Reacties voor: Gerucht: ‘Apple OLED-tv te zien op gelekte foto’s’

Op Chinese sociale media zijn foto's verschenen die een eigen OLED-tv van Apple zouden moeten voorstellen. Het gaat om onscherpe foto's, die een flatscreen tv met een schermdiagonaal van ongeveer 60 inch tonen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 33 reacties

  1. Ik wil het wel graag en hoop dat het ervan komt, echter, ik geloof er allang niet meer in. Maar ik wìl geen smart TV. Er worden momenteel alleen TV’s verkocht met SMART apps erop. Ik wil dat niet eens. Ik wacht nog op terugkomst van ‘domme’ TV, maar dan met huidige specs zoals 4k, OLED etc.. tot dusver tevreden AppleTV 4 gebruiker.

  2. Idem. Heb nog nooit gebruik gemaakt van welke van de smart functies in mijn tv, nog van mij dvd speler die het ook zou moeten kunnen. De software is daadwerkelijk gebruiksvijandig…
    De Apple tv daarentegen is denk ik het apparaat was ik (op m’n telefoon na) het meest gebruik.

  3. @Sandra: Ik heb precies hetzelfde. Wil geen smart TV draaiend op bv. Android en “domme” TV’s zijn er niet (meer?)…

    Maar…, stel dat dit écht een TV van Apple zou zijn, en Apple kennende, zal die Apple TV wel onbetaalbaar worden. En willen we dat?

  4. Voor de liefhebbers van een domme TV; zoek eens op de Humax Pure Vision. Heb het apparaat zelf nog niet in het echt mogen beleven, maar het klinkt interessant.

  5. Origineel geplaatst door San
    Voor de liefhebbers van een domme TV; zoek eens op de Humax Pure Vision. Heb het apparaat zelf nog niet in het echt mogen beleven, maar het klinkt interessant.

    Thanx zeker interessant!

  6. @Sandra: je kunt smart tv apps toch zien als een leuke toevoeging? Of staat het je echt in de weg? Ik zou het vooral zonde vinden als het verdwijnt zoals nu het geval is met 3D. En of je er gebruik van maakt of niet…..het is toch altijd een leuke bijkomstigheid. En trouwens ik doe niets anders dan YouTube streamen dus Smart is in mijn geval een absolute vereiste.

  7. @Roelof: Ik wil bijvoorbeeld gewoon geen Facebook/Twitter of onzin icoontjes zien, waar ik geen gebruik van maak zodra de TV aan springt. Daarbij hebben we gelezen dat bij bepaalde TV merken mogelijk ‘subtiel’ reclame komt, nieuws van ongeveer een jaar geleden, gok ik. Die wil ik nou echt helemaal vermijden. Als dat SMART gedeelte bij een bepaalde TV echt helemaal te uitschakelen is, hoor ik dat graag!

    Van Humax weet ik, een goede tip overigens, die zijn heel erg mooi. Dat wil ik ook wel, maar die leveren helaas geen 55″ meer en we willen bij een volgende TV toch voor >55″ gaan.

    Apple TV indeling is vrij te indelen en meeste apps zijn verwijderbaar. En het wordt netjes voorzien van updates (niet voor eeuwig, dat snap ik, maar wel langer dan die van SMART tv’s) En belangrijker, geen reclame.

    Als Apple ook met een TV zou komen, zou het inderdaad onbetaalbaar worden voor bepaalde doelgroep, ben ik bang.

  8. Origineel geplaatst door San
    Voor de liefhebbers van een domme TV; zoek eens op de Humax Pure Vision. Heb het apparaat zelf nog niet in het echt mogen beleven, maar het klinkt interessant.

