Reacties voor: Gerucht: ‘Camera in volgende generatie iPad’

Er zijn aanwijzingen gevonden dat in de volgende generatie iPads een camera zal zijn ingebouwd.
Lees het complete artikel → Gerucht: ‘Camera in volgende generatie iPad’
Roel Cobben -

Reacties: 31 reacties

  1. Zou het heel gek vinden als er geen camera in komt. Dat vind ik al jammer van de 1e versie.

    Maar ga er vanuit dat het nog wel even kan duren voordat versie 2 op de markt komt. Dan maken ze zichzelf “onbetrouwbaar”.

    Zou het logischer vinden dat er een camera plugin komt voor versie 1. Maar dan geven ze “min of meer” toe dat het een gemis is. Of marketing technisch slim, meer winst…

  2. Sterker nog: In de huidige IPad zit zelfs als een uitsparing waarin de webcam past, maar waarschijnlijk om kosten te besparen is de cam achterwege gelaten.

  3. Wel dat mis ik nu echt nietop men iPad een camera. Ik zou zelfs niet weten wat ik er mee zou moeten gaan aanvangen. Heb het idee van een webcam altijd al raar gevonden om gewoon te chatten met vrienden die je twee dagen later in het echt ziet…

    Voor mensnen in het buitenland vind ik dit wel leuk zo zie ik vriendedie ik anders gedurende een dik jaar niet meer gezien heb nog eens af en toe, maar dan verkies ik toch om men MacBook pro hiervoor te gebruiken.

    Enkel mijn idee hierover ik vind de camera geen update waard.

    Er is maar een echte groot gemis op de iPad en dat is de megelijkheid om een hardeschijf aan te sluiten en hier foto’s op kunnne zetten rechtstreeks van men refelex camera.

  4. @Nicky

    camera-connector bijbestellen en je probleem is opgelost.

  5. duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuh
    Dit was met al dat facetime gemekker toch gewoon gegarandeerd.

    Zit er persoonlijk niet op te wachten. Ben ook al niet zo’n fervent Skyper, laat staan dat ik met een webcam zit te spelen.

  6. Origineel geplaatst door Frank
    Sterker nog: In de huidige IPad zit zelfs als een uitsparing waarin de webcam past, maar waarschijnlijk om kosten te besparen is de cam achterwege gelaten.

    Heb ik iets gemist?? 🙂 Waar dan? Heb nog op google zitten zoeken…

    Edit:
    Dit is toch ook niet wat je wilt.

    Gevonden!

  7. @ Bas Ja, je hebt iets gemist.

  8. Ja, laten we alvast met de geruchten voor ipad2 gaan beginnen…

    Ik meen ook ergens gelezen te hebben dat iemand had gehoord van familie van een heel betrouwbare bron dat er misschien ook wel een connection kit zit ingebouwd, evenals een 20″scherm op zakformaat.

  9. Het is ook niet echt een verrassing. Volgend jaar zal Steve Jobs uitroepen dat een camera in een iPad een enorme stap voorwaarts is en dat de iPad zo amazing wordt. Eigenlijk had de camera er nu al in moeten zitten want vrijwel elke laptop heeft er nu 1. Maar op deze manier wil de massa wel een nieuwe iPad volgend jaar.
    Ik ben nog niet 100% overtuigd om er 1 te gaan halen als er al voorraad is uberhaupt.

  10. Leuk, maar mis het nu eigenlijk niet op mijn ipad misschien om dat ik ook zelf geen webcam heb of skype. En voor foto’s maken gebruik ik mijn camera wel voor.

    icm met de Iphone 4 en facetime kan dit natuurlijk wel leuk worden maar moet je dan niet kunnen bellen met de ipad? of bel je dan naar een ipadres?? lijkt mij niet.

  11. Geen camera nodig op m’n iPad. Als ik wil chatten met beeld, kruip ik wel achter m’n MacBook.

    Het enige dat ik nu mis aan mijn iPad is dat ik documenten, foto’s en film vanuit mijn MobileMe account kan overzetten naar mijn iPad. Maar dat zal waarschijnlijk nooit mogelijk worden.

  12. Enigste kans op beetje succes voor de rest die met een Pad willen uitkomen, webcam er in voor Ipad er mee komt 🙂

  13. Origineel geplaatst door Tsjaap
    Geen camera nodig op m’n iPad. Als ik wil chatten met beeld, kruip ik wel achter m’n MacBook.Het enige dat ik nu mis aan mijn iPad is dat ik documenten, foto’s en film vanuit mijn MobileMe account kan overzetten naar mijn iPad. Maar dat zal waarschijnlijk nooit mogelijk worden.

    Dat kan toch gewoon? Ik doe dat via idisk?

  14. @Rene3g: Je kunt ze wel benaderen via iDisk (dus lezen, bekijken ed), maar echt ‘overzetten’ vanuit iDisk naar iPad gaat volgens mij niet (voorbeeld: ik zet mij iDisk vol met films. Ga met vakantie en voor de heenreis zet ik drie films op m’n iPad (16GB). Op bestemming gooi ik deze 3 films eraf en ‘download’ drie nieuwe erop vanuit iDisk, zodat ik op de terugreis ook films kan kijken).

