Reacties voor: Gerucht: iPhone nano heeft geen fysieke opslag, afhankelijk van streaming content

Volgens Cult of Mac heeft de iPhone nano mogelijk helemaal geen opslag meer voor audio, video enzovoorts, maar zal het iOS-besturingssysteem grotendeels op cloud-based opslag zijn gebaseerd.
Michel Lusthof -

Reacties: 54 reacties

  1. Ook al is het een gerucht.
    Als die uitkomt ben ik een van de eerste die hem koopt!

  2. Duur grapje als je hem in het buitenland wilt gebruiken!

  3. Zeggen als ik het verkeerd heb hoor!
    Dus als je geen verbinding hebt kun je niks? Geen muziek luisteren geen foto’s kijken enz??

  4. hmm een toestel zonder geheugen…
    Daar word je toch niet blij van? Iedereen wil toch iets van data op kunnen slaan? Foto’s, muziek, apps….
    Of dan misschien toch een iphone met een geheugenkaartje om het goedkoop te kunnen houden??

  5. Gemiste kans. Je zou eerder verwachten dat 16GB rond Q3 2011 goedkoop produceerbaar moet zijn.

    Apple mag blij zijn dat de telecomaanbieders fatsoenlijk Facetime over 3G kunnen laten werken laat staan alle media streamen.

    Dan heb je wel een goedkope iPhone maar daarnaast ook een hoge (data) rekening.
    En foto’s maken op vakantie…. helaas, of je wilt voor iedere foto €2,- betalen.

  6. dataopslag gaat vast via apple site a 50 euro per gb (gokje)

  7. Dat er een nieuwe lijn uitkomt lijkt wel duidelijk….

    Maar als er geen geheugen op zit dan dwingt men de gebruiker sowieso internet te nemen, er zijn ook mensen die de iPhone zonder mobiel internet gebruikten… En wat als je geen verbinding hebt met internet? En zullen de providers weer leuk vinden. Ik denk toch dat als het er komt er echt wel minimaal 2gb op zit, geen data dat kan je niet maken gewoon.

  8. Nou nee lijkt me niet handig zou je n tijd zonder verbindin zitten heb je ook geen muziek films boeken apps of games (das to ch de lol van de iphone voor mij)

  9. ik begrijp best dat ze hem niet gaan aanbieden met 16 of 32gb maar ik wil toch echt muziek, foto’s (korte filmpjes) apps op me toestel hebben staan 4gb of 8gb moet echt voor mij

  10. beter komt er een gratis versie van mobilme, anders ga ik weer 5 uur klagen bij apple webcare of iets dergelijks

  11. Geen data is ook niet alles.
    Maarja, als deze variant maar 150-200 euro zou gaan kosten dat zou ik hem zeker kopen.
    Ook gewoon als hebbending:P

  12. Ik heb ook zo mijn twijfels:

    Hij heeft zijn twijfels bij de suggestie dat Apple elke gebruiker een x aantal gigabytes aan data zou geven voor het opslaan van allerlei content. In plaats daarvan vermoedt hij een systeem waarbij de content op Macs of Windows-computers is opgeslagen en via MobileMe beschikbaar is voor je iPhone en iPad.

    Dus in het buitenland ben je de klos, met je iPhone abo met datalimiet in NL, en dan in het buitenland ook nog eens data-roaming (ofwel dataslurping ofwel euro-verbranding). Ook moet je Mac thuis aan staan, ook al ben je er niet, krijg je net een stroomstoring thuis, valt je mac uit heb je niets meer, 😉

    Dalrymple lijkt er echter niet van overtuigd te zijn dat het een gratis dienst wordt, zoals de Wall Street Journal afgelopen weekend berichtte. Volgens hem zou Apple voor bepaalde functionaliteit nog altijd een vergoeding kunnen vragen.

    Dus je telefoon is goedkoper, maar je abo kost dan weer geld, en dat voor jaren, dus extra cash voor apple, zeer slim daar bij apple. De specialist in het bedenken van manieren om het geld bij hun zelf te houden en niet bij de klant of operator.

  13. Er zal toch wel een mogelijkheid om iets op te slaan zijn anders koopt niemand hem dat noem ik niet concureren met Android

    Zeg maar als ik het fout heb

  14. Radicaal.

    Te radicaal, maar in de toekomst vast mogelijk.

  15. Lijkt me niet realistisch dit plan.
    Het is vrijwel onmogelijk om altijd online te zijn.
    Het lijkt mij erg onpraktisch om afhankelijk te zijn van een dataverbinding om gebruik te kunnen maken van m’n telefoon.
    Verder kost een paar GB flashgeheugen niet zo bijster veel, hier zitten de kosten voor een telefoon niet.