    Really? 50Hz, geen HDR. Niet wat ik in een uhd 4K tv zoek. Maar ieder zijn eigen ding uiteraard

  9. Fantastisch toch! 60” moet een TV zijn, dus lijkt me grote kans dat ze er eindelijk gaan mee uitpakken. Miereneuken over smart of prijs doe je hier enkel als je teveel tijd hebt neh! 🙂 Laat maar komen die TV; past perfect in het rijtje van een slimmer huis en is een mooie aanvulling op de nieuwe speaker die eraan komt en alle bestaande producten. Kan ik eindelijk m’n LG (met apps die nergens op lijken) en SAMSUNG tv’s de laan uitsturen. 1 ecosysteem = gebruiksgemak en ja het is duur en ja je legt alle eitjes in 1 mand maar ik zie er enkel maar het voordeel van in, de nadelen zijn nog steeds ondermaats wat mij betreft.

  10. Origineel geplaatst door UtregCity
    @Sandra: Ik heb precies hetzelfde. Wil geen smart TV draaiend op bv. Android en “domme” TV’s zijn er niet (meer?)…

    Maar…, stel dat dit écht een TV van Apple zou zijn, en Apple kennende, zal die Apple TV wel onbetaalbaar worden. En willen we dat?

    Ja! Dat willen we. Net als dat niet iedereen een Ferrari kan kopen. Blijft t tenminste een Premium product.

  11. Ik zou niet eens meer een tv willen, vind de manier van tv kijken hopeloos ouderwets. Het liefst heb ik alleen nog maar een monitor en stream ik de zenders die ik wil kijken. Betaal nu voor 80 zenders waarvan ik er hooguit 1 bekijk naast me Netflix abonnement.

  12. @Eric: Er werd ook niet om specificaties gevraagd, maar om een domme TV 😉

  13. Zou er dan eindelijk, EINDELIJK een Apple smart TV komen??! Jullie weten dat ik zo langzamerhand bijna de enige ben die in forumdiscussie over ‘wat zou je dit jaar het liefste willen zien van Apple’ steevast de Apple smart TV blijft invullen. Apple wás met het ontwikkelen van een smart televisie bezig een aantal jaren geleden. Dat was vrijwel zeker. Maar toen werd het heel erg stil. De televisiemarkt was ook onzeker en het leek alsof er niet veel meer verdiend zou kunnen worden. Sony ging bijna failliet en andere merken ook. 3D Televisie waar veel in was geïnvesteerd flopte.

    Maar nu lijken de kansen toch te keren op de televisiemarkt. Weliswaar dalen de prijzen van nieuwe modellen redelijk snel, maar de mensen gaan op steeds grotere schaal overstappen op grotere formaten televisies. Was 32″ en 40″ jarenlang redelijk aan de maat, nu willen steeds meer mensen een 55″ en 65″ en je ziet zelfs 70″ en 75″ in steeds meer winkels hangen.

    Ook de mensen met ‘domme’ platte LCD televisies van zo’n 10,11 jaar oud gaan op zoek naar een nieuw toestel. En wat wil je dan. Je hebt al heel veel ‘smart’ in je Ziggo Horizon box of je hebt (daarnaast?) smartfuncties op je Apple TV of iets soortgelijks. Maar het blijft niet ideaal.

    Sony is weer helemaal terug en ik wil graag een 65″ Sony zodra mijn LCD TV het begeeft. Die zijn nu te koop vanaf zo’n 1500 tot 2000 voor redelijk nieuwe tot de nieuwste modellen. Dat is niet erg duur. Je doet er jaren mee.

    Voor Apple is er veel eer aan te behalen, vind ik. Het heeft zeker zin. Als je zo’n supergroot scherm aan de muur hebt, waar tvOS op draait en al je Apple devices als iPhones, iPads en MacBooks draadloos mee verbonden kunnen worden. Hoe mooi zou dat zijn. Apple kan daar veel extra functies in stoppen. Het kan tevens werken als supergroot beeldscherm voor iMacs en MacBooks. We weten dat Apple ook al jaren bezig is met eigen TV-kanalen, al hebben ze daar nog niet veel resultaat geboekt.

