Reacties voor: Gerucht: ‘iPhone 5c krijgt morgen goedkoper 8GB-model’ (update)

Apple kondigt volgens documentatie van Duitse provider O2 op 18 maart een 8GB iPhone 5c aan.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 48 reacties

  1. Ik denk dat er dan wel een stuk meer van verkocht worden.

  2. Nog veel te duur man!
    Zou zeker nog 200 euro goedkoper moeten zijn. Dan heb je echt veel meer mensen die het toestel zullen kopen.

  3. Ik zou eerder verwachten dat ze de prijs van het huidige 5C model met 16 Gb zouden verlagen. Daarvan schijnen er nog 3 miljoen in de magazijnen te liggen vanwege de tegenvallende vraag… En met een iPhone 6 in de pijplijn worden die alleen maar minder waard.

  4. Nog te duur.. 8GBvoor 399 euro zou m.i. beter zijn. Die 5C is vanaf het begin veel te duur in de markt gezet.

  5. Inderdaad nog steeds te duur. Als ze de iPhone 4S nou uit de schappen halen en het toestel vervangen door de 5C voor dezelfde prijs… Dus:
    – 8 GB: €399
    – 16 GB: €499
    – 32 GB: €599

    Lijkt me veel beter, niet?

  6. Waarom niet een iPhone 5 8GB

  7. @Adelin: Nog beter inderdaad. Want ik vraag me eigenlijk wel af waar ze die overgebleven exemplaren van de iPhone 5 gelaten hebben. Hij zal toch niet al uitverkocht zijn geraakt lijkt me. 😛

    Hadden ze idd nóg beter kunnen doen ja; iPhone 5, 5c en 5s. 4S gewoon helemaal weg, heb je alleen nog 4-inch toestellen. En voordeel is dat als mensen het ‘goedkoopste’ model pakken, ze toch nog vrij lang van updates worden voorzien*. Meteen extra voordeel.

    * Immers, de iPhone 5 is nog een recenter toestel dan de 4S.

  8. De iPhone 4S 8GB is nu bij Mediamarkt in de aanbieding voor 319 euro. Moet de voorraad van de iPhone 4S 8GB op?

  9. Die onzin heb je ook met de ipad! je kunt alleen nog maar een ipad2 of een ipad air kopen. Terwijl de ipad 3 en 4 (retina) veel actueler zijn dan de oude ipad2.

  10. @dlo: Heeft dat niet o.a. te maken met hardware? Ik bedoel, de iPad 3 draait iOS 7 nu net zo slecht als de iPhone 4 (durf zelfs te wedden dat het erger is). iPad 4 zal het wel goed doen, maar dat is dan weer die bekende marktstrategie die Apple altijd hanteert. Denk ik tenminste.

  11. €509 pietermannen. Nog veels te duur voor een 5 in een 5c jasje.

  12. Een bedrag van € 400 zou mooi zijn.

  13. Het blijf toch wel een beetje een flop een budget iPhone die erg prijzig is. Voor het zelfde geld heb je een betere iPhone met betere specs en niet van plastic. Zou meer in de prijsklasse €300/450 mikken. Maar goed leuk om te kopen als je niet meer weet wat je met je geld moet :p

  14. hahaha! 8GB voor 500 euro??? Wat moet je met een snelle iPhone 5c met 8GB geheugen? 16GB is al krap voor dat toestel!
    Apple moet nu echt eens wakker worden! De iPhone is een mooi product.., maar echt toe aan vernieuwing! Een 8GB, 5c gaat ze echt niet helpen! maak gewoon de 5c, 16GB 150 euro goedkoper en verkoop de voorraad en stop ermee!

    Als je kijkt naar de “markt” dan zakken de prijzen behoorlijk in het midden segment! 350/400 is nu de norm! Maar Apple doet niet aan marktwerking!

  15. @Tom: De iPhone 5 is nog volop te koop voor +_ 580 euro. Alleen niet bij Apple zelf. Prima telefoon nog steeds!

  16. Ik hoop wanneer ze met de Iphone 6 komen dat ze ook gelijk gaan stoppen met de C lijn totaal onnodig.

    Ze hadden beter gewoon de Iphone 5 op de markt gelaten in plaats van de Iphone 5C.

