Reacties voor: Gerucht: ‘iPhone 6 zal 8-megapixelcamera behouden’

De iPhone 6 krijgt weer een 8-megapixelcamera, aldus bronnen van Nomura Securities. Apple hanteert al sinds de iPhone 4S 8 megapixels.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 79 reacties

  1. Dat is inderdaad wel een tegenvaller..
    Je zou toch verwachten dat men overstapt naar minstens 13mp met een goede sensor.

  2. Geloof er niks van, maar goed we zullen zien.

  3. Ach ik vind megapixels maar overschat… De camera is prima nu!

  4. Goed nieuws. Mensen snappen blijkbaar nog steeds niet wat die megapixels betekenen.Het gaat om de kwaliteit van de lens en niet de megapixels. Met 8 megapixels kan je al enorm grote afdrukken laten maken zonder vervorming. Natuurlijk is het beter om meer mp te hebben zolang de kwaliteit en vooral ook de kwaliteit bij weinig licht evengoed blijft. De samsung s4 heeft er 13 en trekt slechtere foto’s. Nokia heeft de beste mobiele camera maar er staat dan ook een joekel van een camera op de achterkant. Niet echt mooi…

  5. Ik hoop dat iPhone 6 veel en veel meer beter dan zijn voorgangers gaat worden, want Apple loopt erg achter qua iPhones (software en hardwarematig) ach we zien wel. Anders word het wel Android toestel voor mij.

  6. @Mehmet: Jij hebt er duidelijk verstand van…

  7. Hier een link voor mensen die denken dat hoe meer MP hoe beter het is.

  8. @Mehmet: Dat is jouw mening. Ik ben van mening dat de iphone’s voorlopen, vooral qua hardware. Als je alle bechmarks op tweakers erbij haalt dan staat de iPhone meestal gewoon boven aan. Softwarematig vind ik Android een zooitje in tegenstelling tot iOS, wat overzichtelijk en duidelijk is

  9. Prima camera toch. Als je een gewone foto wil afdrukken op 10×15 heb je aan 3 mp meer dan genoeg.

  10. @Mehmet: Ver achter??!! Qua software valt niks te zeggen omdat je de besturingssysteem niet direct met android kan vergelijken. Maar qua hardware loopt de iPhone 5s in ieder geval voor op de concurrentie, of heb je de laatste Keynote gemist van Apple, ik snap dat als je zegt dat de iPhone niks is veranderd, maar je moet niet alles naar 1 kant duwen zeg maar.

  11. Toch wel erg hoe koppig mensen blijven beweren dat meer mp betere foto’s geeft.

  12. Ik vergroot vaak foto’s, dus is het handig om meer megapixels te hebben.

  13. Ik heb een iPhone 5s en ik vind de camera een flop.
    Als ik op een lichtbron richt dan heb ik last van Lensflare.
    Er komt dan een groene dot op de foto.
    Nog bij geen enkele oudere iPhone opgemerkt.
    Apple weet weer eens van niks ,terwijl het wel word omschreven op verschillende forums.
    Heb een paar andere 5s getest 🙁 allemaal hetzelfde euvel.
    Ik vraag me echt af of alle 5s iPhones dit hebben.
    Dus in mijn geval was ik zeer tevreden met de iphone 4s camera.

  14. Ach, een 8 megapixelcamera is prima. Als ze de digitale zoom verbeteren ben ik tevreden. Megapixels zijn leuk, maar echt niet de wereld. Als je een goede foto wil maken koop dan gewoon een spiegelreflex.

    Daarnaast deze zien er nog prima uit voor je sociale netwerken, dus bijna voor iedereen meer dan voldoende. Wat over het algemeen wordt de foto toch daar geplaatst.

  15. Origineel geplaatst door Mehmet
    Ik hoop dat iPhone 6 veel en veel meer beter dan zijn voorgangers gaat worden, want Apple loopt erg achter qua iPhones (software en hardwarematig) ach we zien wel. Anders word het wel Android toestel voor mij.

    Valt reuze mee, alleen Nokia 1020, 1520 en Samsung Galaxy Camera hebben betere fotokwaliteit dan de iPhone, al is dit meer omdat de Samsung een optische lens heeft en optische zoom en de beide nokia’s een Xenon flitser en optische lens, dus eigenlijk is het een echte camera.

