Reacties voor: Gerucht: MobileMe in april compleet vernieuwd, nog 1 jaar support voor oude MobileMe

MobileMe zal volgens bronnen volgende maand compleet worden vernieuwd. Voor gebruikers van de huidige bestaande versie zal er nog 1 jaar support zijn. Het wijst op de lancering van een compleet vernieuwde dienst.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 57 reacties

  1. Hm, en mijn @me adres? Geen mail meer?

  2. Het kan me niet voorstellen dat het gratis gaat worden, goedkoper wel!!

  3. Gratis? And pigs might fly!!

  4. Wat was er toch ook weer op 1 april?? Mmm

  5. Ik ben heel benieuwd…..

  6. waar rook is, is vuur. Zou best eens kunnen na eindeloos veel geruchten.

  7. Njah door hun eerste generatie iPad zo goedkoop te maken hebben ze alle producenten van goedkopen netbooks een stok in de willen gestoken…

    Een gratis variant van Mobile Me zou een gelijkaardig effect geven tov alle gebruikers van Google diensten (mail, kalender,…)

    Het zou best wel eens kunnen maar ik zie ze het precies toch eerder aankondigen in juli samen met de nieuwe iPhone.

  8. Als de nieuwe dienst gratis zou worden en waarschijnlijk ook beter, dan snap ik niet waarom mensen met een betaalde abbo nog een jaar ondersteuning moeten krijgen.

    Ik geloof niet zo in gratis, maar ik hoop het uiteraard wel.

  9. Voor de zekerheid maar alvast trail account aangemaakt, heb ik tenminste nog een emailadres met mijn eigen naam zonder gekke toevoegsels oid.

  10. Apple en gratis?!
    Noway hosay!

  11. Ik geloof wel in de gratis variant met een uitbreiding tegen betaling. Ik denk wel dat ze er een speciale presentatie voor maken, met nieuws over OSX LION en de nieuwe iMacs (ik wacht tot de nieuwe om er 1 te kopen :p)
    Je betaald al genoeg voor de Apple producten, dan mogen ze er ook MobileMe bij doen!

  12. Apple en gratis… eh nee!

  13. Op 17 april loopt mijn huidig abonnement af, dus komt goed uit als de geruchten waar zijn..
    Gratis moet voor mij echt niet, goedkoper mag wel..

  14. Fuuu ik kreeg net vandaag een mailtje:
    Your MobileMe subscription will renew in 30 days.

    Over 30 dagen dus of zonder MobileMe of zometeen als het echt vernieuwd is gewoon zonde…

  15. nou zou maar **** vinden 😀 heb nog tot november en toch 80 euro betaald… maar ik geloof niet dat het volledig gratis is… we hebben het wel over apple natuurlijk 😛

  16. Als je je abbo niet vernieuwt, gaat dat hele account dan op ‘frozen’ tot je betaalt, of wordt alles verwijdert? Over een week loopt die namelijk af…

  17. Als “vind mijn iPhone ” er maar bij zit.

  18. Laat die gratis dienst maar komen, want de huidige is zijn geld absoluut niet waard.

  19. apple geeft niks weg , apple wil alleen geld en gratis is een woord dat apple doet niet

  20. Ik heb sinds een week geen MobileMe account meer, maar ontvang nog wel steeds mail op het @me.com adres. Misschien al een teken of is dit altijd zo???

  21. Ik wil helemaal niet dat het gratis gaat worden.
    Ik wil gewoon kwaliteit en wil daar uiteraard goed voor betalen, maar niet dat ik 30sec per foto upload moet wachten.

  22. Als er voor de mensen die een betaald MobileMe account hebben dan maar wel een extra in zit, bovenop de gratis variant, anders wil ik een m’n geld terug!

  23. @Pieter: Ik heb vorige maand weer verlengt en betaal het bedrag graag om al m’n email, agenda’s, notities en bookmarks synchroon te houden tussen al m’n apparaten en voor de online opslagruimte. Ik weet dat er gratis of voordeligere alternatieven zijn, maar niets integreert zo makkelijk als MobileMe. Je hoeft bovendien maar 1x iets in te stellen en alle diensten werken.