  17. zijn ze helemaal gek geworden of zo?? Dat Tupperware dingetje verkoop al voor geen meter, halen ze er ook nog eens 8Gb vanaf!! Whoehahhahaha die snappen het echt niet meer… en ik ook niet trouwens 😉

  18. 509 euro blijft belachelijk. De Samsung S4 blijft goedkoper en ja, ook die is fraai.

  19. Nog steeds een hoop geld, maar bij een abonnement zullen deze wel een stuk goedkoper worden en daardoor zullen ze er meer verkopen. Let maar op!

  20. Iphone 4s in mediamarkt aan 319 of aan 349 (afhankelijk van het land). En deze blijven in het gamma.

  21. Het is wel opvallend dat de 4S sinds afgelopen week ineens bij meerdere aanbieders € 319,- is geworden ipv € 399,-. Volgens mij heeft dat zeker te maken met een komende 8GB versie van de 5C.
    Het was logischer geweest wanneer men de 4S goedkoper had gemaakt, zodat de 16GB versie van de 5C dan 80 tot 100 euro goedkoper kon worden.

  22. Ik noem het een wanhoopspoging om de verkopen aan te zwengelen. Hier en volgens Apple is het nooit in de markt gezet als ” goedkoop ” model.

  23. Mensen willen jullie zo graag een iphone voor 200€ ga dan lekker naar android ! Mercedes gaat toch ook geen autos bouwen met een lagere prijs omdat iedereen ene mercedes wil ?

  24. 8GB is echt belachelijk. Dat is een belediging voor de consument. Een 8GB iPhone zit binnen no-time vol, daar hoef je je iPhone niet eens intensief voor te gebruiken. En dan zeker voor deze prijs.

    Het ergste vind ik nog wel dat we hieruit kunnen concluderen dat het waarschijnlijk is dat de iPhone 6 nog steeds slechts 16GB zal zijn. Echt belachelijk.

  25. @frodo: de 5 is dan ook eigenlijk de 5c in een 5s jasje. Ik begrijp wel waarom Apple de 5 niet meer verkoopt: op het oog verschilt enkel de home knop.

    De term budget-telefoon komt trouwens niet van Apple en ik denk ook niet dat Apple de intentie heeft een budget telefoon op de markt te zetten om daarmee de grote massa te bedienen. Ook de 5c is een top-kwaliteit telefoon (immers, de 5 in een plastic jasje).

  26. @Marco: 16 gb is voor de gemiddelde gebruiker prima, veel mensen hebben zelfs genoeg aan 8. Het kan zijn dat het voor jou geld maar daarom hoef jij ook geen 8 of 16 gb te kopen.

  27. Origineel geplaatst door frodo
    Als je kijkt naar de “markt” dan zakken de prijzen behoorlijk in het midden segment! 350/400 is nu de norm! Maar Apple doet niet aan marktwerking!

    Dat is natuurlijk onzin. Een htc one en Samsung galaxy s5 kosten ook meer dan 600 euro.

  28. apple heeft een grove inschattingsfout gemaakt met de pricing van de 5c. of waarschijnlijk toch te duur gefabriceerd. Zo’n inschattingsfout maken ze niet vaak. Apple wil een luxe artikelen blijven produceren en toch veel (meer) mensen gaan bereiken, maar dat lukt niet door de prijs 100 euro lager te doen dan het luxe 5s model. Misschien de 5c afschaffen? of een 5c met minder functionaliteit produceren die wel goedkoper kan? maar dan gooien ze hun eigen kaarten in door troep te gaan produceren wat niet de onder de steve jobs visie valt van perfectie!

  29. Origineel geplaatst door Daan
    @Marco:16 gb is voor de gemiddelde gebruiker prima, veel mensen hebben zelfs genoeg aan 8. Het kan zijn dat het voor jou geld maar daarom hoef jij ook geen 8 of 16 gb te kopen.

    Met 8GB heb je iets minder dan 6GB vrij beschikbaar. Dat is niet veel en zit binnen no-time vol als je je iPhone een beetje gebruikt. Het klopt dat niet iedereen daar behoefte aan heeft, maar een telefoon van meer dan €500 zou dat gewoon eenvoudig moeten kunnen. Een 32GB USB-stick kan je voor minder dan €20 kopen.

