Reacties voor: Gerucht: iPhone 3GS krijgt geen iOS 5

Het is nog niet bekend welke functies systeemversie iOS 5 naar de iPhone zullen brengen, maar het lijkt uitgesloten dat de iPhone 3GS mag meeliften op het nieuwe stukje firmware.
Lees het complete artikel → Gerucht: iPhone 3GS krijgt geen iOS 5
Bart Breij -

Reacties: 61 reacties

  1. zo zie je maar weer dat zo’n ding razendsnel verouderd

  2. Sja, verbaast me niks gezien de iOS4 problemen met de iPhone 3G…

    Wat ik NIET snap is dat de 3G s nog steeds voor astronomische bedragen verkocht wordt (lees: voor hetzelfde geld heb je één van de nieuwste HTC toestellen).

    Een flinke prijsdaling lijkt me dan wel het minste wat ze bij Apple kunnen doen…

    We’ll see.. Ik moet nog tot november doen met mn 3G s. Wat het daarna wordt, zien we dan wel weer 🙂

  3. Dat is wel snel zeg. Abbo loopt gelukkig bijna af. De oude 3g werd langer ondersteunt volgens mij. Het lijkt erop dat het steeds sneller gaat qua lifecycle management. Of is Apple bang dat als Stevie het hoekje omgaat de verkoopcijfers instorten?

  4. Ik geloof toch niet veel van dit gerucht.

  5. Vind het niet heel gek, want ik merk dat ios4 op mijn 3gs echt steeds trager word met elke update. Word gewoon tijd voor een nieuwe iphone denk ik ;-p

  6. Hoewel het logisch klinkt, is het wel raar aangezien de 3GS verkocht wordt tot de iPhone 5 in de schappen ligt. In principe kun je dus een toestel hebben dat een dag oud is, die door de huidige software (zodra de 5 er is, is iOS5 er natuurlijk ook) niet meer ondersteund wordt. Als je het op die manier beredeneert klinkt het allemaal nogal lullig eigenlijk.

  7. Op zich wel vreemd natuurlijk dat de iPhone 3GS nog steeds verkocht wordt en dan vervolgens geen ondersteuning meer krijgt. Eigenlijk ben ik het sowieso al niet met Apple eens omdat ze gemiddeld 2 jaar updates geven voor een toestel. Terwijl de meeste mensen (denk ik) liever meer dan 2 jaar met een toestel doen voordat ze een nieuwe kopen. Ik snap ook wel dat dit gewoon een marketing truc is, maar echt netjes is het niet. Want je verplicht je klanten nu gewoon om een nieuw toestel te kopen als ze updates* willen.

    *update hoeft natuurlijk niet meteen in de vorm van nieuwe OS maar kan ook gewoon het update van de huidige OS voor verbeterde beveiliging

  8. Ik denk eerder dat er wel ios 5 op komt, maar zonder veel toegevoegde functies. Net als vorig jaar bij de 3g gebeurde, en het jaar daarvoor bij de 2g.
    Met een jailbreak kun je wel die functies toevoegen. Het belangrijkste is dat je nog steeds apps kunt downloaden uit de app store.

  9. Ik denk eigelijk van wel… De 1e iPhone ging heel iOS 1 mee, heel iOS 2 EN ook heel iOS 3 (iOS 3 met de beperkingen wel maar toch.

    De iPhone 3G ging heel iOS 2 mee, heel iOS 3 (ook met beperkingen zoals kompas en voice control die 3GS only waren) en nog een best groot deel van iOS 4.

    De 3GS ging heel iOS 3 mee (uiteraard), en ook heel iOS 4 (bijna 100% zeker), en waarschijnlijk ook nog iOS 5 met beperkingen die we nu op de 3G zien (zoals multitasking werkt niet etc…)

    Denk zoiezo niet dat Apple er mee wegkomt dat ze nu de 3GS nog steeds verkopen en over een niet al te lange tijd de ondersteuning laten vallen??

