Reacties voor: Gerucht: iPhone 5 krijgt Qualcomm-chipset en nieuwe ‘A8’-processor

Bronnen in Taiwan stellen dat de volgende iPhone voorzien zal zijn van een Qualcomm-chipset en een nieuwe processor - mogelijk
Michel Lusthof -

Reacties: 65 reacties

  1. Klinkt goed, maar ik verwacht eerder een iPhone 4i (improved, net als de 3GS dus) 🙂

  2. Jepla, laat maar komen die handel!
    ik denk eerlijk gezegd niet dat het een improved iPhone 4 wordt. Want met de antennagate is de reputatie van de iPhone een beetje verneukt, en dus denk ik dat ze eerder naar een volledig nieuw model gaan overstappen.. dat is natuurlijk maar wat ik denk hé 😉

  3. @Doney: Dat denk ik ook. Dat is mooi, want dat zou dus betekenen dat als ik altijd een 2 jarig abonnement neem, ik ook altijd de -als het goed is- probleemloze iPhone krijg. 😛

  4. Origineel geplaatst door Doney
    Klinkt goed, maar ik verwacht eerder een iPhone 4i (improved, net als de 3GS dus)

    Waar staat die “S” van 3GS ook al weer voor?

    Als dit zo is, zal er dan een paar maanden na de lancering van de iPhone 5, de iPod Touch 5 gelanceerd worden?

  5. Origineel geplaatst door Vince
    Origineel geplaatst door DoneyKlinkt goed, maar ik verwacht eerder een iPhone 4i (improved, net als de 3GS dus)Waar staat die “S” van 3GS ook al weer voor?Als dit zo is, zal er dan een paar maanden na de lancering van de iPhone 5, de iPod Touch 5 gelanceerd worden?

    Speed, dacht ik

  6. Dan ga ik toch maar ff wachten op de iPhone 4 te halen.
    Kan nog wel even wachten

  7. Doe is gek maak een ronde iPhone 😉

  8. Ze moeten mee met de concurrentie. Dus uiteraard dual core erin jassen! Andere vormgeving mag ook wel. Vind de 3G/S nog altijd mooier. Houdt ook lekkerder vast door de rondingen. Tis eigenlijk net een vrouw! :O

  9. Origineel geplaatst door Vince
    Origineel geplaatst door DoneyKlinkt goed, maar ik verwacht eerder een iPhone 4i (improved, net als de 3GS dus)Waar staat die “S” van 3GS ook al weer voor?Als dit zo is, zal er dan een paar maanden na de lancering van de iPhone 5, de iPod Touch 5 gelanceerd worden?

    S staat voor speed

  10. Origineel geplaatst door Vince
    Origineel geplaatst door DoneyKlinkt goed, maar ik verwacht eerder een iPhone 4i (improved, net als de 3GS dus)Waar staat die “S” van 3GS ook al weer voor?Als dit zo is, zal er dan een paar maanden na de lancering van de iPhone 5, de iPod Touch 5 gelanceerd worden?

    “S” staat voor Speed. iPods komen normaal gesproken in September uit.

  11. @Vince: Speed geloof ik, omdat hij vooral veel sneller was dan de 3G. (qua internet en qua responsiveness van de iPhone zelf)

  12. @Vince: Speed, de cpu is van 400Mhz naar 650Mhz gegaan (ongeveer).

    Ik heb me voorgenomen de iPhone 4 3 jaar te houden 🙂 hopelijk niet te veel veranderingen bij de 5.

  13. Origineel geplaatst door Doney
    Klinkt goed, maar ik verwacht eerder een iPhone 4i (improved, net als de 3GS dus)

    Ik denk het niet, als ze dit doen, dan gaan mensen denken dat het geldklopperij is, als altijd een tweede versie verschijnt. Met ‘een compleet nieuw’ apparaat heb je dat minder. 😛

  14. Ik hoop ook op een volledig nieuwe iPhone, ben niet helemaal weg van de 4. Zit nog met m’n 3G 🙁 Kan niet wachten tot dan!

    Off topic: wanneer is de Keynote van Apple eigenlijk? Normaal elk jaar rond deze tijd houden ze er toch een?

  15. Lieve Steve,

    Wilt u deze specs verpakken in een unibody aliminium iPhone?

    Dank u!

  16. Ik koop ‘m gewoon, punt.

  17. Origineel geplaatst door king1987
    Lieve Steve,Wilt u deze specs verpakken in een unibody aliminium iPhone?Dank u!

