Reacties voor: Gerucht: iTunes wordt onderdeel van Safari-browser

Volgens een groep podcasters gaat iTunes als desktopapplicatie verdwijnen en gebeurt alles straks via de Safari-browser.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 85 reacties

  1. Moet niet gekker worden zeg

    Andersom, Safari in iTunes, zou me dan nog wel wat lijken.

  2. Haha, wie brengt deze onzingeruchten toch de wereld in denk je dan 😛

  3. Soms denk ik dat Apple de wereld wil overnemen ofzo…

  4. Zelf zou ik er geen problemen mee hebben, gezien ik altijd Safari gebruik. Echter kan ik het wel begrijpen dat veel gebruikers hier niet vrolijk van gaan worden, zou het echt zo zijn…

  5. Dit zou een enorme fout van Apple zijn! iTunes vind ik al enorm “bloated”. Safari is ook niet bepaald mijn favoriete browser. Samen zou het waarschijnlijk een nog trager en vager programma worden.

    Apple, breng iTunes terug naar de basis. Geen Ping gedoe, geen irritante backups/synchronisate. Gewoon muziek, video, podcast, store en beheren van iPod’s en iPhone’s

  6. nee, dat wordt het dus niet. Ik gebruik safari soms. Meestal firefox, maar safari is ook nog aangenaam. Als het een programma wordt zal ik de browser niet meer gebruiken. Ik gebruik itunes namelijk alleen voor mijn ipad te synchroniseren. De muziek gaat via een andere weg naar mijn computer.

    Liever niet dus!!!

    Op zich is het wel een logische keuze.
    Leuk liedje op youtube: Zit er een knopje te knipperen en als je er op klikt is het nummer gekocht iSafari. 🙂

  7. Als het zou gebeuren, dan lijkt me dat een slechte zaak, maar om eerlijk te zijn zie ik het nog niet gebeuren. Beide programma’s hebben elk een aparte functionaliteit en die samenbrengen gaat gans het gebeuren gewoon onoverzichtelijk maken.

  8. ikzelf gebruik ook wel Safari, maar ik vind iTunes zo veel fijner. Dan moet je dus internetten om muziek te luisteren…
    En als ik nou alleen muziek wil luisteren? Beetje zinloos vind ik. Ik denk juist dat ze daardoor gebruikers verliezen…
    Hopeloos.

  9. Maakt me niks uit!! Gebruik safari dan alleen voor iTunes. Maar ik geloof nooit dat Apple zo dom is om dit te doen.

  10. Als iTunes (op windows) daarmee een performance boost krijg zie ik het graag tegemoed. Zit nu op een vrij rappe intel-quadcore (i7-950) met ssd en het is niet vooruit te branden :S

  11. Ik zou dit nog niet eens zo heel erg vinden.

  12. Nouja zeg. Lekker is dat. Wordt je verplicht Safari te gebruiken. Voel me toch wel een beetje in de hoek gedrukt hoor.

  13. Ik denk echt niet dat dit gaat gebeuren. Het lijkt me echt heel onnodig.

  14. Safari op windows vind ik echt verschrikkelijk dus ik hoop niet dat ze daar itunes in gaan bouwen, maar volgens mij willen ze dit doen omdat niemand safari download bij een update maar alleen maar itunes quicktime.

  15. Op Mac os x zal het geen drol uitmaken.

  16. Origineel geplaatst door Gosat
    Op Mac os x zal het geen drol uitmaken.

    Maar op Windows wel.

  17. Itunes is altijd een beetje de applicatie geweest waarin Apple nieuwe concepten uitprobeert, met name op uderinterface gebied.
    Maar moet je eens voorstellen, overal en altijd waar je bent je eigen itunes beschikbaar.. Alles in de cloud. Laat maar komen!

  18. word het dan ook op de iphone/ipod/ipad ingebouwd in safari? want dat lijkt me onhandig maar op mijn pc maakt het me niet zoveel uit want itunes start op mijn pc altijd heel langzaam op en het lijkt me dan ook gelijk een stuk sneller

  19. iTunes is niet vooruit te branden op mijn laptop, laat staan als het straks via een browser gaat.

