Reacties voor: Gerucht: ‘Productie iPhone 5c gehalveerd’

Het Chinese CtechCN heeft van bronnen vernomen dat de iPhone 5c-productie is gehalveerd wegens tegenvallende verkopen.
Lees het complete artikel → Gerucht: ‘Productie iPhone 5c gehalveerd’
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 52 reacties

  1. Was te verwachten. De iPhone 5C wordt met een ratio van 1:3 verkocht ivm de iPhone 5S.

    Wat wil je anders met een duurdere “iPhone 5 met goedkopere behuizing en zelfde specs”?

  2. Klopt inderdaad te verwachten, waarom zou je een C kopen als je voor 100 euro meer een S kan kopen.

    Apple laat hier een groot marktaandeel liggen als ze dit model hadden verkocht rond de 400 euro dan hadden ze een veel grotere markt gehad.

  3. als Apple ook iets slimmer was geweest, hadden ze dit toestel goedkoper in de markt neergezet. Een prijs rond de 500,- was veel beter uit te leggen dan 600,-. Het is een betere rechtvaardiging met het verschil tussen de 5c en 5s.

    Ik ben bang dat Apple een ernstige inschattingsfout heeft gemaakt met de 5c. Hoe leuk het toestel ook is.

  4. Die iphone 5c is door apple alleen maar op de markt gezet om aan hun aandeelhouders te laten zien dat een budget iphone niet werkt

  5. Zal wel rustig de 6 afwachten ,zoals zovelen denk ik…

  6. @lordbachus: Echt budget is ie natuurlijk ook niet

  7. Hopelijk laten ze dan de procuctie van de 5s omhoog schroeven 🙂

  8. Ach, dan gaat de iPhone 5c maar in het rijtje Newton, iPod Hifi, Pippin, Quicktake en andere flops.. zou niet het eerste product zijn dat flopt.

  9. Mijn dochter is helemaal weg van groene iPhone 5c. Die hoet helemaal geen 5s! Echter prijs is inderdaad geen kinds speelgoed…

  10. De 5s en de 5c zijn beiden te prijzig. De 5c zou een prijskaartje van 350 euro moeten hebben en de 5s 550 euro

    Apple zal ook de productie van de 5s moeten verlagen. Want 700 euro voor een toestel dat 2 jaar oud zou moeten zijn is teveel.

  11. @Olga2000: Dus omdat ze de kleur zo mooi vind krijgt ze van papie en mamie een iphone 5 in een goedkopere behuizing waar meer voor betaald moet worden.
    OT: je kon vanaf augustus al de iphone 5 voor 550 kopen, dus niemand met gezond verstand koopt een 5C voor 600,

  12. Origineel geplaatst door Olga2000
    Mijn dochter is helemaal weg van groene iPhone 5c. Die hoet helemaal geen 5s! Echter prijs is inderdaad geen kinds speelgoed…

    Daar heb je precies het probleem te pakken. De doelgroep is (over het algemeen) de jongeren. De prijs voor deze telefoon is te hoog voor deze doelgroep. Mijn zoon van 13 wilt ook graag een 5c, die kleuren vinden ze veel leuker dan de metalen body. Maar de prijs is natuurlijk veel te hoog.

  13. Stond dit op nu.nl niet dat dit feit was?

  14. Haha lekker voor apple.

    Koop een 5 of 5s en doe er een gekleurde frontje omheen.

    600€ voor een kindertelefoon. Wat is ios7 spuuglelijk.

    ik zou 100€ meer betalen voor een iphone 5s met IOS 6.

  15. Het zal mij niks verbazen als rond december de prijs van de 5c drastisch zal zakken. Dit onder het mom van dat de productiekosten zijn afgenomen. Als ze eind november de prijs van een 5c met 100 euro of meer laten zakken word het een ideaal (jeugd)cadeau voor de kerst. Hebben ze eerst een paar maanden de volle mep ontvangen en kan het toestel daarna voor zijn werkelijke prijs in de markt worden gezet…

  16. liever een 5s met ios 6 voor 800€ dan een 5s voor 700€ met ios7.

