Reacties voor: Gerucht: Microsoft gaat MobileMe-alternatief SkyBox onthullen

Microsoft gaat volgende maand mogelijk een MobileMe- en een App Store-alternatief aankondigen, onder de naam SkyBox en SkyMarket. Daarnaast komt er een zakelijke dienst en een nieuwe interface.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 33 reacties

  1. Oke dat is wel interessant. Nu nog maar afwachten of het ook waar is.

  2. Wat hebben ze met Sky, vraag ik me toch af…

  3. Ach, dat MS geklungel altijd. Altijd achter feiten aanlopen en dan slecht geimplementeerde kopieen aanbieden. Wil het liefst nooit meer een MS product hoeven te gebruiken.

  4. Ik gebruik geen MobileMe omadat t te duur is, dus als SkyBox gratis is en de iPhone én m’n mac ondersteunt heb ik wel interre;)

  5. nou dat klinkt veel belovend.ik begrijp eigenlijk niet waar er zo negatief wordt gedaan als het om microsoft gaat
    ik bedoel ze hebben ontzettend veel goede producten dat ze soms wat steken laten vallen kan gebeuren vooral als je zo groot bent wordt er iets vaker op je gelet
    apple is ook niet helemaal. Bij hun producten zijn er ook wat punten waar ik me dood aan erg. Een waar ze niks aan doen

  6. Er komt ook al een nieuwe versie van Windows: Windows 7. Ziet er ook walgelijk uit.. :O

  7. Origineel geplaatst door Bram
    Er komt ook al een nieuwe versie van Windows: Windows 7. Ziet er ook walgelijk uit.. :O

    En Office 14 😉

  8. Aaah! MS gaat SkyNet aanzetten!!!

    On topic; ben vooral benieuwd naar de prijsstelling, gebruik zelf MobileMe tot volle tevredenheid maar vind het ook wat aan de prijs. Hopelijk zorgt wat mogelijke concurrentie voor een lagere prijs of wat meer features (iWork.com) ofzo erin verwerken.

  9. Als dat skybox “open” en gratis is, heb ik er wel interesse in.

    Beter een goede kopie, dan crappy bedacht. Ook MicroSoft krijgt bij mij weer een kans als ik mijn iPhone 2G aankomende zomer met pensioen ga sturen. Die 3G heeft niet zoveel voordelen boven mijn 2G helaas.

  10. Origineel geplaatst door David
    Wat hebben ze met Sky, vraag ik me toch af…

    Ze vonden het ‘cloud’ idee van Apple zo fantastisch dat ze dit alternatief hebben bedacht.

  11. Waarom gaat je iphone met pensioen:O?

  12. Origineel geplaatst door Jens Royakkers

    Origineel geplaatst door David
    Wat hebben ze met Sky, vraag ik me toch af…

    Ze vonden het ‘cloud’ idee van Apple zo fantastisch dat ze dit alternatief hebben bedacht.

    Cloud is geen idee van Apple. Cloud-computing is gewoon een begrip.

  13. Go Microsoft, heeft Apple eindelijk weer een beetje concurrentie, een beetje een idee dat er nog redens genoeg zijn MobileMe te verbeteren en goedkoper te maken. Microsoft Skydrive een gratis dienst, wellicht zal het een soort Appje worden, wil ze concurrentie dan zullen ze dit gratis moet maken, want Google Gmail bied ook gratis 7 GB opslag aan. Toch vreemd dat Google de iGoogle niet meer voor de iPhone supporten.

