Reacties voor: Gerucht: ‘Apple’s navigatiesoftware rond de kerst beschikbaar in firmware 2.3’

Volgens een onbevestigd gerucht van The iPhone Blog is Apple bezig met een interne test van een GPS Navigator-programma. Die zou rond kerst beschikbaar moeten komen, samen met firmware 2.3.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 47 reacties

  1. Zou opzich wel mogelijk zijn. ze hebben andere bedrijven verboden het te maken dus valt er geld te verdienen…

  2. en waar blijft 2.2 dan??

  3. Dat zou lekker zijn 😛

  4. Zoveelste nieuwtje (als het klopt) wat ze niet binnen hun eigen muren konden houden. Zo lek als een zeef dat Apple.

    Anyway, laat eerst 2.2 maar eens komen. M’n iPhone sterft van de memory leaks en de traagheid viert hoogtijdagen. Laatste update is alweer 6(??) weken geleden?! Boel wordt weer traag.

  5. Ziet eruit als een grappig proggie. Echter is het plaatje een voorbeeld van slechte Photoshop effecten en knip en plak.
    Dat laatste – knip en plak – is wel iets dat is graag als kerst cadeautje zou willen zien in de firmware update 2.3!
    Ohw en mogelijkheid om video opnames te maken zoder je Phone te hoeven jailen.

  6. ik hoop dat het waar is. 🙂

  7. Tja goed. Volgens mij is het niet zozeer de vraag of er turn-by-turn GPS-navigatie software voor de iPhone komt, maar eerder wanneer dat gaat gebeuren. En dat Apple het eerst zelf wil proberen, is natuurlijk ook niet onlogisch.

  8. Hmm er gloort hoop aan de horizon.
    Precies wat deze pheun nodig heeft !
    Cant wait !

  9. Het is zeker mogelijk, apple weet ook dat ze met een navigatie software moeten komen en ze hierdoor nog meer klanten trekken.

  10. dat voorbeeld op die foto zou een mooi systeem zijn. Met de camera “kijken” en een soort live instructie krijgen.

  11. Toch heb ik liever tomtom voor op de iphone. Daar weet je zeker dat het werkt, en toch betrouwbaar. Ik hoop wel dat de kaarten op de iphone zelf opgeslagen worden, en niet moeten worden gedownload

  12. Tegenstrijdig is wel dat in de foto een eerste generatie iPhone zonder aGPS wordt getoond. Dit kan duiden op een foutje, op een fake of op een mogelijkheid om ook te navigeren door middel van driehoeksmetingen.

  13. Dat plaatje lijkt me sowieso fake.

  14. Afbeelding stond op 1 januari van dit jaar al op gpsmagazine

    Straf dat het nu als gerucht hier verschijnt…

  15. Volgens een The iPhone Blog kunnen we een kerstkadootje van Apple verwachten

    on topic: ik hoop dat ze satellieten gebruiken en geen telefoonmasten, anders zijn wij als belgen weer benadeeld 🙁

  16. Origineel geplaatst door DromedarisVolgens een The iPhone Blog kunnen we een kerstkadootje van Apple verwachten

    on topic: ik hoop dat ze satellieten gebruiken en geen telefoonmasten, anders zijn wij als belgen weer benadeeld 🙁

    das beter 🙂

  17. 1 januari van dit jaar

    1 april natuurlijk. Het was dan ook een aprilvis

  18. GRAP !!! zo kan het er niet uit te komen zien ten eerste die lantarenpalen….. en gebouwen moeten ze dus door heel nederland om die genouwen op te meten en lantarenpalen ik vindt het goed maar dit ziet er niet echt uit dit is werelijk mooi geprobeer !

  19. Driehoeksmetingen worden ook door GPS-ontvangers gebruikt. Alleen zijn de afstanden “iets” groter. Jij bedoelde waarschijnlijk peilingen tussen verschillende GSM-antennes. Dat is leuk om te bepalen in welke wijk je bent, maar navigatie lijkt me hier mee praktisch onmogelijk. Al met al zou het wel fantastisch zijn als er mooie navigatie-software op de iphone gaat draaien. Het liefst gisteren nog 😉
    @Bas

  20. Nog even wachten met een autohouder kopen dan maar. Moet de iPhone straks rechtop of gekanteld als in het Photoshop® plaatje.