    Wat is dat zoom effect vreselijk lelijk als.je telkens op de homubutton drukt en naar de homescreen gaan.

    Het is ook nog is trager dan ios6 en minder overzichtelijk.

  17. Origineel geplaatst door Apple user
    De 5s en de 5c zijn beiden te prijzig. De 5c zou een prijskaartje van 350 euro moeten hebben en de 5s 550 euroApple zal ook de productie van de 5s moeten verlagen. Want 700 euro voor een toestel dat 2 jaar oud zou moeten zijn is teveel.

    Waar baseer jij in hemelsnaam die prijzen op?
    En waarom zouden ze de 5s-productie omlaag moeten schalen. Beschik jij over informatie over de verkopen van de 5s en de productieaantallen van de 5s?
    En welk toestel zou 2 jaar oud moeten zijn? De 5s is niet 2 jaar oud, die is net nieuw. Als je doelt op de minieme verschillen met de 5 heb je het over 1 jaar oud. Het is hoe dan ook niet een 4s, die is 2 jaar oud.
    Sorry, je comment slaat kant noch wal…

    Wat overigens wel erg slecht is, is dat de europrijs zo hoog is vergeleken met de dollarprijs. Na een snelle berekening, betalen we hier 100 euro meer voor een toestel dan iemand in de VS.
    (699 – 21% BTW = 578 euro. 649 dollar (ex VAT) = 479 euro). Je gaat me niet wijsmaken dat de invoerrechten en overige kosten om de toestellen in NL te krijgen 100 euro meer zijn dan naar de VS. Waarom we dan niet 599 betalen maar 699 is mij een waar raadsel!

  18. Spijtige zaak, vanaf eerste indruk bij het horen van de prijs iphone 5c : VEEL TE DUUR, je kan die niet aan een massa publiek slijten, de marge is te klein met de 5s.

  19. @ozil: Je weet natuurlijk allang dat je t zoomeffect uit kan zetten…

  20. En terecht!
    Apple moet niet met van afschuwelijke producten komen. Vooral niet met deze prijzen.
    Toen ik de release zag van de 5C met die hoesjes dacht ik serieus dat het een joke was.
    Helaas was het waar.

  21. Sinds wanneer is de 5C een kindertelefoon? Omdat hij kleurig en eigentijds is? Wat zielig allemaal om dit te lezen. Natuurlijk is hij te duur , maar ik wacht wel even. En dan wordt het een blauwe. Voor mij geen gouden 5S. Dat is pas erg. 🙂

  22. Was te verwachten. Die kleurtjes spreken kinderen en jongeren misschien wel aan, maar volwassenen niet.
    Ik denk niet dat het aan het materiaal ligt. Plastic heeft ook voordelen: het is sterker. De 3GS was van plastic met een verchroomde metalen rand. Best chique.
    Waarom maakt Apple niet een eenvoudigere iphone speciaal voor kinderen, met voor kinderen geschikte apps en programma’s? Die apparaten zouden dan goedkoper moeten zijn.
    Helaas zitten de iphone ontwerpers ( en hun concurrenten) vast in de race naar steeds meer techniek en snufjes, dus durven ze niet met iets simpelers te komen.

  23. Goed nieuws, hopelijk gaat de produktie nog verder omlaag en wordt de 5C snel uit de handel gehaald. Is mijn 5C over een tijdje echt een collectors-item! Denk alleen niet dat ik hem dan verkoop, daar is het een te fijn apparaat voor.

  24. @Anna: Samsung heeft in ieder geval een galaxy tablet speciaal voor kinderen. Maar denk dat de apple mensen dit niet zullen doen. Die zijn daar te stijf en te serieus voor.

  25. Origineel geplaatst door ozil
    Haha lekker voor apple.Koop een 5 of 5s en doe er een gekleurde frontje omheen.600€ voor een kindertelefoon. Wat is ios7 spuuglelijk.ik zou 100€ meer betalen voor een iphone 5s met IOS 6.