  14. NMS heeft gelijk. Dit is al een tijdje een begrip. Dat Microsoft ook een overkoepelende dienst aan zou/zal gaan bieden is wel duidelijk. Ze moeten wel. Google timmert hard aan de weg met hun mobiele diensten (waarvan overigens nog steeds het gros in beta, rara) en hun sync-mogelijkheden dienaangaande. Als alles met alles kan praten en synchroniseren, dan is er niets aan de hand en kies je gewoon de dienst waarvan je denkt dat die het beste bij je past. Als ze ieder hun eigen systeem kiezen en de boel weer niet compatible blijkt met andere systemen, dan wordt het weer een puinhoop en een wedstrijd. Ik ben dan wel benieuwd wie die strijd gaat winnen. 🙂

  15. wil ze concurrentie dan zullen ze dit gratis moet maken, want Google Gmail bied ook gratis 7 GB opslag aan

    Nou in dat geval hebben ze al wat concurrentie want Live (hot)mail heeft helemaal geen opslaggrens 😉

    Maar goed ik zit meer te wachten op wat Windows Live Mesh gaat worden. Als dat iPhone ondersteuning biedt dan wordt ik blij, mits de prijs (hoop gratis) gunstiger is dan MobileMe.

  16. worden die fotocopiers in redmond niet wat oud?

    de copien worden met de dag slechter

  17. Origineel geplaatst door Bram
    Er komt ook al een nieuwe versie van Windows: Windows 7. Ziet er ook walgelijk uit.. :O

    het ziet er niet alleen walgelijk uit maar het werkt langs geen ballen!
    na 5 minuten kreeg ik al een blue-screen
    en de drivers voor men ingebouwde webcam werkten ook niet 😛
    en office werkt ook amper snel
    neeh voor mij een MacBook Pro

  18. windows 7 is een beta. tuurlijk is het nog niet stabiel.

    de andere vraag is of apple skybox wel toelaat in de appstore.

  19. Skybox zal echt geen app zijn hoor….

  20. Origineel geplaatst door Piet
    Skybox zal echt geen app zijn hoor….

    Waarom niet?

  21. Ook al heb ik een voorkeur voor Apple producten, doet dit mij goed. Ik moet met creditcard betalen om in mobile me te komen. En die heb ik niet, omdat ik nog student ben. Hopen dat MS het iets beter doet.

  22. Microsoft is anders al even bezig hoor.. o.a. https://www.mesh.com/Welcome/features/features.aspx ziet er veelbelovend uit..!

  23. Ik ben een tevreden apple gebruiker maar kan helaas niet zonder windows mede door mijn studie ict waar ze allemaal windows gebruiken maar als dit gratis is ga ik dit zeker gebruiken.

  24. Origineel geplaatst door PfBee
    Aaah! MS gaat SkyNet aanzetten!!!

    On topic; ben vooral benieuwd naar de prijsstelling, gebruik zelf MobileMe tot volle tevredenheid maar vind het ook wat aan de prijs. Hopelijk zorgt wat mogelijke concurrentie voor een lagere prijs of wat meer features (iWork.com) ofzo erin verwerken.

    Ik bgrijp niet dat mensen hier kunnen verkondigen dat ze MobileMe tot volle tevredenheid gebruiken. Tenminste voor mij dan. Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar MobileMe zit echt vol met bugs bij mij. En dat al sinds de lancering. Ik kan verjaardagen niet goed synchronisren en zeer regelmatig komen afspraken niet op de juiste manier in mijn agenda terecht. Zeker bij zogehten “recurring events”.

  25. Live Mesh?

  26. Inderdaad, ik hoor voornamelijk slechte berichten over MobileMe, en heb zelf net mijn trial beëindigd om dat er volgens de Apple support geen handige manier is om mijn honderden Hotmail contacten te importeren. Plus dat ik steeds meldingen over een mislukte synchronisatie kreeg. Zeer on-Apple ook dat er na de beëindiging elke 10 minuten een popup komt dat ik mijn account zou moeten heractiveren, tot je de MobileMe software met wortel en tak verwijderd hebt….
    Lijkt me leuk, SkyBox!

  27. Volgens mij heeft MicrS.ft dit al lang (Exchange) maar met wat blauwe lipstick zal het wel Skyhigh te remarketen zijn.
    Succes ermee Steve.

