Reacties voor: Gerucht: Tim Cook getipt als nieuwe CEO van General Motors

Tim Cook zou volgens een tipgever van een headhuntersbureau getipt zijn als de topkandidaat voor een nieuwe baan bij General Motors. De autofabrikant zoekt een nieuwe CEO en Cook zou daarvoor geknipt zijn.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 12 reacties

  1. Een man van alle markten.

  2. Misschien stapt hij niet over. Ik bedoel, Steve zit toch ook nog op de stoel bij Disney en wat andere toko’s?

  3. Laat Jonathan Ive opvolger zijn voor Jobs. Hiermee blijft Apple z’n creatieve karakter houden, + Ive is relatief nog vrij jong.

  4. @ikkieman:
    Ja maar als CEO kan je natuurlijk geen COO spelen bij een ander bedrijf. Die topgasten wisselen van bedrijven en kennen elkaar natuurlijk allemaal. Dat komt dan ook vaak tot uiting in de posities die men inneemt in de verschillende bedrijven.

    Maar CEO bij één bedrijf en COO bij een ander dat gaat te ver. Lijkt me ook tijdtechnisch niet te doen voor Tim. Een dag heeft maar 24 uur.

  5. Origineel geplaatst door sander
    Laat Jonathan Ive opvolger zijn voor Jobs. Hiermee blijft Apple z’n creatieve karakter houden, + Ive is relatief nog vrij jong.

    Gedeeltelijk geef ik je gelijk maar ik weet niet zeker of Ive ook erg goed kan managen. Creatief is hij zeker en hij mag ook wel een belangrijk persoon in apple zijn(en een goed salaris krijgen =)).

  6. Ive zorgt voor prachtige ronde hoekjes aan de Apple produkten, maar dat heeft inderdaad niets met managen te maken. Een goede CEO voor Apple is niet moeilijk te vinden, een strategische visionair die Apple-bloed heeft is daarentegen superlastig te vinden. Het is te hopen dat Steve nog lang leeft.

  7. Leuk dat ie Steve heeft vervangen tijdens zijn ziekte, maar €. 12.000.000,00 dit slaat weer nergens op.

  8. Je verdient als CEO veel meer als je daarnaast ook aandeelhouder bent. Tim Cook zit in dat opzicht veel beter bij Apple.

    Het is voor Apple ook heel veel waard om Cook binnen te houden omdat hij het kwetsbare vertrouwen van de aandeelhouders bleek te hebben, wat voor Apple cruciaal is.

  9. Ik zie dat niet zo, die horizontale promoties naar onbekend gebied. Colabaas Sculley heeft Apple in de jaren 80 zowat naar de ondergang geleid.
    Dichterbij huis: politicus Ed Nijpels gaat enkele duizenden miljarden beheren bij Neerlands grootste pensioenhuis (met 2 jaar economie op de HBS)
    Dat is een belediging voor mensen die zich jarenlang WEL in die branche bewezen hebben.

  10. Even over de toelichting van GM, het bedrijf brengt Saturn inmiddels niet meer op de markt. Die hebben ze uit de productie gehaald..

  11. Mooi artikel, maar ik zou eventueel CEO, COO,CFO enzo toch eens voluit schrijven, ‘k kan mij inbeelden dat niet iedereen die termen kent (toch zeker niet COO en CFO)

  12. @kal_el:

    CEO: Chief Executive Officer
    CFO: Chief Financials Officer
    COO: Chief Operations Officer
    CTO: Chief Technology Officer
    CIO: Chief Informations Officer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.