    In ieder geval, als dit gebeurd zoek ik een alternatief voor iTunes…

  20. Nee!
    Safari op m’n Mac: akkoord, op m’n laptop toch echt Firefox…

  21. Wat maakt het uit of je eerst Safari opstart en dan iTunes gebruikt of de huidige situatie, 1 extra stap misschien. je kan toch altijd je eigen browser gebruiken of mis ik iets?

  22. Heel slim van Apple, zo’n zet. Ik zou het ook begrijpelijk vinden. Een mooie manier om Safari (ook op Windows) naar de voorgrond te drukken.
    IE en Firefox blijven daarbij uiteraard bruikbaar.
    Wie herinnert zich nog dat IE eind jaren 90 onder luid protest de standaardbrowser op de Mac werd, zij het door een financiële injectie van MS in Apple.
    Het zou toch veel mooier zijn als je om echte functionele redenen Safari moet installeren i.p.v. om een financiële deal tussen twee grote partijen? MS heeft op die manier in het verleden wel meer partijen uit de markt gedrukt.
    Wees eerlijk, iTunes is nou ook niet het je-van-het, zeker niet onder Windows. Misschien is de iTunes-integratie met Safari wel een heel positieve wending!

  23. Dit lijkt me erg sterk, aangezien er ook heeeel veel mensen iTunes gebruiken om muziek te beheren en af te spelen ook als er geen internet in de buurt is. (tijdens vakantie bijv.)
    En heel veel dj’s werken met iTunes en die hebben tijdens hun optreden echt geen internetverbinding in de buurt.

    Dit zou Apple dus nooit doen denk ik…

  24. @Remco: Ik weet niet wat voor DJ’s dat zijn maar laat ze is snel een DJ programma aanschaffen of laat ze stoppen!

  25. @Remco: Heb je al eens gedacht aan een offline-modus? Apple wel!

  26. Ik zie het ze zeker doen. Als je ziet naar het stijgende browsermarktaandeel van Google Chrome en nog altijd Firefox, snap ik het ook wel.

    Maar echt, wat vreselijk jammer. Apple kennende gaan ze dit fantastisch integreren, dus uiteindelijk houden we er allemaal weer van. Net als het iTunes-logo. Die vond ik persoonlijk trouwens al vanaf het begin prachtig.

    Hoe hard ik er telkens ook van baal.. Zo hard houd ik er van als het eenmaal zo ver is. 😀

    Sommige mensen houden intens van Apple. Ik denk dat ik mijzelf daar ook maar onder reken. 🙂

  27. Nee, dit mag absoluut niet gebeuren. Apple denkt dat mensen tegenwoordig alles maar legaal downloaden. Maar iTunes is en blijft nog altijd een super goed programma om je eigen gekochte cd’s mee te beheren. Ik heb nu een collectie van 120 cd’s en ik hoop deze in de toekomst verder uit te kunnen breiden. Met iTunes als de digitale verzie van mijn collectie. Dan zou ik dit moeten uploaden, of erger nog… zou het dan niet meer mogelijk zijn om cd’s te importeren?? Dat is gewoon ronduit belachelijk!

    Ik moet er niet over denken om m’n muziek af te spelen via Safari, dat heeft toch totaal geen gebruikersgemak?

  28. Apple heeft er meer voordeel aan als meer mensen iTunes gebruiken, dan dat ze er voordeel aan hebben als het aandeel van Safari omhoog gaat. Dus; nee.

  29. Het is beter als ze safari in itunes stoppen. Logischer and handyer toch?

  30. Origineel geplaatst door marlon
    Soms denk ik dat Apple de wereld wil overnemen ofzo…

    Hahaha, ja die gedachte ken ik.
    World domination by Apple, fortunately not by Windows

  31. Nee, dit vind ik dus echt niks. Ik gebruik iTunes ook veel op vakantie om daar muziek rechtstreeks van m’n harde schijf af te spelen. Bovendien lijkt het me dan ook niet meer mogelijk om eigen .mp3-bestanden te gebruiken.