    Ze hadden Sony eigenlijk kunnen overnemen toen dat zo ongeveer zin de etalage stond. Of Sharp, waar ze veelvuldig gebruik van maken voor beeldschermen. Of LG. Of een gezamenlijk product maken, MITS met Apple design en besturingssysteem. Ik hoop dat het ervan komt. En ga nou niet zeuren over een hoge prijs. Is dat voor Apple ooit een belemmering geweest om mooie dingen te maken? Alle waar naar zijn geld. Dat geldt voor alle spullen van Apple.

    Overigens vind ik deze foto’s helemaal niét overtuigend en daarom de bron niet geloofwaardig. Waaraan moeten we zien dat het om iets van Apple gaat? Er speelt nota bene een programma op met een beelduitsnede van 10 jaar geleden.

    @Mario: Waarom zou je geen TV willen omdat je de manier van TV kijken achterhaald vindt? Een TV heeft niets te maken met de manier van TV kijken. Dat is het mooie van een smart TV: daarmee kan je op elke manier TV kijken waar jij voor kiest. Geen reden om helemaal niet meer te willen kijken 🙂

    En waarom zouden mensen nu opnieuw een ‘domme’ TV willen kopen. Wil je dan ook liever een ‘domme’ computer?

    Ik ga duimen. En sparen en hopen dat mijn Sony LCD het nog éven volhoudt. Want ik heb liever iets gróóts van APPLE met tvOS dan een Sony met Android….

  14. Origineel geplaatst door San
    @Eric: Er werd ook niet om specificaties gevraagd, maar om een domme TV 😉

    Neem een smart tv en sluit deze niet aan op het internet en hij is zo dom als het maar zijn kan. En die smart tv’s zijn ook nog eens erg goedkoop.
    Ben ik nou zo slim of…….?

  15. Tv’tje van €2998 of zo. Nee dank je.

  16. Hij wordt niet onbetaalbaar, want ze willen er miljoenen van verkopen

  17. @MacaanZee: Ik zat al op je reactie te wachten en ja daar is ie. 👍🏼 We wachten het maar af. De markt is er klaar voor. Althans, volgens de Apple fans.

  18. Ik zou het heel logisch vinden als Apple er wél mee komt. De televisie is het enige belangrijke en veelgebruikte apparaat in huis, waar Apple tot nu toe nog niets mee doet. En dat is raar!

  19. Stel, ik zeg stel, Apple komt met een zogenaamde Smart TV. Dan zal de functionaliteit volledig op de VS gericht zijn.

    Kijk maar naar de Apple TV. Is hier qua functionaliteit niet te vergelijken met de VS.

    Ik heb zeer mijn twijfels of Apple zich gaat storten op de volledig verzadigde markt van tv’s.

  20. @Laurens: zeer juist, Siri op Apple TV werkt zelfs nog niet eens in Vlaanderen..☹️

  21. Elke tv is een domme tv als je hem niet aan het internet hangt 😉

  22. Tv’s zijn duur om te vervoeren via vliegtuig. Nogal zijn onhandig nemen veel plaats in het magazijn dus opslag maakt het duurder. (ja apple car zal ook veel plaats innemen maar die zijn toch op bestelling) Dus ik denk niet dat Apple zich hier mee gaat bezig houden.

  23. Zou mooi zijn, er vanuit gaand dat alle AppleTV functionaliteit ingebouwd is, maar daar twijfel ik niet aan.

    En voor de liefhebbers:
    En als die iTV komt, nou, dan heb ik een fantastisch mooie ‘domme’ TV te koop. Een echte Philips, waanzinnig mooi beeld (ondanks dat het ‘slechts’ HD-Ready is, maar het verschil met Full-HD is echt niet te zien!), voor de helft van de iTV (vaste prijs). 😉

  24. Hij heeft gigantische zwarte randen rondom het beeld dus zou heel goed een Apple design kunnen zijn …..

  25. @Sandra: oké duidelijk, zelf heb ik een 65 inch LG 4K TV maar heb geen last van de problemen die jij schijnt te hebben met reclames en icoontjes e.d. Vandaar dat jou reactie voor mij als een verassing kwam. Enige reclame wat ik dan wel heb dat is bij bijvoorbeeld ‘uitzending gemist’ of RTL XL dat er van tevoren 1 commercial tevoorschijn komt maar daar is dan ook alles mee gezegd.

