Reacties voor: Gerucht: slechts 2% van iPhone-bezitters heeft 3G-problemen, software-update in de maak

Een lezer van MacRumors beweert een mailtje van Steve Jobs te hebben ontvangen, waarin Jobs aangeeft dat er een software-update aan komt voor de 2% iPhone-gebruikers die last hebben van slechte 3G-ontvangst.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 48 reacties

  1. Wat is het e-mailadres van Steve Jobs dan? Ik kan nergens op de Apple webiste vinden, hoe ik contact kan opnemen met Apple.

  2. Nou,ik ben dan de minder gelukkige die bij die2% hoort.

  3. Tuuuuurlijk Redchilly! 🙂

  4. De titel klopt niet. Er staat in het bericht van “Steve” dat er gewerkt wordt aan een bug waarvan slechts 2% van de mensen last van heeft. Er staat dus niet dat slechts 2% van de gebruikers een zwakke dekking heeft. Aan de bug waar slechts 2% last van heeft wordt aan gewerkt. Er staat dus niet in dat gewerkt wordt om de dekking voor iedereen beter te maken.

  5. Jep, nu je ‘t zegt. Ik zag het eerst niet.

  6. Hopelijk komt die update snel!

  7. Niet alleen mailt Jobs, hij belt soms ook spontaan op:

    http://www.nytimes.com/2008/07/26/business/26nocera.html

  8. Vergeet niet dat er ook gebruikers zijn die je niet hoort omdat ze de ‘klaag’ wegen niet kennen of gewoon niet door hebben dat er iets mis is.

  9. Hier nog eentje die bij de 2% hoort. Ik vermoed dat het er aanzienlijk meer zijn dan 2%.

  10. ik dacht dat het 3G-bereik ligt aan de provider, niet zozeer aan het toestel?

  11. Tja, iedereen heeft dezelfde hardware neem ik aan, hoe kan het dan zijn dat 2% last heeft van deze “bug”!

  12. Ik heb hier geen problemen met het 3G bereik gelukkig, het probleem is er in ieder geval niet bij alle iPhones. :O

  13. @Mark:

    Niet alle hardware is hetzelfde. Zie het als een processor of een videokaart. Na het produceren zijn ze allemaal anders. 99.9% gelijk, maar je hebt er altijd producten tussen zitten die net iets beter of slechter zijn geproduceerd.

    Zie het als 2 identieke PC’s. Jij hebt er één en je maatje heeft precies dezelfde. Toch is die van jou net iets sneller. Het hoeft niet, maar het kan.

  14. @Mark:
    Zo lullen ze zich deruit, net als met MobileMe 😉

  15. @Dromedaris:

    Ze hebben er over de hele wereld last van. Ook de landen waar de iPhone wordt aangeboden door AT&T, Vodafone, Mobistar etc etc. De ‘KPN’s’ onder de telco’s.

  16. Ik woon in de omgeving van Den Haag, en heb absoluut geen enkel probleem met de 3G dekking/ontvangst….

  17. Het kan inderdaad ook heel makkelijk lijken alsof het er veel meer zijn.
    Bijna niemand neemt de moeite om op sites te zetten hoe goed het gaat met een bepaald product.
    Maar o wee als iets niet goed gaat dan zoek je daarop op sites en ga je daar klagen.
    Als er dan 50 man op een forum met je meeklagen heb je de indruk dat half Nederland er last van heeft.
    In Groningen heb ik vol 3 G bereik, maar op sommige stukken had ik geen of slecht 3G bereik, hopelijk kunnen ze daar wel wat aan doen.

  18. Ik heb er ook geen last van, had ik er maar last van… dan had ik het tenminste

  19. ik hoor ook tot de 2%…. ik heb thuis geen gsm bereik en al helemaal geen 3G

  20. Mijn 3G is ook prima verder. Gelukkig!

    Wel gaat het schakelen tussen GPRS en 3G wat lastig. Even geen verbinding en meteen weer een pop-up om naar je instellingen te kijken :s

  21. Ik precies hetzelfde, op mij woonadres kan ik niet eens een telefoongesprek geen GSM laat staan Gprs of 3G.
    In het centrum van de stad geen probleem.
    Maar ook bij mijn moeder thuis geen Gsm /Gprs of 3G.

    En z ken ik heel wat mensen die dezelfde problemen hebben.
    S. Jobs kan moeilijk zn eigen graf graven en zeggen dat de meerderheid problemen heeft met het ontvangst.