    Alle andere telefoons hebben slechtere of bijna gelijke camera’s als de iPhone.

    En het draait niet om de pixels maar om de kwaliteit van de foto en de gebruikte lens.

  16. Hoop toch keer wat hoger

  17. Origineel geplaatst door Mehmet
    Ik hoop dat iPhone 6 veel en veel meer beter dan zijn voorgangers gaat worden, want Apple loopt erg achter qua iPhones (software en hardwarematig) ach we zien wel. Anders word het wel Android toestel voor mij.

    Kom met feiten dan!!! Welk toestel heeft betere en snellere hardware??
    Kijk de benchmarks ff na zou ik zeggen!
    En qua software?? Meest stabiele software wat er is..

    Maar he, je staat altijd vrij om voor android te gaan! Heb 1 keer die fout gemaakt.. Wist niet hoe snel ik terug moest.

  18. Onzin.. Alle telefoons die dit jaar uitkomen beschikken over een 13 megapixel cam of hoger.. Als ze bij 8 blijven dan kunnen ze fluiten naar veeeel gebruikers…

  19. Niet meer dan een gerucht om aandacht te krijgen.

  20. Ik vind anders dat de 5s veeeel betere foto’s maakt dan de 4s, zeker bij weinig licht.
    Bij inzoomen zal t inderdaad handig zijn, maar voor de meeste niet heel erg nodig gok ik.

  21. Weinig ontwikkeling dus. Vind het ook onzin dat de 5 of de 5s zoveel betere foto’s maken. De ontwikkeling is mi traag en eerder evolutionair. Ik heb zelf nog altijd een 4s en vind de foto’s die ik overdag buiten maak weinig onderdoen ivm met de iPhone 5 als de 5S (ervaring met vergelijking met vrienden die wel de nieuwere versies hebben).
    Binnen (low light) is er wel meer verschil, maar voor mij nog steeds niet de moeite waard om voor specifiek voor de camera te upgraden. De 645 Pro camera app voldoet voor binnen nog uitstekend. Maw ik vind de verbeteringen van de 5 en 5s marginaal, en het is volgens mij meer iets van de Apple marketing machine.
    Als foto enthousiast heb ik wel lopen kijken naar wat de concurrentie doet, nieuwste Lumia’s zijn erg goed in het donker maar weer minder buiten overdag. Onder Android maken de Sony Z1 en LG G2 verrassend goede foto’s als de 6 niet met een echt spectaculaire camera update komt zou ik zo maar eens richting Android gaan.

  22. Origineel geplaatst door Hans
    Onzin.. Alle telefoons die dit jaar uitkomen beschikken over een 13 megapixel cam of hoger.. Als ze bij 8 blijven dan kunnen ze fluiten naar veeeel gebruikers…

    Dat vind ik wel waar, ik ga niet zeggen dat de huidige 8MP niet slecht is, maar je gaat wel achterlopen als ze het niet aanpassen naar 13mp bv, ik mag hopen dat de Front face camera wel upgrade wordt.

  23. @Mehmet: De iPhone 5S is een heel stuk verder qua hardware dan de concurrentie op dit moment… Kijk maar naar de benchmarks.

    Maar het aantal megapixels hoeft wat mij betreft niet hoger hoor. Zeg nou zelf, tenzij je een 4K scherm hebt of enorme foto’s wilt uitprinten dan heb je er helemaal niks aan. Het zit dan alleen in jouw nadeel, de foto’s worden dan groter en dus kun je minder op je telefoon opslaan.
    Bijvoorbeeld de 40megapixel Nokia Lumia, de camera is misschien wel beter dan bijvoorbeeld de iPhone 4S, maar het verschil tussen die 2 zal niet wereldschokkend zijn.

  24. Camera op de iPhone bevalt prima, ik heb die Nokia lumia 1020 voor me werk, maar wat daar uit komt is echt bizar, enige nadeel is dat die uitsteekt maar de foto’s echt super. Maar wil je dat ook met een iPhone. Mijn vriendin heeft een S4 maar die camera is echt bagger. Op mijn site kun je zien onder dit kopje wat een 5s camera doet. Zijn wel bewerkt met de filters van Apple maar kwaliteit wordt er niet minder op.

