Gerucht: Foxconn produceert 150.000 iPhone 5’s per dag

Foxconn zou volgens geruchten van Digitimes inmiddels 150.000 iPhone 5's per dag produceren. Voor de maand september moet het dan mogelijk zijn om 5 tot 6 miljoen toestellen af te leveren.

foxconnVolgens geruchtensite Digitimes is Foxconn al begonnen met de productie van de iPhone 5. De productiepartner van Apple blijkt al behoorlijk op stoom te zijn geraakt, als we de geruchten mogen geloven: 150.000 stuks van de iPhone 5 worden er per dag geproduceerd. Zoals gebruikelijk is de informatie afkomstig van “bronnen uit de industrie”, waarvan we de namen nooit zullen kennen. Foxconn is als enige bedrijf begonnen met de productie. Ook Pegatron Technology zal ook nog worden ingeschakeld om een klein deel (15%) van de iPhone 5-productie op zich te nemen.

Maar dat bedrijf zou pas vanaf 2012 kunnen leveren, zeggen de bronnen van DigiTimes. De componenten worden ondertussen ook al volop aangeleverd: TPK Holding levert touchscreen-panelen, G-Tech Optoelectronics maakt gehard glas, Simplo en Dynapack leveren batterijen en Largan Precision is verantwoordelijk voor de camerasensoren. Allemaal werken ze op volledige capaciteit. In september zou Apple in staat moeten zijn om 5 tot 6 miljoen iPhones af te leveren vanuit de fabrieken in China. Voor het hele vierde kwartaal geldt een aantal van zo’n 22 miljoen stuks. De iPhone 4 zal daarbij ook nog steeds geproduceerd worden, maar vermoedelijk als budgetmodel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 september 2011, 10:06
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp foxconn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.