Reacties voor: Gerucht: over-the-air updates voor iOS 5 gepland

Apple zou plannen hebben om over-the-air updates mogelijk te maken op de Verizon iPhone. Mogelijk wordt het een nieuwe functie in iOS 5, zodat het ook op de iPad beschikbaar komt.
Lees het complete artikel → Gerucht: over-the-air updates voor iOS 5 gepland

Reacties: 12 reacties

  1. Gisteren de iPad geüpdatet. Binnen 9 minuten klaar incl. downloaden. Als ik dat vergelijk met Windows komt die er niet beter vanaf. Voordat die paar updates binnen zijn en geinstalleerd duurt dat gemiddeld net zo lang.

  2. Als ik heel eerlijk ben, gaat het updaten prima zo in iTunes.
    We moeten niet als een kip zonder kop achter Android aanlopen omdat sommige toestellen daar dat wel kunnen.

    Waarom zou je ruim 650mb draadloos willen overpompen, terwijl het bedraad als een zonnetje.
    En zo vaak komen er geen updates uit, dus waar hebben we het over!!

  3. @Marcooo:

    Ik ben het met je eens. Dan wordt er gelijk een backup gemaakt. Een pc blijft toch nog onontbeerlijk en die 5 keer per jaar dat je een updat krijgt is verwaarloosbaar om je daar druk over te maken.

  4. Dit heeft wat mij betreft geen proriteit. Ik let mijn iPad sowieso wekelijks aan de Mac. alle updates syncen en een backup maken.

    Wat handig zou zijn als er een accu in komt die energie onttrekt uit de swipe bewegingen van je vinger 😉 Nooit meer je iPad aan de prik leggen!

  5. Ik zie ook liever dat updaten op de ‘Androidmanier’ gaat. Elke keer dat ik mijn iPad op iTunes aan MOET sluiten, is er een te veel. Als ik een backup wil maken, dan kies ik daar zelf wel voor. Over the air lijkt me dan een stuk fijner.

  6. Origineel geplaatst door Ivo
    Ik zie ook liever dat updaten op de ‘Androidmanier’ gaat. Elke keer dat ik mijn iPad op iTunes aan MOET sluiten, is er een te veel. Als ik een backup wil maken, dan kies ik daar zelf wel voor. Over the air lijkt me dan een stuk fijner.

    Aha. En wanneer is de laatste keer dat je een backup hebt gemaakt?
    Je weet dat er 2 soorten mensen zijn?
    1) Mensen die data gaan kwijtraken
    2) Mensen die data zijn kwijtgeraakt.
    Ik behoor tot de 2e groep, de HD van de PC op mijn werk was gecrasht. Geen werk kwijt, dat zet ik altijd op een netwerkshare, wel eigen documenten die ik lokaal had staan….

    Wat is het probleem met een keer aansluiten?
    Je sluit je telefoon/laptop/tablet ook aan om hem op te laden, wat is dan het probleem om die ene keer dat er een update is, de iPhone/iPad aan te sluiten op je computer?

  7. Dit zou denk ik vooral vooral met een (wat oudere) Windows PC mooi zijn, omdat iTunes daar nou niet echt bepaald soepel op loopt.

  8. Kun je fluiten naar je jailbreak.. 😉

  9. Origineel geplaatst door Vito
    Kun je fluiten naar je jailbreak..

    Tenzij Saurik en consorten de server die ze nu inzetten voor het opslaan van de SHSH blobs ook inzetten voor het OTA updaten van de Custom firmware.

  10. @Pieter:

    Ik wil niet afhankelijk moeten zijn van iTunes om mijn iPad te kunnen gebruiken. Ik zit er niet op te wachten dat om iedere scheet die ik vanuit de computer naar de iPad laat alles weer gesynchroniseerd word. Zoals ik al zei, ik maak zelf wel uit wanneer ik een backup wil maken. Het liefst zie ik dat ik iTunes helemaal nooit meer hoef te gebruiken, voor zowel systeemupdates als content overzetten niet meer. De iPad is een geweldig apparaat, maar iTunes is zijn achilleshiel. Zeker voor een apparaat als de iPad, wat de vaste computer of laptop deels vervangt, is het vreemd dat het daar toch min of meer afhankelijk van blijft.

  11. De iPad hier draait nog altijd op 4.2.1 omdat we hier nooit zin hebben om dat ding aan de computer te hangen en al helemaal niet om dat rottige iTunes te starten (wat op mijn eigen computer sowieso niet kan want ik gebruik alleen Linux).

    OTA-updates zouden wat dat betreft zeker een uitkomst zijn.

  12. Origineel geplaatst door Pieter
    Wat is het probleem met een keer aansluiten?

    Wat dacht je bijvoorbeeld van het niet hebben van een computer om op aan te sluiten? :-S Ik kan mezelf prima redden met Linux i.c.m. mijn iPad. Kan er foto’s en muziek op zetten, zelfs beter dan ik dat met Mac OS X kon, maar voor een update moet ik steeds bij een ander aankloppen. Nu ben ik zelf niet zo dat ik altijd persé de allerlaatste update “moet” hebben, maar helaas wordt je er soms wel toe “gedwongen” wanneer een update van je favoriete app de laatste versie van iOS vereist. Voor mij zou het kunnen updaten op de iPad zelf best een fijne optie zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.