  25. Zit niet te wachten op snapshots van 8MB…het is nu echt prima, tenzij men iets aan de bestandsgrootte kan doen!

  26. @Mehmet: De iPhone 5S is qua hardware juist veel beter dan de concurrentie, kijk maar naar de benchmarks.

    En het aantal megapixels hoeft wat mij betreft echt niet omhoog hoor, je hebt alleen jezelf ermee.
    Bijvoorbeeld de S4 met 13 megapixels, die maakt geen betere foto’s dan de iPhone 5S.

    Waarom het in jouw nadeel werkt? De foto’s zijn groter, dus je kan minder muziek,foto’s, apps op je telefoon zetten en het kwaliteitsverschil is nihil.

    Megapixels zegt alleen wat over de grote van de foto’s. Als jij bijvoorbeeld een 4K scherm hebt waar je foto’s op bekijkt of enorme foto’s wilt printen, wat 99% van de mensen niet hebben of doen, dan ja. Dan zou meer megapixels wel leuk zijn.
    Het aantal megapixels is eigenlijk gewoon een marketingtrucje, mensen denken dan hoemeer megapixels, hoe beter, maar dat is niet zo.

  27. Zo zie je maar: de wereld wordt geregeerd door geld, en niet door kennis, aandelen zakken omdat het aantal pixels niet toeneemt .. Geen uitspraken over kwaliteit dus … Geld en intelligentie gaan dus echt niet samen!

  28. Ik snap dat megapixels niet belangrijk zijn, maar toch: het grote publiek kijkt alleen daar naar. Bovendien is het wel handig bij inzoomen, want daar gaat vaak snel de kwaliteit verloren. Mij lijkt 12MP goed voor de iPhone 6.

  29. Waarom altijd dat gevecht met megapixels? Draait allemaal om de lens. En als nooit je gaat afdrukken op groot formaat heb je er niet veel aan. Het neemt ook nog eens onnodig veel geheugen in beslag.
    Ik vind huidige camera op iPhone 5 prima, alleen paarse vaag mag wel weg.

  30. @Mehmet: Probeer android maar. Ik keek een aantal jaar geleden ook naar specs en koos voor Samsung en htc boven Apple. En zelfs met die “betere” specs presteert android nog steeds minder dan een iPhone. Apple stemt hun software zodanig goed af op hun hardware dat ze niet mee hoeven te doen aan die specrace. Ik heb de indruk dat android meer voor kwantiteit kiest en Apple voor kwaliteit.

  31. @marlon: Wat is er zo bijzonder aan dat keynote dan??

  32. @Daejji: Ben nu wel erg benieuwd, hoe lang heb het geduurd voordat je terug was bij iOS??

  33. Inderdaad MP is niet alles maar mag geen reden zijn alleen. Als ze dat ” handzame formaat willen behouden” dan zien we wellicht nooit een grotere lens of toch niet voor een lange tijd.

  34. Origineel geplaatst door Didier
    Probeer android maar. Ik keek een aantal jaar geleden ook naar specs en koos voor Samsung en htc boven Apple. En zelfs met die “betere” specs presteert android nog steeds minder dan een iPhone. Apple stemt hun software zodanig goed af op hun hardware dat ze niet mee hoeven te doen aan die specrace. Ik heb de indruk dat android meer voor kwantiteit kiest en Apple voor kwaliteit. @Mehmet:

    Ja gewoon blijven denken dat die afstand bediening uit de jaren 90 die nauwelijks wat kan en waar je niets op mag de betere is….

    De dure Android (goedkoper dan de iphone) doen het prima en in mijn ogen een echte Smartphone waar ik zelf bepaal wat mag. Kom op zeg na de eerste Iphone ziet alles er nog pecies zo uit… Wat ik wel mooi vind is het notificatie scherm…… he wacht…… 😉 😉 🙂

    En maak me nu maar met de grond gelijk….

