Reacties voor: Gerucht: Google werkt aan eigen navigatiesysteem op de iPhone

Google komt volgens Forbes met een eigen navigatiesysteem voor op mobiele telefoons. De integratie in Google Maps zou de iPhone een pima kandidaat maken om het systeem op te lanceren.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 35 reacties

  1. Ook wel een logische stap van google. Zelf heb ik het gevoel dat het er uit ziet als google streetvieuw, maar net als tomtom turn by turn. Dit was te verwachten =).

  2. Alhoewel routenavigatie wat meer is dan alleen Googlemaps met wat foto’s is dit toch een goede ontwikkeling. Want dit zet fabrikanten als TomTom enorm onder druk nu eens vaart te maken met echt innovatieve producten. Zo niet dan is TomTom snel verleden tijd.

  3. Laat maar komen dit zou mooi zijn.

  4. En natuurlijk niet te vergeten de financiele druk, als Google inderdaad om niet gaat leveren zal dat andere aanbieders behoorlijk in de wielen rijden en zullen de prijzen behoorlijk naar beneden moeten. En dat zou mooi meegenomen zijn!

  5. @avdvee: Je hebt gelijk. Dat is ook het tegengas dat andere aanbieders zeggen. Dat er heel wat kosten gepaard gaan met de lancering van zoiets.

  6. Daar gaan mn aandelen tomtom..snel verkopen πŸ˜‰

  7. Jullie vergeten natuurlijk wel dat je de kaarten van tomtom of Navigon op je iphone hebt staan. Google navigatie zal waarschijnlijk constant de kaarten moeten downloaden. Ik ken genoeg snelwegen in Nederland waar je maar een zielig gprs signaaltje hebt, daar is dit systeem dus nu al kansloos. Verder zijn de datakosten in het buitenland niet te betalen.
    Zie dit nou niet zo 1,2,3 een succes worden.

  8. Ze hoeven geeneens zichtbare kaarten te gebruiken als Google voor augmented reality kiest. Gewoon een pijltje over de camera weergave en klaar.

  9. Dat werkt ook zo lekker op een iphone 3g

  10. Juist, nu Apple AR toestaat, is een navigatiesysteem op basis hiervan een stap dichterbij.

    Teven is het wel mogelijk om kaarten te downloaden naar je iPhone, het programma “offgps” staat dit al toe.

    Nu google zelf de rechten heeft over zijn eigen kaarten (itt Teleatlas) is ook dat makkelijker.

  11. google heeft dan wel meteen de enorme voorsprong dat het programma blijft lopen terwijl je belt etc, vind ik toch een niet te onderschatten voordeel. ik gebruik nu navigon en het werkt heel goed, maar het is toch wel zwaar irritant dat er iedere keer na bellen of gewoon in je agenda kijken opnieuw opgestart moet worden.

  12. Origineel geplaatst door Studentje
    Jullie vergeten natuurlijk wel dat je de kaarten van tomtom of Navigon op je iphone hebt staan. Google navigatie zal waarschijnlijk constant de kaarten moeten downloaden. Ik ken genoeg snelwegen in Nederland waar je maar een zielig gprs signaaltje hebt, daar is dit systeem dus nu al kansloos. Verder zijn de datakosten in het buitenland niet te betalen.
    Zie dit nou niet zo 1,2,3 een succes worden.

    Wat een heerlijke kortzichtige korte termijn reactie πŸ™‚

    Google gaat toch niet iets ontwikkelen voor de huidige stand van zaken qua technologie. Eer dit systeem mainstream is, zijn er vast al een aantal snelheidsupdates geweest van 3G en hebben de early adopters ook vast al een LTE telefoon (4G). Waren de geruchten vorige week ook al niet dat Apple al een 4G iPhone aan het testen is?
    En onder druk van de EU gaan die mobiele roamingtarieven ook wel omlaag…

  13. @soupload
    Hoeft niet meer met de nieuwste versie. Navigon start vanzelf weer opnieuw op. Ok, duurt wel lang voordat het programma weer draait.

  14. Origineel geplaatst door soupload
    google heeft dan wel meteen de enorme voorsprong dat het programma blijft lopen terwijl je belt etc, vind ik toch een niet te onderschatten voordeel. ik gebruik nu navigon en het werkt heel goed, maar het is toch wel zwaar irritant dat er iedere keer na bellen of gewoon in je agenda kijken opnieuw opgestart moet worden.

    Dit is de enige reden waarom ik een jailbreak heb uigevoerd en Backgrounder gebruik.

  15. volgende stap wordt Google Augemented Reality Navigation

  16. Ipv gerenderde 3D of 2D views zullen we inderdaad binnen afzienbare tijd navigeren met een volledig visueel beeld van de omgeving en straat gecombineerd met augmented reality. Dit lijkt me wel de toekomst te worden.

