Reacties voor: Gerucht: FaceTime ook voor Mac OS X en Windows

Volgens Mac4Ever wil Apple FaceTime ook naar de Mac en de Pc brengen, meldt Mac4Ever.
Lees het complete artikel → Gerucht: FaceTime ook voor Mac OS X en Windows
Michel Lusthof -

Reacties: 39 reacties

  1. Dat zou gunstig zijn. Op dit moment is het toch nog niet mogelijk om te ‘webcammen’ tussen telefoon en computer? Of wel?

  2. Dat zou FaceTime een enorme boost geven !
    En ilife 11 wacht ik nu al een tijdje op. Maar ik vindt niet dat dit geïntroduceerd kan worden zonder een keynote van Steve.

  3. “Eerder dit jaar introduceerde Apple de iPhone 4 als eerste apparaat met een zogenaamde frontfacing camera en ondersteuning voor FaceTime-videogesprekken.”

    Het heette misschien geen facetime maar de iPhone is natuurlijk bij lange na niet de eerste apparaat met een frontfacing camera voor videogesprekken..

  4. Even tussendoor..

    Ik snap nog steeds niet waarom het Mac en PC genoemd wordt. PC staat voor Personal Computer, is een Mac dat dan niet?

  5. Klinkt ALS een logische stap van Apple

  6. Klinkt als een logische stap eigenlijk. Het zal me verbazen als de volgende versie van OS X geen FaceTime ondersteund

  7. daar komen alle miljoenen Face time devices aan 😀 : P !!
    zou vet zijn als het op beide platformen word ondersteund !!

  8. iLife mag van mij ook op windows komen hoor (A)
    maar iLife… liever Windows Live intergratie…

  9. sorry… die laatste zin moest zijn
    maar iChat… liever Windows Live integratie

    🙂 excuse moi

  10. @martijnvw82: Kan dat niet met skype dan?

  11. Dit lijkt me inderdaad hoe FaceTime zal evolueren. Vervolgens implementeert men Ping in iChat en we zijn weeral een deftig social network rijker.

  12. Origineel geplaatst door Rick
    Even tussendoor..Ik snap nog steeds niet waarom het Mac en PC genoemd wordt. PC staat voor Personal Computer, is een Mac dat dan niet?

    De mac was zelfs de eerste echte Personal Computer. Dat gezegd zijnde denk ik dat Apple zich zover mogelijk van Windows wil distantieren en daarom nooit over PC’s maar Macs spreekt

  13. Liever een koppeling met Windows Live Messenger dan gewoon een port van iChat.

  14. Ik zie liever een ‘FaceTime’ applicatie verschijnen op basis van je e-mailadres of telefoonnummer, ongeacht je op een pc, mac, iphone of ipod zit.

  15. Kijk naar het iChat icon. Now back to me. Nu naar het FaceTime icon. Now back to me. Zelfde camera icoontje, de nadruk ligt stiekem al jaren op die verstopte camera en de samenwerking tussen iig Mac en FaceTime is een kwestie van tijd.

  16. Lijkt me super! iChat is echt een mooi messenger programma. Nadeel is alleen dat niemand in NL het gebruikt (vanwege het feit dat MSN er niet op draait).

    Het lijkt mij logisch dat Apple FaceTime en iChat min of meer integreert.

    Zou dus mooi zijn als Apple nu de standaard gaat zetten. Kunnen PC gebrukers iChat for Windows installeren (en FaceTime for Andoid).

  17. & ik zie liever een volledige iChat voor iPhone ipv Facetime, en compatibiliteit met Windows Live Messenger

  18. Origineel geplaatst door Joost
    Ik zie liever een ‘FaceTime’ applicatie verschijnen op basis van je e-mailadres of telefoonnummer, ongeacht je op een pc, mac, iphone of ipod zit.

    Ja, natuurlijk.
    Want op deze manier hadden ze überhaupt beter op het iChat protocol kunnen baseren.
    Nu wordt het een chaos met alle socio-gedoe, zonde.