    😉 Helemaal mee eens

  18. Origineel geplaatst door iMario: Ik koop ‘m gewoon, punt.

    Idem.

  19. Het zal gewoon weer een opvolger van iPhone 4 worden zoals van 3G naar 3Gs.
    Nog wat sneller, nog paar functies erbij, nieuwe OS en daar heb je dan de mooie 4s.

  20. Nog wat sneller, nog paar functies erbij, nieuwe OS en daar heb je dan de mooie 4s.

  21. Zijn er al prijzen bekend? 😉

  22. Wanneer kunnen we preorderen? 😉

  23. Origineel geplaatst door BasZ
    Wanneer kunnen we preorderen?

    als dat ff kon… zit nog tot mei vast aan mijn 3G! dus beter schiet die iphone5 heeeel gauw op!

  24. Ik begin me wel te ergeren aan de functionele beperkingen m.b.t bepaalde apps met mijn 3G. Er komen steeds meer apps die niet op de 3G te gebruiken zijn. Zat al te kijken om naar BE of DE te gaan om een simlockvrije 4 te halen. Maar twijfelde toch omdat mijn 3G nog netjes is, en verder prima werkt. Nu ik hoor dat over een paar maanden misschien de 5 uitkomt, dan wacht ik wel op de 5.

  25. @Yannick: Nee, een driehoekige iphone lijkt me veel vetter :p

  26. …maak elkaar gek, lijkt het……de producenten weten het zo te promoten dat we een nieuwe MOETEN…..een contract van twee jaar past daar ook niet meer bij……waar gaan we naar toe?

  27. iPhone4 doet et best genoeg..

    Hoeft geen nieuwe te komen 😛 en die atennegate is echt dikke bullshitt Ahaha ,, heb er serieus nog geen 1x sinds die uit is last van gehad !

  28. @Doney: Denk ‘t niet, de 3GS was alleen om het gat van 3 naar 4 te dichten vanaf nu krijg je alleen maar 5, 6, 7, 8 etc..

  29. Een dualprocessor in een 4 inch jasje zou niet verkeerd zijn. Waarom ieder jaar maar 1 model waar er inmiddels al zo’n 300 Androidtoestellen rouleren.
    Maar ja, waarom zou Steve naar mij luisteren!?

  30. Als een Chinees het over een A8 processor heeft, bedoelt hij waarschijnlijk een processor, gebaseerd op de Cortex A8 architectuur. Lees het als “A8-achtige”. Ik denk dat het Apple’s eigen verbeterde versie van de A4 is.

    Het wordt zeker géén dualcore. De iPhone 4 is snel genoeg met de A4 en dualcore verbruikt ook dual-energie. Van Apple is bekend dat ze dit soort dingen pas toepast wanneer het écht nodig is.

  31. @Yannick: Volgensmij ligt een iPhone in de vorm van een koe met paarse stippen veel fijner in de hand.

    @CeesiPhone: Straks krijgen we een 7 daags contract.

  32. Origineel geplaatst door Marcooo
    Een dualprocessor in een 4 inch jasje zou niet verkeerd zijn. Waarom ieder jaar maar 1 model waar er inmiddels al zo’n 300 Androidtoestellen rouleren. Maar ja, waarom zou Steve naar mij luisteren!?

    Zou je het écht fijn vinden wanneer er 3-4x per jaar een nieuwe iPhone uitkwam, zodat je altijd met een verouderd model rondloopt? En dat met die bedragen?

    Apple heeft ervoor gekozen om de iPhone high-end te maken met een bijbehorend prijskaartje. Dat betekent gelijk ook dat ze voor een langere model-levensduur kiezen.

    Bovendien proberen ze fragmentatie te voorkomen, zoals bij de Nokia en Android toestellen zoveel voorkomt. Ze willen kunnen garanderen dat binnen de economische levensduur van het toestel (2 jaar) alle apps blijven werken en alle firmware updates toepasbaar zijn.

  33. @DaanTje: Hahah ook een leuk idee, lekker Nederlands

  34. Ik denk niet dat er een heel nieuw model uitkomt. Daarmee zou Apple min of meer toegeven dat het vorige model niet in orde was. Daar is meneer Jobs veel te trots voor. Apple kan heel veel dingen heel goed maar een fout toegeven hoort daar zeker niet bij. Verwacht wel dat ze ondertussen iets gevonden hebben om het probleem met het belsignaal op te lossen. Als we de iPad hebben gezien dan weten we meteen welke processor in de nieuwe iPhone komt. Ben zeer tevreden met de iPhone 4. Zou nu niet weten wat ik mis. Denk toch dat het een iets verbeterde 4 wordt omdat ik niet kan bedenken wat je nu moet toevoegen wat mensen over de streep trekt naar een nieuw model. Ik gok op een iets verbeterde camera, een snellere processor, een uivoering met 64 GB opslag en iets meer geheugen. Daardoor zal de nieuwe iPhone weer iets sneller, beter en duurder zijn maar verder zie ik geen hele grote klappers aankomen.