  35. Zolang je mp niet kan aanpassen hoop ik dat ze bij 8 blijven anders moet je groter opslag nemen.

  36. Origineel geplaatst door Jorn
    Dat vind ik wel waar, ik ga niet zeggen dat de huidige 8MP niet slecht is, maar je gaat wel achterlopen als ze het niet aanpassen naar 13mp bv, ik mag hopen dat de Front face camera wel upgrade wordt.

    Oh dat krijgt de 6S wel en dan is het revolutionair.

    Origineel geplaatst door Didier
    Probeer android maar. Ik keek een aantal jaar geleden ook naar specs en koos voor Samsung en htc boven Apple. En zelfs met die “betere” specs presteert android nog steeds minder dan een iPhone. Apple stemt hun software zodanig goed af op hun hardware dat ze niet mee hoeven te doen aan die specrace. Ik heb de indruk dat android meer voor kwantiteit kiest en Apple voor kwaliteit.

    Probeer Nexus 5 maar, dan weet je wat snelheid is.

    Origineel geplaatst door Daejji
    Kom met feiten dan!!! Welk toestel heeft betere en snellere hardware??
    Kijk de benchmarks ff na zou ik zeggen!
    En qua software?? Meest stabiele software wat er is..Maar he, je staat altijd vrij om voor android te gaan! Heb 1 keer die fout gemaakt.. Wist niet hoe snel ik terug moest.

    Ik ben weg bij de iPhone, en ja een S4 lagt als de pest, komt door de skins, de skins maken de telefoons met Android traag maar doe je een schone Android erop en dan kan de iPhone qua snelheid de hoek in, qua stabiliteit is dat een andere koek, iOS is de meest stabiele OS die er is.

  37. Origineel geplaatst door Didier
    Probeer android maar. Ik keek een aantal jaar geleden ook naar specs en koos voor Samsung en htc boven Apple. En zelfs met die “betere” specs presteert android nog steeds minder dan een iPhone. Apple stemt hun software zodanig goed af op hun hardware dat ze niet mee hoeven te doen aan die specrace. Ik heb de indruk dat android meer voor kwantiteit kiest en Apple voor kwaliteit. @Mehmet:

    Ja gewoon blijven denken dat die afstand bediening uit de jaren 90 die nauwelijks wat kan en waar je niets op mag de betere is….

    De dure Android (goedkoper dan de iphone) doen het prima en in mijn ogen een echte Smartphone waar ik zelf bepaal wat mag. Kom op zeg na de eerste Iphone ziet alles er nog pecies zo uit… Wat ik wel mooi vind is het notificatie scherm…… he wacht…… 😉 😉 🙂

    En maak me nu maar met de grond gelijk….

  38. Allemaal mensen met verstand van camera’s hier – haha!

  39. Perfect! Meer dan zat! Laten ze de lichtgevoeligheid maar nog meer opkrikken! E zelfs de nieuwe flits van de 5s valt vast nog wel meer uit te halen! Dat lijkt mij beter dan die onnodige 16 en 13 Mp die mensen hierboven graag willen hebben.

  40. iPhone 6 moet natuurlijk ook gewoon de beste specs hebben .

  41. De megapixels zijn totaal overrated. Geef mij maar meer dynamisch bereik. Bv 12-15 stops.

    8mp is ongeveer een A4 bij 300dpi ofwel A2 bij 150dpi…
    mijn broer heeft een aantal 8mp foto’s laten uitvergroten tot 150 x 100 cm. Op normale kijkafstand van 1,5 a 2 meter zie je de pixels niet eens.

  42. Mensen zeggen ook dat de Lumia 1020. De beste foto`s maakt terwel ze op 5MP standaard worden opgeslagen…

  43. Ze mogen nu wel eens met iets straffers afkomen dan telkens een kleine upgrade;

    Wat ik wil; een betere camera en ja dat kan en ik weet de MP niet het enige is wat een camera goed maakt.
    Een uiteraard nog snellere processor.
    Een grotere iPhone met minder dikke randen en dus ook een betere batterij, hogere schermresolutie mag ook wel eens vind ik. Ik ga niet alles gaan posten want er zijn er nog.
    Ze kunnen echt een bom van een toestel maken maar gaan ze dat doen of willen? Mja, afwachten maar zeker?