    Laatst wilde ik via de HEMA app een foto bestellen. Die foto staat in mijn MM cloud. Die kun je dus niet naar Hema sturen, omdat de foto niet te mailen is vanaf je iPad. Het enige dat je kan doen is een mail sturen met de link naar je MM cloud.

    Of mis ik h.e.e.a.? Dan hoor ik het heel graag. Kan Dropbox dit wel? Of werkt dat hetzelfde (goh, misschien tijd om dit op het forum te zetten…sorry)

  15. Op Engadget valt al te lezen dat bovenstaand geen bewijs is maar gewoon een domme copy-paste fout.

  16. @Nicky: Harde schijf? Hemel, wat ouderwets!

  17. Camera op je iPad? Moet er tegenwoordig op alles een camera? Ik zie de toegevoegde waarde niet (en nee, videobellen is niet ‘mijn ding’).

    Ik gebruik nu een week of 5, 6 een iPad WiFi voor van alles, maar ik heb de camera nog geen seconde gemist.

    (maar tijdens de vakantie lag er dan ook een prima 40d naast de iPad)

  18. Sommige geruchten zijn too easy. Ik verwacht ook een grotere HD en 512 mb ipv 256. Ben ik nu ook een goeroe?

  19. Een toekomstig (3 of 4e generatie) Ipad bevat een “retina” scherm. Uiteraard wil ik met terugwerkende kracht alle credits voor deze gerucht. Onder het mom ” ik trap een open deur in”.

  20. Ik hoorde inderdaad ook al over die uitsparing in heat raamwerk
    Maar bij mijn ioad , als je schuin kijkt zie je een klein puntje terhoogte van die uitsparing ( bovenkant van de ipad). Net zo’n soort punt je aLs bij de macbook pro alleeen iets kleiner.
    Waarschijnlijk dus voor 2 G ipad hoefen ze er alleen maaar eeen cameraatje in te sToppen.

  21. Check het zelf maar

  22. Ik zie nergens een puntje aan de achterkant. Camera is een leuke optie maar geen must. Ik mis het niet, maar moest er toch één insteken zou ik het wel gebruiken.

  23. Origineel geplaatst door Daika
    Een toekomstig (3 of 4e generatie) Ipad bevat een “retina” scherm. Uiteraard wil ik met terugwerkende kracht alle credits voor deze gerucht. Onder het mom ” ik trap een open deur in”.

    Tis wél net dé reden, dat ik er nog mee wacht:
    iPad, WHY NOT( yet):

    • meer geheugen
    • snellere processor
    • camera( vóor- en 8rkant)
    • beter ( retina-)scherm

    En tuurlijk kunnen we dat allemaal op onze macbooks, iMac27″, enz, maar dat geld voor alles* wat de iPad kan…., niemand zit er op t wachten, iedereen wil ‘m.

    *uitgezonderd hangen op de bank, da’s net weer beter met de iPad dan met mn 27″

    Je weet altijd, dat de volgende generatie weer meer opties heeft, maar daar staat het wachten tegenover.

  24. Camera aan devoorkant voor facetime, heb vanmiddag facetime gebruikt, werkt echt goed!!!!

  25. Is op Engadget al weerlegd. Is een copy paste fout beweren ze.

    Webcam on iPad? Who needs that? 😉

  26. als je heel goed kijkt bovenin het zwarte precies in het midden zie je een uitsparing (alsof daar een camera zit)

    of ben ik de enige die dat ziet/heeft????

  27. Jbbz@
    Wacht jij maar lekker op al deze “verbeteringen”.
    Als je iets koopt dan is de upgrade al weer onderweg.
    Als het de moeite waard is dan upgrade ik toch mijn Ipad en geef ik mijn dochter de Ipad first edition.

    Maar ondertussen mis jij wel de sensatie van de nieuwste apple gadget.

  28. Echt grappig. Mensen die wachten omdat ie volgende keer meer kan. Als je nu net een ipad koopt maak je alles mee. En binnen een paar maanden multitasking, lijkt het weer of je een gloednieuwe ipad in handen hebt. Daarbij, het is nog minstens een jaar wachten op een 2de generatie iPad. Mischien zelfs langer.!

  29. @Korsou:Ik maak gewoon een andere afweging en ben niet zo onder de indruk van wat nú geboden wordt. Heb er lang over getwijfeld, maar déze uitvoering heeft míj niet overtuigd.
    En dan ben ik in jou ogen maar een loser( met een 27″ i7 iMac, iPhone, cube en nog een heel mac museum..), maar niet iedereen kan zich-of wil niet- dezelfde keuzes permiteren, die jij maakt. Gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde!

  30. 99% in volgende iPad:
    -Front camera (facetime)
    -Retina display
    -meer RAM

    55% in volgende iPad:
    -gyroscope
    -meer geheugen

  31. Frank: Klopt.

    Update: ik heb nog even twee linkjes naar eerdere artikelen toegevoegd, waarin de uitsparing voor de camera en de vacature voor een camera-expert werden besproken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.