  26. Tv’s zijn duur om te vervoeren via vliegtuig. Nogal zijn onhandig nemen veel plaats in het magazijn dus opslag maakt het duurder. (ja apple car zal ook veel plaats innemen maar die zijn toch op bestelling) Dus ik denk niet dat Apple zich hier mee gaat bezig houden.

  27. @johnnydebelg: Hoe denk je dat al die tv’s uit Azië (alles komt uit Azië!) hier komt? Per vliegtuig of boot en blijkbaar is dat helemaal niet te duur, want je koopt ook al een Samsung 55″ voor onder de 750 euro. En wie denkt dat de tv markt verzadigd is: ga ’s in de winkels kijken, ze vliegen de winkels uit!

  28. Origineel geplaatst door San
    Voor de liefhebbers van een domme TV; zoek eens op de Humax Pure Vision. Heb het apparaat zelf nog niet in het echt mogen beleven, maar het klinkt interessant.

    Philips maakt ook nog domme tv’s.

  29. TV, boring….

  30. Het gaat om het scherm. Wat je erop laat zien maak je zelf uit😜. Je zegt toch ook niet MacBook boring 😂

  31. Als de TV-scherm op deze foto écht van Apple is, dan zal het waarschijnlijk iets voor hun kantoren, hoofdkwartier, of de fysieke Apple Store zijn. Weet je nog toen er een patentaanvraag van Apple opdook met omschrijving “klein vierkantig communicatie apparaat met NFC”? Iedereen begon massaal te speculeren welk product dit ging zijn. Het bleek een speciale badge-lezer te zijn voor de deuren in “Apple Park”. Ik denk dat deze TV-schermen hetzelfde verhaal gaan zijn. Niet commercieel, maar voor intern gebruik. Het is ten slotte een technologiebedrijf met duizenden (13.000) werknemers in het hoofdkwartier alleen. Een groot scherm is een must voor hun werk.

  32. Paar grote problemen:

    a). Als het OLED is dan komt het uit de fabriek van LG. Geen enkele andere fabrikant kan OLED op dit formaat produceren. LG heeft dus een monopolie op die gebied.
    b). De prijzen zijn gedaald maar nog steeds hoog. 55″ rond de 2500, 65″ rond de 4500 en 77″ rond de 15k (!). Dat zijn prijzen van LG. Tel voor een Sony nog rustig 500 euro erbij. Voor Apple zeker een premium van 1000 euro. Kortom onbetaalbaar voor een gemiddelde consument.
    c.) Apple TV is een aardig doosje. Niet meer dan dat. Er zijn streaming boxen die véél geavanceerder zijn. Geen 4K, geen HDR. Verwacht dit jaar een update maar Apple loopt weer eens hopeloos achter de feiten aan.
    d.) Een eigen Apple televisie is alleen interessant als Apple van begin tot eind alles weet te regelen. Geen duizend aparte streaming diensten maar één abonnement op Apple Music en één voor Apple TV. Maar dan wil ik wel doe allerbeste streaming dienst met alle content. En dan wil ik best flink in de buidel tasten maar het moet dan wel echt top zijn. Beste films en series en alle content.
    e.) En dat lukt dus niemand. Netflix heeft zijn eigen series (no way dat ze die verkopen aan Apple) en alle grote studio’s ook. Maar 1 oplossing: Apple koopt Netflix en misschien ook Disney. Dat zou een enorme aardverschuiving zijn. Maar kost Apple ook tientallen miljarden. Maar het kan. Slimmer dan een auto maken in ieder geval…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.