Reacties voor: Gerucht: ‘Apple tablet krijgt boekdownloads, lancering in september’

De Financial Times beweert dat Apple al in september een tablet op de markt zal brengen, gelijktijdig met een nieuwe serie iPods. Via project 'Cocktail' komt nieuwe content beschikbaar, zoals boeken via de iTunes Store.

Reacties: 25 reacties

  1. Strategisch slimme zet!
    Vraag is alleen of dit bij het “grote” publiek gaat aanslaan…

  2. Ben best wel benieuwd naar de tablet, en ook naar wat voor os het gaat draaien… Zou mooi zijn alstie in september zou uitkomen 🙂 (niet datk hem ga halen maark ben gewoon nieuwsgrierig)

  3. Stiekem denk ik dat er iets in september of oktober komt, want dit is normaal de periode van de nieuwe MacBooks en die hebben ze al in juni voorgesteld.

  4. Met de wens als de vader van mijn gedachte…

    Ik verwacht hier veel van. Qua mogelijkheden denk ik aan een ‘gespierde’ iPhone of een afgeslankte MacBook. De afhankelijkheid van batterijvoeding zou ook nu wel weer eens de beperkende factor kunnen zijn.

    Maar redelijk lokatieonafhankelijk ‘Internetten’, navigeren, media bekijken/beluisteren/lezen/editen/presenteren, mailen, chatten, bloggen, twitteren en het kunnen gebruiken van (online) kantoorapplicaties zal zeker tot de mogelijkheden (moeten) behoren.

    Ik zal dan zeker mijn steentje aan het succes er van willen bijdragen.

  5. Vind het wel erg cool. Kan niet wachten.
    Maar apple kennende zal het tablet waarschijnlijk erg beveiligd zijn, zodat ik niet mijn eigen strips of boeken zonder een hack kan draaien….

  6. Mast klopt het dus dat het gewoon een iPod is maar dan groot? Er kan geen Leopard op enzo?? Ik snap het niet echt meer xD

    gewoon iPod knopjes en apps

  7. Hopelijk is het meer een Kindle dan een Macbook of iPhone. Met gebruik van epaper e.d. Een iPhone scherm leest namelijk voor geen meter en is te dik.

  8. Origineel geplaatst door Nils
    Mast klopt het dus dat het gewoon een iPod is maar dan groot? Er kan geen Leopard op enzo?? Ik snap het niet echt meer xDgewoon iPod knopjes en apps

    Verwacht een media-tijger (familie van de leopard).

    Focus dus op multimediale content?!

    Een trouwe (reis)metgezel?!

  9. 27 jul 2009 10:45
    Interactieve content bij muziek iTunes
    Apple hoopt de verkoop van digitale muziek via iTunes te stimuleren door interactieve cd-boekjes, informatie over hoezen en andere interactieve content aan te bieden bij muziekdownloads. Het bedrijf werkt hiervoor samen met de vier grote platenmaatschappijen.
    Het project dat de codenaam Cocktail draagt, zal volgens bronnen van de Financial Times in september van start gaan. “Het moet de glorietijd van het album laten herleven toen je samen met vrienden het artwork bekeek terwijl je naar de muziek aan het luisteren was”, aldus een van bronnen.

    Hij benadrukt dat het niet slechts een bundeltje pdf’jes is. Zo kunnen gebruikers nummers direct vanuit het interactieve albumhoesje afspelen, zonder de iTunes software te hoeven openen.

    De Financial Times komt in het bericht ook met nieuwe details omtrent de tablet waar Apple volgens geruchten aan werkt. Dit apparaat dat voor de eindejaarsverkopen in de winkel moet liggen krijgt volgens bronnen een 10 inch aanraakscherm en krijgt op dezelfde wijze als de iPod Touch verbinding met internet. Telefooncapaciteiten zullen ontbreken, maar er zal wel toegang mogelijk zijn tot de online winkels als Apple.

  10. Ben benieuwd. Of ik hem ga kopen weet ik niet (hangt van prijs af) maar het is wel goed dat Apple hierin zou mee gaan doen.

    De eReaders van nu zijn echt te lelijk en duur voor wat ze aanbieden

  11. Onwaarschijnlijk dat Apple in September een ‘ netbook’ oid uitbrengt:

    – Kannibaliseert op ‘back to school promo’ die dan aan de gang is.
    – zit in dezelfde markt van macbook’s pro.

    Dus:

    verwacht in jan-mar 2010 dit nieuw speeltje van Apple. (oa CES en andere aankondigingen door concurrenten)

  12. gaat apple nu definitief de kindle killen met een book store in itunes voor op de iPhone en dat tablet gerucht apparaat?

  13. Daar gaat mn spaargeld weer..

  14. Origineel geplaatst door marcoooo
    Daar gaat mn spaargeld weer..

    hahah ook al een slave to the mac?
    Zeker de helft van mijn salaris gaat regelrecht naar Apple.