    Hoop in ieder geval niet dat dit doorgevoerd gaat worden.

    @Joeri.W: Ja, is met name op reis waar je geen (snel) internet tot je beschikking hebt reuze handig..

  32. Is een keuze niet handiger? want als dit door zet wordt je eigenlijk verplicht om safari te gaan gebruiken, in ieder geval voor je muziek en laten we eerlijk zijn dan zullen heel veel mensen hem ook als browser gaan gebruiken…

  33. @marlon: Misschien wil apple dat , google wil dat niet meer die hebben het al , weet je altijd word er slecht gepraat over apple maar ALS er iets met google is , is er niks :p

  34. Even hypothetisch… stel dat Apple beslist om dit te doen.

    Zijn ze waanzinnig geworden?!? Wat moet ik met een webbrowser met een bibliotheek van meer dan 50.000 songs? (Ben ik blij dat ik de oude versies van iTunes bewaard heb.)

    Ik ben het (bijna) helemaal met Daan eens.
    “Apple, breng iTunes terug naar de basis. Geen Ping gedoe, geen irritante backups/synchronisate. Gewoon muziek, video, podcast, store en beheren van iPod’s en iPhone’s”

    Wat mij betreft mag het gewoon een muziekplayer zijn… niet meer… niet minder. En bij voorkeur +/- 20 Mb 😉 (neem een voorbeeld aan Foobar2000)

    Ik ben een iTunes gebruiker van het eerste uur, vanwege de UI en snelle zoekfuntie, maar het kan toch niet zo zijn dat ik met een workstation pc bijna een minuut moet wachten voordat het programma gestart is (ik overdrijf een beetje ;)).

    Als ik het vergelijk met Foorbar2000, dan is iTunes zo traag als dikke $&#@&! door een trechter.

  35. Zie liever iTunes opgesplitst worden. iTunes store in aparte applicatie, en sync in aparte applicatie. Veel logischer aangezien een iPhone geen iPod meer is, en er nu ook al wordt gesynct met iPhoto etc, naast iTunes.

  36. @Thom:

    Mee eens…! (Y)

  37. Hmmm dat zal een aanslag zijn op de beschikbare bandbreedte bij de gebruikers.
    Ik herken de opmerkingen van Windows users dat iTunes niet vooruit te branden is ongeacht of je nu een Cray II bezit of een simpele ASUS c.q. Packard Bell!! Op mijn iMac en Macbook Pro werkt iTunes veel sneller en soepeler.

  38. Haha dat gaat ze klanten kosten safari is echt 3 keer niks

  39. No way dat dat gaat gebeuren. Daar steekt de europese regelgeving of Neelie Kroes (of haar opvolger) wel een stokje voor.
    Verplicht worden om Safari te gebruiken? Nee, niet voor niets mocht Microsoft dat ook niet meer met Explorer doen.

  40. @Tommey: Nee hoor, je bent niet verplicht om Safari als browser gebruiken. Je kunt het ook gewoon gebruiken ter vervanging van iTunes en een andere browser ernaast houden.

  41. Dat zou echt bijster iritant zijn, BEHALVE als ze itunes ook in chrome/IE/firefox integreren. Maar dat zie ik nog nie gebeuren 🙁

  42. Itunes vertraagt pc
    Safari vertraagt pc

    Combo?
    Pc stuk

    Xdd

  43. Jammer, ik gebruik op mijn mac altijd Firefox.

    Of weet iemand of Xmarks ook voor safari bestaat?

    Ik maak gebruik van meerdere PC’s en Mac naast elkaar. Via Xmarks en Firefox synchen mijn bookmarks, favicons en wachtwoorden lekker mee met alle 3 de systemen. Als ik nu Safari open mis ik gelijk alle wachtwoorden en alle bookmarks/favicons.

