Reacties voor: Gerucht: ‘Goedkope 8GB-versie van iPhone 4 in september’

Volgens Reuters gaat Apple een 8GB-versie van de iPhone 4 uitbrengen in september. Eerder deed Apple dit ook al met de iPhone 4 en 3GS, zodat de markt voor budgetkopers kan worden bediend.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 39 reacties

  1. Prepaid? Vind t zoiezo een raar idee..Apple budget toestellen…But money makes the world go ’round i guess..

  2. Lijkt me meer dan logisch.

  3. Oh das goed nieuws.

  4. Dat budget model zal misschien nog wel een beetje uitgekleed zijn qua functionaliteit. Vraag me af of er wel zaken als dubbele camera, 5MP, en voorzieningen als FaceTime op zitten / geactiveerd zijn….

  5. Origineel geplaatst door zilliPrepaid? Vind t zoiezo een raar idee..Apple budget toestellen…But money makes the world go ’round i guess..

    Ik snap je stelling wel, maar zie niet in hoe je dit plaatst in de context van dit verhaal. In principe is natuurlijk elke iPhone die je los koopt tegenwoordig simlock vrij en dus te gebruiken als een prepaid toestel. Gezien de prijs van het toestel en de mogelijkheden (lees: een benodigde internetverbinding) zullen consumenten er voornamelijk voor kiezen om er een abonnement aan te koppelen.

    De huidige 3GS is nu het ‘budget’ toestel, met de komst van de nieuwe iPhone 5 is het daarom niet meer dan logisch dat de iPhone 4, zij het met een verminderende opslagcapaciteit de plek van de huidige 3GS inneemt.

  6. @peter: Nu heb je ook een budget model namelijk de 8 gig 3gs.. Het budget model was altijd de vorige generatie iPhone met minder geheugen zonder verdere aanpassingen.

  7. Ik ben ffe in de toekomst geweest. Het budget model wordt een 4S met een processor van 1.4 ghz en meer een plastic toestel. Zodat Apple hem heel goedkoop kan aanbieden om nog verder te concurren met samsung en andere fabrikanten die veel van die plastic zooi hebben. verder alles der op en der aan.!

  8. ik verwacht eerder een 16GB iPhone 4 en een 32GB en 64GB iPhone 5.

  9. Misschien wel leuk maar 8gb is echt veel te weinig! Ik heb nu zelf een iPhone 4 16gb & daar haal ik het nu wel mee’

  10. Alsof die 8Gb chip het prijs verschil maakt.
    Ik snap het niet hoor, dat zal echt geen 250 euro gaan schelen!

  11. Please idd AUB een 64GB versie!

  12. De iPhone 5 zal dat moment wel komen met een 64/126/256 geheugen haha.

  13. Het zou slim zijn als Apple deze trend net zoals bij de 3GS voortzet. Over het algemeen heb je eigenlijk aan 8Gb genoeg, tenminste als je er geen duizenden muziek titels op zet. Ook blijven de productiekosten laag, want er hoeft geen nieuw budgetmodel ontwikkeld te worden. Daar komt bij dat veel mensen die nog niet in bezit zijn van een iPhone al onder de indruk zijn van de prestaties en het design van een 3GS. Dat is en blijft het voordeel van Apple producten.

  14. Volgens mij zag ik op tv dat de goedkopere versie al in nederland is?!?

  15. Zou niet verkeerd zijn, maar ik koop liever de iPhone 5 op release date 🙂

  16. Als Apple het voor het tweede jaar op rij flikt om het uitgaande model te downgraden, zou dit echt een grote teleurstelling zijn. Het klopt trouwens niet dat Apple dit bij vorige versies ook deed; dit gebeurde alleen bij de iPhone 4, en toen vond ik het al een teleurstelling.

    Toen de originele iPhone werd gelanceerd, was hij verkrijgbaar in 4GB en 8GB versie, met pas later een 16GB model.

