Reacties voor: Gerucht: Foxconn maakt vierde generatie iPhone

Foxconn heeft opdracht gekregen om de vierde generatie iPhone te ontwikkelen, zegt mobiele insider Eldar Murtazin.
Lees het complete artikel → Gerucht: Foxconn maakt vierde generatie iPhone
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 66 reacties

  1. nee ik denk niet dat dit waar is.
    jullie noemen alleen maar software updates???!!!

  2. Lol, op basis van bovenstaande gegevens zal de iphone wel zelfs uit de top 10 verdwijnen bij Time. Wat moet je nou met eigen navigatiesoftware en games van Apple als er een store is die bulkt van dat soort software? Een RFID chip is nu ook niet bepaald spannend.

    Beter beginnen ze met:

    Verwisselbare batterij (wettelijk bepaald)
    OLED scherm
    Achtergrond apps draaien
    GPS chip (ipv A-GPS)
    Camera die een STUK beter is dan nu
    Fatsoenlijke behuizing (haar)scheurtjes
    Vingerafdruk herkenning
    2 jaar garantie

    En dat is nog maar een begin. Als ze nu weer met een iphone uitkomen die werkelijk niks meer toevoegd dat meer geheugen en snellere processor, dan ben ik er klaar mee.

  3. Altijd leuk, laat de geruchten maar lekker komen!
    Aangepast

  4. Spannend!!

  5. Origineel geplaatst door Alex

    GPS chip (ipv A-GPS)

    Wanneer begint iedereen hier nou is te leren dat A-GPS beter is dan GPS? A-GPS staat voor Assisted Global Positioning System. Dit is dus normale GPS, die alleen maar sneller kan fixen, doordat hij hulp krijgt voor een begin, door te kijken naar GSM-masten en evt. WI-FI netwerken.

  6. @Ewoud Vissers

    Dat zou best kunnen inderdaad, maar de overige punten van Alex zijn zeker waar. Behuizing is een ramp, en camera "zo 2008"….

    Alleen maar software updates lijkt mij geen zaak van Foxconn, dus ik ga er vanuit dat het toch echt wel hardware updates behelst.

  7. Origineel geplaatst door Ewoud Vissers
    Origineel geplaatst door Alex…GPS chip (ipv A-GPS)…Wanneer begint iedereen hier nou is te leren dat A-GPS beter is dan GPS? A-GPS staat voor Assisted Global Positioning System. Dit is dus normale GPS, die alleen maar sneller kan fixen, doordat hij hulp krijgt voor een begin, door te kijken naar GSM-masten en evt. WI-FI netwerken.

    Omdat het veel meer stroom verbruikt en ook het risico bestaat onjuiste informatie te combineren. Daarbij zou ik om privacy redenen zo min mogelijk GSM masten willen gebruiken.
    En dan komt er ook nog eens bij dat GPS veel betrouwbaarder is dan A-GPS.

  8. Prima, als er maar een GSM chipset inzit in plaats van een CDMA chipset zodat ie ook op netwerken buiten de USA draait. Graag ook 32 of 64 gig geheugen voordat mensen weer gaan zeiken dat er niet voldoende geheugen in zit. Multitasking zou fijn zijn.

  9. @Ewoud Vissers:
    Toch raar dat mijn 3G dan zo’n moeite heeft een GPS fix te krijgen…

  10. @sasf: komt omdat er geen SIRFstar III inzit, maar een Hammerhead chipset. Is niet echt een gruwelijk sterke. Daarvoor heeft TomTom dus de houder voor bedacht.

  11. Ik ben ook eens benieuwd wat we te zien zullen krijgen in iPhone OS 4.0. Wat denken jullie?

  12. Origineel geplaatst door Alex
    Beter beginnen ze met:

    Verwisselbare batterij (wettelijk bepaald)

    Dat doet Apple niet. Voor het mechanisme van een verwisselbare batterij te maken verlies je enorm veel ruimte, waardoor de batterij kleiner en dus minder krachtig is.

    Origineel geplaatst door Alex
    OLED scherm

    Dat kan, maar zou wel erg duur zijn.

    Origineel geplaatst door Alex
    Achtergrond apps draaien

    Verbruikt te veel. En de gewone gebruiker vergeet gewoon welke applicaties er draaien. Dan zou je al een soort taakbeheer moeten inbouwen, wat niet meer gebruiksvriendelijk zou zijn. Mensen die echt behoeften hebben aan achtergrond apps kunnen jailbreaken.

    Origineel geplaatst door Alex
    GPS chip (ipv A-GPS)

    A-GPS is beter. Veel sneller een naukeurige locatiebepaling.

    Origineel geplaatst door Alex
    Camera die een STUK beter is dan nu

    Een iPhone heeft al een erg goede camera voor een gsm. En begin niet over megapixels, dan moet je daar maar eens op googlen. Maar toegegeven, beter kan altijd.

