Reacties voor: Gerucht: iPhone wordt triband HSDPA, geen jailbreak en unlock meer mogelijk

Engadget kreeg de firmware van de nieuwe iPhone in handen en leest daar een aantal hardwarecomponenten uit af. iPhone Atlas kreeg via een loslippige Vodafone-medewerker meer gegevens in handen, waaruit blijkt dat jailbreaken en unlocken voorlopig onmogelijk is.

Reacties: 23 reacties

  1. ziphone aan de slag

  2. Niets is onmogelijk!

  3. denken jullie dat het straks nog mogelijk is voor ong. 400 euro aan een nieuwe iphone te komen (dus zonder abbo)?

  4. @Poekie: Dat bedoel ik, die iPhone is een computer en wat je kunt afsluiten kun je ook openen. Je moet alleen de juiste middelen en kennis hebben.

  5. Er valt nog nix te denken..
    Want nix is zeker.
    Op z’n minst nog tot maandag afwachten..

  6. Hopelijk valt hij wel te jailbreaken en te unlocken, trouwens er zijn zoveel mensen die er een hebben. Het zal sowieso terug een gevecht worden tussen de gebruikers en Apple.

    Ik heb gewacht op de 2e generatie, en mijn voorspellingen kloppen nog steeds.
    Als het zo is als hij wordt voorgesteld koop ik er één.

  7. haha het blijft toch kat en muis spel!!

    Maar ik denk niet dat Apple wil dat hij niet meer te kraken is.. als je kijkt dat een heleboel iPhones gekraakt zijn.. weet niet hoeveel precies maar ik schat zeker een 40%

  8. Ach, met een goed aanbod van free- en shareware en vrije keuze van de te gebruiken SIM zit ik echt niet meer op een jailbreak te wachten. ‘t wordt natuurlijk anders indien de iphone maar bij 1 telco en met drie smaken aan abonnementen te krijgen is. Hoewel ik het unlocken en jailbreaken in het begin erg leuk vond werd ik al dat geklooi met patches voor allerlei problemen toch een beetje zat.

  9. Alles is te kraken. Apple heeft zich puur beveiligd tegen de kraakmethodes die nu worden toegepast, maar binnen een paar dagen heeft dat hackersteam wel iets gevonden hoor.

  10. Net als met de PSP, Sony ( in dit geval Apple), verbetert de beveiliging en het wordt steeds moeilijker om hem te kraken maar uiteindelijk lukt het iedere keer weer 😀

  11. hm, voor veel mensen weer lange nachten voor de boeg

  12. Als Apple echt heeft gezegd dat ze unlocken en jailbreaken moeilijker hebben gemaakt. Dan weten we zeker dat er nog een lock op de iPhone komt. Er waren namelijk ook geruchten dat hij simlockvrij uitkwam

  13. ik denk niet dat ze er voor zorgen dan je hem niet meer kan unlocken of jailbreken,
    dan verkopen ze volgens mij veel minder :S

  14. 140 kbps als datasnelheid :s? Zat die Vodafone-medewerker dan via EDGE te surfen? Want bij mij doet EDGE al een dikke 120 kbps.

  15. Sinds wanneer geloven jullie dingen die bedrijven zeggen? Meestal klopt de helft en overdrijven kunnen ze ook erg goed…Logisch dat ze zeggen dat ie niet kan worden unlocked en jailbroken, ze gaan echt niet zeggen dat ook bij deze jailbreak en unlock mogelijk is:P Maarja, time will tell….

  16. “140 kbps als datasnelheid :s? Zat die Vodafone-medewerker dan via EDGE te surfen? Want bij mij doet EDGE al een dikke 120 kbps.”

    Ik heb ergens een test gezien. Daar vergelijken ze de Iphone met een EDGE verbinding tegen een PAML met zo’n 3G verbinding. Wat blijkt….de EDGE was sneller. De Bandbreedte van de 3G is wel groter, maar daar heb je mobiel schijnbaar niet veel aan.

  17. Maakt mij niet uit of de nieuwe chipset er voor zort dat de boel niet meer te hacken valt

    ik ga zowieso voor de originele shit met bijbehorende abbo.
    ik vind het maar zozo hoe het nu gaat.

  18. Ik heb mijn iPhone JUIST aangeschaft vanwege de jailbreak en extra mogelijkheden daardoor. Stel dat we nog steeds een ‘kale’ OTB iPhone hadden,zonder extra software. Dan is de lol er is snel af. Dit geldt volgens mij voor vele hier die het toestel in de gaten hadden en zagen dat er veeel meer mogelijk mee is.
    Heb het idee dat Apple echt niet gek is en dit ook weet. Dat hierdoor de verkoop vertienvoudigd. Uiteraard roepen ze dat het niet meer te jailbreaken is, maar zou me niets
    verbazen als ze bewust een achterdeur open houden voor gasten a la devteam.

  19. whahaha, grappig nieuws maar ook wel weer jammer.
    Het zorgt alleen voor uitstel.

    Kijk naar de psp scene, moet je kijken hoeveel exploits sony wel niet heeft moeten dichten in hun firmwares. Noobz vond altijd wel weer een manier om de psp te hacken.

    Dit gebeurt ook wel bij de iphone, maar het kan alleen wat langer duren…

  20. is het al 100% zeker dat de 3G in NL komt? En zal de 3G duurder of goedkoper worden?

  21. Zolang het een software-matige simlock is, zal die altijd kunnen gebroken worden. En het zal er sowieso een software-matige worden, want na 24maanden hebben alle klanten de keuze om van provider te veranderen, en ik denk niet dat ze dan alle iPhones even leuk gaan opendoen…

  22. mijn reden voor het kopen van een iphone was ook zeker versterkt door het open source-achtige tintje wat het heeft. de nieuwe iphone zal ik denk ik ook zeker pas aanschaffen als er een jailbreak op zit. ook zonde van mijn huidige iphone natuurlijk, die straks niets meer waard is… :p

  23. Bramsko.. dan heb ik goed nieuws voor je 😉
    Waarschijnlijk is jouw iPhone nog steeds veel waard.
    Veel mensen willen niet zo’n belachelijk duur abonnement betalen voor de 3G
    of de 3G apart kopen, want deze zal waarschijnlijk ook er hoog uitvallen qua prijs.
    Ik kan op dit moment mijn oude iPhone voor 500 euro verkopen, heb de mijne uit de
    USA gehaald dus maak een winst van (met een koers van 1,50 euro in het slechtste geval)
    ongeveer 166,66 euro. Dat is toch redelijk wat. En ook omdat van de 3G nog niet zeker is of deze wel te hacken valt (meer de vraag hoe lang het gaat duren misschien), zullen mensen deze niet zo snel kopen. Maar misschien, hopelijk, komt er vanavond na de keynote van Steve Jobs meer zekerheid..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.