Reacties voor: Gerucht: Apple op overnamepad, Sony eerste doelwit

Volgens geruchten zou Apple op overnamepad zijn en Sony als eerste doelwit in het vizier hebben.
Michel Lusthof -

Reacties: 81 reacties

  1. Dat zou erg mooi zijn! Bravia’s met geintergeerde apple tv!

  2. Omdat Sony toch in heel wat huiskamers te vinden is, zou dit wel een brute overname zijn.

    Apple had toch ook wel goede cijfers voor de verkoop in Japan? Dan moet deze overname geen probleem zijn denk ik.

  3. Ik hoop dat ze sony met rust laten

  4. Waarschijnlijk doen ze sony omdat ze een spelcomputer willen maken. Ze hebben al een handheld(ipodtouch) nu is het een kwestie van tijd voor dat ze een spelcomputer maken.

  5. Misschien juist wel een voordeel!
    Combinatie van apple technologien met de console’s van sony!!!

  6. Wat zou Apple willen met Sony?
    Sony maakt zo veel producten. Deze zouden dan dus allemaal komen te vervallen?!

  7. Origineel geplaatst door waspoeder
    Ik hoop dat ze sony met rust laten

    ik hoop het ook, neem dan een ander vergelijkbaar concern over, samsung, lg enz.

  8. Geen kans dat ze een bedrijf als sony kunnen overnemen, iets te hoog gegrepen Apple 

  9. Nintendo is wel een aardige kanshebber.

  10. zou jammer zijn als dit zou gebeuren.
    Sony moet sony blijven..

    Zou dit ook jammer vinden als het met Philips zou gebeuren.

    Zijn bedrijven die je niet moet willen overkopen en veranderen

  11. Ik ben totaal verbaasd als dit waar is.

    Ik geloof het iig niet.

  12. “Only Sony”

  13. Laten ze Adobe maar inlijven. Dit bedrijf heeft nu lang genoeg de markt gedicteerd met hun onhandige en ingewikkelde produkten. Die hele creative suite eindelijk met een normale interface (en voor een normale prijs)

    Sony kunnen ze beter vriendjes mee worden in plaats van meteen opkopen. Sony is net pas gestopt met de produktie van walkmans met cassettebandjes!

  14. Bijna onwaarschijnlijk.

    Daarbij, mochten ze toch een bedrijf a la Sony* overnemen geloof ik niet dat de naam Sony verdwijnt, maar dat ze gewoon onder de vleugels van Apple blijven ontwikkelen aan ‘eigen’ producten. Om op te gaan als 1 groot Apple geloof ik niet, al de genoemde merken staan als merk te sterk in de huidige markt.

    * voor Sony kan een willekeurige andere grote producent staan

  15. Grootspraak van Apple

  16. Een overname van Sony zal betekenen dat Apple eindelijk de integratie van hun diensten kan verbeteren op het gebied van TV. Dit komt nu namelijk nog niet erg van de grond.

    Daarnaast is Sony concurrent op het gebied van gaming, mobiele telefoons en mp3-spelers, dus er wordt een concurrent uitgeschakeld.

    Toch zou ik er niet blij mee zijn. Ik heb altijd voor Apple gekozen omdat het toch wat anders is dan de rest. Als dadelijk alles Apple wordt vind ik er minder aan.

  17. Met 51 miljard dollar aan kasreserves hebben ze bij lange na niet genoeg om een bedrijf als Sony over te nemen. Jullie hebben het tevens over een bedrijf van gelijkwaardige grootte terwijl Sony vele malen groter is dan Apple.

  18. Ik zou eerder Nintendo overnemen als ik Apple was. De Nintendo DS en de Wii zijn hete broodjes!

    Bovendien zouden we dan Mario op de iPad krijgen _O_

  19. Als Apple Sony over neemt dan kun je op alle bravia tv’s met internet ineens geen flash meer kijken. Net als op mijn iphone 4 wat ik nog steeds belachelijk vindt! Maar eigenlijk kan ik mij niet voorstellen dat Sony zichzelf in de etalage zet. Het gaat prima met Sony en ook de PS3 is een suc6. Maar mocht deze overname er toch van komen dan hebben wij Hollanders Phillips nog. Wat maaken ze daar tegenwoordig belachelijk goede producten. Zelfs de nieuwe software in de huidige modellen tv’s is echt briljant. Let’s make things better!