    Toen de iPhone 3G uit kwam, was deze verkrijgbaar in 8Gb en 16GB versie. Een verdubbeling van de originele capaciteiten van het eerste model.

    Toen de iPhone 3GS uitkwam, was deze verkrijgbaar in 16GB en 32GB, wederom een verdubbeling tov het vorige model. De 8GB 3G werd in productie gehouden als instapper.

    Toen de iPhone 4 uitkwam brak Apple dit patroon door het geheugen niet te upgraden, en op 16 en 32GB te houden. Het uitgaande model werd voor het eerst gedowngrade naar 8GB om als instapmodel te fungeren.

    Met de HD-video playback die het retina-display van de iPhone 4 biedt, en de betere graphics in spellen, waardoor sommige apps rond de 1GB zitten, zou 8GB op een iPhone 4 echt veel te weinig zijn.

    Ik snap het natuurlijk wel: Apple wilde zichzelf niet in de vingers snijden door een 64GB iPhone uit te brengen en er zo voor te zorgen dat de 64GB iPod Touch geen meerwaarde meer had voor grootverbruikers. De vorige generatie Touch was ook de eerste waarbij het geheugen niet verdubbeld werd, waarschijnlijk omdat 128GB op een Touch weer in de verkoop van de 160GB iPod Classic zou hakken..
    Maar de Touch hangt nu ook alweer twee generaties op een max van 64GB. En 16GB is echt wel het minimum waarop de iPhone 4 nog toereikend is. Ze hebben al meer dan een jaar gerekt: nu wordt het toch echt tijd voor upgrades!

    Persoonlijk zou ik het erg teleurstellend vinden als Apple de iPhone 5 weer op 16 en 32GB houdt, en de iPhone 4 downgrade tot 8GB, helemaal aangezien er totaal geen mogelijkheid is dit uit te breiden. Aangezien high end Android-toestellen tegenwoordig al tot 48GB opslag bieden, zou het een hele slechte move, en een gemiste kans, zijn van Apple om wederom de concurrentie een stap voor te zijn.

  17. Origineel geplaatst door jasper
    @peter: Nu heb je ook een budget model namelijk de 8 gig 3gs.. Het budget model was altijd de vorige generatie iPhone met minder geheugen zonder verdere aanpassingen.

    Nee, dat was het niet altijd. Dat is het pas sinds de iPhone 4.

  18. @Lesley: Klopt, maar dat wil niet zeggen dat er geen 16GB en 32GB iPhone 4 meer kunt kopen, dus alleen voor mensen die het BV minder hebben kunnen die 8GB kopen. Dus zoveel veranderd er niet.

  19. Origineel geplaatst door Jorn
    @Lesley: Klopt, maar dat wil niet zeggen dat er geen 16GB en 32GB iPhone 4 meer kunt kopen, dus alleen voor mensen die het BV minder hebben kunnen die 8GB kopen. Dus zoveel veranderd er niet.

    Als het klopt wat in dit bericht staat, is het juist zo dat dat 16 en 32GB niet meer nieuw te koop gaan zijn, en dat de nieuwe 8GB iPhone 4 het instapmodel wordt. Dit zou echt een bijzonder zwakke actie zijn van Apple: ze kunnen na een jaar best de prijs van de 16GB omlaag gooien en daarvan het instapmodel maken. Dat is immer ook al een toestel van een vorige generatie.

  20. @Lesley: Als dat waar is, het het echt wel zwak, want mijn 16GB zitten zowieso al bijna helemaal vol.

  21. @Lesley: toen de 3gs op de markt kwam bleef de 8 gig 3g als budget model.. Beide 3gs modellen hadden meer geheugen..

  22. Origineel geplaatst door jasper
    @Lesley: toen de 3gs op de markt kwam bleef de 8 gig 3g als budget model.. Beide 3gs modellen hadden meer geheugen..

