Reacties voor: Gerucht: ‘Er komt Pencil-ondersteuning voor goedkopere 9,7-inch iPad’

Een Apple Pencil voor het onderwijs? Het is geen gek idee en volgens analist Ming-Chi Kuo gaat Apple die aanstaande dinsdag aankondigen, samen met een nieuwe versie van de 9,7-inch iPad (zonder Pro).
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 6 reacties

  1. Nou heel veel reden om een iPad Pro te kopen, los van de prestaties en het scherm, is er dan niet meer.

  2. Ik heb vorig jaar zelf een iPad 2017 9,7 inch gekocht en hij werkt perfect! Wilde eerst een iPad Pro kopen, maar ik vond dit én te lang sparen en uiteindelijk vond ik een heleboel functies voor mijzelf onnodig. Ik ben een student en gebruik mijn iPad af en toe voor aantekeningen in combinatie met een bluetooth-toetsenbord. Verder speel ik er dan games op en kijk er ook series op. Het scherm en de dikte hielden mij eerst tegen, maar toch valt het scherm best mee en dat de iPad juist wat dikker is vind ik wel fijn. Kortom de iPad 2017 is een fijn product en ik ben blij dat ik niet op deze iPad heb gewacht!

  3. En waarom een iPad pro kopen en geen MacBook air of zo? Want men zegt dat deze ook goedkoper zullen worden. Iemand advies?

  4. @Marc: ik heb naar aanleiding van de introductie van de iPad pro 10.5 ook deze overweging gemaakt als student. Ik had een MacBook pro early 2013 (niet alleen voor de studie). Uiteindelijk toch ook een iPad Pro gekozen i.c.m. de stylus die gebruikt kan worden.

    Waar mijn opleiding (IT-recht) steeds meer ook beschikbaar stelt via het studenten portaal, denk aan presentaties, artikelen en ook vaak studieboeken als e-book, heb ik de aanschaf gedaan.

    Ik zie ook nog steeds hordes vol studenten die meetypen met wat de docent vertelt tijdens bijvoorbeeld hoorcolleges. Toch gaat voor mij het schrijven, of dat nu op papier is of digitaal via Notability, veel beter af. Omdat tegenwoordig schrijven voor veel mensen minder snel gaat dan typen noodzaakt dit je tot samenvatten van de kern.

    Doordat het digitaal is wordt het ook gesynchroniseerd in ICloud. Dat betekent dat ik bijvoorbeeld in de trein of de bus gauw nog even wat na kan lezen op mijn iPhone.

    Daarnaast hoef ik alleen mijn iPad mee te nemen waar mijn wetbundels, studieboeken, presentaties en notities op staan. Ik neem dus 1 apparaat mee wat nog geen kilo weegt (inclusief Apple keyboard) tov een studieboek, wetbundels en laptop. Een verademing kan ik je zeggen. Ik doe op dit moment weinig meer met de MacBook.

    Natuurlijk zou je dit ook kunnen op een MacBook, maar dit werkt vaak toch omslachtiger naar mijn mening.

    Vandaar dat ik, ook nu nog, achter mijn beslissing sta om voor een iPad te gaan wat betreft onderwijs.

    Hopelijk geeft dit wat duidelijkheid op je vraag.

  5. Een argument waarom ik toch weer een macbook gebruik ipv mijn ipad pro is de beperking dat je op de ipad maar 1 instantie van een app open kan hebben. Dus werken aan twee word documenten tegelijkertijd bijvoorbeeld is er niet bij

  6. @Stan: precies hoe ik ook Notability gebruik op mijn iPad Air 2 en iPhone 7 😃 gaat ook prima met een gewone stylus van Bamboo en Apple Magic Keyboard 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.