  44. Het idee is dat alles in the cloud gaat. Dat is wel een goed idee. Maar het moey gewoon in elke browser werken. Dat iTunes gewoon een soort mobile me wordt waar je op kan inloggen en dan ovetal in de wereld muziek toevoegen op elke computer?

  45. iTunes op de Mac draait zoveel beter dan op Windows. Denk dat Apple daar eerst wat aan moet doen. Het werken met iTunes voor Windows gebruikers is hierdoor bijna ondoenlijk (als je bijv veel apps hebt).

    Dat het straks (misschien) via Safari draait, betekent niet dat het een soort website gaat worden. Dat zou namelijk inhouden dat wanneer je geen internetverbinding hebt ook geen toegang hebt tot iTunes 😉

  46. Ik denk dat er een soort spotify functie in safari wordt gemaakt. Dat je dus in safari muziek kunt streamen en daarnaast ook kunt internetten. Lijkt me sterk dat ze itunes erin gaan voegen.

  47. Sowieso gaat itunes niet weg, maar komt er denk ik alleen een extra bij voor safari… En anders gaat iedereen toch over op songbird? gratis open source kloon van itunes..

  48. Of iTunes wel of niet in Safari geïntegreerd wordt: het blijft behelpen onder Windows!

    Ik zie liever een oplossing op de iPad/iPhone/iPod zelf. Gewoon alles regelen op je iDevice en dan alleen de PC of MAC nodig hebben voor de data-opslag, maar alle functionaliteit onder brengen bij de client!

  49. Origineel geplaatst door Stijntjhe
    (…) Dat iTunes gewoon een soort mobile me wordt waar je op kan inloggen en dan ovetal in de wereld muziek toevoegen op elke computer?

    Een geruststellend idee dat iTunes als desktopapplicatie verdwijnt, dat je je iPhone/iPod/iPad na het uitpakken eerst moet aansluiten op iTunes, dat je gewoon nummers kan verwijderen zonder aansluiten op iTunes, over the air software-updates zonder itunes enz.
    Maar ik zie het volgende liever dan dat het weer Safari afhankelijk wordt.

  50. Nee. Dit wil ik niet.

  51. @Jitse: Dat kon je vroeger bij Windows ook. Maar waar vroeger IE standaard geïnstalleerd werd mag dit nu niet meer en MOET de klant de keuze hebben welke browser hij als enige geïnstalleerd wil hebben.

    Laten we even vergelijken met Windows update. Hiervoor was vroeger IE nodig maar tegenwoordig moet dit met een stand alone programma. Op deze manier zijn de gebruikers niet meer verplicht IE te installeren. Laat dit nu wel het plan van Apple zijn. Wil je je iPhone synchroniseren moet je Safari installeren.
    Mag dus niet!

  52. Heerlijk dat speculeren en doemdenken van alle users hier.
    Er wordt van alles gesuggereerd en aangenomen.

    Wacht eens rustig af zou ik zeggen.. voordat er zo geblaat wordt.

  53. Origineel geplaatst door Marco Rossen
    @Remco: Heb je al eens gedacht aan een offline-modus? Apple wel!

    Ja de huidige situatie.

  54. @marlon: Dan denk ik toch eerder aan Google.

  55. @Daan: apple maakt de laatste tijd wel heel veel fouten ze willen de jailbreak door de home knop weg te halen ook moeilijker gaan maken

  56. @Daan: Windows gebruiker 😉

  57. WTF?!!

    Ik zelf heb een iPod en gebruik dus iTunes, dit zijn dan ook gelijk de enige 2 producten van Apple die ik gebruik..
    Ik heb ooit Safari geprobeerd, maar wat een ongelofelijke falende browser(in Windows in ieder geval) is dat zeg..
    Ik hoop dat dit bij een gerucht blijft, anders word ik niet zo vrolijk!