    Origineel geplaatst door ozil
    liever een 5s met ios 6 voor 800€ dan een 5s voor 700€ met ios7.Wat is dat zoom effect vreselijk lelijk als.je telkens op de homubutton drukt en naar de homescreen gaan.Het is ook nog is trager dan ios6 en minder overzichtelijk.

    Nu weten we onderhand wel dat niet iedereen tevreden is over iOS 7, maar daar is dit artikel ook niet voor. Ga liever ergens anders klagen dan hier.

    OT: Zoals al door meerdere mensen aangehaald is, was dit gewoon te verwachten. De normale iPhones mogen dan wel duur zijn, ze gaan nog altijd als zoete broodjes over de toonbank. Je kunt er gewoon niet omheen dat Apple geen slimme zet heeft gedaan door een plastic iPhone te verkopen, want ze hebben altijd echte kwaliteit geleverd. iPhone 5c is weliswaar ook van prima kwaliteit, maar het kan niet tippen aan de 5s.

    Zelfs als de prijs €100 lager zou liggen dan blijft de 5s nog steeds populairder, simpel zat.

  26. wij zijn allemaal gek om zoveel geld uit te geven voor een telefoon toestel .. tja daar kan je alleen een mens voor zijn .

  27. Origineel geplaatst door misterplace
    wij zijn allemaal gek om zoveel geld uit te geven voor een telefoon toestel .. tja daar kan je alleen een mens voor zijn .

    Helemaal mee eens.

  28. Volgens mij een analist die het Apple aandeel naar beneden wil krijgen door een gerucht de wereld in te sturen. Net zoals de geruchten van de analisten dat er een goedkope iPhone zou komen. Veel mensen die hierin getrapt zijn. Apple is een A merk en zal niet snel B prijzen hanteren.

  29. Ik ben dus niet van plan om zoveel geld aan een iPhone uit te geven, heb er heel lang een gewild, maar nu is het wel over. Heb een budget Galaxy ace 2 gekocht en vind het wel best verder.
    Als de prijzen zo blijven bij Apple wordt mijn volgende foon ook geen iPhone en ik wil er al 6 jaar een eigenlijk. 🙂

  30. @Dennis: iPhone 5c/5s is de iPhone 5. Dit model is nu ruim een jaar oud, daarnaast zijn alle refurbished en defecte toestellen omgetoverd tot een 5c of 5s. Sinds de iPhone 4 is er niets bijzonders toegevoegd aan de iPhone.

    Maar goed like Apple cares, wij gaan hier in discussie wat wel of niet klopt. Terwijl zij geld blijven opstapelen

  31. @Knoezelbos: ik denk ook dat Apple een afroom-strategie hanteert. Lekker hoog inzetten en dan naar beneden bijstellen om de vraag weer op te krikken.
    Klassiek voorbeeld van hoe je winst optimaliseert.

  32. @Ronald: hèhè jij bent de enige die het snapt. BMW komt toch ook niet met goedkopere modellen, wel met plastic modellen (heel toevallig de i-range)! oh ja, die chinees baseert zich ook alleen maar op aannames…

  33. Mijn vriendin is erg blij met haar roze 5C. En gezien de reacties die ze krijgt zijn er meer mensen onder de indruk. Jullie zeuren zonder hem ook maar in het echt te hebben gezien…

  34. @Apple user: Toestel is splinternieuw en volledig vernieuwd binnenin. Uiterlijk was al super dus…

  35. Origineel geplaatst door ozil
    liever een 5s met ios 6 voor 800€ dan een 5s voor 700€ met ios7.
    Wat is dat zoom effect vreselijk lelijk als.je telkens op de homubutton drukt en naar de homescreen gaan.
    Het is ook nog is trager dan ios6 en minder overzichtelijk.

    Wat een gezeur elke keer over iOS7. Veel mensen kunnen niet tegen verandering. Ik ben zelf 50 maar vindt het prachtig.