  10. Hopelijk blijft het een gerucht! Heb m’n iPhone 3GS nog geen jaar en het is al verouderd…

  11. Als de 3Gs al geen iOS 5 krijgt, verwacht ik dat de iPad 1 em ook niet krijgt. Heb em pas eem half jaar 🙁

  12. Op die manier zorgt Apple min of meer wel dat je bijna verplicht bent een nieuwe iPhone om de twee jaar te kopen, het is dan ook niet verwonderlijk dat Apple zoveel toestellen verkoopt, velen doen het gewoon uit noodzaak.

  13. Origineel geplaatst door Ruben
    zo zie je maar weer dat zo’n ding razendsnel verouderd

    Razendsnel? We hebben het over 30maanden hoor, lijkt me keurig. Je was er blij mee toen je hem kocht (met 3.0) dus alles is mee genomen lijkt me.

  14. Lijkt me heel goed. En let op hè! Je hoeft dus geen nieuwe te kopen. De 3Gs gaat niet kapot bij de release van iOS5. Je krijgt alleen geen nieuwe functies meer.

    Heeft Apple tocht iets geleerd van de misser met 4.0 op de 3G. Die werd onbruikbaar door de update, zodat je bijna gewongen werd om een nieuwe iPhone te kopen.

  15. Maakt mij niet uit. Tegen de tijd dat iOS5 uitkomt is mijn 2 jarig abbo met 3gs toch afgelopen. Wordt de 3gs internetapparaatje voor in huis, meer niet. Daar heb ik niet de nieuwste iOS voor nodig.

  16. Zal de ios 5 wel nog werken voor de ipod touch 4g?

  17. ik moest nog 1 jaar lang met iphone 3G s 🙁 niet leuk

  18. Ik heb sinds vorige week woensdag de iPhone 3Gs.. Hoop niet dat ze hem laten vallen, anders wordt ik echt super pissig… Dat truckje flikte ze ook al met mn ipod touch van een half jaar oud, met zn beperkte functies

  19. zou het toch wel echt een hoerenstreek vinden als hij niet op mijn 3gs komt!

  20. Maak de vergelijking eens met android.. Daar zijn zelfs toestellen die nog nooit een update hebben ontvangen..

    Denk dat de ipad nog wel een jaartje meegaat, die is tenslotte net voor de iphone4 uitgekomen!

  21. Ik heb het liefst elk jaar een nieuwe telefoon maar dat gaat niet meer op aangezien de iphone dan redelijk duur in aanschaf is!!
    En ik weet wel dat je hem ook betaald over die 2 jaar maar das goedkoper dan 1 jaar abbo en dan elke keer een nieuwe kopen!!

  22. Ik vind alles best, maar laten ze dan wel asap een nieuwe gen. Iphone uitbrengen.
    Dat maakt het wegdoen van mijn 3Gs iets makkelijker.

  23. Het is natuurlijk vervelend als je net een nieuwe 3Gs hebt maar ik denk dat het slim is omdat iOS 4 voor geen meter draait op de iPhone 3G.

  24. En hoe zit dat met de iPad? Dat is toch ook een 3GS?

  25. Dus de iPod Touch 3G ook niet?

  26. Origineel geplaatst door jerry.w

    Dat truckje flikte ze ook al met mn ipod touch van een half jaar oud, met zn beperkte functies

    Waarom kocht je die dan, als de functies zo beperkt waren? Ik begrijp niet wat je beweegt een toestel te kopen met ‘z’n beperkte functies’, hopende op een grote uitbreiding daarvan, dmv een software update in de verre toekomst……?

    Edit: misschien blijf ik ook maar op iOS4 op m’n iPhone 4. Hij is nu al traag en laggy soms… Zeker als hij op de autoradio aangesloten is (en ‘uitgelezen’ wordt; kost blijkbaar ook resources)

  27. Ik neem aan dat dit ook geldt voor de iPod Touch 3G? Aangezien die rond dezelfde tijd uitkwam als de 3GS en volgens mij hardwarematig ook overeen komt.