  20. Als dit nu al op straat ligt is dit een afleidingmanouvre. Apple houdt zoveel binnenkamers dat een dergelijke grote overname zeker niet naar buiten zou komen.

  21. Niet zo gek eigenlijk… de iPhone verkoopt niet zo goed in Japan, omdat hij “te basic” is. Daar zijn ze al ver vooruit op gebied van 4G en hebben de meeste mobiele telefoons functies die de iPhone niet heeft, zoals bijvoorbeeld HD-videobellen en weet ik veel wat nog allemaal.

    Met een overname van Sony zou Apple voor het eerst een stevige poot in Japan hebben…

  22. Ik zou Adobe ook een betere kandidaat vinden.. Laat ze daar hun effort maar in HTML 5 stoppen ipv dat trage flash. Steve heeft wel altijd een zwak gehad voor Sony, toen Apple nog eigen fabrieken had waren die geïnspireerd op de fabrieken van Sony. Volgens Steve zelf wad het logischer geweest als Sony de iPod had bedacht ti’s echter iets anders gelopen. De overname van Sony zou ook een halt roepen tot de grote opmars van Google op tv en entertainment gebied.
    Voor een gameconsole hoeven ze het niet te doen… Dat wordt straks de Apple TV wel na een aantal updates. 🙂

  23. Ja da-ag. Worden de Bravia’s meteen 2x zo duur…

  24. Disney geloof ik wel. Jobs is toch al de grootste aandeelhouder, dus dat is een kleine stap.

    Adobe zou fijn zijn, kunnen ze eindelijk Flash compleet verbannen en de interface van de CS-suite oplappen, een ramp is dat.

    Sony zie ik zou gauw niet gebeuren, Apple heeft in het verleden nooit samengewerkt met Sony, veel van Apple’s onderdelen worden bijvoorbeeld wel door Samsung gemaakt. Ik zie de logica niet echt, zeker niet door die samenwerking met Google.

    Laat Apple nu maar mooi haar eigen weg gaan, daar zijn ze altijd goed in geweest. Apple leidt, de rest volgt.

  25. Sony zet zichzelf ook niet in de etalage maar zal het door geld gedreven aandeelhouders misschien geen andere keuze krijgen dan overname na een klein juridisch oorlogje. Het bestuur zal er niet mee akkoord gaan aangezien Sony een over het algemeen winstgevend bedrijf is. Laatste jaren wat minder maar met een sterke stijgende lijn.

    Zou het zelf heel mooi vinden als Sony verder gaat onder eigen naam maar onder de vleugels van Apple met Shared Technology Intellegence.

    P.S. Japan zelf als bedrijf gaat heel slecht en er zal misschien weinig tegenstand vanuit de regering komen ook aangezien de Yen abominabel slecht staat.

  26. Adobe lijkt me een logische keuze, Adobe is groot geworden met in het begin software voor de Apple. Photoshop liep al goed op de Mac toen Micro$oft nog met knullige Windows probeersels bezig was. Kunnen ze geliujk flash ‘de nek omdraaien’ 😉 ……

  27. Er zijn natuurlijk meerdere manieren om te bekijken welk bedrijf het grootst is waarbij de meest gangbare manier inderdaad de marktwaarde is.

    Als je naar het aantal werknemers gaat kijken en naar het aantal producten zie je hele andere vergelijkingen.

  28. Qua financien zou het wel kunnen. Als we even grof de omzet van Sony met 3 verdubbelen (3x omzet=waarde van een bedrijf) kom je uit op 55 miljard.

    Lijkt me wel kewl, macbook looks op mn PS3.

  29. haha, krijgen we dan ook Android telefoons met een appel logo erop?!?

  30. was al dat gedoe met Adobe een markting maneuver geweest?