    Origineel geplaatst door Alex
    Fatsoenlijke behuizing (haar)scheurtjes

    Dat was al enkele maanden na de release van de 3G opgelost.

    Origineel geplaatst door Alex
    Vingerafdruk herkenning

    Het zou een mooie functie zijn, maar ik denk niet dat de technologie er is om dat in een touchscreen in te bouwen, en er is geen plaats in een iPhone voor een gewone vingerafdrukscanner.

    Origineel geplaatst door Alex
    2 jaar garantie

    In Belgie (ik weet niet hoe het in Nederland zit), is er gewoon 2 jaar garantie via Mobistar. In Amerika is het heel normaal dat er 1 jaar garantie op zit.

  13. Als er een RFID chip inzit, kan ik dan mijn OV-Chipkaart uitlezen (en hacken)?

  14. Ik hoop in de eerste plaats dat ze al het mogelijke uit de huidige 3GS gaan beginnen halen. Er zit een FM transmitter en ontvanger in die daar weg zit te kwijnen… Ik snap dat niet. Hopelijk komt deze snel vrij!!

  15. in belgië is twee jaar garantie zelfs wettelijk verplicht op alle electronica 😉

  16. zou vet zijn allemaal….

    ik denk dat er ook zoiezo fm radio op komt!

  17. @Vincent:
    Zo,jij weet blijkbaar alles…
    Die haarscheurtjes daar is geen bal van opgelost,dus dat is al het eerste punt waar je’r volledig naast zit.
    Ik heb nu een witte 3GS en onlangs kwam ik tot de ontdekking dat mijn iphone ook besmet is met die barstjes.
    De zwarte 3G die ik daarvoor had is nu eigendom van mijn
    vriendin en toen ik die even onder de loep nam…, haarscheurtjes! Je ziet ze veel moeilijker dan bij de witte maar ze zijn er wel degelijk! Er werd dus niks opgelost want er werd niet voor andere materialen gekozen dus hoe zou het probleem volgens jou dan opgelost zijn? Sterker nog,ze maken de 3GS doodleuk met dezelfde grondstoffen…over een bende ezels gesproken.

  18. Origineel geplaatst door Alex
    Vingerafdruk herkenning

    Ik weet niet wat hier de grote toegevoegde waarde van zou zijn. Het is nogal een gepriegel met de huidige vingerprint scanners.
    Dan kunnen ze beter een front camera inbouwen en dan gezichtsherkenning gebruiken. Heb ik op m’n laptop ook, werkt erg makkelijk 🙂

  19. Origineel geplaatst door Vincent
    Origineel geplaatst door AlexBeter beginnen ze met:Verwisselbare batterij (wettelijk bepaald) Dat doet Apple niet. Voor het mechanisme van een verwisselbare batterij te maken verlies je enorm veel ruimte, waardoor de batterij kleiner en dus minder krachtig is.Origineel geplaatst door AlexOLED scherm Dat kan, maar zou wel erg duur zijn.Origineel geplaatst door AlexAchtergrond apps draaien Verbruikt te veel. En de gewone gebruiker vergeet gewoon welke applicaties er draaien. Dan zou je al een soort taakbeheer moeten inbouwen, wat niet meer gebruiksvriendelijk zou zijn. Mensen die echt behoeften hebben aan achtergrond apps kunnen jailbreaken.Origineel geplaatst door AlexGPS chip (ipv A-GPS) A-GPS is beter. Veel sneller een naukeurige locatiebepaling.Origineel geplaatst door AlexCamera die een STUK beter is dan nu Een iPhone heeft al een erg goede camera voor een gsm. En begin niet over megapixels, dan moet je daar maar eens op googlen. Maar toegegeven, beter kan altijd.Origineel geplaatst door AlexFatsoenlijke behuizing (haar)scheurtjes Dat was al enkele maanden na de release van de 3G opgelost.Origineel geplaatst door AlexVingerafdruk herkenning Het zou een mooie functie zijn, maar ik denk niet dat de technologie er is om dat in een touchscreen in te bouwen, en er is geen plaats in een iPhone voor een gewone vingerafdrukscanner.Origineel geplaatst door Alex2 jaar garantie In Belgie (ik weet niet hoe het in Nederland zit), is er gewoon 2 jaar garantie via Mobistar. In Amerika is het heel normaal dat er 1 jaar garantie op zit.

    Apple zal wel moeten met die batterij anders is het straks afgelopen met de iphone in europa. Een verwisselbare batterij is wettelijk vastgelegd.

    OLED scherm te duur? Goh, en ze mogen wel 800 euro vragen voor een 3GS die aan onderdelen 182 dollar heeft gekost?

    Achtergrond apps draaien kan niet? Ik weet niet of je het weet maar dat doet apple nu anders ook hoor. Mail, Safari draaien bijvoorbeeld al op de achtergrond.

    Camera…eerst zeg je dat het een erg goede camera heeft en vervolgens zeg je dat het beter kan (??).

    Haarscheurtjes opgelost? Ow, in welk werelddeel woon jij dan?