  58. Niet om het een of ander, maar dan lopen ze volgens mij weer tegen europese regels aan. Micro$oft mocht IE ook niet de standaardbrowser maken, M$ moest zelfs een versie zonder Mediaplayer maken van Windows. En ook nu neigt het naar gedwongen winkelnering. Dat gaat em niet worden in Europa verwacht ik.

  59. Mag dat?? Als ik mij niet vergis moest MS ons de kans geven om te kiezen welke browser ik ga gebruiken. Dus direct integreren mocht dan ook niet. Nu zou apple een soort gelijk iets gaan doen. Of vergis ik me nou ?

  60. Op dit moment heb je al Safari in iTunes (iTMS en AppStore zijn gewoon in webkit gevat) en dat werkt prima zolang het hoofdprog maar multi-threaded is.
    Dat is ook de grootste tekortkoming van Safari, dus als dat weggenomen wordt en de sync functies wat overzichtelijker en beter in te stellen zijn vind ik het prima.
    De UI schil doet er dan niet zoveel toe…

  61. @marlon: Is dat niet zo dan ??

  62. Origineel geplaatst door Jodyza
    iTunes is niet vooruit te branden op mijn laptop, laat staan als het straks via een browser gaat.

    In ieder geval, als dit gebeurd zoek ik een alternatief voor iTunes…

    Het probleem us dat er geen goed alternatief is om je iPhone mee te synchen …

  63. Origineel geplaatst door Ruben
    Ik denk dat er een soort spotify functie in safari wordt gemaakt. Dat je dus in safari muziek kunt streamen en daarnaast ook kunt internetten. Lijkt me sterk dat ze itunes erin gaan voegen.

    Dat denk ik dus ook. Daar wilden ze al heen met iTunes. Het wordt voor hen beter te onderhouden EN te controleren.

    Overigens vind ik het er sterk op lijken dat de koersen van Apple en Google parallel lopen.

    Stiekem hoop ik dan ook dat Microsoft met iets compleet vernieuwends komt om het boeltje op te schudden.

  64. Als ik alles via Windoqs Media Player zou kinnen laten lopen, dan zou ik iTunes er vandaag nog afgooien. Wat een bagger-programma vind ik dat om iets mee op je PC af te moeten spelen (QuickTime idem). Ik zou graag een stand alone programma zien voor het synchroniseren. De kwaliteit van de Safari-browser ken ik alleen van de iPhone, maar iTunes is niet handig (lees: onhandig)!

  65. Gelukkig hebben we Nikkelen Nelie nog. Als ze er voor gezorgd heeft dat MSFT geen windows media player standaard mee mag leveren met het Windows OS, dan zal deze koppeling ook wel tegen gehouden worden.

  66. Ik denk dat de Europese mededingingsautoriteit dit niet toe zal staan. Dit lijkt mij misbruik van de machtspositie van iPods/iphones op de markt, om hierdoor het marktaandeel van safari te vergroten. Tevens verplicht je mensen die een iPod kopen tot het downloaden van een internetbrowser. Dit lijkt mij ook niet kunnen.

  67. Apple gaat steeds verder! Eerst met de tijdschriften en kranten en nu gaan ze hun klanten bijna verplichten om safari te gaan gebruiken.. Jammer Apple!

  68. Hier gaat de EU toch nooit mee akkoord. Dit is een vorm van ‘koppelverkoop’ die hier hard bestreden wordt (IE in windows, bijvoorbeeld).

  69. Microsoft mag internet explorer ook niet in Windows integeren ?! Waarom dan wel iedereen die een Apple product koopt, verplichten om Safari te installeren ?! Dat gaat misschien eventjes lukken maar het Europese parlement gaat hier tegenop ! (anders ikke:p)

  70. @Remco: en ik neem aan dat je safari toch ook in offline modus kan gebruiken?

  71. Apple is echt een top bedrijf, het enige slechte zijn iTunes en Safari. En nu willen ze dat nog gaan combineren ook. Was al heel blij dat ik ping uit iTunes kon slopen…

    Het combineren van iTunes en Safari maakt de aversie tegen deze programma’s alleen maar groter….