  17. Origineel geplaatst door Mike van Hoenselaar
    @avdvee: Je hebt gelijk. Dat is ook het tegengas dat andere aanbieders zeggen. Dat er heel wat kosten gepaard gaan met de lancering van zoiets.

    Hmmm, als ik het goed begrijp bedoel je te zeggen dat er veel geinvesteerd wordt? Dat is goed voor de bedrijfstak enerzijds maar nog meer voor de consument anderzijds.

    Dat is dan overigens ook gelijk mijn kritiek richting TomTom (en anderen); als ik het huidige product bekijk op de Iphone dan zie ik eigenlijk geen echte innovatie sinds 2004 toen ik TomTom had draaien op mijn Compaq Ipaq (Windows Mobile). Dat betekent dus dat TomTom kennelijk niet genoeg gemotiveerd wordt om met echt vernieuwende producten te komen. Dan doel ik niet zozeer op een nieuwe carkit/ houder maar echt nieuwe functionaliteit. En dan nog staan ze bovenaan qua omzet. De wet van de remmende voorsprong …..

    Nee Google zet hiermee hopelijk weer de markt op zijn kop en dwingt leveranciers keuzes te maken.

  18. Google begint mij teveel God te worden: ziet alles, hoort alles, bewaart alles, publiceert alles en wil nu ook nog weten waar ik mij naartoe beweeg? Mwa… er zijn grenzen. Maar misschien is het goed voor de concurrentie.

  19. @Studentje:

    Mee eens. Ik hoop wel dat Google over nadenkt dat het bereik van WiFi en 3G niet overal in Europa optimaal is. Het zou mooi zijn als google maps kaarten uitbrengt die je kan downloaden op je mobiele telefoon. Dan heb je in ieder geval nog iets aan mbv de GPS. Mocht google er aan werken dan zou ik het erg tof vinden wanneer we ook de satelietkaarten konden gebruiken.

  20. @marcoooo: meteen aandelen google kopen dan :p

  21. Google beschikt nu al over kaarten en sattelietbeelden van de hele wereld.

    Google maps kan nu al:
    -real time je locatie bijhouden
    -online een route voor je bepalen en deze stapgewijs laten zien

    lijkt me een simpel klusje om met deze bestaande factoren een goed realtime navigatie programma te klussen.

    Als ze nou ook de route en een deel vd mappen downloaden op de iPhone voor vertrek heb je ook geen hoge roaming kosten lange laadtijd.

    Bovendien met de inventievitijd van de Google boys samen met wat augmentes reality is wereldheerschappij voor hun weer een stapje dichterbij en mogen ze mij verwelkomen als gelukkige gebruiker πŸ™‚

  22. Google maps en turn-by-turn-navigatie bestond al voor de iPhone. Het was namelijk het eerste turn-by-turn-navigatie programma voor de iPhone XGPS.

  23. @elisa:

    die grenzen worden overhoop gegooid zodra Google lattitude main stream wordt. *all your base are belong to Google ;-)*

  24. ff aanvullen op mijn augmented reality navigation… wikitrude is hard aan het werk om het werkend te krijgen op andriod. Lees hier meer info over het WIKITUDE DRIVE β€” AR NAVIGATION SYSTEM… en het leuke is dat ze niet alleen voor android produceren maar er zijn ook plannen voor iPhone zoals uit dit filmpje blijkt.

  25. Augmented reality navigation valt tegen. Heb een poosje met een Blaupunkt TravelPilot 500 gereden. Je kunt het niet gebruiken als het donker/schemerig is en als je veel tegenlicht hebt (zon). Oftewel leuk voor een tijdje maar ik gebruikte het na een poos niet meer. Dus of dit nou zo’n hit word.

  26. Origineel geplaatst door thezahir
    Wat een heerlijke kortzichtige korte termijn reactie Google gaat toch niet iets ontwikkelen voor de huidige stand van zaken qua technologie. Eer dit systeem mainstream is, zijn er vast al een aantal snelheidsupdates geweest van 3G en hebben de early adopters ook vast al een LTE telefoon (4G). Waren de geruchten vorige week ook al niet dat Apple al een 4G iPhone aan het testen is?En onder druk van de EU gaan die mobiele roamingtarieven ook wel omlaag…

    Wat een heerlijke vage, op niks gebaseerde reactie πŸ™‚

    Maar ik bewonder je optimisme!

  27. Het is bevestigd en er is al een filmpje van:

    http://www.youtube.com/watch?v=tGXK4jKN_jY

  28. Iemand dit al gezien? http://www.techcrunch.com

    Ziet er goed uit, maar voorlopig Android2.0 en waarschijnlijk enkel VS.

  29. Het zal er al een tijdje aan te komen om Google Maps als GPS systeem te gebruiken in de iPhone aangezien ze als bezig waren met dergelijk systeem standaard te integreren in auto’s

    http://www.youtube.com/watch?v=MgTx9nUJfOc&feature=player_embedded

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.