    Ik ben erg benieuwd waarom jij het helemaal niets waard vindt.

  24. Jammer dat driekwart vd reacties weer geneuzel over geld is. Hopelijk kijkt Apple iets vetder dan de grmiddelde NL-pruimenzeiker en komt met iets moois wat goed geïntegreerd is (Steve heeft het thuis goed kunnen uittesten) en dan mag het best wat kosten !

  25. Ik volg het advies op en ga maar eens met de 60-dagen-trial beginnen, ik heb tot nu toe nog nooit gebruik van MobileMe, dus ben wel benieuwd wat het nou precies is..

  26. @Richard: @Ricardo : That would be “No Way, José”. Sommigen van ons zijn niet “Spanish-impaired”, thanx very much. So….Que viva la Raza ! Ik ben het met je eens, trouwens. Nada por nada.

  27. verontrustend dat het niet aansluit… hopelijk hoef ik mijn me.com mailadres niet in te leveren :S

  28. @Rufus den Zeeperd: daar heb je gelijk in. Ik kan echter niet snel iets bedenken wat ik aan MobileMe zou willen veranderen. Het doet wat het moet doen en waar ik het abonnement voor heb afgesloten.

    Welke vernieuwingen verwacht jij?

  29. Krijg ik mijn 60 eurie dan terug die ik vorige maand heb betaald?

  30. waarom doen mensen dat -_- 60 euro voor een @me.com adres?
    doe mij maar een gratis @live.nl adres, en die met exchange op de iPhone syncen… werkt perfect,en meer apparaten ondersteunen het !

  31. Ik deel hier een aantal meningen. Vind je MobileMe te duur, koop het dan niet maar loop aub niet te kankeren over de prijs. €79,00 per jaar om mijn verschillende toestellen optimaal te syncen heb ik er graag voor over. Duh er zijn andere “gratis” oplossingen maar tijd, geklooi en miserie kosten voor mij ook geld. Thumbs up for MobileMe!

  32. @Jordy: Ik verwacht dat je content in de cloud opslaat en op je Mac en iDevice alleen lokaal cacht. Streamen ipv. downloaden dus. Licenties ipv. eigendom.
    Oftewel alle muziek ter wereld binnen je beteik maar staat maar 1x op hun servers.
    Maar de vraag is hoe efficient Apple dan comprimeert en error-correctie toepast (bij slechte of geen verbindingen)
    Beetje vaag – maar ik laat me graag verrassen…

  33. @patrick: MobileMe is meer dan alleen een email adres. Je krijgt oa ook een agenda, adresboek, 20 GB online opslag.

  34. @McNessie: Nou je weet maar nooit

  35. Ik gebruik al een tijdje gmail en agenda van Google op mijn iphone en t bevalt me prima! En t is natuurlijk gratis! Dus ik heb die mobile me niet echt nodig.

  36. Origineel geplaatst door patrickwaarom doen mensen dat -_- 60 euro voor een @me.com adres?
    doe mij maar een gratis @live.nl adres, en die met exchange op de iPhone syncen… werkt perfect,en meer apparaten ondersteunen het !

    Ga fietsen met je Microsoft rommel. En we hebben het hier over 20Gb online opslag met share functie, gallery, email, agenda…etc etc etc. Niet alleen over een email adres. Aju

  37. Nou, de eerste vernieuwing is bij mij niet goed gevallen (ik heb er op het forum al een hulpvraag over gesteld) want ivm deze ontwikkelingen moest ik een update doen van MobileMe stond er in mijn mail. Dom. Ik gebruik op kantoor outlook. Mijn hele agenda werd leeg getrokken, er werd een nieuwe mobileme agenda aangemaakt en ik krijg het met geen mogelijkheid meer op de oude manier aan de praat. Gevolg: ontvangen uitnodigingen komen in mijn ‘hoofdmap’ van outlook terecht en op degeen die ik doe krijg ik geen reacties omdat mijn mobileme agenda zich niet in de hoofdmap bevindt.