  31. Zal nooit gebeuren. Sony is veel te goed en groot voor Apple. Ik denk als iemand sony wilt kopen, dat ze wel een stuk meer dan 51miljard moeten aan de kant zetten.

  32. keep dreaming apple

  33. Origineel geplaatst door neoflux
    Niet zo gek eigenlijk… de iPhone verkoopt niet zo goed in Japan, omdat hij “te basic” is. Daar zijn ze al ver vooruit op gebied van 4G en hebben de meeste mobiele telefoons functies die de iPhone niet heeft, zoals bijvoorbeeld HD-videobellen en weet ik veel wat nog allemaal. Met een overname van Sony zou Apple voor het eerst een stevige poot in Japan hebben…

    Que?? Niet goed verkopen?? Dat ding verkoopt als warme broodjes daar. Artikeltje.

  34. Ik ben sowieso tegen dit soort grote overnames. De enige mensen die er beter van worden zijn een paar mensen aan de top. Verder kost het banen, worden er producten geschrapt en verdwijnen (op kortere of langere termijn) mooie merken. En een van de belangrijkste dingen: de concurrentie op de markt neemt af. Dat is slecht voor consumenten, voor mij dus. (Minder keus, hogere prijzen, slechtere service, dat soort dingen.)

    Overnames draaien alleen om geld en dan nog voornamelijk geld dat naar een paar mensen aan de top gaat in de vorm van bonussen en aandelenpakketten. Bedrijven als Apple zouden zich moeten bezighouden met hun core business: goede producten maken en elkaar op dat vlak beconcurreren.

  35. Bedenk wel dat deze geruchten NIET bij Apple vandaan komen. Misschien heeft Apple inderdaad wel Sony op het oog als een van de overnamekandidaten, maar het enige wat officiëel bekend is, is dat Apple $51 miljard in kas heeft en daarmee mogelijk een of meer strategische overnames zou kunnen doen. Vanuit Apple’s standpunt zou ik Sony niet de meest logische kandidaat vinden voor een overname.

  36. Origineel geplaatst door Benjamin
    Qua financien zou het wel kunnen. Als we even grof de omzet van Sony met 3 verdubbelen (3x omzet=waarde van een bedrijf) kom je uit op 55 miljard. Lijkt me wel kewl, macbook looks op mn PS3.

    Ik weet niet waar jij deze gegevens vandaan haalt maar de omzet van sony was het afgelopen jaar toch echt 77 miljard dollar. Daarnaast is totale onzin dat je de bedrijfswaarde van de omzet af kunt leiden. Toch is het best wel mogelijk dat sony overgenomen wordt door apple, bedenk dat je niet de volledige 100% aandelen in bezit hoeft te hebben om aan de touwtjes te kunnen trekken. (zo is steve jobs bijvoorbeeld de grootste aandeelhouder in disney met slechts 7% van de aandelen)

    Of het verstandig is om sony over te nemen is een tweede. Wat dat betreft lijkt een overname van adobe me waarschijnlijker. Disney daarentegen weer niet, steve heeft persoonlijk al een groot aantal aandelen en er is al veel samenwerking tussen apple en disney een overname voegt weinig toe.

  37. @Bart: Dit is nog de meest zinnige reactie zover. Het lijkt me onwaarschijnlijk dat Apple Sony gaat overnemen, om deze genoemde redenen.

  38. Graag zou ik wel willen zien dat ze een tv-fabrikant overnemen. Omdat ze zo waarschijnlijk apple-tv kunnen integreren in tvschermen. Maar het zou raar zijn dat apple zo een concern nodig zou moeten hebben om een tv te maken. Apple maakt al schermen en deze zijn van zeer hoge kwaliteit. Het enige wat ze zouden moeten ontwikkelen is een cable decoder? Niet al te moeilijk denk ik.

  39. Nintendo en Disney zijn multinationals die gemiddelde hardware met gebruiksvriendelijke, efficiente – klein, energiezuinig – software maken; net als Apple.

