegen die tijd ook wel ver genoeg zijn om als ultieme vervanger te dienen.

  42. @Vladimir: Comments zoals deze zijn echt niet goed onderbouwd. Apple verandert echt niet ‘zomaar’ iets omdat ze dan iets anders hebben.

    We moeten allemaal eens goed kijken naar deze video die vertelt over ‘The Grand Theory’ van Apple

    Ze willen dat je zo min mogelijk het idee hebt dat je een device in je handen hebt. Uiteindelijk moet dit in kleine stappen, maar dit is zeker waar het naartoe gaat. Als je deze filosofie van Apple niks vind moet je lekker naar een ander merk overstappen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.