Reacties voor: Gerucht: Steve Ballmer praat op WWDC over Visual Studio 2010 [Update]

Volgens een financieel analist van Global Equities Research komt Steve Ballmer langs op de keynote van Apple. Hij zal er een presentatie geven van Visual Studio 2010, waarmee je iPhone-apps kunt maken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 29 reacties

  1. Waarom niet, zou een leuke stunt zijn, en die Ballmer is natuurlijk wel een prachtig type.

  2. @Pete; inderdaad! zou inderdaad een geniale gebeurtenis zijn 🙂 In de woorden van Ballmer zelf tijdens een van zijn eigen keynotes: “Developers, Developers, Developers, Developers!!” “Wraaaaa!! I LOVE THIS COMPANY!!”

  3. Ballmer moet dan nog wel even oefenen op de woorden:
    Great, Amazing, Super, The best enzo

  4. Zou wel heel cool zijn 🙂

  5. Ik geloof er erg weinig van.
    Waarom zou Apple eerst roepen dat ze geen Flash compiler willen en daar tegen in de SDK een artikel opnemen en dan wel een Microsoft crosscompiler accepteren? Klinkt raar en mocht het waar zijn, dan heeft Adobe een mooi punt voor een rechtzaak

    En als mensen geen iPhone OS app willen maken omdat de SDK op een Mac draait: Jammer dan.
    Als je Visual Studio wil gebruiken voor Windows Mobile heb je een PC met Windows nodig en daarnaast moet je VS+WM kopen. (En dat is duurder dan een Mac mini… Visual Studio 2010 Professional kost $799…)
    Hetzelfde geldt voor XBox, PS3, Wii, etc. Er is een ontwikkelplatform voor een platform, die kost misschien geld…

    Ik denk dat het over de nieuwe MS Office gaat en wellicht over een MS Office for iPad…

  6. Hmmm, komieken worden toegelaten op de WWDC? Raar, overigens zal het dan vast wel leuke entertainment worden.

  7. Het track record van deze man in mobiel:

    1. Eerst de iPhone afserveren / weghonen
    http://www.youtube.com/watch?v=BcUicfqelC8&feature=youtube_gdata

    2. dan zichzelf en zijn bedrijf voor gek zetten met Vista, Win Mob 7 en Zune (marktcijfers

    Vraag: is dit nog iemand waar we naar moeten luisteren ?
    Willen we dat Apple echt de nieuwe m$oft zal worden ?
    Hoe gek kan het nog worden, gaat Steve nog on Tour voor de Zune ?

    Opsporing verzocht:
    http://www.youtube.com/watch?v=wvsboPUjrGc&feature=youtube_gdata

  8. Leuk voor Adobe, mischien zijn ze ook wel uitgenodigd om te komen kijken!

  9. lijkt onmogelijk alhoewel in de tijd van g3 tot g5 apple computers had ook niemand verwacht dat apple overging op intel…..

  10. Natuurlijk, neem er nog een!

  11. Zou kicke zijn… But I doubt it…

  12. Dat zou inderdaad wel heel raar zijn. Adobe uitsluiten en dan Visual Studio toevoegen. Gaat echt niet gebeuren want dan kan Apple een hele grote rechtszaak tegemoet zien. Heeft dan waarschijnlijk meer te maken met Office bijvoorbeeld. Zou wel lachen zijn maar volgens mij neemt Steve Jobs zichzelf veel te serieus om de ‘clown’ van IT land uit te nodigen. Als ‘ie wel komt wordt het smullen in ieder geval. Die serieuze ‘amazing’ Steve Jobs en gorilla Ballmer zijn echt een duo waar je een comedy omheen kan maken. Opvallend is hoe mild Apple nu naar Microsoft is. De ‘Get a Mac’ reclames zijn van de buis, ze spreken zich allebei uit vóór HTML5 en H.264, Microsoft zet groot in op Office voor Mac 2011. De traditionele vijand van Apple is kennelijk niet zo’n gevaar meer en Apple richt zijn pijlen op Google en de mobiele telefoon industrie.