    En 2 jaar garantie is verplicht, alleen geeft Apple die niet…zoals deze week breed uitgemeten op Tweakers.

  20. Origineel geplaatst door ikkieman
    Prima, als er maar een GSM chipset inzit in plaats van een CDMA chipset zodat ie ook op netwerken buiten de USA draait. Graag ook 32 of 64 gig geheugen voordat mensen weer gaan zeiken dat er niet
    voldoende geheugen in zit. Multitasking zou fijn zijn.

    Al sinds de eerste iPhone is deze altijd quad band geweest.
    Wat betreft het geheugen, er is al een 32 gb iPhone en er zal ook een 64 gb komen in de toekomst, echter heeft dit niets te maken met het werk geheugen.
    Een iPhone 3gs 16 gb is sneller dan een iPhone 3 g 16 gb, dit is niet alleen door de processor maar tevens omdat de 3gs 256 mb ram heeft i.p.v 128 mb.

  21. @Vincent:

    Batterij: Is Apple verplicht. Evenals de universele adapter, Apple zit in de group ervoor, evenals nokia motorola etc. Dus ze zullen wel moeten, wat die regelingen gelden niet alleen europees maar ook in de US.

    OLED kan prima, zijn al betaalbare mobile phones met OLED en er zit een marge op de Iphone dus zou geen verschil maken.

    Haarscheurtjes. Ik zou graag jou oplossing zien. Of bedoel je dat inwisselen met garantie de oplossing is? Niet echt, t verschuift het probleem..

    Garantie: Is al twee jaar bij T-Mobile ivm je 2 jarige abbo, en anders kan je van Lifeline 2 jaar uitgebreid verzekeren, Apple zelf doet zowiezo aan 1 jarige verzekeringen alleen. (niet op Iphone in NL)

    OT: ik ben erg benieuwd naar de nieuwe Iphone, hopelijk dat er dit keer onderhuids veel veranderd. Maar dat zal ook we gebeuren, gezien hun marketing strategie en de cycli van de Iphone

  22. Wat betreft multitasking heeft Vincent een goed punt. Uiteraard is het technisch mogelijk, maar het is niet handig voor de doorsnee iphone gebruiker

  23. @Vincent:
    zeker van die garantie bij Mobistar? Ik ben er niet zo zeker van…

    @Alex
    je koopt geen telefoon om er foto’s mee te nemen, het is een leuk bijvoegsel maar het is niet het belangrijkste!
    Als je een betere camera wilt, koop dan een echt fototoestel!

  24. Grappig dat heel veel mensen kritiek hebben en toch met dat “onding” blijven lopen 😉

    Paar dingen moet ik het wel mee eens zijn;
    A-GPS is beter dan GPS, oftewel GPS met Assistentie (vrije vertaling).
    Daarnaast is de camera goed, zelfs heel goed in vergelijk met andere toestellen, ook die met “meer MegaPixels”.
    @Alex, Vroeger was een Hasselblad goed, zelfs het beste, de standaard op fotografie gebied, toch is er een betere uitgekomen, vreemd he.
    Iets wat goed, of zelfs het beste in zijn soort is, kan natuurlijk altijd verbeterd worden.
    Zo was Nokia vroeger de beste mobieltjes bouwer volgens hele bevolkingsgroepen 😉

    Verder ben ik het wel met je eens dat een OLED scherm best ik een iPhone kan, alleen om heel andere redenen.
    Kostprijs en verkoopprijs hebben er niets mee te maken, of je moet er even bij vermelden wie er na de (kale!) kostprijs die je noemt allemaal aan willen verdienen tot je bij de uiteindelijke verkoopprijs komt.
    Denk aan de assemblage fabrieken, vervoerders (die apparaten gaan van hot naar her, all over the world), winkels, operators en zelfs Apple zelf wil een graantje mee pikken van hun eigen product.
    Voor bijna ieder product kun je de kale kostprijs tot een evenredig lage oorsprong terug brengen, maar bij Apple is dat niet goed? dieven zijn het.
    Vraagje, wat kost een paar tomaten en een plastic knijpflesje? Toch betaal je grif een paar euro voor een fles Heinz Ketchup, dwaas hoor.
    Waardoor ik het er wel mee eens ben is dat OLED schermen steeds meer in toestellen worden gebruikt.
    De meerprijs is niet meer dusdanig dat het de prijs schrikbarend zal opvoeren.

    En de batterij? Die is gewoon te vervangen hoor, alleen niet door je zelf (in principe).
    Op deze manier voldoen ze al keurig aan de wettelijke bepalingen, geen probleem.

  25. Origineel geplaatst door Redchilly
    .En de batterij? Die is gewoon te vervangen hoor, alleen niet door je zelf (in principe).Op deze manier voldoen ze al keurig aan de wettelijke bepalingen, geen probleem.