  16. Dit wordt de grootste flop van Apple ooit, mochten ze daadwerkelijk zo’n iPhone gaan uitbrengen. Als er geen apps mogelijk is zo’n telefoon niets meer. Zonder apps geen iPhone!

  17. Ik ga best ver in het geloven en serieus nemen van geruchten, maar hier klopt helemaal niets van. Geen app store? Alles over 3g, muziek, foto’s, video’s? En een server zelf moeten draaien voor je content is al helemaal niet des apple.

    Denk dat je dit best met een paar kilo zout mag nemen.

  18. Ik schat de kans ernstig klein. Dat Apple daadwerkelijk zo`n telefoon uitbrengt. Tegenwoordig koopt niemand nog een mobiel om alleen mee te bellen.

  19. Ik geloof nooit dat dit hem gaat worden. De scherm verhouding klopt niet met de huidige iphone. Daarvoor moeten dus apps op de kop! No way!

    Daarnaast, providers klagen nu al over het dataverkeer dat iPhone’s genereerd, dat wordt met deze alleen maar erger! Wat is er nu simpeler dan even een micro SD kaartje te plaatsen van € 10,= voor 8gig! Ook al is dat geen rete snel geheugen, altijd nog sneller dan via gprs / umts!

  20. Wie kent ‘m nog: Think Different!

  21. Op zich is dit wel de toekomst. En via iTunes kan Apple alles makkelijk streamen met een abbo’tje van bijvoorbeeld € 7,50 per maand. Ik denk dat die versie (als ie komt) 4Gb aan geheugen zal hebben. Verder heeft Apple natuurlijk die grote datacenters (of hoe ze ook heten) gebouwd, dus 1+1=2. Ben benieuwd of het nu al gaat komen, of dat het nog toekomst muziek is…
    En als Apple hier nu mee komt, lopen ze WEDEROM ver voor op de concurrentie en dat past wel bij Apple 😉

  22. By the way: ik vind het formaat van de huidige iPhone uitstekend en zou niet kleiner willen…

  23. Streamen via MobileMe gaat nu ook al prima hoor….net als foto’s bekijken met slideshow via galerie….

    Ik kan alleen maar concluderen dat we dit met zijn allen allang aan het testen zijn! 😉

  24. T word steeds ongeloofwaardiger..

    Ik geloof nog wel in een evengrote iPhone die minder goede specificaties heeft maar een kleinere..? Hoe wil je bellen met een nog kleiner toestel? Lijkt mij er stom uit zien als iemand in een mini iphone loopt te praten om m vervolgends tegen zijn oor te houden en zo t antwoord te horen..

    Nouja..

    The new magical mini iPhone, there’s a good reason for people not to interupt you while talking. You just cannot hear them.

    Isn’t it magical?

  25. Toch wel het domste wat je kan doen met die datalimieten. En de enige zonder datalimiet heeft geen bereik. Nee, ik voorzie ik dat geval geen grootste toekomst.

  26. jaa daag… dan wordt de hele oude zwartwit nokia nog intresanter,,, daarmee kan je tenminste nog spelletjes spelen (snake jwz (H)) als je geen netwerk tot je beschikking heb

  27. Als Tim bij de volgende Keynote zegt: There is one more thing!
    Dan gooi ik me zelf voor me Computer en klik op: BESTEL!!

  28. Als dit waar is dan maakt Apple nu toch een vergissing. Hier heb je in buitenland niets aan ivm dure roamen. Op T-Mobile na stellen providers datalimieten in! Consument zal zeer sceptisch zijn en vlucht naar Android toestellen waar meer keus in zal zijn. Streamen en cloudservices betekent ook data weg moeten zetten op server van Apple. Dominantie Apple wordt uiteindelijk de ondergang van Apple. Bewaar dit berichtje maar goed, want uiteindelijk zal ik gelijk hebben.

  29. moet niet veel gekker worden
    nu alles online gooien? apple kan dan helemaal alles zien en doen

  30. Nu klinkt het allemaal nog heel raar. Maar het blijft Apple. Over een jaar zijn we het allemaal alweer gewend.

  31. Ziet iemand het?!

    Dat grote gebouw wat ze hebben gemaakt en dan het wordt streamen van content?