    Het enige wat ik me kan bedenken dat echt een schokgolf door de industrie zal sturen is een nieuw prijsniveau. Maar de iPhone 4 verkoopt als warme broodjes dus dat verwacht ik niet. Waarom in je marges snijden als je bijna niet tegen de vraag op kan.

  35. Jij moet nog ff nadenken.. De iPhone 4 was qua vormgeving ook toaal anders dan de 3GS, terwijl die uitstekend werkte. Dus als er een heel nieuw model komt betekent dat niet dat de vorige niet goed genoeg werkte

  36. Ze moeten wel met heel veel komen voordat ik een 5g ga kopen. Ik ben van 3GS naar 4 gegaan. Ik heb behalve het scherpere scherm niet veel verbeteringen opgemerkt in het dagelijks leven. De 3GS is denk bijna net zo snel.

  37. die dual core klinkt wel mooi, die chipset zegt mij vrij weinig is volgens mij niet zo zeer een verbetering gewoon iets anders

    kan ik lekker de iphone 4 van me pa overnemen en dan heeft hij deze iphone 5

  38. Origineel geplaatst door WvB22
    Ik denk niet dat er een heel nieuw model uitkomt. Daarmee zou Apple min of meer toegeven dat het vorige model niet in orde was. Daar is meneer Jobs veel te trots voor. Apple kan heel veel dingen heel goed maar een fout toegeven hoort daar zeker niet bij. Verwacht wel dat ze ondertussen iets gevonden hebben om het probleem met het belsignaal op te lossen. Als we de iPad hebben gezien dan weten we meteen welke processor in de nieuwe iPhone komt. Ben zeer tevreden met de iPhone 4. Zou nu niet weten wat ik mis. Denk toch dat het een iets verbeterde 4 wordt omdat ik niet kan bedenken wat je nu moet toevoegen wat mensen over de streep trekt naar een nieuw model. Ik gok op een iets verbeterde camera, een snellere processor, een uivoering met 64 GB opslag en iets meer geheugen. Daardoor zal de nieuwe iPhone weer iets sneller, beter en duurder zijn maar verder zie ik geen hele grote klappers aankomen.Het enige wat ik me kan bedenken dat echt een schokgolf door de industrie zal sturen is een nieuw prijsniveau. Maar de iPhone 4 verkoopt als warme broodjes dus dat verwacht ik niet. Waarom in je marges snijden als je bijna niet tegen de vraag op kan.

    Ik sluit mij hier volledig bij aan. Er komt geen iPhone 5 dit jaar. Niet nu er afgelopen jaar reeds een iPhone 4 uitkwam. Het blijft speculeren, maar zolang er geen officiele bevestiging/ontkrachting vanuit Apple komt zijn er in mijn optiek meer contra’s dan pro’s.

  39. @Marcooo: beter 1 goed toestel dan meerdere die op niets trekken 😉

  40. @Arthur Alexander Hofman-Klünder: Nu het toestel nog vrij nieuw is lopen ze inderdaad goed. Maar als straks de contracten van de 3GS gebruikers zijn verlopen verwachten die toch wel een compleet nieuwe iPhone, in plaats van een die al een jaar oud is.

  41. Origineel geplaatst door Frank van Manen
    @Arthur Alexander Hofman-Klünder: Nu het toestel nog vrij nieuw is lopen ze inderdaad goed. Maar als straks de contracten van de 3GS gebruikers zijn verlopen verwachten die toch wel een compleet nieuwe iPhone, in plaats van een die al een jaar oud is.

    Bla. De ‘3GS-ers’ lopen dus nu al achter. Bedankt voor je reactie maar dit is natuurlijk geen argument voor Apple om de 5 op de markt te brengen.

  42. Uhh… Er komt elk jaar een nieuwe iphone zo rond juli. Its a fact… Kijk maar op macrumors.com , die hebben een keurig lijstje met wanneer wat geupdate word..