  19. Zou er dan ook iChat voor iOS komen?

  20. iChat doet het prima met een Jabber account (zoals google) – kan er prima mee een video-gesprek voeren op mijn slakke iMac G4 (1GHz) en een DV camera op de FW-poort – en ook screen sharing en de rest doet het prima — alleen niet een eigen achtergrond maken 🙁

  21. Als je dan maar niet perse een AIM of MobileMe account nodig hebt, voor de rest erg leuk! Lijkt me leuk om met mensen te kunnen facetimen

  22. @Jan Luttelgast:

    Nee natuurlijk niet, iedereen heeft toch 1 hoofde-mailadres? Nu moet ik weer een AIM e-mailadres gaan aanmaken of een MobileMe account kopen…
    Nee dat is lekker.

  23. @Jan Luttelgast:

    Ja iChat met Gamecenter & Ping geïntegreerd zou veel mooier zijn.

  24. Oh, en facetime voor de iPad mag ook komen. Met een losse camera+mic om in de 30-pin connector te prikken. Zo’n camera moet dan gelijk dezelfde 5 MP + led flits zijn als de iPhone 4 heeft, met ondersteuning voor HDR (zoals Steve Jobs bij de keynote vorige week aankondigde).

  25. gwn je apple ID voor facetime, net als Ping! dat is minder gehannes met mailadressen

  26. Kijk, dan heb je tenminste er wat aan. Dan heeft het zelfs meer voordelen dan Skype.

  27. @Rick

    Maar je weet dat er een verschil is tussen die twee dingen, toch? De ene crasht de hele tijd en heeft virussen en de ander werkt gewoon. Dat kun je beter uitdrukken in PC vs Mac…

  28. @Revit Tekenaar
    Haha, niks ervan. In april gewoon een nieuwe iPad kopen. Daarom heb ik er nog geen gehaald!

  29. Persoonlijk maakt hetme niet uit of het nu zo gaat zijn dat Skype gebruik kan maken van de camera op de iPhone of dat iChat ook breeder inzetbaar gaat worden. Het is alleen naar mijn mening wel zo dat een van de twee noodzakelijk zal zijn om video bellen nu eindelijk eens van de grond te krijgen.

  30. @harp
    Beetje Apple fanboy? Jammer, dan kan je eigenlijk niet meer eerlijk oordelen over producten. Apple is zeker altijd goed en ms altijd slecht? Wel eens met windows7 gewerkt? Beste wat er is als het mij vraagt.

    Maar even on-toppic:
    Klinkt goed zo, nu kunnen meer mensen er gebruik van maken, dat maakt het een stuk leuker.

  31. Origineel geplaatst door Kevin
    @harp
    Beetje Apple fanboy? Jammer, dan kan je eigenlijk niet meer eerlijk oordelen over producten. Apple is zeker altijd goed en ms altijd slecht? Wel eens met windows7 gewerkt? Beste wat er is als het mij vraagt. Maar even on-toppic:
    Klinkt goed zo, nu kunnen meer mensen er gebruik van maken, dat maakt het een stuk leuker.

    Dat heeft toch niets met fanboy te maken? Microsoft heeft een heel decennia liggen klungelen met Windows. Kan het ons nog boeien dat Windows7 nu eindelijk on par is met OSX. We zijn al jaren overgestapt en tevreden. Goed voor Microsoft dat mensen Windows 7 goed vinden maar dat is voor mensen met een Mac gewoon te laat.

    Vergeet niet dat de meeste Mac gebruikers nog dagelijks geconfronteerd worden met Windows op het werk. Dan zeggen dat ze niet meer eerlijk kunnen oordelen slaagt echt op niets.

  32. How about Facetime for Facebook!

  33. -iChat zelf moet ook msn ondersteunen.
    -En binnen iChat moet moet er een ondersteuning zijn voor facetime, zodat je het kunt gebruiken voor iOS.

  34. Er zijn toch kosten verbonden bij Ichat? En hoe zit dat bij facetime is dat nu veel duurder bellen vanwege het data verkeer?

  35. Ik riep al dat dit zou gaan gebeuren zodra ik hoorde van Facetime op de iPhone 4. Is ook een logische stap dat (vrijwel) alle productenvan Apple, op het gebied van Facetime, met elkaar kunnen communiceren. Het lijkt mij werkelijk fantastisch dat ik met me iPhone 4 me broer kan bellen wanneer hij achter zijn iMac zit. Cruciaal punt is wel dat de mogelijkheid er moet zijn dat je met je iPhone 4 ook door middel van 3G kan bellen en niet gebonden bent aan WiFi.

  36. @alex , moet je je iphone jailbreaken dan kan je gebruikmaken van mywifi en gewoon je 3g voor facetime gebruiken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.