  30. Doet Apple het weer verkeerd als het om de 5C gaat.
    Apple lijkt dit maar niet te begrijpen. Ongelooflijk wat dom.
    Veel te duur..en wat moet je met een 8 GB.
    Laat ze daar eens mee stoppen.

    Elk toestel van Apple zou nu minstens 16 GB moeten hebben. Hallo, het is 2014 Apple.

    Apple moet weer eens normaal gaan doen. Als je een goedkoper toestel in de markt wil zetten dan moet je een goedkoper toestel neerzetten..en niet veel te veel vragen voor een toestel wat al een jaar oud is maar nu een plastic achterkant heeft.

    Geen wonder dat het een dikke flop is..een beetje meer betalen en je hebt een 5S, waarom zou je in godsnaam voor een 5C gaan als je toch al zoveel moet betalen.

    Als de 5C tussen de 300 en 450 zou kosten en minstens 16GB zou hebben dan zou Apple weer een hele grote markt terugveroveren.

    Ze doen maar, maar Apple wordt er niet slimmer op!

  31. @Daan: Nee Daan dat is geen onzin! “Als je kijkt naar de “markt” dan zakken de prijzen behoorlijk in het midden segment! 350/400 is nu de norm! Maar Apple doet niet aan marktwerking!”

    Ik zeg toch het “midden segment” Niet het top segment! De Samsung galaxy s5 is het TOP segment. Wel goed lezen.. 😉

  32. Yeah dat is echt onzin..maar vond die 8gb aanbiedingen sws onzin..

  33. Blijft gewoon te duur. Dit is geen prijsverlaging maar gewoon minder telefoon voor minder geld. Consumenten willen de zelfde of betere kwaliteit voor minder geld. Kennelijk snappen ze dat in die ivoren toren van Apple niet waar ze kennelijk denken dat de consument maakbaar is. Dat dachten IBM en BlackBerry. Apple dus kennelijk ook.
    Als je er minder geheugen af fabriek in stopt, zorg dan tenminste dat consument dit zelf kan uitbreiden met een geheugenkaartje!

  34. Je kan als je een beetje goed shopt een nieuwe 5c al voor €400 kopen

  35. Nog veel te duur!!!
    Ik heb zelf een iphone 5 en mijn collega een iphone 5c en ik moet zeggen ik zou nooit zo een 5c willen…
    Liever wat mer betalen en een “echte” iphone kopen ;b

  36. @frodo: Ik lees zeer goed. Hoe kom jij erbij dat 5c geen top is?

  37. Wat een gel*l dat 8Gb te weinig zou zijn.
    Ik gebruik zakelijk een 8GB en dat is echt voldoende voor dategene waarvoor ik hem gebruik.
    Sterker, het hele bedrijf (zo’n 400 man) gebruikt 8GB iPhones.

    En nee, we doen geen spelletjes, hebben geen video’s nodig en hebben er geen muziek op staan.

    Dus ruim voldoende om dat ding zakelijk te gebruiken.

  38. Maar heeft Aplle dan een top model ??, ze verkopen toch alleen maar mini’s voor maxi prijzen.

  39. Ach kom wie geloof dit nu. Morgen een goedkope iPhone? Past geheel niet in het release plan van Apple. Als Apple dit zal doen dan is er sprake van een trendbreuk met de introductie van nieuwe modellen.

    En zou 499 Euro dan niet een meer logische prijs setting zijn?

  40. Veel te duur voor extreem krappe 8GB, ik hoorde dat ze wel 16gb zijn maar door software gelimiteerd, klinkt als onzin maar ze hadden een over voorraad dus hoe kunnen die ineens allemaal maar 8GB zijn?

  41. Origineel geplaatst door Daan
    Dat is natuurlijk onzin. Een htc one en Samsung galaxy s5 kosten ook meer dan 600 euro.

    Als ze uitkomen ja, maar na 4 maanden is de prijs vaak al 150 a 200 euro minder omdat het verouderd.

    Apple daartegen heeft lef om een telefoon van 3 jaar voor 400 euro te verkopen.

  42. Altijd wel mooi om te zien hoe mensen denken dat ze de marketing van apple wel even zullen oplappen. Want ja een 8GB versie kan echt niet. Misschien dat je nu bij een 30 euro abbo wel een iphone kan krijgen zonder dat je je scheel betaalt.