  40. Adobe en Sony zijn concurrenten van Apple die gemiddeld gebruiksvriendelijke, gemiddeld efficiente – klein, energiezuinige, afhankelijk van Microsoft, iets goedkopere of even dure – software maken, daar heeft Apple niets van te duchten, Apple moest bijna faillisement aanvragen door het niet aanwezig zijn van fundamentele architectuur waarop de sublieme Apple software op draaide.

  41. Ik hoop dat die overnames gaan werken, apple maakt overal wel wat van, zal wel weer veel bijzonders opleveren

  42. Naar mijn mening; Zeer grote kans dat de naam van dat grote bedrijf inclusief de volledige productielijn per direct tot het verleden behoord en de overgenomen fabrieken direct zal sluiten en verkopen. Iedereen wordt ontslagen en alleen de enkelingen met dat briljanten talent zal een contract bij Apple worden aangeboden. Het zal dan puur voor de distributie rechten en/of patenten gaan.

  43. Als ze en bedrijf overnemen, dan aub Sony! Heb veel spullen van Sony staan.

  44. Ik lees in vrijwel alle reacties dat men Sony uitsluitend ziet als een hardware producent. Mocht Apple inderdaad interesse hebben in Sony Corp. dan gaat het volgens mij meer om het multimediabedrijf wat Sony ook is. Apple krijgt dan in klap alle rechten van alle film, muziek en games rechten die Sony nu bezit in handen! Steve Jobs als controle freak wil graag de controle houden over alle content die wij als consumenten op zijn apparaten kunnen afspelen enz. en laten we vooral de dan overbodige prijsonderhandelingen niet vergeten waar Apple zo’n hekel aan heeft!

  45. Apple moet cinema display (tv) in 140cm uitbrengen en apple tv moet ingebouwd zijn. En ook een bluray ingang moet aanwezig zijn.

    Daarnaast moet je app (spellen en films) kunnen kopen met je apple tv. Hiervoor is er dus ook geheugen voor nodig. En zoals het nu in US al kan films kunnen huren (streamen).

    Als dit wordt gemaakt heb je Sony echt niet nodig.

  46. Zolang Sony’s kwaliteit en prijs hetzelfde blijft, maakt het mij niet uit. Maar ik hoef geen Apple prijzen.

  47. @Emile

    “Laten ze Adobe maar inlijven. Dit bedrijf heeft nu lang genoeg de markt gedicteerd met hun onhandige en ingewikkelde produkten. Die hele creative suite eindelijk”

    Lol what? Ik gebruik voor mijn studie zowat de gehele Creative Suite en ik heb nog nooit eerder zulke toegankelijke software meegemaakt (en dan tel ik die van Apple mee).

    Ik zie Apple liever helemaal niks overnemen, als ze Adobe overnemen krijgen ze wel héél veel macht over de creatieve industrie, en Sony… tsja, ik ben gewoon erg gehecht aan de Playstation :P.

  48. Origineel geplaatst door roel
    Grootspraak van Apple

    Hoezo? Apple suggereert niks, dat doen de media.

  49. beter apple blijft van PS3 af!!

  50. @Kevin: Ze hadden al een spelcomputer…..

  51. Schrijver van het stuk waardoor de ophef ontstond: Eric Savitz: “(It)… was pure speculation, Yeesh!”

  52. Origineel geplaatst door iPhonist von Gates
    Apple krijgt dan in klap alle rechten van alle film, muziek en games rechten die Sony nu bezit in handen!

    Whoei… (!) Daar zit wat in.

  53. Als Apple Sony zou overnemen voor de playstation, ga ik me serieus afvragen waarom ik nog een Mac zou kopen… krijg dan eerder het idee dat Apple een andere richting op wil.

    Ze kunnen nog voldoende verbeteren aan de producten die ze op dit moment aanbieden, dus laat ze daar lekker op focussen!

    Kwa licenties van films/muziek/etc. is Sony dan wel weer interessant voor Apple.

  54. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Rishi — Sony vele malen groter dan Apple? Volgens cijfers die ik heb gezien is Sony zo’n 52 miljard waard en Apple 250 miljard. Nogal een verschil.

    Dat zegt iets over de waarde, niet iets over de omvang. Een Sony product kan je op ieder plekje in de wereld kopen. Een apple product niet altijd.