    Klopt. Dit is dan ook precies wat ik net al eerder heb gezegd:

    Toen de 3GS uitkwam, werd de capaciteit van beide modellen verdubbeld van 8 en 16GB naar 16 en 32GB en bleef het low end-model van de vorige generatie in productie. Toen de iPhone 4 uitkwam, hebben ze het geheugen niet verdubbeld, maar het low end-model van de vorige generatie gedowngrade.

    Als ze dit dit jaar weer flikken, zou dat heel zwak zijn.

  23. Ik vind het huidige concept van budget-iphone toch maar heel raar hoor.

    Ten eerste kost het “budget”toestel van Apple, de 3GS-8GB, nog altijd € 475. Dat is mijns inziens géén budget-prijs. Voor € 500 heb je een “full”versie Androidsmartphone van Samsung of HTC. Een budgettoestel is voor mij een toestel in de prijsklasse €250-€350. Voor deze prijs heb je heel goede (budget-)Android toestellen.

    Enne… begin aub. geen (kwaliteits)vergelijking te maken tussen de iphone en Androidtoestellen, daarover gaat het hier niet. Ik ben zelf een iphone-gebruiker, dus ik weet wel wat de voordelen zijn van de iphone 😉

    Wat mij echter nog meer stoort aan het budgettoestel van Apple is het volgende. Voor € 475 krijg je de 3GS met een opslagcapaciteit van 8GB. Voor €599 heb je de iphone 4 met een opslagcapaciteit van 16GB. Voor € 124 extra krijg je dus én een nieuwer model én een opslagcapaciteit met een dubbele grootte. Dat is complete onzin. Wie zou er dan nog opteren voor de 3GS? Voor een relatief kleine opleg heb je een nieuw model met een grotere opslagcapaciteit! Eigenlijk rechtvaardigt de meerprijs van de iphone 4 enkel de grotere opslagcapaciteit. Je zou dus m.a.w. voor € 475 een iphone 4 met een opslagcapaciteit van 8 GB moeten krijgen. Het prijsverschil tussen een iphone 4-16Gb en een iphone 3GS-8GB zou dus véél groter moeten zijn. Ik denk aan iets rond de € 350. En… dan zit je ineens ook in de prijsklasse van budgetsmartphones.

    Conclusie: wat mij betreft legt Apple haar klanten er ferm op met het “budgettoestel” 3GS-8GB.

  24. Ben het met belgiumiphone eens. Nu heb je voor 100 euro minder (los toestel via Apple) een oudere telefoon met de helft minder opslag. Een 3GS met abonnement is nog wel te doen.

    Als iPod touch gebruiker heb ik er wel interesse in. Ik gebruik mijn iPod voor 80% om mee te internetten en heb aan 8 GB voldoende. Heb geen camera, 3G en alle andere functies die de iPhone wel heeft maar dat is dan ook het verschil tussen eenmalig 170 euro en +/- 1000 euro in 24 maanden. Overal internet lijkt me erg handig en ook geen telefoon en iPod meer apart. Maar het is gewoon zo, je betaalt je scheel met een abonnement en het blijft allemaal luxe.

  25. 8GB volgens sommigen veel te weinig? Ik heb hier een iPod Touch 8GB met daarop 27 muziekalbums, een stuk of 50 foto’s en pak ‘m beet 40 apps. En dan heb ik nog 1,3 GB over.

    Zodra die 1,3 op dreigt te raken gooi ik er wel een aantal zaken af waar ik niet meer naar omkijk.

    Kortom, een 8GB instap model is wat mij betreft prima.

  26. @Apple740: Hier heb je eigenlijk gelijk, maar mij doet het hem de prijs eigenlijk meer, ligt eraan hoeveel euro het verschil tussen een 8 en een 16GB is.

  27. Origineel geplaatst door Apple740
    8GB volgens sommigen veel te weinig? Ik heb hier een iPod Touch 8GB met daarop 27 muziekalbums, een stuk of 50 foto’s en pak ‘m beet 40 apps. En dan heb ik nog 1,3 GB over.Zodra die 1,3 op dreigt te raken gooi ik er wel een aantal zaken af waar ik niet meer naar omkijk.Kortom, een 8GB instap model is wat mij betreft prima.

