Reacties voor: Gerucht: RIM gaat volgende week BlackPad-tablet aankondigen

RIM zou op maandag al een eigen tablet kunnen aankondigen. Dat blijkt uit geruchten rondom RIM, de maker van Blackberry-smartphones. Het apparaat zou BlackPad gaan heten en een 7 inch scherm hebben.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 13 reacties

  1. Dit zou voor zakelijk gebruik wel eens heel erg aantrekkelijk kunnen zijn. Maar ik betwijfel het erg. RIM heeft en geeft niet een al te beste ervaring met (multi)touchscreens en bijbehorende software. Apple had al jaren ervaring en levert tot nu toe steeds het best reagerende touchscreen af.

    Ook qua software vraag ik me af wat het gaat worden. Op de BB is die software stapje voor stapje gegroeid tot iets dat een paar dingen erg goed doet, maar voor de rest eigenlijk bar weinig.

    Ik denk dat mensen van een tablet, voornamelijk door de iPad, een flinke hoop aan features en vooral software verwachten. RIM kan die niet bieden, heeft geen ruime base aan developers die al thuis zijn in het OS. Ik ben benieuwd maar klaar om teleur gesteld te worden.

  2. laat ze maar komen, dan kan apple de dingetjes die hun zeggen beter te doen doorvoeren in de ipad, en dan hebben we weer wat leuke updates.

    concurrentie is altijd fijn voor nieuwe versies, denk niet dat ze de touchscreen ervaringen kunnen evenaren, maar wie weet 🙂

  3. @Mark: die ‘zij’ zeggen

  4. Dat mobieltje is wel erg mooi, alleen de blavkberry is net een chinese kopie van de iPad, wel een goede naam trouwens;)

  5. Concurrentie voor de Galaxy dus, niet voor de iPad.

  6. BlackPad klinkt al snel als BlackHat – misschien dat een bepaald slag hackers dit machientje wel leuk vinden.

    Maarreh, QNX is zeker geen beroerd OS om een tablet op te draaien. Lijkt me direkt vergelijkbaar met Darwin (en ze zullen ook wel code delen daar ze beiden veel van BSD hebben geërft).

  7. Hmm..als deze goed wordt, kan die misschien een opvolger van mn ipad worden, maar i wacht sws ipad II af. Niet dat mn ipad weg gaay, die blijft hier in de familie toch rondslingeren :p

  8. Nice laat maar komen. Hoe meer spelers op de markt hoe beter. De iPad is een leuk speeltje maar zoals met alles waar een Apple logo opstaat vrij prijzig ivm de rest.

  9. Ja nou, Apple is reteduur.

    Heb je wel eens naar de nieuwe 7 inch Galaxy Tab gekeken?

    749 euro voor een 16 Gb variant. Hoe duur is Apple dan?

  10. Als het op QNX RtP is gebaseerd kan het wel eens een heel krachtig dingetje worden. Vroeg me laatst al af wat daar van geworden was.

  11. Kokkie, klopt, Apple vraagt behoorlijk hoge prijzen, maar dat vindt ik voor de iPad juist niet opgaan. En als je dan kijkt naar bv de Galaxy Tab, die is juist erg duur, niet de iPad. Veel te duur zelfs. Daarmee snijdt Samsung zichzelf behoorlijk in de vingers, willen ze de Tab een concurrent van de iPad maken.

    Zelf ben ik er nog altijd niet uit, of het een iPad wordt, of dat ik nog even wacht op de Notion Ink Adam…

  12. Als de BlackPad er zo uit komt te zien zoals op de foto’s dan wordt het wel met afstand een van de meest lelijke producten dat ik dit jaar gezien heb. Persoonlijk ben ik het helemaal eens met Jan Reet. Dit kan in mijn ogen alleen maar teleurstellingen opwekken.

  13. goedkope 3g/wifi router

    niet alleen handig voor de black pad maar zeker voor de ipad !!

    http://www.aldi.nl/OFFER_NL_SA/OFFER_38/OFF03.SHTML

    werkt als een t…. geen 3g ipad nodig …

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.