  28. Ennn…crashhh

  29. @WvB22 – Tja, kan er ook niks aan doen dat het bij mij wel goed werkt. Had zelf alleen in het begin inderdaad problemen en nu nog heel af en toe doen mijn contactgegevens raar maar voor de rest geen problemen meer. Enige echte probleem dat ik er mee heb is het gebrek aan support voor IE waardoor ik af en toe, wanneer ik op een windows pc op de uni zit ofzo, firefox moet installeren.

  30. Origineel geplaatst door Jmo
    Ook al heb ik een voorkeur voor Apple producten, doet dit mij goed. Ik moet met creditcard betalen om in mobile me te komen. En die heb ik niet, omdat ik nog student ben. Hopen dat MS het iets beter doet.

    Ehhh je kan ook Mobileme in de winkel kopen?

    En voor de rest hoop ik dat MS weer iets heel serieus gaat aanbieden dan gaat de Iphone eruit en de mac eruit. Dat ga ik je wel vertellen.

  31. Origineel geplaatst door replay
    nou dat klinkt veel belovend.ik begrijp eigenlijk niet waar er zo negatief wordt gedaan als het om microsoft gaat
    ik bedoel ze hebben ontzettend veel goede producten dat ze soms wat steken laten vallen kan gebeuren vooral als je zo groot bent wordt er iets vaker op je gelet
    apple is ook niet helemaal. Bij hun producten zijn er ook wat punten waar ik me dood aan erg. Een waar ze niks aan doen

    Het probleem met MS is dat ze te zelfzeker zijn, en de mensen die minder kennis hebben van informatica aan hun zijde hebben, waardoor ze denken dat ze het zich kunnen veroorloven om half afgewerkte programma’s en besturingssystemen de markt op te sturen. Maar denk dat het tij reeds aan het keren is voor microsoft, waardoor ze nu op dezelfde manier wanhopig proberen terugklimmen…

    OnTopic: Gebruik mobileme niet, omdat ik er niet echt een meerwaarde in zie, heb er me ook nog niet echt over geinformeerd, omdat ik het niet echt nodig heb… en aangezien ik mobileme niet gebruik, zal ik zeker en vast geen nood hebben aan gelijk welke sky… MS zal uitbrengen 🙂

  32. Snap niet dat mensen MobileMe te duur zouden vinden. Het is gewoon een Exchange service en een goede kost je daarbij ook
    al €10 per maand. Je krijgt bij MM 20GB en als je ziet wat je met iLife09 allemaal kan doen is het een prima service. MS loopt straks ook weer allles achterna te hollen terwijl de MM al een tijdje online is. Waarom je dan zou investeren is Skybox snap ik niet: zal echt niet gratis zijn en wat gaat het je iPhone trouwens bieden?
    Het argument dat je student bent en daarom geen CC hebt is verouderd: een CC is voor een student vaak gratis, anders moet je echt een andere bank zoeken. Bovendien kun je MM ook in de winkel kopen of per telefoon.
    Ik zie MS niks relevants gaan bieden met deze service. Eerder Google zou met iets moois kunnen komen. Ik hoop dat mensen eindelijk inzien hoe triest het monopolie op kopieren van MS eigenlijk wel niet is. Ze doen niks andes dan achter Apple en Google aanhobbelen en al het Vobis en Dixons volk ziet dit niet.

  33. Oh jesus, domme mensen houd nou toch eens op met te zeggen van : die kopieert dit van dat, dat is zo overrated. Iedereen kopieert van iedereen, heb jullie dan nooit iets gaan kopen wat een ander had? Dat is juist hetzelfde.

    Microsoft had al langer plannen voor deze soort zaken, zelfs voor Apple de iPhone had uitgevonden, alle plannen die ze nu uitbrengen zijn uitgebrachte projecten van 2000.

    MS en Apple zijn beide goed, de ene heeft ook voordelen en nadelen, geen één van de twee kan zeggen dat ze de betere van mekaar zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.