  44. @CHL:
    Dan krijg je een groene stip in beeld:-( de iPhone 5s geeft dat effect.
    Noemen ze lens flare bij Apple.
    De zon of een lichtbron fotograferen gaat niet ,zonder groene reflectie op een foto.

  45. @Mehmet: Zever. Iphone loopt juist voor. Betere apps en AppStore ,beste hardware,stabielste software,snelheid ook helemaal bovenaan.dus…

  46. @dietrich: Fout! Nogmaals vergeet de kwaliteit van de lens niet. De camera van de Galaxy s4(13mp) vervaagt zelfs sneller. Laat je niet zot maken. Als je veel vergroot koop dan aub een degelijke camera.

  47. Die aantal mp zal mij een worst wezen, wil een groter scherm.

  48. Origineel geplaatst door Tokke
    @Mehmet: Zever. Iphone loopt juist voor. Betere apps en AppStore ,beste hardware,stabielste software,snelheid ook helemaal bovenaan.dus…

    Stabiel…
    Resprings geregeld.
    Safari Crash geregeld.

    Ach jullie zijn snel tevreden.
    Pak de slaapzak maar weer kan je vast voor deur liggen als de Iphone 6 uit komt.

  49. Als een telefoon maar kan bellen en sms’en is het een best apparaatje.

  50. Nou de HTC One heeft 4 megapixel camera en die schiet ook goede fotos

  51. Origineel geplaatst door Arnie
    Probeer Nexus 5 maar, dan weet je wat snelheid is.

    Als we de benchmarks mogen geloven dan heeft de iPhone een sluitertijd die maarliefst 2 seconde sneller is dan de nexus5 .

  52. Nu weer on-topic , ik denk dat Apple zeker weten klanten gaat verliezen als ze niet in megapixels gaan stijgen , ik zou als ik Apple was toch datgene verhogen. puur om de mensen die in de waan leven dat meer megapixel een betere camera geeft als klant te houden.

  53. @adelin: Nope, die heeft 4 Ultra pixels camera.

  54. Ipv dit een andere grote innovatie, misschien?

  55. Origineel geplaatst door Mans
    Ik snap dat megapixels niet belangrijk zijn, maar toch: het grote publiek kijkt alleen daar naar. Bovendien is het wel handig bij inzoomen, want daar gaat vaak snel de kwaliteit verloren. Mij lijkt 12MP goed voor de iPhone 6.

    Waarom zou je met een telefoon inzoomen, koop dan een degelijke Dslr camera, achteraf inzoomen is een optie, maar verwacht nooit de kwaliteit die je zal krijgen van een normale camera. Of koop een Nokia 1020 want dan blijft inzoomen na het maken van een foto super!!

  56. Ik weet niet waarom mensen die mp’s zo belangrijk vinden. Het is niet alleen de mp’s die tellen om een geslaagde foto te schieten hoor. Ik heb een spiegelreflexcamera van 10,4 mp, niet veel he maar je mag er wel eens met eender welke smartphone komen naast staan, zelfs met die 41mp van Nokia of hoeveel waren het er weer. De 8mp bij de iPhone 5S met zijn lens is zelfs veel beter dan de Samsung Galaxy S4 met zijn 13mp en ik kan het weten want ik heb beidde gehad, Samsung ingeruild voor de 5S en het mij nog geen minuut beklaagd. Voor mij NOOIT nog Android, dat staat vast. De eerste dag draaid het super en de volgende ben je bezig hem terug zo te krijgen zoals de eerste dag, tevergeefs of je moet hem terug zetten naar fabrieksinstellingen, dank je wel.

  57. Ik heb een iPhone omdat ik IOS beter vond. Helaas met iOS7 denk ik daar nu heel anders over! Alle nieuwe functies van iOS7 moet ik uitzetten om de dag door te komen! Accu is anders wel heel snel leeg! Laat Apple alle bugs maar eens snel oplossen!