  72. Origineel geplaatst door Niels.
    Ik denk dat de Europese mededingingsautoriteit dit niet toe zal staan. Dit lijkt mij misbruik van de machtspositie van iPods/iphones op de markt, om hierdoor het marktaandeel van safari te vergroten. Tevens verplicht je mensen die een iPod kopen tot het downloaden van een internetbrowser. Dit lijkt mij ook niet kunnen.

    Kijk!!! Nog iemand die het begrijpt!
    Als ze dit officeel bekent maken, gaat de Europese mededingingsautoriteit er echt wel iets aan doen. Als microsoft ook IE niet in windows mag integreren ?!

  73. @Niels @ Jordi

    Kijk gaat goed komen. Denk dat Apple dit zelf ook in zal zien en het misschien via een andere weg zal proberen..

  74. Een webapp zou wel iets zijn denk ik maar ook waar je backup van bv je iPhone wordt opgeslagen zodat als er iets is altijd je gegevens bij de hand hebt.

  75. Apple dwingt, Apple dwingt……! Ik krijg er zo langzamerhand een dwangneurose van. Ik ga Nelie maar eens ff bellen straks.

  76. Laat Nelie het maar niet horen…..

  77. @pvdG @nadorst28

    Ik denk dat je dan beter Joaquin Almunia. Neelie zit nu op de portefeuille digitale agenda. Dus die zal hier niet zoveel aan kunnen doen.

  78. Ik hoop dat Apple genoeg storage daar heeft…
    Ik juig het toe om mijn hele (gekochte) muziek naar Apple toe te synchroniseren in mp3…
    Denk dat ik er met mijn verbinding maar een paar maanden voor nodig heb 🙂

  79. @Niels.: Helemaal gelijk, maar Nelie is zo’n begrip hè. Kijk Van Dalen er maar op na. Ik zal jou eens ff lekker Nelieën.

  80. @patrick: Ik denk dat dit anders werkt. Ze weten wat je hebt gekocht, dus een slim databeesje maken en gaan met die banaan. Wil niet zeggen dat ik dat toejuich hoor. Tegen die tijd ga ik eens naar alternatieven kijken.

  81. Is het dan nog handig om een iPod te kopen als Apple iTunes via Safari doet?

  82. dat is toch totaal onoverzichtelijk?
    ik wil een knop voor muziek en een knop voor de browser op m’n taakbalk met apparte jump-lists enzovoorts, en vooral orde!

    dat ze mischien als 1 service werken kan maar niet alles in 1 venster steken

    hoewel safari en iTunes gwn perfect werken (windows jaa) heb ik toch liever als browser IE (vanwege de goede touch-ondersteuning) bij iTunes werkt het ook goed helaas bij safari niet helemaal (schermtoetsenbord-knop komt niet)
    en als straks IE9 uit béta is, wordt het oppassen… die is geweldig!

  83. Alles is beter dan iTunes en met ongeveer 70 GB Apple meuk op mijn pc het liefst zo snel mogelijk een cloud dienst. Dat AppS op mijn telefoon staan wil niet zeggen dat ik ze ook nog op mijn pc wil hebben.

  84. Verkeerd geintepreteerd door de jongens van deze podcast lijkt me. Wat staat te gebeuren is dat muziek via een webbrowser, neem Safari bijv., kan worden gestreamd. Je zou dan kunnen zeggen dat ‘iTunes een onderdeel wordt van Safari’, maar dit soort dingen noemen we toch al geruim 20 jaar gewoon een website. Misschien worden er een paar leuke plugins geschreven voor de service, zoals bij Grooveshark of Last.fm, that’s all.

  85. Als deze service dan straks wordt gelanceerd, zal de bijkomstigheid zijn dat je telefoon niet meer direct zal hoeven worden aangesloten op een computer. Dat is het hele punt van cloudservices.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.