  32. echt niet! streaming ok… exclusief streaming? nee hoor! 4gb – 8gb lijkt me het minimum.

    je bent teveel afhankelijk van een 3G netwerk en iedereen weet dat de dekking niet optimaal is en dat er limieten zijn en dat het veel geld kost

    moest het toch gelanceerd worden dan lijkt een normale iphone goedkoper op termijn

    ze zouden ook hun WebAPI moeten aanpassen zodat er webapps ontwikkeld kunnen worden die ook gps, foto’s, calender, adressbook, notificaties, … kunnen gebruiken zodat webapps exact eruit zien als echte apps

  33. Als Apple een goedkope telefoon wilt maken om beter te kunnen concurreren met Android toestellen moeten ze gewoon de iPod Touch van een GSM chippie voorzien, klaar. Mensen zitten niet te wachten op een nano apparaatje waar je niet fatsoenlijk op kunt typen en geen fysieke opslagmogelijkheid heeft. Iedere el-cheapo Android phone heeft beide.

  34. Alles online? Lijkt me niet mogelijk. Weet je wat dat kost in het buitenland?

  35. als de volgende iphone een iphone nano zal worden zijn ze mij als klant kwijt, maar ik denk dat dit ook niet meer zal zijn dan een gerucht…

  36. Iphone zonder geheugen. Hahaha dat maakt em zinloos.

  37. uhmmm… je hoeft hem niet te kopen.
    hij word geproduceerd naast de “gewone” iphone.
    omdat ze toch nog meer willen concurreren.

    er zijn ook weer andere dingen mogelijk. je hebt bijvoorbeeld je gewone iphone in je zak of tas en hebt alleen de kleine versie nodig om te typen of iets snel in te voeren. denk daarbij ook aan een koppeling naar je ipad waar het dan nog een stuk makkelijker word. ipad in je tas en iphone nano om hem te bedienen.

    heb ook al gelezen dat er een virtueel toetsenbord op zit…. ook een gerucht natuurlijk. maar dat lijkt me ook erg handig. Lijkt me ook de toekomst, virtueel toetsenbord + virtueel scherm… neem een pennetje mee en dat is je phone.

    alleen data online lijkt me idd toekomstmuziek. wellicht een 4gb versie. en de rest van je 200 gig aan muziek beschikbaar via streaming.

    er zijn genoeg (ook andere) ideeën waardoor het best wel eens kan slagen. Ook omdat het Apple “Think Different” is.

    ik ben iig wel nieuwsgierig, wanneer is de keynote??? 😀

  38. Deze Iphone heeft een heel ander doel als de huidige. Door het formaat zullen vele apps die meer geheugen kosten toch al niet te gebruiken zijn dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Denk dat deze meer is bedoeld voor mensen die ook al een tablet hebben en dus minder functionaliteit van hun telefoon eisen.

  39. het geheugen, is de afgelopen jaren zeer sterk in prijs gedaalt!
    dus ik hoop dat er toch een paar gig. (goedkoop) geheugen in kan worden gepropt 🙂
    zo ja?
    dan koop ik h’m zeker!

  40. Op zich nog niet zo’n slecht idee. Apple hoeft de applicaties die mensen gebruiken maar een keer op te slaan. Evenals muziek en video’s. Zie het dropbox systeem. En tegen de tijd dat dit uitkomt zal Europa al wel onbeperkt internet door heel Europa hebben. In Amerika is dit netwerk probleem er sowieso al niet. Alleen de prijs van het apparaat zal nog een struikelblok kunnen zijn. Hij is de helft goedkoper dus dat wordt zo’n 400 euro. Daar heb je ook gewoon een andere hele mooie Android telefoon voor. Maar dit is zeker de toekomst en zoals altijd zal Apple de eerste zijn waarmee ze zich onder andere onderscheiden.

  41. Als dit toestel er inderdaad komt lijkt me dat een slimme zet. Een iPhone is niet echt een goedkoop toestel, als je er een kleiner “simpeler” model naast zet krijg je toch een groter klantenbestand, precies wat ze willen.. Doe mij er maar één, kan ik m’n zakelijke Nokia uit het raam doen, %&^&ding 🙂

  42. Of een (micro) sd kaart lijkt me nog altijd het beste. Koop tegenwoordig al voor een paar tientjes.

  43. Mischien is het op basis van de nieuwe apple tv en heeft ie 8gb geheugen. Dit moet dan voldoende zijn voor iOS en de streamingdiensten. De apple tv kost retail maar $99 dollar.

  44. @Luuk: Haha idd!

  45. Als je data moet laden met een t-mobiel abnm heb je een dik ei. 3g werkt niet overal goed. Krijg youtube niet overal geladen, laat staan data overdracht.Wifi thuis werkt super. Dus geef zon klein toestel maar gewoon opslag.