  21. Dat plaatje is zwaar Photoshop. Verder lijkt het me wel über gaaf. Alleen jammer dat de iPod Touch geen GPS aan boord heeft. Toch binnenkort maar eens gaan sparen voor een iPhone.

  22. Hoop dat ze dan ook weer iets revolutionairs gaan presenteren

    ik zie steve al op macworld staan en zeggen: “we reinvent the TomTom”

    en TomTom wordt opgekocht door Apple… just a thought

  23. ALS Apple al navigatie software zou uitbrengen onder haar eigen naam,en het is een hele grote ALS, dan zal het toch alleen geschikt zijn voor Amerika,Apple een beetje kennende.
    Maar ik geloof dit gerucht absoluut niet.
    Ik zie wel navigatie software uitkomen in de toekomst,maar niet van Apple zelf.

  24. Dit zou weleens kunnen kloppen! Ik zie ze wel met een opgevijzelde Google Maps op de proppen komen, waarmee je een land of regio (bijv. Europa) kunt kiezen om die vervolgens op te slaan op de iPhone. Zo kun je vrolijk rondrijden zonder een dataverbinding te hebben.

    En oh ja, ook nog met straatweergave uiteraard… gaat in 1 moeite door…

  25. Wel vervelend dat je steeds van deze nieuwtjes krijgt, en dus ook weer hoop maar dat vaak blijkt dat er niks van klopts :S

  26. wishfull thinking

  27. En waar blijft 2.2 die Apple naar testers gestuurd zou hebben?

  28. Happy April Fool’s Day! Okay, so this isn’t real, and it’s not actually Apple’s much rumored GPS on the iPhone. But it’s a good bet the real thing is coming soon, and I’m hoping at least some of the wishful-thinking features listed above will make it into the final product.

  29. het lijkt me wel super vet.. want mijn oude tom tom worden de maps een beetje out of date.. en hij is toch wel een beetje traag aan het worden.. vele vastlopers.. maja.

  30. Dat met die gebouwen zou kunnen kloppen, dat je een aantal grote herkenbare gebouwen ziet. Zal eerst vooral in Amerika komen denk ik met die gebouwen..maar Tomtom zou voor mij al super zijn.

  31. Of ze komen zelf met een goedkope goede oplossing voor gps of tomtom moet maar toestemming krijgen.. duurt nu wel erg lang en de concurrentie vaart er wel bij!! Wij hebben een ‘state of the art’ toestel, maar tegenwoordig zit er wel navigatie op de 30 euro Kruitvat toestellen en niet op de iphone..grom grom

    Ik heb toch wat moeite met een pakketje van Apple wat mogelijk minimaal 80 euro gaat kosten.
    Ik verwacht wel dat het er top gaat uitzien, grafisch, zoals we van Apple mogen verwachten!!!

  32. Inderdaad wel te hopen dat (als er ooit navigatie op de iPhone komt) de kaarten opgeslagen zijn. Anders is het goedkoper om een TomTom One te kopen voor het buitenland. Wel lekker druk al die schermpjes in de auto: TV kijken met een Nokia of Samsung, Internetten met de iPhone, met de achteruitrij camera, die altijd aanstaat, in de gaten houden of er niemand achteropklapt, en navigeren met de TomTom. Was ik bijna vergeten dat er natuurlijk ook nog een dvd draait over het Car Entertainment Systeem terwijl je je zit te scheren met een kop koffie in je andere hand.
    Echt genieten in de file….

  33. Fake :<

    Beetje jammer. Ik zie iPhoneclub liever feiten vermelden, dan fabeltjes.

  34. Origineel geplaatst door MichelEn waar blijft 2.2 die Apple naar testers gestuurd zou hebben?

    Net iemand van t-mobile aan de lijn gehad over het bereik in huis (heb nu volledig bereik, voorheen 0,0). Ze wist mij te vertellen dat er binnen 3 weken een update komt.

  35. Allemaal wel leuk en aardig fantaseren wat er allemaal wel niet aan zou kunnen komen. Maar, laten we eerst maar is kijken wanneer we de update 2.2 aangeboden krijgen..

