Reacties voor: Gerucht: Apple wil AMOLED-schermen voor iPad 3

Apple zou plannen hebben om AMOLED-schermen in de iPad 3 te verwerken. Die zouden door Samsung moeten worden gemaakt, maar Samsung houdt de schermtechnologie liever voor zichzelf, om zich te kunnen onderscheiden.
Lees het complete artikel → Gerucht: Apple wil AMOLED-schermen voor iPad 3

Reacties: 15 reacties

  1. Als je AMOLED uitschrijft doe het dan helemaal ! 😉
    “active-matrix organic Light Emitting Diode-technologie (AMOLED)”

  2. De vraag is of AMOLED schermen op hoge resolutie gezet kunnen worden. De ppi op de iPad hoeft uiteraard niet per se op 300 te zitten aangezien je meetsal een tablet verder van je hebt dan een smartphone, maar het zou wel lekker zijn als de iPad in de toekomst op hogere resolutie kan zitten.

    Ik zou denken dat Apple dat eerder wil doen en dan met LCD dan nu over te gaan op AMOLED. ’tis overigens nog een redelijk dure technologie.

    Samsung zou natuurlijk Apple AMOLED kunnen geven en zelf Super AMOLED op hun eigen tablets zetten, al zou dat een nog duurdere grap worden.

    Ik wacht nog voorlopig met tablets. Ik ben ervan overtuigd dat ik er eentje wil (’tis heerlijk om mee te browsen, mail checken en nieuws/boeken mee te lezen), maar ben nog niet overtuigd van de hardware en welke OS ik wil; moet eerst zien hoe Honeycomb en iOS zich ontwikkelen.

  3. Um…

    Voordelen van AMOLED zijn onder andere: lager energieverbruik, sneller verversingsgraad (dus minder last van flikkeren), levendiger kleuren en dieper zwart. Ook zou je de schermen buitenshuis beter kunnen lezen en dat biedt de oplossing voor een klacht die bij de iPad regelmatig wordt geuit. Bij de productie kunnen ook minder complicaties optreden, zoals dode pixels of backlight bleeding.

    Lager energieverbruik is een mythe, of op zijn minst zeer afhankelijk van de content. Internet, office, e-mail, e-books: voornamelijk wit. Voornamelijk wit betekent hoog energieverbruik bij OLED.
    Leesbaarheid buitenshuis is zeker niet beter bij OLEDs zolang op beide fancy coatings worden gebruikt. OLED concurreert direct met het zonlicht, bij een goed gebouwde LCD doet een deel van het zonlicht mee in het beeld.
    Het regeltje over productie is ook wat overmatig optimisctisch aangezien OLED zijn eigen zet complicaties heeft (mn rond het printen van de actieve lagen) – en in het algemeen veel minder volwassen is.

  4. alles is in orde ipod of ipad wat is het beste of wat zou ik kiezen kunnen jullie mij helpen

  5. @lara: google even naar de verschillen zou ik zeggen (Apple.com/nl/).

  6. @lara ze hebben allebei voordelen en nadelen.

    De Ipod heeft een klein scherm maar is makkelijk mee te nemen ergens heen.

    De Ipad heeft een groter scherm maar is minder handig mee te nemen.

    Wat ga je kiezen??

  7. hahaha eerst was led niet genoeg voor apple ze zeiden zelfs dat ze beterscherm konden maken.

  8. @bodylove: …en daar heb je natuurlijk ook een bron voor.

    L*l toch niet zo slap man. Apple maakt z’n schermen niet eens zelf.

  9. Heb sinds deze week een Galaxy S II en ik moet zeggen, graag Apple, want damn, wat is dat een beeldschoon display, zou ik graag zien op de iPad. 🙂

  10. @Wim:
    als je op dit soort artikelen reageert, dan ben je vast en zeker al op de hoogte waar de letter LED voor staan 😉

    en de lezers ook natuurlijk.

  11. samsung tab heeft ritina scherm das wel nice

  12. @dyontje12: Dat heeft de Galaxy helemaal niet: Samsung heeft alleen de technologie aangekondigd.

    Het duurt nog zeker een jaar voordat dat betaalbaar in massaproductie kan omdat:

    • er nog geen grafische processors in massa geproduceerd worden die een dergelijke resolutie (2048 x 1200 bij 7 inch; nog veel hoger bij 10 inch) aankunnen, zonder in no-time je batterij leeg te trekken;
    • de tablet met zo’n scherm zó veel duurder zou worden dan een iPad, dat hij onverkoopbaar zou worden.

  13. Het scherm hoef van mij niet beter…. Wel de spellen. En dan ziet dit scherm er goed genoeg uit.

  14. Ik geloof nooit dat er dit jaar nòg een iPad komt. Gezien de 2 nog niet eens normaal leverbaar is

  15. Origineel geplaatst door tsubasa
    De vraag is of AMOLED schermen op hoge resolutie gezet kunnen worden. De ppi op de iPad hoeft uiteraard niet per se op 300 te zitten aangezien je meetsal een tablet verder van je hebt dan een smartphone, maar het zou wel lekker zijn als de iPad in de toekomst op hogere resolutie kan zitten.Ik zou denken dat Apple dat eerder wil doen en dan met LCD dan nu over te gaan op AMOLED. ’tis overigens nog een redelijk dure technologie.Samsung zou natuurlijk Apple AMOLED kunnen geven en zelf Super AMOLED op hun eigen tablets zetten, al zou dat een nog duurdere grap worden.Ik wacht nog voorlopig met tablets. Ik ben ervan overtuigd dat ik er eentje wil (’tis heerlijk om mee te browsen, mail checken en nieuws/boeken mee te lezen), maar ben nog niet overtuigd van de hardware en welke OS ik wil; moet eerst zien hoe Honeycomb en iOS zich ontwikkelen.

    Hoelang wil je wachten? We zijn amper ontsnapt aan het einde van de wereld. Elk jaar is er een nieuwe iPad en nieuwe te technologie zal nooit ophouden. Wachten heeft dus totaal geen zin.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.