  36. Het is toch al jaren praktijk dat het één jaar oude model voor 100 euro minder wordt verkocht? Toen hoorde je er nooit iemand over.
    Nu wordt er bovendien nog een leukere buitenkant omheen gedaan, sneller mobiel internet aan toegevoegd en nu klaagt iedereen. Raar.

  37. Misschien herinneren jullie je nog dat op deze site werd gezegd: Apple verwacht dat degenen die nu een 3GS hebben zullen worden overgehaald om een 5c te kopen.
    Daar geloofde ik niets van. Ik wacht liever wat langer op een groter apparaat en vind het helemaal niet erg dat ik nog geen IOS 7 kan installeren.

  38. Mijn nichtjes bijvoorbeeld, 14 en 17 jaar gaan ook voor de iPhone 5s, duidelijk dat de jeugd de iPhone 5c niet zien zitten. Waarschijnlijk door prijs verschil. iPhone 5c voor 349€ had een topper geweest!

  39. Niet alle mensen laten zich dus bedotten . 100 euro verschil … Wat dachten ze nu echt bij apple ?

  40. Logisch, is een waardeloos toestel 🙂

    Toestel van 1 jaar oud en dan met plastic voor €600?
    Grap van de eeuw.

  41. Naar mijn idee een slechte move om twee toestellen tegelijk uit te brengen. De 5c is wat mij betreft overbodig en valt buiten het rijtje van de bestaande toestellen

  42. Mocht het waar zijn zou het nog knap zijn om 150000 per dag te kunnen verkopen. Dat is toch elke dag de hoeveelheid van middelgrote stad. Elke dag weer.

    Van de eerste iphone zijn 6,1 miljoen verkocht. Dat is zo’n 17.000 per dag.

  43. @Mark: 100 % gelijk, ik vind dat apple een uitstekende oplossing gevonden heeft met deze Iphone …

  44. Volgens mij moeten er eens wat meer mensen gaan rekenen. 150.000 stuks per dag met 5 werkdagen per week is 3 miljoen per maand maal 600 euro is en bruto omzet van 1.800.000.000,= per maand!! Voor 1 product uit je hele assortiment! Hoeze flop? Waar hebben jullie het eigenlijk over…..

  45. Origineel geplaatst door Mark
    Het is toch al jaren praktijk dat het één jaar oude model voor 100 euro minder wordt verkocht? Toen hoorde je er nooit iemand over.
    Nu wordt er bovendien nog een leukere buitenkant omheen gedaan, sneller mobiel internet aan toegevoegd en nu klaagt iedereen. Raar.

    Leukere buitenkant? Het is van prachtig afgewerkt glas en aluminium naar plastic gedegradeerd vriend. Tegelijk blijft de prijs hetzelfde (iphone 5 had anders ook dit prijs kaartje aan gehangen) Natuurlijk verkoopt dit ding niet.

  46. Origineel geplaatst door AvD
    Volgens mij moeten er eens wat meer mensen gaan rekenen. 150.000 stuks per dag met 5 werkdagen per week is 3 miljoen per maand maal 600 euro is en bruto omzet van 1.800.000.000,= per maand!! Voor 1 product uit je hele assortiment! Hoeze flop? Waar hebben jullie het eigenlijk over…..

    Nou simpel. Het niet voldoen aan de verwachtingen die ze hadden. Het dus niet tevreden stellen van hun aandeelhouders. Met als gevolg een instabiele koers van hun marktkapitalisatie. Ook is dit dan dus een faal vanuit het hoger management.

  47. Wie kiest er ook met dit prijsverschil voor een 5c.. Had verwacht dat het een 200€ toestelletje zou worden

  48. Origineel geplaatst door Abs
    Leukere buitenkant? Het is van prachtig afgewerkt glas en aluminium naar plastic gedegradeerd vriend. Tegelijk blijft de prijs hetzelfde (iphone 5 had anders ook dit prijs kaartje aan gehangen) Natuurlijk verkoopt dit ding niet.