  22. Ik voel een poll aankomen?

  23. Wedden dat de sterkte en de beschikbaarheid van 3G voor de iphone 3g hier in NL ook echt wel te maken heeft met het T-mobile netwerk. Het is nou eenmaal niet zo goed als vodafone ofzo. Maar goed, er is altijd nog gprs om op terug te vallen, of wifi…

  24. @Ron; Netwerkkeuze op automatisch zetten, ben je daar vanaf.

  25. Wil de update zeggen dat we tevens de phone opnieuw moeten PWNEN? M.a.w. ben ik al mn proggies kwijt omdat ze niet meer werken?

  26. @Randy; Daar zou ik maar wel rekening mee houden. Maar daar wordt vast snel een oplossing voor verzonnen gok ik zomaar.

  27. Om maar even verder te speculeren:

    Het kan goed zijn dat alleen een bepaalde revisie(s) van een chip last hebben. Die revisie zit dan misschien in 2% van de tot nu toe geproduceerde telefoons. Het kan natuurlijk altijd zijn dat de partijen die in Nederland geleverd zijn allemaal (of grotendeels) de buggy revisie bevatten. Er kan van alles aan de hand zijn waar wij als consument geen zicht op hebben.

    Het lijkt wel dat in Nederland extra veel mensen last hebben van problemen. Dat kan goed komen doordat de kwaliteit van het netwerk wat minder is, of het gebruik van bepaalde netwerkinstellingen door T-mobile. In combinatie met de buggy chips levert dat dan echt slechte resultaten op.

    Maar: allemaal speculatie, dus….

  28. ik kan binnen ook nauwelijks bellen of internetten met 3G of zelfs GPRS terwijl ik 200 meter van een 3G paal afzit.. dus heeft niet veel met t-mobile te maken lijkt mij..

    hopelijk wordt het snel opgelost, want zelfs mn oude nokia van 10 jaar geleden heeft vol GSM bereik en bij de 3G nogineens 1 streepje..

  29. Ik zal Steve wel bellen! (als ik bereik heb)

  30. van de week in zoetermeer buiten geen 3g netwerk ,thuis Nootdorp beneden 2 streepjes boven op zolder volledig bereik!

  31. @Bob:

    Nou dat helpt ook niet hoor!
    Van alles al geprobeerd maar niets.
    Het is gewoon slechte combi slecht ontvangst in Iphone en slecht T-Mobile netwerk.
    Met mijn Motorola V3 ook bijna geen signaal van T-Mobile.

  32. als je hier alleen al leest zou je denken dat die 2% op iPhoneclub al van toepassing is 😉

    Heb nergens last van sterker nog waar ik kom, en al geweest bent, overal bereik goed.
    Mag op de ene plek iets minder zijn dan de andere, maar werken doet 3 G overal.

  33. ik heb vandaag een iphone gekocht, gewoon geactiveerd en alles en ik had gewoon prima bereik toen ik hem update naar 2.1 wat toen mis ging omdat de verbinding was verbroken en ik hem moest herstellen is het enige wat ik nog krijg te zien ; geen service waar ik ook ben, weet iemand wat ik hier aan kan doen? alvast bedankt en sorry voor de offtopic;)

  34. Vorige week heb ik mijn iPhone gekocht. Vanaf dag 1 heb ik altijd vol GPRS bereik gehad. Maar GEEN 3G kunnen krijgen. Sinds de 2.0.1 update kan ik BUITEN af en toe 1 streepje 3G ontvangen (voorheen niet). Ik heb ook nog een HTC P3600 met 3G mogelijkheid in combinatie met een Orange abonnement. Hiermee had ik binnen VOL 3G bereik. Ik dacht dus dat T-mobile wel van de zelfde zendmast gebruik zou maken (of vica versa) en ik dus ook een iPhone had met brakke 3G ontvangst. Laast ging ik naar een kleine plaats langs de snelweg en had ik ineens VOL 3G bereik en hoge snelheden i.c.m. met speedtest op m’n iPhone. Dus nu lijkt het er bij mij meer op dat de Orange mast nog niet naar T-mobile is overgegaan. Hopelijk gaat dat nog gebeuren! Weet iemand hier misschien meer over? Dit is misschien ook interessant voor andere mensen die wel Orange maar geen T-mobile bereik hebben. Op de T-Mobile website staat alleen dat ze alleen masten overnemen waar weinig T-mobile dekking is.