    Ow, is dat zo?

    http://webwereld.nl/nieuws/53077/europese-wet-eist-nieuw-ontwerp-iphone.html

    http://www.onemorething.nl/?p=showarticle&art_id=3668

    https://www.iculture.nl/17380/mag-de-iphone-in-nederland-nog-langer-verkocht-worden/

    http://tweakers.net/nieuws/56116/t-mobile-mag-iphone-niet-meer-verkopen-update.html

    http://tweakers.net/nieuws/57722/europese-commissie-buigt-zich-over-verkoopverbod-iphone.html

    En een mobieltje is om mee te bellen, dus waarom zeuren we dan over apps, muziek, navigatie, jailbreak, backgrounders, foto’s maken, unlocken, games etc. etc.??

  26. @Wesley Vanheste: inderdaad ik heb gehoord dat ze wel binnenkort een app ervoor gaan uitbrengen

  27. @Alex:
    Grappig, heb jij je google search ingesteld op 2008? 🙂
    Allemaal oude berichten van meer dan een jaar oud.
    Allemaal berichten van ongeveer dezelfde datum betreffende exact het zelfde onderwerp.
    Slechts enkele van de site’s uit je links gaan iets dieper in op het vraagstuk, en concluderen hetzelfde.
    quote:” “Eenvoudig te verwijderen” is immers voor meerdere interpretaties vatbaar. Fabrikanten zouden ook kunnen volstaan met het verschaffen van instructies.”
    In alle stukken praten ze over mogelijk “binnenkort/korte termijn/spoedig uit de handel genomen”.
    Inmiddels zijn we ruim een jaar en een generatie iPhone verder.
    Raad wat? ook de nieuwste generatie iPhone (3GS voor de volledigheid) heeft een net zo verwisselbare accu dan het model ervoor en ligt nog gewoon in de schappen (mits voorradig 😉 ).
    Omdat deze wet niet alleen over mobiele telefoons gaat noem ik ook maar even de nieuwste generatie MacBook die is geïntroduceerd, eveneens met een accu die niet meer met 1 schuifje omzetten te verwijderen is.
    Zoals het nu in de wet omschreven staat voldoen deze apparaten aan de voorgeschreven regels en zijn dus tot op de dag van vandaag gewoon te koop.

    Je kunt heel mooi (oude) linkjes copy/pasten, maar een beetje onderbouwing zou fijn zijn.
    Helaas is die er niet en kun je die dus ook niet geven. logisch, maar ongefundeerd dus.

    Je laatste opmerking snap ik niet, de tijd dat de afkorting (of “slang” als je wilt) “mobieltje” werdt gebruikt voor een draagbaar apparaat waar je enkel mee kunt bellen ligt in het algemeen ver achter ons, voor de meeste hier (iPhone gebruikers) nog wat langer.
    De tijd dat ik indruk maakte door een “telefoon” (mobieltje) te laten zien waarmee ik email (ja, dat zijn berichten versturen zoals dat ging voor social networks als facebook en twitter, of Google Wave) kon ontvangen ligt heeeeel ver achter me hoor 😉

  28. Sommige mensen kopen inderdaad een mobiel als deze goede specificaties van de camera bezit, niet iedereen wil met een fotocamera in zijn ene broekzak en iPhone in zijn andere broekzak lopen! Kom op, tegenwoordig moet alles zo compact nodig zijn, Apple weet dit ook wel.
    Verder is het algemeen bekend dat Apple wel een hele grote marge heeft. Dit is wat op nu.nl staat; gaat over Nokia ten opzichte van de iPhone:
    “Ter vergelijking: wereldwijd heeft het concern 40 procent van de markt voor mobieltjes in handen. Het afgelopen kwartaal behaalde Apple meer winst met zijn mobieltjestak dan Nokia, ondanks dat het vijftien keer minder telefoons had verkocht.”
    Lijkt me duidelijk.

  29. Origineel geplaatst door Alpacatje
    @Vincent:
    zeker van die garantie bij Mobistar? Ik ben er niet zo zeker van…

    Ja hoor! Staat gewoon op mijn aankoopbon van mijn in Antwerpen gekochte 3G!

  30. Ik zat de maanden al af te tellen.. Ik wil alweer een nieuwe.. Niet dat ik mijn 3GS zat ben maar wil gewoon weer iets nieuws.

  31. @sasf: idd raar want daar heeft mijn 8GB nu eens nooit problemen mee

  32. Origineel geplaatst door Alex
    En een mobieltje is om mee te bellen, dus waarom zeuren we dan over apps, muziek, navigatie, jailbreak, backgrounders, foto’s maken, unlocken, games etc. etc.??

    Je hebt zeker de afgelopen jaren onder een steen geleefd?

