Reacties voor: ‘Apple Watch vanaf 8 mei in meer landen te bestellen, mogelijk ook Nederland’ (update)

De Apple Watch is vanaf 8 mei in meer landen te bestellen, aldus bronnen. Mogelijk beginnen dan ook de pre-orders in Nederland.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Ik weet niet of jullie onlangs bij een Apple Store in Nederland geweest zijn, maar bij in ieder geval Apple Store Haarlem hangt al een tijd reclamemateriaal aan de wanden van de Apple Watch.

  2. Lol…..”een bron van ispazio beweert…”
    De order wachttijd in de eerste landen is al opgelopen tot juli!
    8 mei 2de batch landen is hoogst onwaarschijnlijk denk ik!

    Hopelijk voor jullie is het wel zo naruurlijk!

    Anyway, mijn apple watch wordt overmorgen geleverd in duitsland.

  3. @Benjamin: In Amsterdam ook inderdaad!

  4. Ik had ‘m zaterdag om in San Francisco. Leuk ding, maar met deze prijzen en deze enorme wachtlijsten twijfel ik nog steeds of wachten tot de tweede generatie niet beter is

  5. Is tenminste nog iets, als hij op 8 mei voor te bestellen is. Zal wel inderdaad moeilijk leverbaar zijn, maar misschien ook niet. Mij lijkt het zo dat Apple een speciale lading Apple Watches voor de tweede batch landen bewaart ofzo. Heb verder ook geen verstand van dit hele proces, is maar een gokje natuurlijk. 😛

    Maar goed.. Ik zou eigenlijk al blij zijn als ik op 8 mei op z’n minst inderdaad kan voorbestellen. Dan heb ik dat alvast gedaan, anders kan ik constant dat geld vast blijven houden enzo. Voor je het weet heb ik niet genoeg geld en kan ik nóg langer wachten. xD

  6. Niet om flauw te doen, maar Apple kan ook besluiten om het mogelijk te maken om de iphone 7 voor te bestellen/ preorderen. Levering volgt uiteraard op een onbekend moment in de toekomst.

  7. Ik denk dat die hele wachttijd wel mee gaat vallen. Ze spreken over lange wachttijden en tekorten. Maar in mijn ogen is dat 1 grote hype! Dagelijks praat men over de Watch. Dat is wat Apple wilt. Als er geen levering problemen zijn praat men niet over de watch.

    En natuurlijk zorgen ze zelf voor een kunstmatig tekort. Men wilt dat jij je speciaal voelt met de Watch! Jij moet speciaal zijn! Jij bent onderdeel van de hype! Iedereen wilt hem bewonderen en zorgt er voor dat anderen hem ook willen hebben!

  8. Origineel geplaatst door Jasper
    Ik had ‘m zaterdag om in San Francisco. Leuk ding, maar met deze prijzen en deze enorme wachtlijsten twijfel ik nog steeds of wachten tot de tweede generatie niet beter is

    Je hebt waarschijnlijk gelijk. Maar ik zie niet hoe dat een reden is em niet te kopen. Een volgende generatie is altijd beter. Als je die regel hanteert, heb je waarschijnlijk ook nog nooit een iPhone of iPad gekocht. Want de volgende generatie is waarschijnlijk beter, toch?

  9. @iphone_user: Nou, toevallig was dat ook iets waar ik al aan dacht. Wellicht noemt Apple juni als mogelijke leverdatum als marketing gimmick. En dat werkt goed, moet ik zeggen. 😛

    Daarnaast, ik zag toevallig ook al op MacRumors dat iemand een goed punt had wat betreft de productie enzo: de Apple Watch Sport is makkelijker te produceren, dus de genoemde leveringsdata van dit model zullen hoogstwaarschijnlijk snel al weer meevallen. Voor de roestvrijstalen Apple Watch zal het ook snel veranderen verwacht ik. Maar de Apple Watch Sport krijgt volgens mij voorlopig prioriteit, omdat deze makkelijker te produceren is.

    Kan natuurlijk zijn dat het in de werkelijkheid anders ligt, maar wie ben ik om daarover te oordelen? 🙂

  10. @Jasper: Als ik ooit een Apple Watch zou kopen dan wacht ik sowieso ook tot de tweede generatie. De eerste Apple Watch heeft mijn interesse nog niet echt kunnen wekken. Leuk hebbeding maar al bij al weinig toegevoegde waarde tot dusver.

