Reacties voor: Gerucht: iPhone 2.0-firmware heeft ondersteuning voor FM-radio

De nieuwste iPhone 2.0 firmware schijnt aanwijzingen te bevatten voor een FM-radio en firmware over the air (FOTA). Daarmee zou Apple nieuwe firmware naar gebruikers kunnen sturen.

Reacties: 12 reacties

  1. Zou leuk zijn … 🙂

  2. ja tuurlijk apple gaat 3 miljoen gebruikers afsluiten… Das logisch! 😉

  3. “De huidige iPhone- en iPod touch-modellen zijn niet geschikt voor de radio remote.”

    Is dat zo? Zijn ze ondanks die nieuwe firmware dan nog steeds technische niet geschikt?

  4. @Michiel: De iPhone 3g heeft een andere headphone connector dan de oude iPhone. Dit zou kunnen verlaren waarom de tuner remote niet op de oude iPhone werkt, maar wel op de 3G..

  5. Misschien is die FOMA wel voor de remote swipe (zoals Blackberry ook kan) waarover Steve het had in de keynote.

  6. FOMA lijkt me logisch. Apple heeft grote focus op zakelijke markt en doet er alles aan om de (IT) beslisser daar te overtuigen dat iphone goed alternatief is voor andere devices. FOMA is een techniek die corporates graag willen gebruiken voor het op afstand beheren van mobile devices, vergelijkbaar met pc beheer in een kantooromgeving.

  7. Opmerkingen bij de FM radio-support:
    – De interface van een iPod is compleet verschillend van een iPhone/iPod Touch. Het gebruik van de Radio Remote beperkt het gebruik tot bladeren door je muziek en volume wijzigen.
    – De Radio Remote bevat geen ingebouwde microfoon, nodig om te telefoneren via dit accessoire met de iPhone.
    – Indien dit gerucht klopt, dan kan het zijn dat er een nieuwe radio remote op de markt komt, die de karakteristieken van de iPhone/iPod Touch ondersteunt. Dat lijkt me weinig waarschijnlijk gezien de het weinige belang dat Apple zelf geeft aan dit accessoire.

    http://ipim.delrue.com

  8. Juist, ik heb ook weinig vertrouwen in een nieuwe radio-remote. Toch weer een extra apparaatje in je binnenzak.. met 3G ondersteuning zal het vast wel mogelijk zijn om via internet radio te luisteren?

  9. Waarom bouwen ze dat niet ook gewoon in? 😛

  10. Volgens mij zit radio er NIET in. (Alleen via Iradio >>lees wifiverbinding)

  11. Heeft iemand nog iets van dit gerucht vernomen?

  12. Ik heb mij net de Radio Remote gekocht voor een Ipod Video van één van de kinderen. Ik heb deze ook eens getest op mijn iPhone 2G. De radio functie is niet aanwezig in de firmware 2.1 maar de remote functies zoals prev/next, volume -/+, stop/start werken pas na een reboot van de iPhone, en dit terwijl de remote control aangesloten is. Dit werkt dus gedeeltelijk.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.