    Al zou het een mooie kerst-hebbedingetje kunnen zijn voor vele

  36. Origineel geplaatst door Olomouc Wel lekker druk al die schermpjes in de auto: TV kijken met een Nokia of Samsung, Internetten met de iPhone, met de achteruitrij camera, die altijd aanstaat, in de gaten houden of er niemand achteropklapt, en navigeren met de TomTom. Was ik bijna vergeten dat er natuurlijk ook nog een dvd draait over het Car Entertainment Systeem terwijl je je zit te scheren met een kop koffie in je andere hand.
    Echt genieten in de file….

    Allemaal erg herkenbaar..
    Nieuws op de E71 op de file kijken
    Muziek DVD in de Radio met klapscherm
    Tomtom in de houder voor de navi (wat helaas niet op het klapscherm zit)
    En dan rustig met koffie drinken en scheren terwijl je stilstaat

    En dan roepen vrouwen dat een man niet kan multi-tasken 😀

  37. Zolang het gratis is boeit het me niet wanneer het komt. Ik zie het wel gebeuren dat we daar veel geld voor moeten uitgeven. “And it costs just $ 79.”

  38. Ik vraag me in alle eerlijkheid af of Apple zich uberhaubt wel bekommerd over Navigatie. Dit zeg ik omdat de nieuwe iPod Touches geen GPS modules hebben ingebouwd.

    Als Apple markt ziet in Navigatie dan zullen zij dit ook zo ver mogelijk integreren in nieuwe producten. Door het weglaten van GPS in de iPhod Touches denk ik dat Apple hiermee het signaal afgeeft hier nog geen prioriteit aan te willen geven. Immers door het weglaten van een module zouden zij zich beperken in de verkoop, niet iets wat ik Apple snel zie doen.

    Maargoed… het blijft allemaal speculeren.

  39. Natuurlijk alleen echt interessant als je de maps ook kunt cachen in het geheugen van de iPhone. Als je enkel bent toegewezen op het streamen van de kaarten middels 3G, is het geen serieus alternatief voor Tomtom…

  40. Ik denk dat er een stukje extra hardware bij komt, a la de Nike combi. Die hardware kan zorgen voor handige plaatsing in de auto en kaarten, extra GPS ontvangstcapaciteit en/of voeding toevoegen.

  41. Nee, inderdaad..de kaarten moeten wel op de Phone opgeslagen worden, via internet wordt het een ramp natuurlijk dat kunnen ze niet maken.
    Maar zal me ook niks verbazen inderdaad dat Apple zelf met navigatie komt, kan me niet voorstellen dat dat er niet komt.
    Niet voor niks dat ze niet stellig zeggen dat het er niet komt, als ze het niet van plan waren had je al lang zoiets gehoord.

  42. Te mooi om waar te zijn… Ik hoop het

  43. Origineel geplaatst door GIELK van af de IPHONE 😀GRAP !!! zo kan het er niet uit te komen zien ten eerste die lantarenpalen….. en gebouwen moeten ze dus door heel nederland om die genouwen op te meten en lantarenpalen ik vindt het goed maar dit ziet er niet echt uit dit is werelijk mooi geprobeer !

    Ik keek net naar het VTM nieuws (nieuws in belgie) en wat kwam daar aan bod:
    http://www.vtm.be/nieuws/index_nieuwsbinnenland.shtml?p=112
    ik moest direct aan dit artikel denken.. om de 5m word er een 360°foto gemaakt dus een navigatie software met real view zou dus best wel kunnen kloppen!

  44. Origineel geplaatst door BjabToch heb ik liever tomtom voor op de iphone. Daar weet je zeker dat het werkt, en toch betrouwbaar. Ik hoop wel dat de kaarten op de iphone zelf opgeslagen worden, en niet moeten worden gedownload

    dat downloaden zal het wel niet worden. je zou maar in het buiten land zitten:P maar het zou me dus echt niet verbazen, of eerder het verbaasd me dus als apple niet met tomtom heeft samen gewerkt om dit te fixen. het is een hele logisch keuze omdat je ook al van tele atlas gebruik maken (google maps)

  45. Origineel geplaatst door maikel22Hoop dat ze dan ook weer iets revolutionairs gaan presenteren

    ik zie steve al op macworld staan en zeggen: “we reinvent the TomTom”

    en TomTom wordt opgekocht door Apple… just a thought

    meesterlijk=D

  46. Laat dit gerucht aub kloppen!

  47. Helaas! Kerst is geweest.
    Wanneer komt 2.3?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.