  33. Origineel geplaatst door Alex
    Camera die een STUK beter is dan nu

    ben jij 1 van de velen die denken dat megapixels wat zegt over kwaliteit een foto??
    Megapixel is gewoon de grootte van de foto, het zegt niks over de kwaliteit. In theorie zou de iphone 100 megapixel kunnen hebben maar dan krijg je een uitgerekte foto
    liever een betere camera van 3 mp dan een slechte 5 mp
    3 mp is groot zat voor als je de foto’s wilt printen/bekijken/uploaden

  34. Origineel geplaatst door Alex
    Verwisselbare batterij (wettelijk bepaald).

    Zolang het bedrijf een oplossing heeft (i.v.m. verwerking) hoeft een accu niet door de klant zelf te wisselen zijn volgens mij

    Origineel geplaatst door Alex
    OLED scherm

    Mee eens, is nog zuiniger ook dus langere levensduur accu.

    Origineel geplaatst door Alex
    Camera die een STUK beter is dan nu
    Persoonlijk hooft het voor mij niet aangezien maar het aantal megapixels zegt niks over de kwaliteit.
    Dus hoop dat je het hebt over een betere lens en chip.

    Origineel geplaatst door Alex
    Vingerafdruk herkenning

    Wat moet je er mee????

    Origineel geplaatst door Alex
    2 jaar garantie

    Ik vind de garantiebepaling van Nederland beter dan de 2 jaar Europeese garantie die Nederland niet ondertekend heeft.

    Origineel geplaatst door Alex
    En dat is nog maar een begin. Als ze nu weer met een iphone uitkomen die werkelijk niks meer toevoegd dat meer geheugen en snellere processor, dan ben ik er klaar mee.

    Zo denk ik er ook over.

  35. Origineel geplaatst door D@nny
    Origineel geplaatst door ikkiemanPrima, als er maar een GSM chipset inzit in plaats van een CDMA chipset zodat ie ook op netwerken buiten de USA draait. Graag ook 32 of 64 gig geheugen voordat mensen weer gaan zeiken dat er niet
    voldoende geheugen in zit. Multitasking zou fijn zijn.Al sinds de eerste iPhone is deze altijd quad band geweest.
    Wat betreft het geheugen, er is al een 32 gb iPhone en er zal ook een 64 gb komen in de toekomst, echter heeft dit niets te maken met het werk geheugen.
    Een iPhone 3gs 16 gb is sneller dan een iPhone 3 g 16 gb, dit is niet alleen door de processor maar tevens omdat de 3gs 256 mb ram heeft i.p.v 128 mb.

    Ik weet dat het RAM verdubbeld is bij de laatste iPhone update. Mag van mij eigenlijk wel weer. Heb je in ieder geval iets waar je de komende software builds mee verder kunt.

    Verder is een CDMA-radio iets heel anders dan een GSM radio. De iPhone is dan misschien van start af aan al quad-band, maar dat wil niet zeggen dat ie CDMA aankan. CDMA is een manier waarop telefoons communiceren, die gebaseerd is op een heel andere techniek dan GSM. Ik kan het ook niet precies uitleggen, maar vergelijk het maar met Chinees en Japans. Ze lijken wel op elkaar, maar helemaal hetzelfde zijn de talen niet. CDMA wordt alleen gebruikt in Noord Amerika. Daarom hoop ik dat er geen CDMA versie van de iPhone komt, maar een GSM versie.

    Als er namelijk alleen een CDMA versie komt is de rest van de wereld f*ck*d. Dat wil zeggen dat alle centjes die ik in apps gestopt heb ineens nutteloos zijn omdat ik dan geen nieuwe iPhone neem. Simpel zat.

  36. ik vind alex een beetje een vreemde jonge,
    hij gaat overal te agressief op in als je het mij vraagt…

    een nieuwe iphone zou wel leuk zijn, kan mijn oude 1G (jaja die-hard) vervangen worden.
    Hopelijk denken ze in het voren en bouwen installeren ze nu al de nieuwe netwerkmogelijkheden zoals wimax ofzo ipv HSDPA. daarbij misschien het
    wifi-N (beter voor de batterij).
    OLED

    Origineel geplaatst door michel
    Origineel geplaatst door Alex
    En dat is nog maar een begin. Als ze nu weer met een iphone uitkomen die werkelijk niks meer toevoegd dat meer geheugen en snellere processor, dan ben ik er klaar mee.

    hopelijk dat t-mobile de rechten verliest en hij niet meer te koop is in NL wordt hij eindelijk weer exclusief..