    Nouja, lang verhaal waarvoor excuses maar als dan iemand tegen mij zegt: je kan beter overgaan op gmail dan denk ik dat dit deels geen goede ontwikkeling is.

  38. Als ik mijn oude @mac.com maar kan houden. Daar ben ik trots op.

  39. Ik verwacht een “freemium” service, d.w.z. dat de eerste (bv) 5 GB gratis is en dat je een betaald abonnement kunt nemen voor meer opslagruimte. Net als Dropbox. Met de gratis variant kun je alle functionaliteiten gebruiken.

    Mogelijke diensten:
    – e-mail, kalender en contacten
    – iDisk voor willekeurige bestanden
    – online foto opslag met fotosite
    – online muziek opslag met streamen
    – online video opslag
    – bookmark sync
    – online backup (Mac only)

  40. Origineel geplaatst door Jordy
    @Pieter: Ik heb vorige maand weer verlengt en betaal het bedrag graag om al m’n email, agenda’s, notities en bookmarks synchroon te houden tussen al m’n apparaten en voor de online opslagruimte. Ik weet dat er gratis of voordeligere alternatieven zijn, maar niets integreert zo makkelijk als MobileMe. Je hoeft bovendien maar 1x iets in te stellen en alle diensten werken.Ik ben erg benieuwd waarom jij het helemaal niets waard vindt.

    Jordy, ik heb al een abonnement sinds MobileMe beschikbaar is. Het synchroniseren is mooi, maar dat is op dit moment ook het enige waar ik het voor gebruik.
    De MobileMe pagina is niet vooruit te branden en iDisk is nog trager. Ik heb hier een 90/90 glasvezelverbinding, maar het uploaden is echt vreselijk langzaam. Dus dan wijk je al snel uit naar alternatieven als iDisk.

    Dus mocht Apple inderdaad besluiten de dienst gratis te verstrekken (dat is nog maar de vraag want de zucht naar geld is bij Apple bijna ziekelijk), dan is het wel te hopen dat ze de kwaliteit flink verbeteren.

  41. @Richard: I agree

  42. Gratis basiscapaciteit en betalende uitbreiding zoals ook Google doet lijkt me slim. Ik vraag me wel af hoeveel de capaciteit zal zijn, een doorsnee gebruiker heeft tegenwoordig immers al gauw een halve Terra staan? Ben heel benieuw alleszins!

  43. als de kalender maar blijft werken want dat is echt waanzinnig handig om permanent gesynct te blijven tussen alle ios-devices

  44. ja zeker er is geen betere manier om te syncen tussen je iphone / mac en andere computers dan MobileMe

  45. Origineel geplaatst door Jordy
    @patrick: MobileMe is meer dan alleen een email adres. Je krijgt oa ook een agenda, adresboek, 20 GB online opslag.

    @Jordy: zelf gebruik ik MobileMe niet, maar er zullen ongetwijfeld wel voordelen zijn tov hotmail account. Maar hetgeen je hier beschrijft is voor een groot deel ook van toepassing op de hotmail account. Je kan er agenda, contacten email met synchroniseren. Je hebt 25 GB online opslag (weliswaar beperkt tot 50 MB per file). 5 GB kan gebruikt worden om te synchroniseren met bepaalde mappen op je computer (onbeperkt in bestandsgrootte)
    Naar mijn mening dus wel te verstaan dat niet iedereen 60 euro wil neertellen als ze (voor een groot deel) hetzelfde gratis kunnen hebben.

  46. Origineel geplaatst door Niet nieuw
    Ga fietsen met je Microsoft rommel. En we hebben het hier over 20Gb online opslag met share functie, gallery, email, agenda…etc etc etc. Niet alleen over een email adres. Aju

    Je doet Microsoft af als rommel en vervolgens noem je allemaal zaken die Microsoft ook aanbiedt, maar dan gratis…

  47. Origineel geplaatst door Marcooo
    Als de nieuwe dienst gratis zou worden en waarschijnlijk ook beter, dan snap ik niet waarom mensen met een betaalde abbo nog een jaar ondersteuning moeten krijgen.Ik geloof niet zo in gratis, maar ik hoop het uiteraard wel.