    Ik denk ook niet dat dit gaat gebeuren.

  55. @Gonny van der Zwaag: Hij doelt waarschijnlijk op het aantal producten en zo ook de producten die er van verkocht worden.
    Tevens kun je met 50 miljard echt geen Sony overnemen en daarbij als “het” zou kunnen, dan is Apple gelijk al hun reserves kwijt. Dus zou het verhaal van Disney of Adobe eerder geloven dan Sony.

  56. Origineel geplaatst door roel
    Grootspraak van Apple

    Euh, lees jij het wel?
    Apple zegt toch nergens dat ze het van plan zijn? Zijn anderen die dit roepen.
    Begrijpend lezen blijft voor sommigen moeilijk.

  57. Welk stuk van Sony gaat het om? Consumer, pro, movie?

  58. Origineel geplaatst door Rishi
    Met 51 miljard dollar aan kasreserves hebben ze bij lange na niet genoeg om een bedrijf als Sony over te nemen. Jullie hebben het tevens over een bedrijf van gelijkwaardige grootte terwijl Sony vele malen groter is dan Apple.

    Ik weet niet hoeveel aandelen Sony nog open heeft staan, maar als apple hier (dmv misschien slinkse wijze)+51% van kunnen overnemen hebben ze een meerderheidsbelang en dan staan ze wel weer sterk in de beslissingen en sturing van Sony op de markt. en die investering kunnen ze zich met 51 miljard vastwel permiteren ipv het complete bedrijf direct op te kopen..ik zie het wel zitten 🙂

  59. Ja Apple Sony mogen ze wel dromen. Sony is VEEL groter dan Apple.

    Sony is de grootste ter wereld kwa consumenten. Zo hebben ze ook Sony Pictures en Columbia enz.

    Ik denk dat het best anders om zou kunnen. Mischien neemt Sony wel Google over wie weet.

  60. Whaha… Bravia > apple tv? Nee! Ericsson > iPhone? nooit! Cybershot > isight? Echt niet! Dan nog maar te zwijgen over walkman, en vaio? Dat wordt ‘m echt niet, het ergste zou ik de verdwijning van sony ericsson vinden

  61. Top!!!! Mijn 2 favoriete merken samen!

  62. Oeh, en dan een link tussen de ps3 zou echt geweldig zijn! Ik heb helaas wel mijn vertrouwen verloren in producten van apple, dus ik hoop eigenlijk dat het bluf is.

  63. Ik bedoel met bluf dat het niet klopt. Apple heeft nog niks gezegd. (top aan ipc; een Edit functie in de app?)

  64. @iRamonus: zie meteen dat je dit via je iphone hebt gepost, ‘t is wordt bij mij ook altijd t’is. zo irritant.
    Ontopic:
    Denk niet dat dit gerucht waar is, lijkt me iig erg sterk

  65. Dit is toch echt dikke onzin. Kijk alleen maar even naar de Forbs Global 500 (grootste bedrijven ter wereld).

    Sony staat op 69
    Aplle staat op 197

  66. Het lijkt mij beter om een aandeel van samsung te nemen: Daar komen veel onderdelen vandaan, ze maken schermen, enzo, enzo.. Gezien het geld in de kast zijn ze weldegelijk ergens op aan het broeden.

  67. Wat dan als ze adobe overnemen?
    Dan knallen ze meteen flash offline?

  68. Ten tweede is Sony helemaal niet groter. Dus de kans is redelijk. Ik denk, echter, dat men dan veel meer moet bieden dan 51 miljard dollar.
    (Red.) Persoonlijke aanval verwijderd.

  69. Sony is ruim 10 keer groter dan Apple. Kans is dus nihil. Als Apple het al kon betalen dan krijgen ze het nooit geïntegreerd.

  70. Adobe wordt mogelijk al overgenomen door Microsoft. Het lijkt mij zeer onwaarschijnlijk dat Apple Adobe overneemt gezien hun recente conflicten.