    Sure, maar waarom de gebruiker zo beperken? Met 8GB kun je het je eigenlijk maar veroorloven om 1 of 2 apps met hoge productiewaarden erop te hebben, wat muziek en foto’s. Films kun je vergeten, en films die voordeel halen uit het retina display al helemaal.

    Of wat denk je van de mensen die graag wat meer kwaliteit muziek willen? Die luisteren het liefst lossless-muziek, wat betekent dat je snel 600MB per album kwijt bent.

    8GB is alleen voldoende voor mensen die het prima vinden hun muziek om te zetten naar 128KBS, en het niet belangrijk vinden de volledige functionaliteit van hun apparaat te benutten (en dus HD video’s en HD applicaties achterwege laten).

    Een 8GB iPhone 4 zou een belediging zijn voor het apparaat.

  28. Dat klinkt logisch: bij de iPhone 3GS en iPhone 4 bracht Apple ook een goedkopere variant van het ‘oude’ model op de markt

    Hmmm…wat klopt hier niet…. Of ligt het toch aan mij?

  29. Zou een slimme zet zijn om 2 modellen uit te brengen.

    Een goedkope versie om te concurreren met de Blackberry’s/Samsung’s en een duurdere maar geavanceerde versie om toch weer de beste telefoon te hebben waar de concurrentie weer tijden over doet om in de buurt te komen.

  30. Wat moeten we met geheugen, we gaan binnenkort vanuit de Cloud werken, er komt dus geen Iphone 5 64, begin aub niet weer over die datalimieten!!!

  31. Origineel geplaatst door Pim Brussee
    Het zou slim zijn als Apple deze trend net zoals bij de 3GS voortzet. Over het algemeen heb je eigenlijk aan 8Gb genoeg, tenminste als je er geen duizenden muziek titels op zet. Ook blijven de productiekosten laag, want er hoeft geen nieuw budgetmodel ontwikkeld te worden. Daar komt bij dat veel mensen die nog niet in bezit zijn van een iPhone al onder de indruk zijn van de prestaties en het design van een 3GS. Dat is en blijft het voordeel van Apple producten.

    Ik heb zelf op mijn iPod nano van 8gb 1300 nummers staan en hij staat bijna helemaal vol. Ik zou het vreselijk vervelend vinden als ik apps of nummers eraf zou moeten halen omat ik gewoon te weinig geheugen heb. En ja, ik wil al die 1300 nummers erop hebben en ik ga zeker heel veel apps downloaden als ik m’n iphone dan eindelijk heb 🙂

  32. ONZIN!!î„…

    Apple heeft bij de iPhone 4 voor 16gb en 31gb gekozen omdat je er anders bijna niks mee kan!! Maar een paar liedjes vijf minuten HD video en wel tien apps!

    Er komt geen 8gb iPhone 4!!

  33. @misterrr: Great Scott!

  34. Wat een onzin!
    Wanneer leren we dat apple geen samsung is? ->apple brengt geen goedkope meuk uit, stelt hoogstens oude versies bechikbaar of enkel verschil in hoeveelheid opslag. De 16gb iphone 4 is nu de “goedkope” versie en de 64gb de dure. Punt uit. Wil je meuk ga dan naar een ander merk.

  35. In plaats dat ze gewoon de 16GB en 32GB-versies in prijs verlagen… Wat kost flash geheugen tegenwoordig nog?

  36. @Nick: Niks, maar als Apple nou eens slim was gingen ze er een MEMORY CARD slot in zetten, oplossing.

  37. nou die komt wel ,sterker nog ik heb er vandaag 1 gekocht en meer dan zat geheugen die 8 gb@ik:

  38. @j.manders: Hij is door Apple al officieel aangekondigd hoor. En op de markt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.