  58. @Edward: Grapjes maken over het notificatiescherm terwijl heel android eigenlijk gebaseerd is op iOS (als android-gebruiker weet je vast wel dat android eerst een os was dat nog met een toetsenbord bediend moest worden?). Android heeft inderdaad een leuk aantal eigenschappen zoals de mogelijkheden tot meer personalisatie dan een iphone. Maar je kan niet ontkennen dat een iphone met “mindere” hardware meer kan dan een samsung met “betere” hardware. het is zelfs zo erg dat samsung benchmarks manipuleert. Specs zeggen echt niet alles. En je mag mij ook eens vertellen wat een iphone tov een android-toestel dan niet kan? En kom aub niet af met nutteloze gimmicks als met je vinger boven je scherm vegen.

  59. @dieterVDB: Helemaal waar maar vergeet niet dat die copy fase voorbij is. Android innoveert nu wel behoorlijk sinds 4.2/4.4. Google maakt er steeds meer een “Google” telefoon van, met goed geïntegreerde “Google diensten” Ik vind o.a. de phone app van de Google Nexus geniaal! Google is daar gewoon volledig in geïntegreerd! Dat soort innovaties mis ik echt bij iOS. Andoid is wat online media/data & diensen/social media gewoon veel verder en moderner dan iOS. iOS is weer veel beter in entertainment/media & games.

    Het zal mij niet verbazen als Apple ooit Yahoo koopt.

  60. Prima! De camera is al heel goed en ze kunnen de ruimte beter gebruiken voor meer opslag: na alle NSA-onthullingen weten we dat we beter zo weinig mogelijk in de cloud kunnen opslaan dus ik kan niet wachten tot de 1TB iPhone verschijnt. Wat dat betreft was de 5S met zn maximum van 64GB (net als alle voorgangers) een diepe teleurstelling!!

  61. Het zou mij niet erg dwars zitten, overal hoor je mensen roepen over hun Galaxy Sx die meer megapixels heeft en dus betere foto’s schiet bla bla… ammahoela de foto’s zijn 9 van de 10x een stuk korreliger en minder kleurrijk dan hoort.

    Een goede spiegelreflex camera heeft ook om een reden niet enorm veel meer megapixels (60d van canon heeft er slechts 18). Een fabrikant kan een hoop meer winnen met betere lenzen, en krachtigere sensoren.

    Ik heb liever altijd een mooie foto dan een foto die ik kan opblazen tot maatje A0.

  62. Die megapixels maken mij ook geen drol uit. Als de sensor steeds verder verbeterd gaat worden, dan ben ik al heel erg blij 🙂

  63. @frodo: Wat je maar wilt zeg.. Ik zou m’n privacy voor dat soort ongein echt niet willen opgeven. Neem nou de Nexus 5, een verkoopprijs van 350 euro. Waar in hemelsnaam denk jij waar de winst vandaan komt? Juist… Jouw persoonlijke gegevens die worden opgezogen door werkelijk alles wat in jouw telefoon zit. Vervolgens wordt dit verkocht aan allerlei bedrijven en instanties en weten bedrijven meer over jou dan je lief is.. Laat mij maar lekker anoniem blijven, als ik zelf wat wil delen of whatever doe ik dat wel handmatig. Apple doet het goed door social media gewoon lekker te beperken tot wanneer zijn gebruikers af en toe zelf wat willen plaatsen. Werkelijk alles delen op social media is sowieso voor de lager opgeleide die niks te verliezen hebben, dus ben allang blij dat ik daar niet bij hoor.

    On: De camera van de 5s is echt prachtig. In het begin was ik er wat sceptisch over maar ik allerlei verschillende omstandigheden schiet ie alsnog prachtige plaatjes. Als de ontwikkeling zo door gaat, maar het blijft een 8 megapixel camera, dan heb ik daar geen moeite mee!

  64. Zelfs bij digitale zoom wordt het aantal megapixels overschat. Het zijn niet de pixels die je belemmeren, maar de ruis, ruisvermindering en de scherpte van de lens. Je zou eens twee foto’s naast elkaar moeten leggen. Bijvoorbeeld een 6 megapixel foto van een oude Nikon spiegelreflex (D40) en een 8 megapixel van de iPhone 5s. Dan is het verschil snel duidelijk.

  65. Origineel geplaatst door dietrich
    Ik vergroot vaak foto’s, dus is het handig om meer megapixels te hebben.

    Yup me 2 !