  71. Zie ik een PSP met touchscreen komen?

  72. @K. Lootviool:

    daarom juist – ze hebben dan vrij spel en kunnen dan gewoon Adobe producten uit brengen voor de iDevices.
    En het stopt het gezeur over dat je in Flash apps kan maken. (want dan halen ze dat er gewoon uit!)

  73. Apple zou Sony niet overnemen, past 1 niet in de filosofie van Apple. 2. Ze gaan het risico niet nemen.

  74. @Brabander:

    Samsung is een enorm bedrijf (Chaebol), vergis je daar niet in.
    208.000 mensen wereldwijd in dienst. Over het algemeen zijn die koreaantjes joekels van bedrijven.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Samsung_Group

    Je hebt het dus over de conglomeraten en dat zijn de reuzen van de industrie.

  75. @Gonny van der Zwaag:

    Sorry, maar je hebt het over BEURSWAARDE
    En die is net als de Amerikaanse economie vaak op bubbels gebaseerd.

    In geval van Sony & Apple zou een fusie meer tot de verbeelding spreken.
    Dan dumpt Sony de VAIO pc lijn en Apple heeft direct en voet aan de grond wat betreft consumenten electronica.
    Sony zou dan ook zijn belang in SonyEricsson kunnen verkopen. AppleSony zou dan ook een grote vinger in de filmpap krijgen via Sony Entertainment & Disney.

    Met andere woorden; het zou prima op elkaar kunnen aansluiten

  76. @iPhonist von Gates:

    Dat klopt niet volledig. Sony entertainment is niet aan Sony gekoppeld, beiden leven onafhankelijk van elkaar, desondanks ze door de zelfde groep zijn opgericht.

  77. @AT: Sony is zeker groter dan Apple. Marktwaarde zegt niets over de grootte van een bedrijf.

    Wil je gaan kijken naar de echte grootte van een bedrijf dan moet je kijken naar markt-penetratie. Daar is Sony een 100 tal keer beter in dan Apple. Nokia bv is nog een paar keer groter dan Sony.

    Marktwaarde zegt gewoon hoeveel aandelen x aandeelwaarde.

    Dat wilt dus zeggen, willen ze Apple kopen, dan is het in feite 47.5 miljard dollar waard, en de resterende 250 miljard moeten ze dan aan de aandeelhouders betalen (en niet aan Apple).

    Exxon mobile zou volgens de marktwaarde minder groot zijn dan Apple. Terwijl zij elk jaar een omzet hebben van 300+ miljard dollar, en al de rest buiten de marktwaarde is Exxon mobile tot 10 tal keer groter. Of het nu om de omzet, winst, vaste liquide of vloeiende liquide gaat.

  78. @//:
    Yep, maar het gaat ook om de groep SONY
    Kan me niet voorstellen dat een eventuele overname (hoe minimaal die kans ook is) alleen bepaalde onderdelen betreft (welke dan?)

    De beurswaarde van Apple is ook afhankelijk van de gezondheid van Steve Jobs. Zodra die om wat voor reden wegvalt, kan ik je garanderen dat de beurswaarde ook flinke klappen krijgt. Dat doet Google eigenlijk veel slimmer door de oprichters min of meer al niet meer als boegbeeld van het bedrijf te presenteren.

  79. @Joris:

    ik hoop dat je beseft dat de ps3 helemaal niet goed draaid zoals voorzien bij sony?? ze make er niet genoeg winst op zoals ze hadde gepland….waarom denk je dat al die “only for playstation” games nu ook uitkomen op xbox?? playstation heeft enkel nog god of war, gran turismo en killzone dacht ik??? al de rest is overgestapt naar xbox…zegt genoeg over de verkoop van de ps3 vind ik

  80. Dit kan helemaal niet eens want steve jobs heeft zelf gezegt bijneen keynote dat apple een omzet heeft van zo’n 3 miljard hoe gaan ze dan de andere biljarden erbij tellen? Conclusie dit gerucht slaat nergens op!

  81. @Rishi – Sony vele malen groter dan Apple? Volgens cijfers die ik heb gezien is Sony zo’n 52 miljard waard en Apple 250 miljard. Nogal een verschil.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.