    Verder:
    Iphone 4 heeft inderdaad een paar ruwe kantjes die ze in de iphone v5 weer mooi glad kunne. Strijken… Ben benieuwd!

  43. Origineel geplaatst door Marcooo
    Een dualprocessor in een 4 inch jasje zou niet verkeerd zijn. Waarom ieder jaar maar 1 model waar er inmiddels al zo’n 300 Androidtoestellen rouleren. Maar ja, waarom zou Steve naar mij luisteren!?

    Ik vind juist dat ze veel te snel nieuwe modellen uitbrengen als dit gerucht klopt. Voor m’n gevoel is mijn iphone 4 nog splinternieuw en dan loop ik over 2 maanden alweer achter 🙂

  44. Er komt zeker weten wel een iPhone 5. Doen ze dat niet dan gaan ze heel snel achterlopen op de dual-core telefoons. Vraag me wel af of ze inderdaad Qualcomm gaan gebruiken want dan gaat het erg lastig worden om in juli op de markt te komen. HTC heeft al aangegeven pas in het derde kwartaal met Qualcomm dual-cores uit te kunnen komen. En aangezien HTC al langer klant bij Qualcomm is lijkt het mij niet dat de hele productie naar Apple zal gaan.

    Overigens zijn de dual-cores zuiniger dan de single cores.

  45. Origineel geplaatst door Alfred
    Het wordt zeker géén dualcore. De iPhone 4 is snel genoeg met de A4 en dualcore verbruikt ook dual-energie. is.

    Juist niet: de theorie achter dualcore is dat 2 cores de helft ‘slomer’ draaien dan één single core. Het gaat dus niet om de snelheid maar om het feit dat 2 cores het werk van 1 kunnen verrichten met de helft van het stroomverbruik. 🙂

  46. De volgende iPhone komt er alleen in de kleur wit.
    Zou wel een leuke grap zijn als dat echt gebeurd.
    Verder weet je het nooit hoe het gaat lopen , maar Apple weet mij de laatste tijd enorm te verassen in positieve zin.

  47. Toestellen worden steeds sneller, maar maak dan a.u.b ook de spellen erna. Zoals (voorbeeld) real racing 2. Voor imail te verzenden heb ik geen duelprocessor nodig. Iphone is een super apparaat. Maar als iemand mij een demo van de iphone vraagt. Dan komt hij maar met een paar dingen tot zijn recht. 

  48. Ik kan niet wachten op de 5!
    Tripje naar Signapore staat al geboekt 😉

  49. Origineel geplaatst door Boxerip
    Toestellen worden steeds sneller, maar maak dan a.u.b ook de spellen erna. Zoals (voorbeeld) real racing 2. Voor imail te verzenden heb ik geen duelprocessor nodig. Iphone is een super apparaat. Maar als iemand mij een demo van de iphone vraagt. Dan komt hij maar met een paar dingen tot zijn recht. 

    Hier begrijp ik niets van.

  50. Op apple valt geen Pijl te trekken wat de specs van een opvolgend product betreft.

    grote kans dat ze zelf iets ontwikkelen in plaats van de ingeslagen A8 of 9 weg in slaan. volgens mij neemt apple nooit standaard onderdelen af maar laten ze die weer customizen.

    gewoon afwachten. kan het ook niet tegenvallen.

  51. Origineel geplaatst door Jeromsow
    Origineel geplaatst door VinceOrigineel geplaatst door DoneyKlinkt goed, maar ik verwacht eerder een iPhone 4i (improved, net als de 3GS dus)Waar staat die “S” van 3GS ook al weer voor?Als dit zo is, zal er dan een paar maanden na de lancering van de iPhone 5, de iPod Touch 5 gelanceerd worden?Speed, dacht ik

    dat klopt ja 🙂

  52. Wat moet je met een snelle foon. Als de apps daarna niet worden gemaakt. Of ben ik de enige die vind dat de apps en games beter kunnen? Iphone moet uitblinken, en dat doet hij….. Maar niet kwa games… Ze zijn wel leuk, grappig…. Maar niet van, dit is het. Antwoord voor arthur.

  53. Origineel geplaatst door Frank van Manen
    @Doney: Dat denk ik ook. Dat is mooi, want dat zou dus betekenen dat als ik altijd een 2 jarig abonnement neem, ik ook altijd de -als het goed is- probleemloze iPhone krijg.