  15. “De eReaders van nu zijn echt te lelijk en duur voor wat ze aanbieden”

    Dan heb je de Sony Reader nog nooit gezien zeker? Een zeer elegant apparaat dat ik al ruim anderhalf jaar bijna dagelijks gebruik. De kindle is inderdaad te lelijk en te lomp om vast te pakken. Ik ben erg benieuwd waar Apple mee komt.

  16. @Piet:
    daar noem je ook een merk….

    sony is de apple in de windows wereld als het om design gaat.

    Maar als ik de filmjes van de werking van het apparaat zie dan denk ik dat Apple daar moeiteloos overheen walst in gebruiksgemak en grafische pracht.

    Maar goed dan moeten wel eerst de geruchten waar zijn. En ik heb er nog steeds een hard hoofd in.

  17. Origineel geplaatst door obi
    Onwaarschijnlijk dat Apple in September een ‘ netbook’ oid uitbrengt:- Kannibaliseert op ‘back to school promo’ die dan aan de gang is.
    – zit in dezelfde markt van macbook’s pro.Dus:verwacht in jan-mar 2010 dit nieuw speeltje van Apple. (oa CES en andere aankondigingen door concurrenten)

    Onwaarschijnlijk dat je je info goed hebt gecheckt. Back to school promo stopt namelijk op 8 september. Da’s een dinsdag. Als we dan assumpties maken dan zeg ik dat we ergens rond 8 september een Apple event hebben.

    Oh, en de native iPhone apps kunt u straks gewoon draaien in een soort van widget interface binnen de A5 formaat iTablet.

  18. Wel jammer dat we het in ons kikkerlandje straks nog steeds moeten doen zonder films, tv series, nederlandstalige audioboeken, nederlandstalige eboeken. In de US en een paar grotere EU landen wordt het een top-ding. Wij moeten content gaan rippen (en soms stelen) om er iets leuks mee te kunnen doen.

  19. ik hoop! dat het in September/ Oktober komt, dan ben ik namelijk nog in USA. Laten de geruchten waar zijn… Maar eigenlijk, gezien bij de geruchten van de iPhone 3GS er geheel naast zaten zal deze geruchten vast niet zo mooi uit pakken als ik zou willen.

  20. Een tablet gaat werken als het hoog scoort op o.a. de volgende punten:
    – Hoeveel producten weet het te vervangen (boeken, netbooks, laptops, game consoles)?
    – Wordt er een nieuwe markt gecreeerd of ontwikkeld (e-books, een interactieve combinatie met TV)?

    Ik verwacht dat het tablet vooral gaat scoren bij gebruik op de bank (thuis), of onderweg (in de trein). Boeken lezen, YouTube kijken, individueel films kijken (i.p.v. ruzie om welke zender aan moet op TV).

    De combinatie met 3G maakt het natuurlijk goedkoper, omdat telco’s subsidie kunnen geven, net als bij mobieltjes.

    Ik denk ook dat het (net als de iPhone) een gesloten systeem / ecosystem wordt. Met nieuwe apps, maar ook iPhone apps als widgets.

  21. @ee:

    Daar kies je dan zelf voor, je kunt ook gebruik maken van de US. Store.
    Dan beschik je over alles, en veelal goedkoper.

  22. Ga hem zeker kopen, zodra beschikbaar. Ik ben nogal een comic liefhebber, dus dit scheelt heel wat te kappen bossen in de toekomst 🙂

  23. bij computeridee denken ze hier anders over:

    Apple werkt samen met de vier grootste platenmaatschappijen aan het aanbieden van interactieve cd-boekjes via iTunes. Deze zullen binnenkort samen met een digitaal muziekalbum via de muziekservice kunnen worden gedownload.
    Het plan, genaamd Cocktail, houdt in dat klanten die via iTunes muziek downloaden, daar een interactief albumboekje bij kunnen krijgen. De bundel bevat materiaal zoals videoclips, foto’s, songteksten en zogeheten liner notes (een toelichting of commentaar). Consumenten kunnen de liedjes direct vanuit het boekje afspelen, zonder dat ze moeten terugklikken naar de Itunes-software.

    De nieuwe cd-boekjes zullen ergens in september worden geïntroduceerd door Apple. Misschien tesamen met de nieuwe tablet-pc?

  24. @Koen: ik vin da digitale interactieve muziek boekje geloofwaardiger dan een tablet Mac van 10 inch.

    Dat boekje zal namelijk werken op alle itunes producten met een muis of aanraakscherm dus meer klanten die er gebruik van kunnen maken.

    als ze die boekjes gaan maken die alleen afspeel baar zijn op zo’n tablet mac dan zie ik niet erg veel toekomst in dat digitale boekje omdat niemand een tablet gaat kopen om alleen die boekjes te kunnen zien en luisteren.

    Als ze het doen hoop ik dat ze het beter doordacht hebben en het een onderdeel maken van een groter totaal plaatje.

  25. Is ‘t er al een jailbreak beschikbaar voor dat ding? 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.