    Gratis in de vorm zoals we Me nu kennen met alles diensten en opties die er bij zitten geloof ik ook nog niet zo in. Sterker nog heb net 2 accounts weer voor een jaar betaald, als ik zou geloven dat alles gratis zou zijn, had ik dit NIET gedaan.

    Echter geloof ik wel dat er een totaal ander concept voor in de plaats komt. Dit zou dan ook één v/d redenen kunnen zijn, waarom Apple een jaar lang ondersteuning blijft geven aan de huidige gebruikers.

    Ben nog steeds happy met de @mobileme en voorheen @mac.com dienst. Voor de mensen die het nog niet kennen of pas hebben.. Je mac. adressen werken ook nog gewoon in mobileme

  48. Origineel geplaatst door trip
    Krijg ik mijn 60 eurie dan terug die ik vorige maand heb betaald?

    Heb zojuist voor user only 79,00 moeten betalen en voor fam. pack dacht 119,00

    Maar de vraag is wat je ook betaald hebt, waarom zou Apple je geld terug moeten betalen voor iets wat je zelf aangekocht hebt, en ook de dienst(en ) er van krijgt?

  49. Origineel geplaatst door Pieter
    Laat die gratis dienst maar komen, want de huidige is zijn geld absoluut niet waard.

    Waarom niet? Ik ben er hartstikke tevreden over. Enige nadeel is de hele trage iDisk synchronisatie. Dat is echter op te lossen met Transmit 4. Dat werkt rete snel.

  50. Zolang de agenda en adresboek online zijn te delen, ben ik n blij man! Nu nog teveel gedoe met andere servers.

  51. @makkiej: Apple gaat niet maandenlang een server center inrichten voor een 1 april grap.

  52. Origineel geplaatst door Cloverfield
    Apple en gratis… eh nee!

    Nee, die illusie heb ik ook niet. Ik hoop wel dat de dienst goedkoper wordt. Ik vind hem nl. niet onaardig, maar veel te duur voor wat je krijgt.

  53. Gratis is niks meer dan normaal kijk hotmail of google gratis opslag gratis mail gratis contact sync enz
    Appe zal er wel aan moeten geloven lijkt me.
    en ze kunnen toch ook een basis medium en pro pakket maken met meer opslag bijvoorbeeld.
    neem nou het voorbeeld van Dropbox.
    de beste manier van marketing, mensen willen meer GB dus moeten ze mensen uitnodigen om ze te verdienen,.

  54. niks is gratis! er wordt aan verdient, wat gaat Apple doen? reclame, liever niet MobileMe is prima zo als het nu is. of misschien wel je gegevens verkopen? ik vind het jammer, ik heb liever een goede betaalde diens, niet voor niets was MobileMe mijn keuze! hoe zal het gaan?? wat gebeurd er met mijn @me.com adres en hoe gaat de synchronisatie verlopen (het sterkste punt van me) wordt iDisk groter kleiner sneller of langzamer? ik ben benieuwd

  55. Origineel geplaatst door Ahmed: Ik gebruik al een tijdje gmail en agenda van Google op mijn iphone en t bevalt me prima! En t is natuurlijk gratis! Dus ik heb die mobile me niet echt nodig.

    Precies! Pssst… niet verder vertellen anders willen de ex-mobile.me betalers het ook! 😉

  56. Hmmm… ben erg benieuwd. Als ik mijn @me.com adres maar wel behoud, hetzelfde als de agenda functies etc.

  57. Een reclame vrije en gratis cloud dienst; dat is wat een wannabee ‘mobile-me’ gebruiker (die meestal naast een Mac en een Iphone, vaak ook nog een Ipod, Ipad, Apple TV en de nodige Apple accesoires heeft) gewoon als service van Apple aangeboden zou moeten krijgen….. toch? Je hebt immers voor Apple gekozen omdat het in jou ogen juist méér en completer is tov al het andere!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.