  37. Ik mis eigenlijk wel een flitser op de iphone, die mag er nu wel bijkomen. Ik leef veel ‘s nachts en loop zo heel wat kiekjes mis 🙂
    batterij mogen ze wel wat aan doen. Ik heb volgens mij een jaar geleden al ergens gelezen dat ze al batterijen kunnen ontwikkelen voor je mobiele telefoon die een half jaar meegaan. Dat zal wel vrij duur zijn, maar er moet toch ook iets tussen 1 dag en een half jaar in zitten 😀

  38. ik hoop dat het uiterlijk ook eens serieus wordt verandert, want altijd dezelfde gsm is ook maar niks
    en de os mag ook wel veranderen met een aantal coole features. als het teveel van hetzelfde is ga ik toch wel eens een android gsm proberen

  39. Origineel geplaatst door Zwaul
    Ik heb volgens mij een jaar geleden al ergens gelezen dat ze al batterijen kunnen ontwikkelen voor je mobiele telefoon die een half jaar meegaan. Dat zal wel vrij duur zijn, maar er moet toch ook iets tussen 1 dag en een half jaar in zitten

    Hahaha, hoop het ook. Heb je er ook een artikel van, vind het wel interessant

  40. Maar in mijn inzicht wil je toch ook helemaal geen verwijderbare batterij, dit is lelijk en onhandig. Een flitser zou ik wel erg handig vinden, en denk dat dit mooi in het design is in te passen. Ik hoop op een andere case, eentje van iets rubbiger ofzo, voor de rest hoeft er natuurlijk niets weg, alleen bij. Een 64GB zou erg fijn zijn, mijn 16GB 3G heeft ongeveer 3x te weinig ruimte. Een betere camera als de 3GS is niet nodig, mensen moeten niet gaan zeiken over de MP want daar gaat het niet om (diafragma, iso en sluitertijd kunnen instellen zou erg vet zijn). Een scherm met meer contrast en het beter kleuren kunnen instellen zou ik ook erg appricieren, de RGB waardes en Contrast + brightness is perfect. Ook de keuze van apple om altijd een zwarte achtergrond te houden vind ik niet perfect, ik heb hem wel gejailbreakt maar winterboard + bosspapers maakt hem gewoon te sloom. Mulitasking kun je vergeten. De batterij heb ik niets op tegen, ik hang hem op school standaardt aan mijn macbook, en thuis houd hij het wel uit.

    Dit is het wel! ( en dan nog hopen dat hij precies bij t-mobile licht als mijn abo afgelopen is, zodat hij nog een beetje exlusief is:D)

  41. Sorry hoor, maar een vreemde jongen? Ik vind jullie allemaal heel erg vreemd. Blind staren op de naam Apple. Beetje kritisch zijn mag wel hoor…ga je niet dood aan.

    Ook heb ik nergens gepraat over megapixels…ik praat over een camera die stuk beter is dan nu. Alsof de lens die erop zit zo’n fantastische kwaliteit heeft :/
    Wel allemaal lopen speculeren of er een camera op de nieuwe iPod komt, maar als Alexje zeurt over een betere camera op de iphone, is het ineens een vreemde agressieve jongen en gebruiken we de iphone niet om plaatjes mee te schieten. Nou, een ipod is er ook niet voor gemaakt, maar wel hopen op een camera erop. Ik snap jullie niet.

    Slaap lekker dames…laat je maar in slaap wiegen door een bedrijf welke miljarden winst maakt door simpelweg een processor te overklokken en een grotere geheugenchip van 48 dollarcent te plaatsen.

    Ow, en voor de volledigheid doe ik er even een smilie bij…want tja…straks ben ik nog ineens een ontsnapte crimineel die naarstig op zoek is naar jullie iphone 🙂

  42. @Wesley Vanheste:
    Nooit geweten dat er een transmitter en ontvanger inzit..klopt dat wel dan?

  43. Ja die zit erin om te communiceren met de nike + ipod sensor. Ik weet alleen niet of hem dat direct ook geschikt maakt om naar de radio te luisteren…

  44. Wat mij betreft frontcamera toevoegen, Navigatiesoftware toestaan om tegelijkertijd te kunnen bellen, WIFI audio streaming mogelijk maken en snellere processor (heb nu de 3G).
    Ben verder uitermate tevreden met de iPhone. Design mag hetzelfde blijven, want die klopt gewoon helemaal. Ook duur van de batterij vind ik prima. OLED mag, maar hoeft niet, is nu ook al prima.

  45. Origineel geplaatst door ikkieman
    maar vergelijk het maar met Chinees en Japans. Ze lijken wel op elkaar, maar helemaal hetzelfde zijn de talen niet.

    Nee, helemaal niet. Behalve dat ze deels dezelfde tekens gebruiken (die meestal ongeveer hetzelfde betekenen) lijken ze totaal niet op elkaar. Ze zijn ongeveer even gelijk als Nederlands en Noors.

    OT: Mij lijkt imfrarood wel leuk. Niet voor bestanden, maar zodat je het als afstandsbediening kan gebruiken.

  46. echt mensen….

