Reacties voor: Gerucht: ‘Nieuwe iPhone krijgt langer scherm, nieuwe dock-connector’

De volgende iPhone krijgt een langer scherm, een metalen achterkant en een nieuwe dock connector. Dit beweert de Apple-site iLounge. De precieze bron voor het gerucht wordt niet prijsgegeven.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 37 reacties

  1. Zo’n in/uitgang i.p.v. dock-connector had ik eigenlijk wel verwacht. Net als dat je een “30 pin dock —> 9mm” apparaat kan maken (zoals ze te koop aanbieden in de Online Store), kun je dat ook andersom doen.

  2. Kan mooi iedereen z’n dockingstation/soundsystem gaan vervangen… #fail

  3. en we kunnen weer allemaal nieuwe opladers / docks etc kopen voor achterlijke prijzen…doe dan liever een verlengstuk meeleveren

  4. @svcc: daar zal wel een adapter voor op de markt komen… a 30 euro

  5. Dan moeten we zeker een verloopplug aanschaffen die boven op de 30pins connector geplaatst wordt. Hierop dan de nieuwe iphone die met behulp van ducktape op zijn plaats gehouden wordt.

    Ik kan me bijna niet voorstellen dat Apple dit gaat doen. Dan verplicht je iedereen tot de aanschaf van nieuwe randapparatuur. Een nieuw hoesje snap ik wel. Maar je zou maar net een dure speakerdock hebben aangeschaft.

  6. Moet Apple niet binnenkort aan de mini-usb zoals de EU heeft bepaald voor elke mobiele telefoonbouwer?

  7. Eerst willen ze allemaal een totaal vernieuwde iPhone 5, en vervolgens krijg je het gezeur over het vervangen van docks. Hoelang zijn die dingen al 30 pins? Zeur niet.

    Het verhoogde scherm zie ik trouwens graag. Even wat meer space, en toch niet lastig voor ontwikkelaars om hun apps daar op aan te passen. Games zullen wel wat lastiger worden om aan te passen.

    Daarnaast gebruiken sowieso een stuk minder mensen het kabeltje, behalve voor het opladen. Dat ze dat dan ook via inductie doen, dan hebben we helemaal geen kabeltjes meer nodig. Maar ja, inductie is niet energie bewust, dus dat zal wel niet gebeuren.

  8. Echt geloofwaardig is de nieuwe connector niet, aangezien fabrikanten (waaronder Apple) hebben afgesproken dat ze de USB-standaard vanaf 2012 gaan gebruiken.

  9. Lelijkkkk, kom op hè, zo een lang ding wil bijna niemand heb je hem met 1 hand vast, valt ie uit je klauwen. Gelukkig zijn concepts nog nooit gelijk geweest aan de uiteindelijke iPhone, Jonny is gelukkig beter dan de gemiddelde ‘iPhone-designer’.

  10. Origineel geplaatst door Fred
    Dan moeten we zeker een verloopplug aanschaffen die boven op de 30pins connector geplaatst wordt. Hierop dan de nieuwe iphone die met behulp van ducktape op zijn plaats gehouden wordt.Ik kan me bijna niet voorstellen dat Apple dit gaat doen. Dan verplicht je iedereen tot de aanschaf van nieuwe randapparatuur. Een nieuw hoesje snap ik wel. Maar je zou maar net een dure speakerdock hebben aangeschaft.

    Tja, aan de andere kant..die speakerdock doet het prima met je huidige iPhone, dus daar veranderd niks aan.
    Ooit zullen de toestellen toch ietwat wijzigen op bepaalde punten, ze kunnen niet eeuwig overal rekening mee houden denk ik. Vooral niet nu er steeds meer docks komen waar je draadloos contact mee kunt hebben.

  11. Hoop al jaren op een unibody (als de macbook pro) model iPhone..

  12. Apple gaat nooooooit de verhouding van het scherm aanpassen! Wanneer snapt men dat nou eens. Als het scherm al groter wordt, dan blijft het 1:1.5.

  13. @Thijs: Snap je überhaupt wel waarom er gezegd wordt dat de verhouding wordt aangepast? Denk het niet. Ontwikkelaars zijn namelijk 10x beter af als de verhouding alleen wordt aangepast, ipv. de complete resolutie.

  14. zo knap lullig zijn aangezien pioneer bijv net de 2e generatie appradio auto radio heeft uitgebracht dit moet worden ingebouwd in de auto is toch een dure grap als dan de dock connector ineens wijzigt…

  15. Origineel geplaatst door Frank van Manen
    @Thijs: Snap je überhaupt wel waarom er gezegd wordt dat de verhouding wordt aangepast? Denk het niet. Ontwikkelaars zijn namelijk 10x beter af als de verhouding alleen wordt aangepast, ipv. de complete resolutie.

    Nou nee hoor.
    Resolutie aanpassen betekent alleen dat je moet opschalen. De verhouding aanpassen betekent dat er een hele nieuwe indeling moet komen. Ik weet wel wat ik liever zou doen. Daarbij kan je er voor kiezen niks te veranderen, alleen heb je dan minder scherpe randjes.

  16. @Frank van Manen: Volgens mij ben jij degene die het niet snapt.

    Voorbeeld: De iPhone 3GS heeft een resolutie van 480×320. De iPhone 4S heeft een resolutie van 960×640, dat is dus zowel de breedte als de lengte x2. Oftewel waar eerst 1 pixel voor werd gebruikt worden nu 4 pixels voor gebruikt namelijk (2×2). En de verhouding is hetzelfde gebleven.