    Gelukkig wel idd. Zo dacht ik al toen ik las over de antenne gate vorige zomer 😀

  54. Origineel geplaatst door Arthur Alexander Hofman-Klünder
    Origineel geplaatst door Frank van Manen@Arthur Alexander Hofman-Klünder: Nu het toestel nog vrij nieuw is lopen ze inderdaad goed. Maar als straks de contracten van de 3GS gebruikers zijn verlopen verwachten die toch wel een compleet nieuwe iPhone, in plaats van een die al een jaar oud is.Bla. De ’3GS-ers’ lopen dus nu al achter. Bedankt voor je reactie maar dit is natuurlijk geen argument voor Apple om de 5 op de markt te brengen.

    Dan mag Apple blij zijn dat jij niet bij hun over marketing gaat.

  55. Origineel geplaatst door Frits
    Overigens zijn de dual-cores zuiniger dan de single cores.

    Leuk geprobeerd hoor, maar een dualcore gaat echt wel meer gebruiken dan een single core. Misschien dat er ‘per core’ minder wordt verbruikt (als je het zo wilt bekijken), maar verder niet.

  56. Origineel geplaatst door Frank van Manen
    Origineel geplaatst door Arthur Alexander Hofman-KlünderOrigineel geplaatst door Frank van Manen@Arthur Alexander Hofman-Klünder: Nu het toestel nog vrij nieuw is lopen ze inderdaad goed. Maar als straks de contracten van de 3GS gebruikers zijn verlopen verwachten die toch wel een compleet nieuwe iPhone, in plaats van een die al een jaar oud is.Bla. De ’3GS-ers’ lopen dus nu al achter. Bedankt voor je reactie maar dit is natuurlijk geen argument voor Apple om de 5 op de markt te brengen.Dan mag Apple blij zijn dat jij niet bij hun over marketing gaat.

    Zullen we inhoudelijk discussiëren?

  57. De mensen die denken dat het een 4s wordt, hebben nu zelf een iPhone 4… Ze hopen niet te veel te missen! Maar het wordt toch echt een iPhone 5, kijk maar naar het artikel met de verborgen iPhone namen in iOS 4.3! Ze gaan van een iPhone 3.3 naar een 4.0 (of 4.1?)

  58. Natuurlijk wordt het 5. De 4 heeft Antenna-gate aan haar kont hangen, oftewel, heeft een reputatiedeukje opgelopen. De enige manier om dat definitief weg te poetsen is een compleet nieuwe reeks/naam, en geen voortborduursel als 4i of 4gs or whatever met een 4 er in.

  59. Origineel geplaatst door ZeroMinded
    …Kijk maar op macrumors.com , die hebben een keurig lijstje met wanneer wat geupdate word…

    Link?

  60. Origineel geplaatst door Gerardus89
    Origineel geplaatst door FritsOverigens zijn de dual-cores zuiniger dan de single cores.Leuk geprobeerd hoor, maar een dualcore gaat echt wel meer gebruiken dan een single core. Misschien dat er ‘per core’ minder wordt verbruikt (als je het zo wilt bekijken), maar verder niet.

    Ah, ok. Dus jij weerlegt nu even wat nVidia zegt over de Tegra2. Tja, nVidia kun je als chipbakker ook niet al te serieus nemen, wat weten zij nu van processors af?
    We wachten even de eerste reviews af van de komende androids met dual core maar het lijkt me niet dat nVidia onzin beweert, ze hebben ook al uitgelegd waarom een dual-core zuiniger is.

  61. Waar ik echt op zit te wachten: 64 Gb, een goede camera (10 mp bijvoorbeeld) en langere batterijduur.

  62. .Ik sluit mij hier volledig bij aan. Er komt geen iPhone 5 dit jaar. Niet nu er afgelopen jaar reeds een iPhone 4 uitkwam. Het blijft speculeren, maar zolang er geen officiele bevestiging/ontkrachting vanuit Apple komt zijn er in mijn optiek meer contra’s dan pro’s.

    Ik word 26 mei gebeld door iemand van t-mobile omdat mijn contract van mijn 3GS in augustus afloopt. Hij kon mij tegen die tijd wel een aanbieding doen voor de iPhone 5.
    Ik vroeg of hij zeker wist of het toestel dan uitkwam, hier antwoorden hij op dat hij niet te veel mocht zeggen, maar dat het toestel er in de zomer moet zijn

  63. @Jesper: Je hebt volkomen gelijk! Het zijn ook voornamelijk gierigaards en mensen die een iPhone kopen omdat anderen hem ook hebben die zo denken. (Geen grapje) Verder zijn er al genoeg verbeterpunten gebleken voor een iPhone 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.