  46. ik denk dat hij wel opslag zal hebben, 4 tot 8 GB. Voor meer opslag ga je naar MobileMe. Streaming only lijkt mij teveel van het goede op dit moment, maar dat heeft wel degelijk de toekomst. Vooralsnog zijn de mobiele netwerken in USA en NL niet robuust en snel genoeg voor dit. Daarnaast is welke iPhone dan ook een data slurper pur sang en helemaal met een streaming only iPhone. Daar zullen de providers niet zo blij van worden.
    Wat ik las bij Boy Genius Report dat de gehele bovenkant bestaat uit een scherm. De grote vraag is hoe Apple daar dan een FaceTime camera er tussen kan plaatsen.

  47. Ik blijf erbij dat het allemaal een Hoax is. Om mensen lekker te maken én mensen al wat feeden zodat ze niet achter hun échte iPhones komen. Oftewel de iPhone 5 (niet de prototypes die nu vertoond wlrden, physi keyboard? Comeon) en de echte iPhone “nano”. De iPhone Nano zou gewoon een lowend iOS device zijn, met dezelfde 3,5″ zodat apps gewoon gespeeld kunnen worden. Dat Dropbox gratis word lijkt me wel, en hoop ik ook. Dat zou perfect zijn met de clouddienst waar ze al mee bezig zijn.. Oh, als laatste: Een device dat púúr afhangt van cloud, hoe kan dat ding op Verizon verschijnen.. CDMA staat geen internet en bellen tegelijk toe, moet Verizon dan helemaal omschakelen naar VoIP? Be real. (voorbeeld: Ik maak een foto op… Vakantie, foto upload gelijk to the cloud. Maar paps belt om te vragen hoe het is. Maakt niet uit of ik opneem, ik WORD al gebeld dus mn upload is kapot!) hoevaak heb je wel niet een sms/telefoontie gekregen terwijl je net iets aan doen was, zoals bijvmde camera? Hij zou dus volgens het report alles cloud doen, fijne irritatie. Maar mocht het allemaal zo blijken, dan zetten ze er wel 512-1gb-2gb std geheugen op.. Nu zet ik mn alu-hoedje af, trusten

  48. Geruchten allemaal geruchten…geen enkele concreet bewijs is er. Grappig om sommige comments te die hier geplaatst worden, mensen er gelijk vanuit gaan dat dit echt is en een niet bestaand gadget willen kopen.. Stelletje fanboys haha Anyways ik denk ook eerder dat dit aan testmodelletje is, een prototype. Er zullen straks nog meer andere prototypes komen in alle soorten en maten dit alles zijn gewoon experimenten, waarvan ze nu alleen als test subject gebruiken en de test resultaten later door ontwikkelen op een ander prototype. Concept modellen voor toekomstige modellen.
    Samsung doet dit, Nokia doet dit , SE doet dit en Apple doet dit..niks bijzonders eigenlijk..
    Nu beginnen de geruchten een eigen leven te krijgen dankzij fanboys..prachtig al die comments!
    Mensen ga door met fantaseren en hypen ik vind het prachtig! ( helemaal als er nog grotere telleurstellingen zijn en iedereen pissig wordt op Apple !) hahaha go fanboys go!!

  49. Ooow ja de naam die ze dit beestje hebben gegen :iphone Nano… woehahaha waar komt die nou vandaan?!? Iemand van Apple heeft dat doorgegeven of puur door geruchten makers en fans van Apple? haha waarom geen raad de naam poll houden om de hype nog groter te maken haha
    Wat een onzin allemaal..maar wel vermakelijk!

  50. onzin want er komt een 4 gb versie

  51. Revolutionair en radicaal. Ik zie het ook nog niet gebeuren, maar het zou wel eens echt echt een Apple idee kunnen zijn. Ik kan me nog herinneren (ja, zo oud ben ik) dat Apple als eerste besloot geen floppy drive meer in hun Macs te zetten. Veel mensen snapten daar niets van op dat moment. Achteraf natuurlijk een logisch besluit.

  52. jaja bestellen bestellen en dan loop je in een dorp of bos heb je mischien nog net gprs of geen bereik weg functionaliteit en muziek enz.

    beetje matig als je dan om de 2 seconden weer een stukje van dat mp3tje hoort. of er moet een stuk gebuffert worden in het kleine beetje geheugen wat het apparaat nog wel heeft.

  53. Krijg je er dan twee koffers bij waar de accu in zit.:p

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.