  43. Heb zelf de iPhone 5 met 64GB en die zat vanaf dag 1 totaal vol! Ik kan niet eens mijn hele muziek bibliotheek er op kwijt. Ik hoop dat Apple inderdaad stopt met het aanbieden van 8GB iPhone’s, sterker: in het huidige tijdperk met 12MP camera’s en fullhd opname zou Apple eigenlijk de 16GB als instap model moeten hebben en dan 32GB, 64GB & 128GB! Om nog te zwijgen over de iPad, zit nu op een 128GB iPad en zelfs die zit helemaal vol! Apple noemt toch zo graag hun hele iOS line-up post pc, nou dan wil ik ook post pc opslag capaciteit dus 256, 512GB en ja zelfs 1TB iPads, dat moet toch mogelijk zijn?

  44. Acht GB versie’s zijn leuk voor de bedrijven die hun werknemers een iPhone als bedrijfstelefoon geven. Uiteraard gebruiken ze die alleen maar om te bellen, sms’en en mail op te halen. Ken nog genoeg mensen die een iPhone 4(s) 8gb als ‘telefoon voor de zaak’ hebben. En zo’n iPhone 5c minus BTW zal (later) ook wel een keer zakelijk interessant worden.

  45. Origineel geplaatst door frodo
    @Daan: Nee Daan dat is geen onzin! “Als je kijkt naar de “markt” dan zakken de prijzen behoorlijk in het midden segment! 350/400 is nu de norm! Maar Apple doet niet aan marktwerking!”Ik zeg toch het “midden segment” Niet het top segment! De Samsung galaxy s5 is het TOP segment. Wel goed lezen..

    als de samsung S5 topsegment is, waarom steken ze er dan een amoled scherm in, die in no time inbrandt, en een heel korte levensduur heeft? nee hoor, de 5C van Apple is dan toch wel topsegment, dat is gewoon een 5 in een ander jasje, dat nog veel degelijker is dan de Samsung, laat ze beiden maar eens vallen en kijk wat er gebeurt…

  46. Origineel geplaatst door Veronica
    Als ze uitkomen ja, maar na 4 maanden is de prijs vaak al 150 a 200 euro minder omdat het verouderd.Apple daartegen heeft lef om een telefoon van 3 jaar voor 400 euro te verkopen.

    Een iPhone blijft dan ook zijn geld waard, en kan je makkelijk doorverkopen voor een mooie prijs, een Samsung is na een jaar waardeloos, je krijgt er geen 100€ meer voor. Een iPhone kan makkelijk enkele jaren upgrades aan, een Samsung niet, Android KITKAT is nu reeds een half jaar uit, en op 4% van de toestellen geinstalleerd…

  47. Volgens is is dit gewoon en slimme zet om de huidige voorraad te slijten. Stel ze maken 1 miljoen stuks van de 8 gb versie, en ze hebben er nog 3 miljoen liggen van de 16 gb versie. Mensen die die 8 gb willen kopen willen graag een “goedkope” iphone. Maar het gros daarvan zal dan toch liever die 50 euro extra betalen om dan toch maar de “betere” 16 gb versie aan te schaffen. Oftewel in plaats van 3 miljoen 16 gb modellen hou je nog maar 1 miljoen 8gb modellen over…

  48. Origineel geplaatst door David Daniël Wouters
    Heb zelf de iPhone 5 met 64GB en die zat vanaf dag 1 totaal vol! Ik kan niet eens mijn hele muziek bibliotheek er op kwijt. Ik hoop dat Apple inderdaad stopt met het aanbieden van 8GB iPhone’s, sterker: in het huidige tijdperk met 12MP camera’s en fullhd opname zou Apple eigenlijk de 16GB als instap model moeten hebben en dan 32GB, 64GB & 128GB! Om nog te zwijgen over de iPad, zit nu op een 128GB iPad en zelfs die zit helemaal vol! Apple noemt toch zo graag hun hele iOS line-up post pc, nou dan wil ik ook post pc opslag capaciteit dus 256, 512GB en ja zelfs 1TB iPads, dat moet toch mogelijk zijn?

    Hoeveel freakin veel ruimte heb jij nodig :’) Ik vind 16gb genoeg voor. Misschien is het voor jou tijd om een fatsoenlijke computer aan te schaffen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.