  13. Nadat dezelfde ballmer in januari de slate van hp al liet zien? lijkt me sterk!

  14. Microsoft SDK, nee. Maar een soort van tool om web-apps me te bouwen zie ik wel gebeuren. Jaa. Volgens mij gaat Apple eindelijk iets met web-apps doen. Ik hoop het!

  15. Origineel geplaatst door bartjuhhh
    Ballmer moet dan nog wel even oefenen op de woorden: Great, Amazing, Super, The best enzo

    De meest foute mag je natuurlijk niet vergeten: “Awesome!”..

  16. @Pieter: Je hebt ook Visual Studio Express, daar kun je ook windows phone 7 apps mee maken, dus misschien gaat het daar ook mee werken. en dat is gratis

  17. Nou als er een ding is waar ik jaloers op ben dan is het, het .NET Framework well. SilverLight en WPF zijn mooie XML gebasseerde opmaak talen. Maar VSTO is ook een overzichtelijk programma om in te ontwikkelen. Xcode is echt knudde. En persoonlijk vind ik c# als taal veel makkelijker dan C of Objective-C al is het alleen al omdat er veel meer bronnen zijn waar je uit kunt putten als je iets niet weet. Maar het zal denk ik iets zijn waar Apple SilverLight toestaat op de iPhone en dat je in VSTO een iPhone SilverLight project kan maken.

  18. @Heijtink: Helemaal eens. Als je .NET en WPF vergelijkt met de Apple meuk, dan zit er echt een megagroot gat tussen. Toch zie ik Apple niet de switch maken naar VS…

  19. @Pieter: Wat betreft het eerste: het lijkt mij ook sterk, maar ja, who knows. Wat betreft het tweede: je suggereert dat iPhonegebruikers geen Windows-PC hebben. Lijkt me onzin.

  20. Ik heb liever dat dit gebeurd, dan dat er een nieuwe iPhone wordt aangekondigd. Programmeren voor de iPod/iPhone wil ik al jaren maar ik zie Xcode als een enorme barrière. Visual studio vind ik zelf veel logischer in elkaar zitten op bijna alle fronten.

  21. Ik vind juist Xcode met Interface Builder te gek werken en Visual Studio k*t. Ken genoeg coders die er ook zo over denken. Heb het NextStep framework altijd al erg goed gevonden. Maar echt bagger vind ik de Expression Blend-zooi. Wat een crappy interface! Niet te geloven…

  22. Ik was juist van plan om een Apple te kopen om een app te gaan bouwen. Toch maar even wachten.

    Is het onmogelijk om te denken dat de sdk van Apple met vs10 gebruikt kan gaan worden? Dat zou namelijk meer aansluiten bij de wijze waarop Apple vind dat er ontwikkeld moet worden voor een iPhone dan de Adobe methode.

  23. Wat dachten jullie van een samenwerking op het gebied van de zoekmachine bing… Kunnen ze Google aanpakken.

  24. is dit nou VS2010 voor Windows of gaat microsoft hiervoor een mac variant voor maken? en wat zijn de kosten voor deze ‘plug-in’?

  25. Origineel geplaatst door Muppel
    @Pieter: Wat betreft het eerste: het lijkt mij ook sterk, maar ja, who knows. Wat betreft het tweede: je suggereert dat iPhonegebruikers geen Windows-PC hebben. Lijkt me onzin.

    Idd. Ik heb een PC en iPhone zoals 43 andere vrienden van mij. Alsook, binnekort zijn er meer iOS devices in gebruik dan er actieve mac’s zijn.

  26. Zou een super stunt zijn als Apple in samenwerking met Microsoft een pakket ontwikkeld voor de pc om iPhone en iPad Apps te maken. Dan gaat het nog sneller.

  27. Eigenlijk is het best logisch… Als Apple niet meer zou samenwerken en een ernstige monopolie positie zou krijgen, zullen er zeker maatregelen komen! En die wil Apple niet! Dan maar samenwerken met hun goede vrienden…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.