Reacties voor: Gerucht: notificatiesysteem van iOS gaat op de schop

Volgens Cult of Mac wil Apple het notificatiesysteem van iOS gaan verbeteren en moet dat gaan lukken met de koop van een klein bedrijfje waarvan de identiteit onbekend is maar dat wel een applicatie in de App Store heeft.
Michel Lusthof -

Reacties: 23 reacties

  1. Het notificatie systeem vind ik niet eens zo heel vervelend, eerder de melding “geen netwerk meer” is erg irritant. Die zou gewoon na een paar seconden moeten verdwijnen.

  2. Prima, en zoals verwacht eigenlijk.
    Na het zien van de mooie manier waarop HP/Palm’s WebOS notificaties weergeeft, kan iOS eigenlijk niet achterblijven. Vooral op de iPad zijn de kleine blokjes tekst midden op zo’n groot scherm eigenlijk nogal koddig en achterhaald. Maar ook op de iPhone kan het natuurlijk stukken beter. Ik ben erg benieuwd wat voor moois ze er van gaan maken.

  3. Als je het pushbericht eenmaal weggeklikt hebt krijg je het idd niet meer terug. Bij mij werkt het overigens totaal niet vlekkeloos. Push berichten van whatsapp komen veeeel te laat of vaak zelfs helemaal niet. iPhone 4 op vodafone zonder jailbreak :/ Alles al geprobeerd..

  4. Ik vind het ook **** irritant, vandaar dat ik Notified Pro gebruik met statusbar notifications.

    Dus ik zou het wel fijn vinden!

  5. Mensen donwload dan gewoon Notified uit cydia!, daar komen alle push berichten in te staan ook al heb je op “sluit” gedrukt….

  6. hmm? Ik vind de notificaties juist top. Heerlijk die gepushte berichten. Nooit meer de hele dag online op msn. Voetbalnieuws on the go. G-push die vertelt wanneer er een nieuwe email is.
    Van mij mogen ze het zo laten.

  7. @yosecret: Straks dus weer een reden minder om te jailbreaken, zo kun je het ook bekijken!

  8. Maar ik vind het juist ook prima zoals het nu gaat hoor, hoeft voor mij ook niet veranderd te worden

  9. Ik zou het graag zien zoals in de (jailbreak-)app “Notified” is gedaan, met activatie zoals nu bij SBSettings het geval is. De Android-manier, dus. Fijn en overzichtelijk.

  10. vervelend ja, zit je spel te spelen en op dat moment stuurt iemand een krabbel op hyves…
    of er komen 3 meldingen tegelijk binnen als je hem inschakeld, de laatste valt alleen te lezen
    dat is een van de grote redenen waarom ik naar android ben gegaan…

  11. Origineel geplaatst door yosecret
    Mensen donwload dan gewoon Notified uit cydia!, daar komen alle push berichten in te staan ook al heb je op “sluit” gedrukt….

    Goeie tip 🙂 Het unlocken is voor mij zo’n automatische actie, dat ik daarna altijd pas besef dat er een notificatie stond. Vervolgens zit ik mij af te vragen wat voor herinnering ik toch in godsnaam gemist zou hebben. Erg vervelend systeem.

    Ik ga dat notified eens even opzoeken…

  12. De grootste kwalen die ik tegenkom op iOS worden opgelost door de kracht van jailbreaking

  13. Het zou geweldig zijn als apple nu eens info op het lockscreen zou zetten. Zoals lockinfo of zo.
    Ik heb deze iphone zakelijk en moet het goede voorbeeld geven, dus geen jailbreak. (mijn prive iphone wel)

  14. Apple kennende verzinnen ze wel iets geniaals, desnoods pas bij 5.0

  15. Ik wil een homescreen.

  16. Time for the Sincerest Form of Flattery op de Androïd notifs.

  17. BiteSMS werkt goed voor me.

  18. Het zal wel prettig zijn als je bepaalde notificaties gewoon uit kan zetten zodat ik niet 10 x per dag notificaties over “netwerwerkverbinding is niet mogelijk” hoef weg te drukken.

  19. Ben zelf een Android gebruiker en erg tevreden met de Android notificatie balk. Zat laatst bij een iPhone gebruiker in de auto die gedurende het navigeren meerdere keren notificaties moest wegdrukken en door de plek waar zijn tomtom houder zat was daar flink wat lichaamsbeweging voor nodig.
    Hij vertelde wel trots dat je navigatie gewoon doorgaat als je gebeld wordt, tja… dat is nog zo’n voorbeeld van iets waarin iPhone uiteindelijk toch maar Android is gevolg.
    En nu maar weer snel deze kerk uit want op een ongelovige zullen de reacties wel niet mals zijn 😉

  20. Zorg eerst maar is dat je die 20% batterij meldingen uitkanzetten apple!

  21. @Niels.: die heb je al…das waar al je icoontjes op staan… Een lockscreen heb je ook al, alleen staat daar geen info op over je afspraken e.d. Gezien het feit dat mensen dit laatste heel erg graag willen gok ik er maar op dat jij hier ook op doelt.

    Ik snap eerlijk gezegd niet dat Apple van een notificatiesysteem durft te spreken. Dat zit gewoonweg niet in iOS. Wat je wel hebt zijn losse meldingen. Nooit begrepen waarom ze dat hebben geimplementeerd omdat het volledig haaks staat op hun gedachtegoed wat betreft userinterfaces. Hebben ze iets als iAds wat er voor moet zorgen dat ads zich meer in apps integreren zodat het een mooi geheel wordt omdat dit nou juist het gemis is van hedendaagse ad-systemen. Doen ze potverdorie nou juist exact die hedendaagse ad-systemen na wat hun “notificatiesysteem” betreft. Als je dan toch zoveel PalmOS na wil doen, doe dan ook dat notificatiesysteem na (daar is tenminste sprake van zo’n systeem, meldingen komen ergens centraal te staan, kun je ze ook weer terughalen). Hoogtijd dat Apple op dit vlak nou echt eens met iets komt wat je daadwerkelijk “notificatiesysteem” mag noemen.

  22. Origineel geplaatst door marcooohmm? Ik vind de notificaties juist top. Heerlijk die gepushte berichten. Nooit meer de hele dag online op msn. Voetbalnieuws on the go. G-push die vertelt wanneer er een nieuwe email is.
    Van mij mogen ze het zo laten.

    Volgens mij begrijp je het niet helemaal. Het gaat niet om het feit DAT je push notifications krijgt maar om HOE je ze krijgt. Dat is nog steeds erg slecht als je dat vergelijkt met andere systemen zoals Android en webOS.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.