  66. Origineel geplaatst door Fazil
    Yup me 2 !

    Nee, nee, nee! Mensen snappen toch een heleboel rondom digitale fotografie helemaal niet. Dat heeft (bijna) niets met het aantal megapixels te maken (voor een praktijktest maar even hier kijken: linkje)

    Veel megapixels is “alleen” nuttig als je delen uit foto’s gaat uitsnijden (“crop”). En zelfs dan is het alleen zinvol als de orginele foto van zeer goede kwaliteit is.

    Wil je foto’s vergroten (en goede kwaliteit houden), koop dan een camera met een goede sensor, een stel goede lensen en zorg dat je a.) goed kan fotograferen en b.) handig bent met digitale nabewerking (RAW-development en evt. PhotoShop).

  67. @dieterVDB: Wat een iPhone niet kan wat een android wel kan. Nou bijv.

    En probeer eens in 1 keer naar het onderste commentaar te scrollen. Drama. Kleine stukjes voor kleine stukjes om het smooth te doen lijken. Bij android 1 swipe en BAM onderaan.
    En wat kan een iPhone wat een android niet kan (top android toestel wat dan altijd nog goedkoper is dan een iPhone) ??

  68. @Edward: Sorry maar heb je dat artikel überhaupt gelezen? De helft klopt niet eens, zeker aangezien ze beweren dat die dingen met een jailbreak ook niet mogelijk zijn.

    Pure trolls, gewoon liegen.

  69. Origineel geplaatst door Bubbly
    @Edward: Sorry maar heb je dat artikel überhaupt gelezen? De helft klopt niet eens, zeker aangezien ze beweren dat die dingen met een jailbreak ook niet mogelijk zijn.Pure trolls, gewoon liegen.

    Nee niet alles gelezen.
    Maar veel klopt. Er wordt mij gevraagd wat een Android kan wat een iphone niet kan. Ik zou niets kunnen bedenken wordt er gezegd. Nou dat is niet zo. Ik beweer idd dat een Android meer kan. En dat er niets is wat een iphone kan en een android niet.

  70. Voor heel wat puntjes in die lijst heeft apple hun eigen alternatieven. zoals bijvoorbeeld DLNA (airplay bij apple). Verder staan er weer een heel aantal gimmicks tussen die je niet of nauwelijks gebruiktzoals face unlock, airgesture (als je boven je scherm veegt kan je het toch evengoed gewoon aanraken?). Er zijn ook een heel aantal dingen die nauwelijks voordeel bieden zoals nfc (wat je nergens kan gebruiken) of HD resolutie wat totale overkill is op een telefoon. Er staan ook een aantal puntjes in die helemaal niet kloppen zoals de stelling dat apple standaard geen panorama kan maken. Erger zelfs, de panorama-mogelijkheden van apple zijn een pak beter als bij android. Verder ken ik zelf ook nog een aantal dingen waardoor een iphone (voor mij en veel anderen) beter is dan android:
    – Betere service. Probeer bij een androidfabrikant maar eens een defect toestel te wisselen, kost je weken eer je het toestel terug hebt, bij apple heb je dat binnen de 5 min.
    – Software-updates. Bij apple krijg je een aantal jaar updates, de 3GS uit 2009 kreeg het tot vorig jaar nog. De gelaxy s uit datzelfde jaar kreeg charme net geen jaar updates. Zelfs nu krijgen androidtelefoons max 2 jaar updates.
    – touch-id: dit is een goed werkende feature. Snel, eenvoudig en werkt zo goed als elke keer. Face-unlock of die nieuwe vingerdruksensor van hts zijn maar triestige pogingen die gewoon niet goed werken.
    -herverkoopwaarde: een android heeft na een jaar al de helft van zijn doorverkoopwaarde verloren. Een iphone in perfecte staat heel misschien 100 euro. geloof me, ik koop elk jaar een nieuwe telefoon, bij android kon ik elk jaar minstens 300 euro bijleggen, bij apple hoef ik soms zelfs maar 100 euro bij te leggen.
    – betere app store: hoewel er in beide stores wat rommel zit, is dit bij android toch een pak erger. de App Store heeft veel meer kwaliteit, en apps komen vaker sneller uit voor iphone.
    – stabiliteit en vloeiendheid van het OS: zelfs met al die specs lukt het bij android maar niet om een toestel te maken dat even vloeiend of stabiel is als de iphone (de nexus buiten beschouwing gelaten).
    – privacy: Heb je ooit al eens nagedacht waarom google zijn OS gratis weggeeft of waarom nexus zo goedkoop is? Je gegevens worden gewoon verkocht aan andere bedrijven. geplaatst door Edward
    @dieterVDB: Wat een iPhone niet kan wat een android wel kan. Nou bijv.En probeer eens in 1 keer naar het onderste commentaar te scrollen. Drama. Kleine stukjes voor kleine stukjes om het smooth te doen lijken. Bij android 1 swipe en BAM onderaan. En wat kan een iPhone wat een android niet kan (top android toestel wat dan altijd nog goedkoper is dan een iPhone) ??

