Reacties voor: Gerucht: ‘Apple werkt met VMware aan Office-concurrent voor iPad’

Apple zou samen met VMware werken aan een cloud-variant van iWork. Ook wordt er gewerkt aan Horizon Mobile voor iOS, om zakelijke en persoonlijke apps te scheiden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 8 reacties

  1. Een gerucht waarvan ik hoop dat ie waar is. IWork staat stil.

  2. Echt slecht dat als je nu een bestand op een imac aanmaakt weer helemaal moet uploaden op icloud om hem vervolgens verder te bewerken op de iPad
    Office 365 die vrijdag ook word aangekondigd gelijk met windows8 heft dat veel beter opgelost

  3. tot die tijd gewoon nog quickoffice.
    en daarna over naar office, al hoop ik op goede synchronisatie opties met windows. met Iworkvwerkt dat gewoonweg niet op windows xp.

  4. Ik heb ook Pages, maar gebruik het nooit, zelfs voor een tablet is het te beperkt. Er zijn veel meer betere oplossingen, al dan niet gratis. Ben benieuwd wat dit gaat worden, de office paketten van Apple zijn niet concurerend op zakelijk gebied, dan hebben ze wel een hele inhaalslag te maken. Maar wie weet, Apple heeft geld genoeg om te ontwikkelen.

  5. Gaaf, ze gaan CloudOn ontwikkelen… ow maar dat bestaat al

  6. Volgens de website CRN heeft Apple om een mogelijke Microsoft Office-app voor de iPad een voet dwars te gaan zetten met een eigen oplossing.

    Volgens mij heeft het Apple het op dit punt niet helemaal begrepen. Op de zakelijke markt is MS Office icm SharePoint (eventueel via Office365) de standaard. Elke Office concurrent die niet 100% MS Office compatible is en geen ondersteuning heeft voor SharePoint zal het gaan afleggen, zeker nu de Surface er is, die standaard MS Office aan boord heeft en SharePoint en Office 365 volledig ondersteunt.

  7. @RDL: Voor grote bedrijven met 2.000 consultants of belastingadviseurs misschien. Maar voor het MKB, freelancers en talloze kleinere bedrijven vraag ik me af of het loont een SharePoint-infrastructuur in te richten. Het is maar net met welke realiteit je je omringt. Dat er zoveel iPads binnengesleept worden in bedrijven, terwijl het niet aan de Microsoft-norm voldoet, zegt op dat punt ook wel iets.

  8. @Gonny van der Zwaag: Voor het MKB, freelancers, etc is het Office365 juist heel interessant. Voor €5 per gebruiker per maand heb je o.a. SharePoint in the cloud. Ik kom bij zowel grote als kleine organisaties en bij beide is SharePoint populair. Ook zie ik dat er in het bedrijfsleven veel met de iPad gewerkt wordt, omdat er geen goed alternatief is. Daarbij zie ik ook dat het voor veel professionals en organisaties een hele uitdaging is om productief te kunnen werken met de iPad icm een Microsoft infrastructuur. Het is vooral de like-factor van de iPad die bedrijven over de streep trekt.
    Ik verwacht echter dat er veel gaat veranderen nu de Surface uitkomt waar standaard Office opstaat met SP ondersteuning.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.