Reacties voor: Gerucht: ‘Apple’s samenvoeging van Mac- en iOS-apps komt pas in 2019’

In tegenstelling tot eerdere berichten komen de universele Mac- en iOS-apps pas in 2019 beschikbaar, aldus nieuwe bronnen. Bovendien zou het nieuwe systeem er vooral voor zorgen dat het maken van apps op beide platformen makkelijker is.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 7 reacties

  1. Een week (of 2) geleden zei Tim Cook nog dat dit niet zou gebeuren. Dat is expres eruit gelaten? 🙂

    Ik zie het ook zo gauw nog niet gebeuren.. Liever ook niet, eerlijk gezegd. Twee totaal verschillende soorten apparaten met andere vorm van interacties. Eén is niet altijd beter dan twee.

  2. @Sander: Dit gaat meer over de universele apps en niet over het samenvoegen van de twee platforms

  3. Origineel geplaatst door Sander
    Een week (of 2) geleden zei Tim Cook nog dat dit niet zou gebeuren. Dat is expres eruit gelaten? 🙂

    Dat ging over het samenvoegen van iPad en Mac, oftewel samenvoegen van de hardware (en een beetje ook over het samenvoegen van de twee platformen macOS en iOS).

    Dit gaat over het samenvoegen van de apps, het universeel maken van apps dus.
    Om te zorgen dat apps op beide platformen gaan werken hoeft Apple de platformen niet samen te voegen.

  4. De meeste Mac gebruikers vinden iOS apps nogal plomp, simpel en weinig verheffend, merendeels vanwege de touch interface, de grote knoppen, felle kleuren en het feit dat het toch voor mobiel gebruik op kleinere schermpjes is ingericht. Als je de tijdbesteding in de apps meet, zou je ook het verschil in diepgang zien.
    Dus wat het toevoegt aan de huidige iPhone/iPad/Mac ervaring is onduidelijk.
    Ik zie functioneel ook weinig behoefte aan iOS apps op de Mac (laat staan Mac apps op iOS) en in zoverre dat wel zo is, zou je dat in een emulator omgeving kunnen draaien. Daarbij dreigen universele apps een soort compromis te worden dat Cook nou juist zegt te willen vermijden en hebben Mac-developers ook een hekel aan de gedwongen winkelnering met alle regeltjes bij Apple.
    Ik zou kortom geen reden kunnen aangeven waarom dit gebeurt, anders dan dat men bij Apple hoopt dat deze maatregel wellicht de zieltogende Mac Appstore op een voor hen vrij simpele manier redt (met het betere business model van de iOS Appstore) waarbij developers weer het nodige herprogrammeerwerk hebben.

  5. Het zal eens tijd worden, want wat een troep bevat de Mac App Store!

  6. Ze moeten dringend eens stoppen met elk jaar een nieuwe versie te ontwikkelen. Kijk naar Windows, die blijft gewoon op 10 en word steeds uitgebreider met grote updates, Apple zou dit beter ook doen want dan zou het voor de ontwikkelaar gemakkelijker zijn om alleen maar te ontwikkelen voor macOS 14 en iOS 12, in plaats van macOS 14, 15, 16, 17… en iOS 12, 13, 14, 15… om maar als voorbeeld aan te geven wanneer ze elk jaar hun software moeten aanpassen aan een dozijn van nieuwe versies.

  7. Gruber?
    Dit circuleert al een tijd op het net. Toen kwam het nieuws dat iOS 12 vooral stabiliteit verbeteringen en bug-fixes zal bevatten.
    Dus het universeel maken van apps wordt dus uitgesteld tot 2019.
    Gewoon logisch nadenken.
    Heb ik die Gruber niet voor nodig.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.