    Jammer, gebruik mijn iPod niet heel veel meer, maar het is altijd leuk om te zien wat Apple nog meer voor leuke nieuwe features te bieden heeft.

  28. Voor de iPod touch gen 4 wel naar 3 niet

  29. Ik WIL niet eens IOS 5 op me 3Gs!
    De update naar 4.3 was al een zware downgrade!
    Ik ben nu terug op 4.2.1 en daar hou ik het bij, het lijkt idd wel of Apple je telefoon expres sloom wil maken zodat je een nieuwe koopt.
    Op deze manier twijfel ik toch sterk of mijn volgende toestel een iPhone word…

    Het is namelijk niet de eerste keer, mijn 3G was ook rete traag toen ik upgrade naar IOS 4…

  30. 3GS met laatste iOS 4 reageert al wat trager. Logisch dat de match tussen hardware en software lastig voor iedereen te handhaven is. Volgens mij was ik met iOS 3 uiteindelijk beter af om het beste uit de 3GS te halen.

  31. Eigelijk geloof ik t ook niet.
    De 3GS is wel ietsjes, maar niet veel langzamer dan de Iphone 4.
    Zeker niet als je de 3GS vergelijk met de 3G !
    Het lijkt me dat de 3GS IoS 5 best aan moet kunnen. Maar wie weet 🙂

  32. Origineel geplaatst door Coen
    Maak de vergelijking eens met android.. Daar zijn zelfs toestellen die nog nooit een update hebben ontvangen..

    maar daarintegen is android wel open, en kan je er zo zelf een nieuwe versie op mikken. bij iOS kan dat met geen mogelijkheid. als er een veiligheidslek is, probeert google dit nogaltijd goed te zetten met een veiligheidsupdate door de market

    apple? mijn ipod touch krijgt ook geen veiligheidsupdate’s meer en is zo buggy als wat: apps blijven tonen dat ze ‘installeren’, apps werken plots nietmeer (denk aan tweetdeck) push werkt niet meer????

    nou, leuk zo’n apparaat wat nog geen jaar oud was. daar moeten ze wat tegen doen bij apple want ikzelf vind het onfatsoenlijk

  33. WIe bij wil blijven moet blijven investeren, tis belachelijk maar waar.

  34. neeee!!!!!!!!!! de 3gs MOET ios6 ook nog aankunnen!!

  35. Heb m nog maar maandje of 2 omdat de 4 nog altijd zeer duur is 2dehands en ik de kans had n nieuwe 3gs voor n mooi prijsje te kopen. Ben ik niet blij mee natuurlijk maar denk dat de 3GS toch iOS5 krijgt hoor aangezien de 3g ook nog iOS4 kreeg en de 3GS ook niet zoveel in snelheid verschilt met de 4.

  36. As the 3gs is still in the shops and being sold by apple as well it would be an insult to owners who have just bought an iphone 3gs to find no updates coming , the 3gs will be sold up to the release of the next iphone where the iphone 4 becomes a 8gb model only , the 3g had version 4.0 with less functions due to lower memory and i can see the 3gs getting ios5 with a few missing functions as the iphone 4 is more powerfull , so a load of rubbish saying the 3gs wont get ios 5 because it will probably upto ios5.3

  37. Eigenlijk zou zoiets je aan het denken moeten zetten….

  38. Hmmm,
    Premium prijs, korte ondersteuning.

  39. Duh!! Apple is premium product. Dus dit soort praktijken zijn gewoon te verwachten. En er zal geen iPhone minder om verkocht worden.

  40. Okay, duidelijk, de 3GS was mn eerste en laatste iPhone.

  41. De beperkingen die dan niet in iOS 5 zitten,
    zullen we dan wel via cydia kunnen downloaden zeker,
    hehe.
    En Apple vraagt zich waarschijnlijk nog altijd af
    waarom mensen een JB doen.