  71. @DieterVDB: Niet vloeiend stabiel?
    Nexus 5 prima
    Htc one prima
    Note 3 prima
    Lg g2 prima
    Etc.

    Ios 7.
    Geregeld resprings
    Safari crashed geregeld
    Maar ja ik zit op een iphone forum. Dus laat maar.

    Iphone Rules.
    Gegroet

  72. @edward: Sinds ios7.0.4 zijn bij mij en andere mensen in mijn omgeving die kleine probleempjes volledig verdwenen. Maar wij krijgen dan ook snel updates. Je zal maar bij android zitten en telkens meer dan een half jaar moeten wachten op de laatste versie van het OS. In dat opzicht is het nog erger, ondanks dubbele cores die sneller geklokt zijn en soms meer dan dubbel RAM geheugen kunnen de meeste androidtoestellen een verouderd OS nog niet eens vloeiend houden.

    Android rules,
    Groetjes terug 😉

  73. Origineel geplaatst door Onderbroekenkoning
    Ach, een 8 megapixelcamera is prima. Als ze de digitale zoom verbeteren ben ik tevreden. Megapixels zijn leuk, maar echt niet de wereld. Als je een goede foto wil maken koop dan gewoon een spiegelreflex..

    ALS je goede foto wil maken koop je een Leica ! 100 keer beter mooier en echter van kleur , diepte en kwaliteit . maar zoals eerder gezegd , MP zijn niet belangrijk de sensor en de kwaliteit ervan des te meer.

  74. MP’s zijn in zekere zin wel degelijk van belang. Je foto’s worden gewoon scherper. Er wordt meer detail vastgelegd, dus je kan scherpere crops maken.

  75. Origineel geplaatst door ferry
    MP’s zijn in zekere zin wel degelijk van belang. Je foto’s worden gewoon scherper. Er wordt meer detail vastgelegd, dus je kan scherpere crops maken.

    Zoals ik al schreef, voor crops kan het handig zijn. Maar scherpte heeft niets met aantal pixels te maken; scherpte heeft met focus te maken. Ik heb toch echt liever een erg scherpe foto van 6 mp dan een onscherpe van 20mp.

  76. Origineel geplaatst door ben
    ALS je goede foto wil maken koop je een Leica ! 100 keer beter mooier en echter van kleur , diepte en kwaliteit . maar zoals eerder gezegd , MP zijn niet belangrijk de sensor en de kwaliteit ervan des te meer.

    Voor goede foto’s heb je helemaal geen Leica nodig. Wat je wel nodig hebt is een gevoel voor licht, motief, compositie en compositionele expressie. Ook met een compactcamera kan je goede foto’s maken, net zo goed als talentloze “fotografen” met een Leica nog steeds geen goede foto’s kunnen maken.

    Die mp-mythe is erg hardnekkig, en als mensen zoals ferry hierboven zeggen –je foto’s worden gewoon scherper (van meer mp’s)–, dan betekent dat dat ze het niet goed snappen.

  77. Dan was ik verkeerd wat betreft inzoomen. Bedankt om het te verduidelijken:)

  78. En als je zelf geen foto’s kan maken, maken die mega pixels en de lens en de chip ook geen drol meer uit.

    1) Fotograaf
    2) Lens/ glas
    3) cmos/ ccd
    4) Megapixles

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.