  11. Apple is 1 grote marketing machine en dat vind ik bewondering waardig aan Apple. Alles wat ze doen is pure marketing. Telefoons, ipad altijd “levering” probleem en een paar dagen hoor je er helemaal niemand meer over.

  12. Origineel geplaatst door Jasper
    Ik had ‘m zaterdag om in San Francisco. Leuk ding, maar met deze prijzen en deze enorme wachtlijsten twijfel ik nog steeds of wachten tot de tweede generatie niet beter is

    Zo denk ik er ook over.

  13. Ik denk inderdaad dat in mei de watch naar meer landen komt. Daarna is het nog een paar weken moeilijk om er een te kopen en dan gooien ze de verkoop gewoon vol open.

  14. Nou, dat is stom. Ik ben bovenstaand stuk aan ‘t lezen en denk ik kijk eens in m’n Apple Store App en wat blijkt? Mijn eerder door Apple geannuleerde bestelling in de UK, staat opeens weer als “Levering wordt afgehandeld” en CC is ook al afgeschreven! Levering in april/mei staat er nu. Nu snap ik er niets meer van…

  15. Origineel geplaatst door iphone_user
    En natuurlijk zorgen ze zelf voor een kunstmatig tekort. Men wilt dat jij je speciaal voelt met de Watch! Jij moet speciaal zijn! Jij bent onderdeel van de hype! Iedereen wilt hem bewonderen en zorgt er voor dat anderen hem ook willen hebben!

    Dat soort opmerkingen vind ik altijd zó makkelijk gedacht… Het is gewoon een bijkomstig effect van veel vraag. Denk je nou echt dat Apple dit bewust doet?
    – Iedereen heeft al betaald (of in elk geval CC gegevens afgegeven), waarom zou je ze extra lang laten wachten?
    – Ze hadden gezegd dat ie 24 april uit zou komen, maar aan die verwachting hebben ze nu niet kunnen voldoen. Dat is geen goede marketing. Zo erg zelfs, dat ze die datum van hun website hebben moeten halen. Is dat ook gepland denk je?
    – Als de levertijd lang is, gaan mensen eerder dat ding niet kopen dan wel.

    Aan de andere kant kan je natuurlijk ook denken van: waarom wachten ze niet een paar maandjes tot ze een voorraad hebben opgespaard? Ik denk dat dat extra problemen met zich meebrengt voor Apple. Waar slaan ze die dingen allemaal op? Plus extra kans op uitlekken, want zodra de productie begint lekken de meeste dingen uit (ok de Apple Watch is wel een uitzondering aangezien veel reviewers dat ding al om hun pols hebben, ik bedoel met dit argument vooral eerdere lanceringen). Ook willen ze natuurlijk zo vroeg mogelijk beginnen met verkopen om eventuele concurrentie voor te zijn.

    Maar ik geloof gewoon niet dat ze expres schaarste creëren en productieproblemen verzinnen. Is gewoon totaal niet slim. Bovendien, de waarheid komt altijd wel een keer boven tafel. Als dat boven water komt, gaat dat ze echt schaden. Dat gaan ze gewoon niet riskeren.

    Oh ja en er zijn er naar schatting meer dan 3 miljoen wereldwijd ge-pre-ordered he! Ik weet niet of je dan nog kunt stellen dat het aanbod expres laag gehouden wordt. Dat lijkt me duidelijk gewoon een extreem grote vraag!

  16. Origineel geplaatst door Tom van Zummeren
    Je hebt waarschijnlijk gelijk. Maar ik zie niet hoe dat een reden is em niet te kopen. Een volgende generatie is altijd beter. Als je die regel hanteert, heb je waarschijnlijk ook nog nooit een iPhone of iPad gekocht. Want de volgende generatie is waarschijnlijk beter, toch?

    Als je het zo sec bekijkt wel, maar bij iPhones heb ik doorgaans niet zo enorm lang hoeven te wachten.

    Daarnaast vond ik het prijskaartje van een iPhone acceptabeler dan van de Apple Watch, omdat ik nu eenmaal een mobiele telefoon nodig heb. Bij een horloge ligt die noodzaak toch wat anders.

    Ik ben nog steeds geïnteresseerd, maar twijfel sterk.

  17. @UtregCity: beste, welke type heb je genomen en welke kleur? Als het een 42mm sports space grey met zwarte band is wil ik hem wel van je overnemen 😉

  18. Laten we hopen dat we er snel bij zijn!

  19. @Tom van Zummeren: Je hebt echt geen idee hoe marketing werkt of wel?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.