    Het gaat om de LENS en idd niet om aantal megapixels…..
    wat doe je met een Pentax lens met b.w.z. 3 megapixel tege een of andere dure ‘naamloze’ camera van 15 megapixel met een k*t lens ?….inderdaad….

    ben wel benieuwd naar de nieuwe specs verder 🙂

  47. @Alex:
    Een verwisselbare batterij is geen wettelijke eis.
    Ik kan die van mijn TomTom ook niet verwisselen.
    Een verwijderbare batterij is wel de wettelijke eis…
    En het mag dus ook dat dat door een professionele instantie moet gebeuren, of via een beschrijving in de gebruiksaanwijzing. Een voorbeeld: Er is een Philips elektrische tandenborstel waar de beschrijving in de gebruiksaanwijzing zegt de tandenborstel 24 uur in de diepvries te leggen en daarna met een tang de tandenborstel open te breken. Lijkt me niet dat deze tandenborstel dan nog waterdicht en bruikbaar is…

  48. @mvp:
    En natuurlijk de grootte van de sensor zelf:
    Je bedoelt dus een 15 Mpixel 1/2,5″ sensor met een slechte plastic lens zonder coatings 🙂

    Zie http://6mpixel.org/en/?page_id=32 voor een beschrijving dat de meeste consumenten compact camera’s niet meer dan 6 Mpixel zouden moeten hebben in verband met de grootte van de sensor en de daarmee samenhangende ruis…

  49. @Alex:
    Ik ben niet boos hoor 🙂
    Maar ik staar me ook niet blind op Apple, zeker niet!
    Ik snap alleen niet dat als het over Apple of Microsoft gaat dat heel veel mensen opmerkingen plaatsen zoals jij m.b.t. miljarden winsten.
    Als je je daar aan stoort kun je:
    * je geld niet op een bank zetten
    * geen boodschappen doen bij een grootgrutter (AH / Sperwer groep / etc.)
    * geen sieraden dragen (tenzij zelf gemaakt van zelf gedolven grondstof)
    * geen Unilever producten gebruiken
    * geen Unox rookworst eten (of Hema 😉 )
    * maak zelf maar af………………..

    Alle bedrijven ter wereld, maar dan ook echt alle bedrijven en ondernemingen hebben winst voor ogen.
    Negatief gezegd willen ze allemaal jouw geld uit je zak kloppen en daar zelf aan verdienen. Zelfs de groenteman op de hoek wil dat jij zijn stukje vlees van zijn buurman de slager betaald voor hem.
    Dit gaat zelfs zo ver dat zelfs radio en televisie omroepen zo veel mogelijk luisteraars willen zodat ze meer of duurdere advertenties kunnen verkopen om de directeur in een auto te laten rijden waar wij alleen omheen staan te lekken op een tentoonstelling.
    Ik heb zelfs het vermoeden dat Gonny & JP (iPhoneclub) de inkomsten van de reclames op deze site gebruiken om ‘s avonds te eten en misschien zelfs een keer op vakantie te gaan.
    Als dit zo is zou het me ook niet verbazen als ontwikkelaars van iPhone app’s de verdienste in hun eigen zak steken uit “winstbejag”.
    Het mooiste zou zijn als Apple hun “Think different” gevoel ook hier op toepassen en zuiver uit idealisme de mooiste producten wil maken en deze tegen kostprijs zouden aanbieden. Brood op de plank verdienen ze dan maar door vakken te gaan vullen bij die grote winst beluste grootverdieners als Wallmart etc..

    Verder had ik je sarcasme niet begrepen uit dit stukje:

    Origineel geplaatst door Alex
    En een mobieltje is om mee te bellen, dus waarom zeuren we dan over apps, muziek, navigatie, jailbreak, backgrounders, foto’s maken, unlocken, games etc. etc.??

    Juist omdat je Vincent aanviel over de camera in een eerdere post.

    Verder deel ik de mening niet dat men je een vreemde agressieve jongen zou zijn. Mijn posts worden ook nog wel eens strakker opgevat dan ze bedoeld zijn 😉 .

  50. @hummel:

    ben jij even betoeterd!!!

  51. het gezeik over de camera vind ik zo lomp. Enige waarom de resolutie omhoog moet is voor degene die ook daadwerkelijk hun foto’s laten afdrukken. (hooguit 1%? ik ken iig niemand die dat doet). 3.2 is meer dan genoeg voor onderlinge uitwisseling of het op internet posten van foto’s.

  52. en mogen we na 2 jaar eigenlijk ook geen nieuw design verwachten? misschien wel een hele nieuwe interface?

  53. Ik ben volgend jaar in de zomer in Amerika.. Zou die dan al uit zijn? 🙂

  54. Origineel geplaatst door Floris
    en mogen we na 2 jaar eigenlijk ook geen nieuw design verwachten? misschien wel een hele nieuwe interface?

    Maak daar maar 3 jaar van. De 3G is niet de eerste versie hè.
    Maar Nokia heeft nu ook al minstens 5 jaar een soort gelijk interface. Dit geld volgens mij ook voor Sony Ericsson. Never change à winning team!

  55. OLED scherm omdat de itablet die ook zou krijgen ?

  56. @Floris:

    Een nieuw interface lijkt me een beetje onnodig. De iPhone staat er juist om bekend om zijn gemakkelijke gebruik (zelfs bij huisvrouwen kan ik me herinneren).

    Aan het uiterlijk mag wel eens wat veranderen naar mijn mening. Ik heb een heleboel mockups gezien die er toch erg mooi uitzagen.