    Hij zegt leuker en niet beter, iets leuker vinden is een persoonlijke smaak ik hou niet van glas en aluminium maar polycarbonaat klinkt in mijn oren een stuk beter 😀

  49. Origineel geplaatst door Yvvvv
    Hij zegt leuker en niet beter, iets leuker vinden is een persoonlijke smaak ik hou niet van glas en aluminium maar polycarbonaat klinkt in mijn oren een stuk beter

    ‘Leuker’ is idd een mening, maar Mark betrekt dit op de massa mensen die de 5c zou moeten kopen. Ik geef aan waarom de massa het waarschijnlijk helemaal geen leukere buitenkant vindt.

  50. Origineel geplaatst door misterplace
    wij zijn allemaal gek om zoveel geld uit te geven voor een telefoon toestel .. tja daar kan je alleen een mens voor zijn .

    Het is natuurlijk een iPod, a phone and an internet communications device! 3 in 1! Als je alleen een telefoon wilt, koop je natuurlijk zo’n wegsmijt ding van €19,95.
    Ik denk dat de 5C nog los moet komen. Persoonlijk geef ik steeds minder om specs en vermoed ik dat de plastic behuizing een stuk steviger is dan de alu 5S behuizing.

  51. Origineel geplaatst door Ronald
    Volgens mij een analist die het Apple aandeel naar beneden wil krijgen door een gerucht de wereld in te sturen. Net zoals de geruchten van de analisten dat er een goedkope iPhone zou komen. Veel mensen die hierin getrapt zijn. Apple is een A merk en zal niet snel B prijzen hanteren.

    100% akkoord met deze mening, De pers wordt echt een rioolpers door zulke geruchten rond te sturen en ze als waarheid te beschouwen ! Hoeveel roddels, analyses en veronderstallingen in de wereld gestuurd worden door zogezegde ‘analisten’ het loopt de spuigaten uit, er zou een wet moeten komen dat ELKE analist die iets de wereld instuurt een ‘legitimatienummer’ krijgt die bij hun artikel verschijnt, DAN PAS zou het geloofwaardig zijn. Niks dat je nog leest kan/mag je geloven

    Origineel geplaatst door Thijs
    Wie kiest er ook met dit prijsverschil voor een 5c.. Had verwacht dat het een 200€ toestelletje zou worden

    Dààrvoor moet je bij S@msung zijn. Apple kan niet met zulke goedkope spullen werken.

    Origineel geplaatst door Sezgin
    Logisch, is een waardeloos toestel Toestel van 1 jaar oud en dan met plastic voor €600? Grap van de eeuw.

    waar haal je dat? toestel van een jaar oud? uit je duim?

  52. Het is mij nog steeds niet duidelijk op wie Apple met de iPhone 5C nou precies doelt. Wie het nieuwste en beste model wil hebben, gaat voor de 5S. Wie niet per se het nieuwste model wil hebben kan alleen nog voor de toch al oudere iPhone 4S kiezen, of de iPhone 5C. Daarbij is laatstgenoemde helemaal geen waardige vervanger voor de iPhone 5, het is kwalitatief minder hoogwaardig en spreekt sowieso al minder mensen aan door de felle kleuren (er is niet eens een zwarte 5C). Daarnaast is deze misschien nog net te duur om een jongere doelgroep aan te spreken. Over blijven die mensen die de 5C mooi genoeg vinden en het geld ervoor over hebben. Of die groep groot genoeg is wordt nu door dit artikel terecht in twijfel getrokken. De iPhone 5C wordt een niche-toestel voor een relatief kleine groep, dat breekt toch wel met wat Apple al die tijd deed.

    Ik was van plan om de iPhone 5 te kopen. iPhones zijn voor mij te duur geworden (kwestie van niet zoveel willen betalen voor een smartphone). Abonnementen worden voor mijn relatief laag verbruik te prijzig, maar toestellen zijn tegelijk te duur om ze los te kopen. Dat de iPhone 5 er nu niet meer is, en zeker niet over twee of drie maanden, blijft er voor mij niets meer over. De iPhone 5C gaat het sowieso niet worden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.