  42. @patrick: Dat verhaal van die apps ervaar ik zelfs meer op mijn 4g touch (4.3.3) dan op een oude 2g touch (4.2.1). Die is alleen in no time leeg.
    Is dus niet alleen op oude versies zo.
    I Droid er op zou ik zeggen. .

  43. Updates voor beveiliging worden nog wel altijd doorgevoerd hoor. Zo was er de 1.1.5 update voor de iPod Toucher’s die niet wouden betalen voor de 2.0 update. Als er echte grote beveiligingsproblemen zijn komen die updates er wel, maar het probleem is vooral dat de iPhones gewoon te sloom zijn voor alle nieuwe features, dat merk je wel bij de iPhone 3G en 4.0. Deze zou gewoon bij 3.2.1 gestopt moeten zijn, dan weet je zeker dat je altijd de juiste “experience” krijgt, ipv een super sloom ding.

  44. @Paul: De iPad heeft een A4 processor hé, net als de iPhone 4.

  45. Uuum de iphone 3g stopte toch op ios 4.2.1 ?

  46. Dit zou betekenen dat als je op de laatste dag voor de iPhone 5 gelanceerd word je een 3Gs 8GB koopt hij 1 dag later al afgeschreven zou zijn?
    Lijkt me niet toch?!

  47. @jojojo: TUURLIJK NIET! max. iOS 5.x wel blijven opletten hè 😉

  48. Dan stoppen de ipod touch 3 en 4 op dezelfde? Ios 4.3.3. De ipod touch is toch ook nog niet zo oud als de iphone 3GS?@Rinne:

  49. Ik snap eigenlijk niet waar de meeste mensen hier problemen over maken. ‘t Is toch niet omdat je geen update naar een nieuwere versie van iOS meer kan downloaden dat je toestel ineens waardeloos is? Dat werkt toch nog nèt zo goed als mèt update.
    Als ik pakweg 13 jaar geleden m’n eerste Nokia GSM kocht kreeg ik daar ook niet om de zoveel tijd een upgrade met extra functionaliteit bij. Zelfs m’n vorig toestel, een HTC Touch met WM, heeft nooit de eer gehad een update te krijgen.
    Ooit stopt het hé… op een 286 moet je ook geen Windows7 gaan draaien.

  50. Oké ik kan vanuit een ERG betrouwbare bron garanderen dat de 3GS net zoals de 3G wel de update krijgt maar wel op een gegeven moment stopt. (Omdat de 3GS nog steeds word verkocht) Dus wees maar niet bang. De 3G heeft ook 3 os’es meegemaakt ( ios 2 , ios 3 , ios 4) En zo gaat ook de 3GS 😉

  51. @Erik:

    Nee tuurlijk niet, dit is expres gedaan zodat jij vind dat je toestel verouderd is en zo weer een nieuwe gaat kopen. Logisch toch. Anders zou je TE lang doen met een iphone en ze willen bij elke iPhone lauch meer verkochten exemplaren als de vorige niet waar 😉

  52. Het blijft jammer . Maar zo is Apple nou eenmaal .

  53. Maar op die T-Mobile pagina staat geen 8GB versie, dus hoezo prijsvechter? #snaphetniethelemaal

  54. Volgende telefoon dan maar een android

  55. Origineel geplaatst door Eric castricum
    Volgende telefoon dan maar een android

    Want dan kun je wel naar iOS 5 upgraden …!?!…

  56. natuurlijk doet apple dit, zodat alle 3gs gebruikers ook een nieuwere
    iphone gaan kopen..

  57. En het is inmiddels bekend dat de iphone 3gs WEL ios 5 krijgt! Zie hier voor meer info.

  58. Wauw… Dat wisten we 3 maande geleden al…

  59. Echt? Vanwaar dan de hele discussie over wel of niet de update naar iOS 5?

  60. Dit is gepost op 24-05. Toen was de keynote er nog niet waar Apple in bekend maakte dat iOS 5 er ook voor de iPhone 3gs kwam

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.