  57. Origineel geplaatst door Alex
    Sorry hoor, maar een vreemde jongen? Ik vind jullie allemaal heel erg vreemd. Blind staren op de naam Apple. Beetje kritisch zijn mag wel hoor…ga je niet dood aan.Ook heb ik nergens gepraat over megapixels…ik praat over een camera die stuk beter is dan nu. Alsof de lens die erop zit zo’n fantastische kwaliteit heeft :/
    Wel allemaal lopen speculeren of er een camera op de nieuwe iPod komt, maar als Alexje zeurt over een betere camera op de iphone, is het ineens een vreemde agressieve jongen en gebruiken we de iphone niet om plaatjes mee te schieten. Nou, een ipod is er ook niet voor gemaakt, maar wel hopen op een camera erop. Ik snap jullie niet.Slaap lekker dames…laat je maar in slaap wiegen door een bedrijf welke miljarden winst maakt door simpelweg een processor te overklokken en een grotere geheugenchip van 48 dollarcent te plaatsen.Ow, en voor de volledigheid doe ik er even een smilie bij…want tja…straks ben ik nog ineens een ontsnapte crimineel die naarstig op zoek is naar jullie iphone

    mooi afsluitend bericht alex..
    maar volgens mij ben je gewoon op het verkeerde forum als ik je reacties zo lees..
    Een betere lens op de iphone waarom niet, verbetering is nooit weg maar of het een pré is voor de nieuwe ik denk dat het gros dat wel prima vindt zoals het nu is.

    – waar zie je mensen in dit topic het hebben over de ipod met camera?

    – Blind staren op apple?
    ikzelf loop nog met de eerste versie van de iphone omdat ik vind dat ze er niet genoeg aan veranderd hebben, de 3gs kwam meer in de buurt wat ik verwachte van een update van een telefoon met de huidige technieken op de markt.

    – bedrijf dat miljarden winst maakt.
    Als je daar niet tegen kunt waarom koop je dan producten van apple ? zou maar snel overstappen op microsoft, oh die software werkt niet goed genoeg? oh MS maakt ook miljarden winst?
    nou dan zou ik toch maar linux nemen, oh je hardware producenten maakt ook teveel winst…
    snel terug naar je grot jij! en dan toch maar even een lieve smile want we vallen natuurlijk niemand aan op zijn mening 🙂

  58. Dual core processor, dubbel zoveel ram geheugen, HD playback, 64gb geheugen en een cameraatje aan de voorkant 😉

  59. Zou ook vreemd zijn als Apple niet al aan de 4e iphone bezig was.
    Ik hoop een unibody design, zoals de laptops. Liefst van aluminium (hoewel: vingervlekken…)
    Eigenlijk hoeft hij niet veel beter te worden.
    Meer geheugen, snellere CPU, OLED touchscreen, 802.11/n ipv g.
    Oh, en multitasking, jawel.

    Voor de rest mag’ie hetzelfde blijven lol 😉

  60. Origineel geplaatst door Marco
    Ik hoop een unibody design, zoals de laptops. Liefst van aluminium
    (hoewel: vingervlekken…)

    Unibody hoop ik niet, ik wil er namelijk ook nog mee kunnen bellen 😉
    De 1e gen. iPhone had een alu achterkant met een klein zwart stukje er onder van kunststof. Dat kunststof stukje was voor de antennes van je verbindingen. Met de 3G heeft dit plaats gemaakt voor een compleet kunststof (even voor het gemak) achterkant, omdat ze anders niet alle antennes kwijt kunnen.
    Bij je MacBook zitten deze keurig achter je scherm verwerkt zodat alles werkt, 3,5″ is daar net ff te klein voor 😉

  61. Alex…mis moet je gewoon overstappen op een BB of een mooie Android…want het enige wat ik uit jou hoor komen is gezeik. Apple doet waar Apple al jaren goed in is. Marketing, en het maken van producten die geweldig zijn!

  62. Dit wordt dan mijn eerste iphone, de vernieuwing van 3G naar 3GS was voor mij niet genoeg om een iphone te kopen maar dit lijkt er meer op.

  63. Een nieuw design en camera aan de voorkant (voor Ichat en/of Skype) staan boven aan mijn verlanglijstje. Dat ie weer sneller, beter etc wordt geloof ik wel.
    Hoop dat ze, net als bij de nieuwe Imac en macbooks, voor volledig aluminium gaan. De krassen vallen op een macbook best mee en die invisible shield protector doet zijn werk ook redelijk tot goed.
    Laat de eerste photoshop dummy’s maar weer komen 😀

  64. mooizo, was even jammer dag ik de 3GS niet kon&wilde aanschaffen ivm abonnement, maar volgend jaar de iPhone 3Pro maar kopen dan 😉

  65. @Alex:

    Haha vingerafdruk herkenning, dat is gewoonweg belachelijk :d, heb je wel enig idee hoe zo een touchscreen werkt?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.