    Maar wanneer het scherm alleen langer word ga je resoluties krijgen zoals 1024×640. Je kan nu niet meer hetzelde truukje doen als hiervoor. Je moet nu iets nieuws gaan bedenken om de extra 64×640 pixels te gaan vullen op het scherm.

  17. Aan de naam (“iLounge”) te zien gaat het hier overduidelijk om een Apple-reclamebureau. Dus dit iOnzin moet je niet serieus nemen

  18. Ik hoop toch echt dat de nieuwe iPhone qua behuizing en display niet groter wordt. Want dan wordt het net zo’n gedrocht als die van de concurrentie!

  19. @ferry: Upscalen, begin er maar eens aan. Het is niet voor niets dat ontwikkelaars nu nog steeds apps moeten bijwerken voor het retina scherm.

    @Enes: Heb je wel eens bekeken hoe apps zijn gemaakt op de iPhone. Langer maken kan perfect, en dan hoef je geen enkele afbeelding aan te passen. Enkel de canvas verhogen. Hierdoor creëer je meer ruimte voor content, ipv. knoppen. Ook games als Angry Birds zijn vrij makkelijk aan te passen op deze manier.

  20. Het idee van een unibody lijkt mij het beste te strofen met de huidige productlijn, die overigens bij velen heel goed in de smaak ligt.

  21. Lijkt me zeer sterk dat het scherm alleen hoger wordt. Daar heb je niets aan en maakt het alleen maar moeilijk. Ik geloof best dat ze het scherm vergroten, maar niet alleen verhogen.
    Een andere dock connector geloof ik wel in. Dat was dacht ik ook al eerder in nieuwe door Apple aangevraagde patenten beschreven? De huidige dock connector heeft veel nadelen. Die zorgt ervoor dat de telefoon slecht tegen water kan en gaat te snel kapot. Ook is het contact te snel verbroken. En hij is groter dan tegenwoordig nodig is.

    Samenvattend: Een nieuwe dock zou denk ik best kunnen, maar een scherm die alleen hoger is niet.

  22. @Frank van Manen: bij het langer maken, moet je ook upscalen.

  23. @sezgin iLounge bestaat al heel lang en is altijd een goede site kwa nieuws.
    En dock? Tja moeten fabrikanten maar meer doen met airplay of bluetooth. En er zal wel een adapter uitkomen.
    Voor mij hoeft hij niet groter, ideaal deze verhouding maar dat is mijn mening 😉

  24. Waarom hebben mensen het toch over een dunnere en kleinere iPhone. Das toch helemaal niet chill. Geef mij maar een grotere dikkere iPhone

  25. Van mij mag tweede speaker bij komen en wat heb je aan sier als het toch niet werkt, meestal staat mij pink voor de speaker.

  26. Origineel geplaatst door JaVan mij mag tweede speaker bij komen en wat heb je aan sier als het toch niet werkt, meestal staat mij pink voor de speaker.

    sier????? Das je microfoon! Hoop dat je sarcastisch bedoelde…

  27. Opzicht wel mooi maar dan moet je wel weer nieuwe dockingstation gaan kopen

  28. @ Psvu2

    Goed en betrouwbaar zijn toch heel anders. Dat laatste vind ik belangrijk en weet niet of iLounge eerder een geslaagde informatie naar buiten bracht voordat de iPhone werd verkondigd.

  29. Lijkt me onwaarschijnlijk dat ze van het huidige aspect ratio afstappen.

  30. Ik hoop wel met het nieuwe model, dat het wel meer Apple gehalte krijgt zoiets als de 3Gs, de 4 vindt ik meer een Nokia. (de Look dan he’)

  31. Origineel geplaatst door LightPhoenixLijkt me onwaarschijnlijk dat ze van het huidige aspect ratio afstappen.

    Waarom niet, kun je eindelijk eens full screen video bekijken. Het huidige 3,5″ scherm is al niet groot, maar je wordt ook nog eens opgescheept met zwarte balken bij videoweergave.

    4″ 1280×720 is imho het meest ideale formaat/verhouding/resolutie voor een smartphone-multimediadevice.

    1280×720 zal het scherm overigens niet alleen langer maken, maar qua fysiek formaat ook een klein beetje breder (60 pixels) indien de pixelgrootte hetzelfde blijft.

  32. Als ze telefoonchips in tablets stopten had de helft van de mensen hier voortaan een tablet in hun gescheurde broekzak..

    4″! 6″! 8″! 10″! Over 5 jaar komt Samsung met hun 16″ MEGA ULTRA SUPER DUPER AMOLED GALAXY S 395 en half de (Android-)wereld bereikt een climax.

  33. @Frank van Manen: altijd nog minder werk dan een nieuwe layout bedenken, uitwerken en alsnog upscalen.
    Dus nee..als ontwikkelaar zie ik liever dat de verhouding in stand blijft.

  34. WOW een volle 4″

  35. Geruchten geruchten ….. Ik geloof er geen barst van eerst zien dan geloven

  36. @Bubbly: Tegen die tijd loopt iedereen met een windows phone is android er niet meer en apple net als op de pc markt in de jaren 80 helemaal murv geslagen!

  37. Dit wordt de lelijkste iphone allertijden, tsss sinds steve jobs dood is en de nieuwe er is gaat gewoon alles mis !!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.