Reacties voor: Onderdelenfabrikant toont LCD-scherm en trilmotor van iPad 2

GlobalPartsDirect heeft een lcd-scherm en trilmotor voor de iPad op de website gezet, bedoeld voor de volgende generatie iPad.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 18 reacties

  1. Dan hoop ik dat die prijs niet meteen wordt doorgerekend aan de consument, maar dat de prijzen gewoon vrijwel gelijk blijven.
    Dat is nou juist de verkoopkracht van de iPad, voor dat geld is er geen betere te vinden. (al zou dat voorlopig ook gelden als die €700 zou kosten)

  2. Volgens de macrumors.com link had dit bedrijf het huidige iPad LCD scherm voor $144,99 toen de iPad vorig jaar net geintroduceerd was, het is nu $63,35.
    Die 2 prijzen ($218,19 en $63,35) zijn dus niet precies vergelijkbaar.
    Als dezelfde factor gebruikt zou worden, kom je uit op 63,35/144,99*218,19 = $95.33.
    Nog steeds wel duurder, maar niet een factor 3…

  3. Wat ik vaag vind is dat ze wel die informatie geven, maar geen technische specificaties..
    Dus tenzei deze bron het vroeger ook goed heeft gehad, heb ik er nu weinig geloof in.

  4. Dan zou Apple dus toch voor HD kiezen op de iPad 2: bijzonder welke grafische consequenties dit gaat krijgen voor alle bestaande apps in de appstore…

  5. Ik geloof vast dat de iPad iets duurder zal worden, ook vanwege betere en duurdere onderdelen, maar ik zie het nog niet zo snel met 200 dollar stijgen. Dan krijg je dus:
    – 699,00
    – 799,00
    – 899,00 voor wifi

    – 799,00
    – 899,00 en
    – 999,00 voor wifi +3G

    Ik vind het nog al wat. Laten we hopen dat Apple deze weg niet inslaat. Nu wordt het apparaat zo goed verkocht vanwege de aantrekkelijke prijs. Zeker in de VS.

  6. Origineel geplaatst door DK
    Dan zou Apple dus toch voor HD kiezen op de iPad 2: bijzonder welke grafische consequenties dit gaat krijgen voor alle bestaande apps in de appstore…

    Bij de iPhone 4 hebben ze precies 2x gekozen voor het scherm, zodat applicaties via eenvoudige 2×2 pixeldubbeling kunnen draaien.
    Applicaties die niet aangepast zijn, denken gewoon naar het 1x formaat scherm te tekenen, het OS doet de verdubbeling.

  7. Een tril functie is erg welkom! Misschien leuk voor wat effecten in games of als extra bij notificaties, niet dat je de iPad in je broekzak hebt, maar als je meerdere apps tegelijk open hebt en bijv. een messenger app, dan is een tril notificatie wel handig als je het geluid uit hebt staan bijv.

  8. @Pieter: heb geen iphone4 maar lijkt me niet fraai. Websites zijn vaak ook niet in hd… op een groot(desktop) scherm is dit vaak geen probleem omdat de dpi ook groter is.

  9. Origineel geplaatst door DK
    Antwoord – Quote – Rapporteer

    Lettertypes e.d. zijn geen bitmaps, maar vector gebasseerde symbolen. Als je deze gebruikt op een hogere resolutie, blijft de afmeting hetzelfde, maar de scherpte wordt veel beter. Plaatjes worden nu juist vaak verkleind om ze op de lagere resolutie te alten zien. Met de hogere resolutie van bijvoorbeeld de iPhone4 kunnen ze veel nauwkeuriger getoond worden. DPI mag je bij beeldscherm nooit over praten!

  10. @Thijs:
    Thijs : elaborate eens verder over het feit dat je nooi mag stpreken over DPI. Ben benieuwd, dacht altijd dat Apps en websites worden gebouwd volgens bepaalde vooraf ingestelde verhoudingen. een website gebouwd in de resolutie, ik noem maar iets 1400X900 pixels zal op een hd scherm kleiner ogen..(tenzij apple opschaal techniek gebruikt wordt, hetgeen de kwaliteit weer verlaagd)

  11. Origineel geplaatst door DK
    een website gebouwd in de resolutie, ik noem maar iets 1400X900 pixels zal op een hd scherm kleiner ogen..(tenzij apple opschaal techniek gebruikt wordt, hetgeen de kwaliteit weer verlaagd)

    Gelukkig zijn er andere manieren om een site te laten schalen, maar inderdaad, als die 1400 pixels niet in een 15″ maar een 11″ scherm zitten (ik noem maar wat) zal de site er ‘kleiner’ uitzien (en dan kun je best van DPI spreken, al moet je het dan eigenlijk weer over PPI hebben). Anyway, met zo’n resolutie wordt het inderdaad interessant hoe sites weergegeven worden, gezien veel mensen toch uitgaan van een ‘baseline’ van 1024px horizontale resolutie, voor een ‘normaal’ scherm. Tekstuele content en layout zijn wel schaalbaar, afbeeldingen wordt interessanter.

  12. 27 januari is nog 9 nachtjes slapen mensen.. Geduld…

    Een hoger resolutie scherm moet geen probleem zijn lijkt me kijk eens een 720p op je 1080p scherm … Of Zeg ik dan iets heel stoms.

    Ik moet zeggen dat ik het overigens fantastisch vind dat er al een paar weken mensen aan ‘mijn tafel’ komen vertellen dat de volgende iPad bijna uitkomt!

    Hoewel hij toch minder gekleed dan ik Apple products presenteerd (helaas een stuk meer verdient) dan dat ik dat doe, ga ik toch alleen maar uit van zijn woorden over hoe en wat er in de iPad 2 gaat komen.

    De speculaties en reacties onder dit soort berichten blijven geweldig om te lezen! 

  13. @Dennis:
    Heb ik iets gemist, hoe weet jij dat op 27 januari de details bekendgemaakt worden?

  14. @Dennis: Moeten wij jou serieus nemen? Je reactie is amper te begrijpen.

  15. Origineel geplaatst door Jeroen
    @Dennis:
    Heb ik iets gemist, hoe weet jij dat op 27 januari de details bekendgemaakt worden?

    dan is het precies een jaar geleden dat de iPad voor het eerst werd aangekondigd. ik ben zelf jarig op 27 januari, dus dat vergeet ik niet zo snel 😛

    betwijfel overigens dat we over 9 dagen al een nieuwe iPad zien

  16. Elke jaar zo’n beetje rond dezelfde dag(en) komt Mr. Jobs zijn aankondiging doen, dat was vorig jaar 27 januari dus ik ga er maar even vanuit dat zijn New Balance gewoon de 26ste klaarstaan 🙂 voor de rest bedoel ik met mensen aan mijn tafel, met klanten die aan mijn Apple tafel staan en alles al weten van de iPad 2 terwijl er alleen maar speculaties zijn.

  17. behoorlijke resolutie. Zal elke website er belachelijk uitzien..

  18. Origineel geplaatst door Dennis
    Elke jaar zo’n beetje rond dezelfde dag(en) komt Mr. Jobs zijn aankondiging doen, dat was vorig jaar 27 januari dus ik ga er maar even vanuit dat zijn New Balance gewoon de 26ste klaarstaan voor de rest bedoel ik met mensen aan mijn tafel, met klanten die aan mijn Apple tafel staan en alles al weten van de iPad 2 terwijl er alleen maar speculaties zijn.

    steve jobs is met ziekteverlof

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.