  35. heb mijn 2g vorige week ingeruild voor een 3g. Tot nu toe nergens noemenswaardige dekkingsproblemen. Alleen binnen in de woonkamer is 3g wat zwak, maar dan heb ik toch mn wlan.

    Dus voor mij geen probleem! Ook het bereik ansich is een stuk beter dan ik voorheen met Telfort had. Kan natuurlijk ook regio gebonden zijn?

  36. @Sral:
    Ik heb al op te veel plekken in Nederland “No-Service” gezien. Ik spreek nu niet over 3G maar gewoon over GSM. Ik heb überhaupt nog nauwelijks het 3G icoon op m’n iPhone gezien :p. Ik hoor het meer dat de (GSM!) dekking van T-Mobile matig is.

    En nee, ik kom nauwelijks in de randstad inderdaad.

  37. Waar ik niemand over hoor: ik heb sinds een week (vanaf 11 augustus) een veel en veel betere 3G-ontvangst. Iemand van T-mobile had gezegd dat het na dat weekend beter zou worden. Buiten permanent 5 streepjes, binnen 2 of drie. Internet is nu gewoon snel. Plaats: Nijmegen. Hebben meer mensen deze positieve ervaring (wordt immers niet zo vlug gemeld als een klacht)?

  38. Even een opmerking.
    T-Mobile heeft niet de beste dekking, maarrrrrr….

    Ik heb een Samsung Soul. Die heeft in mijn woning VOL 3G bereik. De iPhone 3 streepjes. Dus volgens mij ligt het ook deels aan de iPhone.

    Voor zover ik me kan herrineren heb ik nooit slecht bereik gehad qua 3G. Behalve dan met de iPhone.

    Maar goed, ik wil hier niet mee zeggen dat het alleen aan de ene of de andere partij ligt. Het is een combinatie van de beide partijen denk ik.

    Maar goed, we merken het als de update uit komt…

  39. Hey nou ik woon dus net buiten Nijmegen en daar is het een hele grote K. Volgens onderstaande link zou het hier heel goed moeten zijn en ook binnen, niks is minder waar.
    http://dekkingskaart.t-mobile.nl/coverage/webform1.aspx?service=UMTS het icoon zie ik zeer weinig als het er is valt het zeer snel weer weg. Ook ik weet niet de weg om een klacht te plaatsen. Ben al bij t-mob gewest maar dat heeft ook geen zin.

    grzzz

  40. Ik had ook eerst die wisselende indicator, 5 – 0 – 5 – 0 streepjes, maar als het nu permanent 3 is, binnen, dan mag dat minder zijn als bij een andere telefoon met t-mob., maar dat vind ik dan wel best. Maar natuurlijk, ik hoop ook op verbetering via software update.

  41. Steve Jobs belt mij nooit, heeft hij zelf wel bereik?

  42. woon 1.5 km van tmobile zendmast, heb een witte 3g 16gb uit week 27 fabriek 88 en 3g is erg wisselvallig. Op 1e verdieping 5 strepen 3g , drie trappen naar beneden 1 streepje 3g. Beneden geen 3g wel 3 strepen edge. Bij voordeur no service, buiten 1 streep 3g…..zucht lijken wel de tijden van BEN. Sim kaart in oude nokia 6210 gedaan en heb max bereik, tevens met mdaII max bereik.

  43. witte week 25, geen 3g bereik in amsterdam zuid wel gprs 🙁

  44. hoe weet je uit welke week de iphone is gemaakt? of gaat het om de aankoopdatum?
    Lijkt me dat er wel een verschil zit in hoe lang die dingen in een container hebben gezetten richting holland.

  45. hoe weet je uit welke week de iphone is gemaakt?

    dat vraag ik me ook af

  46. F*ck die 2.1 update.
    Gisteren uitgevoerd, heel m’n Iphone vast gelopen, doet niets meer.
    Systeem herstel niet meer uit te voeren door onbekende fout.

    Ben je klaar mee.
    Heb ‘m nu 5/6 weken en nergens last van gehad.

    Kan nu naar de T-shop voor een reparatie.

    BEN ER ZIEK VAN!!!! Zit nu wel weer minstens 1/2 weken zonder IPhone……..

    I-Rob

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.