Reacties voor: Gerucht: Apple gaat homeknop verwijderen op toekomstige iPhone en iPad

Apple zou van plan zijn om de homeknop op de volgende generatie iPhone en iPad te verwijderen. Bedienen doe je dan vooral met vingerbewegingen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 55 reacties

  1. Dat is ook het eerste wat ik dacht toen ik las over de gesture mogelijkheden. Die vervangen overduidelijk de homeknop functionaliteit..

  2. En hoe moet ik mijn iPhone op DFU-mode zetten? Ik wil gewoon het knopje behouden!

  3. Lijkt me sterk, dit zou betekenen dat je de iPhone niet meer met alleen je duim zou kunnen gebruiken…. Op de iPad zou het dan nog wel mogelijk zijn maar toch lijkt me dat ook niet zo waarschijnlijk…

  4. Hmm ik weet niet of dit de gebruiksvriendelijkheid ten goede komt… en dat is toch wel iets waar apple mee te koop loopt

  5. Dan kan je hem helemaal niet meer besturen met handschoenen aan (muziek door dubbel op de homeknop te drukken)

  6. En als je nou een game hebt met net die beweging waarbij de app zichzelf afsluit zonder dat jij dat wilt? Dit lijkt me erg onhandig

  7. Hij kan dan ok niet meer in dfu of recovery mode gezet worden

  8. @Laurens: Zou ik inderdaad een behoorlijk stomme fout van Apple vinden. Touchscreens bedien ik net als veel mensen alleen met mijn duim, gewoon met 1 hand. Hoop echt dat dit gerucht onzin is. Voor een iPad zou het wel kunnen aangezien je die toch niet met alleen je duim bedient.

  9. En je dan ook niet dubbel klikken voor de iPod functie, of in een keer terug gaan naar je 1e homescreen. Bovendien op je iPhone je 4 vingers naar elkaar toe trekken is niet zo relaxed, daar is het scherm niet echt groot genoeg voor. Op deze manier wordt die gesture uitgelegd op OMT.

  10. En met 3.5″ lijkt me dat ook niet optimaal. Want je gaat je iPhone dan op een vreemde schuine manier gebruiken als we de soort gelijke gestures van de iPad krijgen. Probeer maar, met swipen naar ee volgende applicatie (als of natuurlijk).

  11. Ziet er net super uit! Showcase

  12. In eerste instantie zou je inderdaad zeggen dat ze een grote fout begaan maar apple kennende zal het ongetwijfeld geniaal zijn.

  13. Helemaal goed! Weg met die knop.

    Alle functies die deze knop nu nog heeft kunnen eenvoudig op een andere manier worden aangeroepen.

  14. Hoe kan ik multitouch-en met mijn duim?

    Meestal gebruik ik mijn iphone met een hand en touch ik met mijn duim. Behalve nu tijdens het tikken van dit bericht.

    Ik denk dat de meeste iphone gebruikers veel navigeren met de duim en daardoor ook de home- knop nog steeds willen blijven gebruiken.

  15. lool ja op ipad is het mogelijk , maar ga jij echt met je hele hand op je iphone zo? nee gaat echt niet gebeuren op iphone anders moeten ze nogmaals een IQ test rond laten gaan in apple

  16. Dit gerucht zal wel onzin zijn. Mensen met een beperking zouden dan veel meer moeite moeten doen om een iPod, iPhone of iPad te gebruiken. Het is eigenlijk ook een soort merkreclame want ik herken een iPhone meestal aan de homebutton.

    Maar ja… ze hebben ook het clickwheel van de nano afgehaald.

  17. Wat maken mensen zich toch druk! Denk je nou echt dat apple een product op de markt gaat zetten wat niet werkt. Ze staan juist bekend over hun goede gebruiksvriendelijkheid en mocht de homebutton weg gaan dan verzinnen ze er vast iets anders op wat ook perfect werkt. Kijken of ze dan nog klagen of zijn jullie types die niet open staan voor wat vernieuwing?

  18. Ik was al bang dat iedereen hier vastgeroest begint te raken, totdat ik de reacties van KB en Krijn zag :).
    “waaaaahhhh hoe moet hij dan in de dfu” pfff kom op schei uit. Alsof de mensen die voor het eerst een automaat (auto) kochten opeens gaan schreeuwen: waaaaah hoe moet ik nu schakelen.
    Ik ben het er wel mee eens dat Apple er goed over na moet denken dat een mobiel toch wel met 1 hand bedient moet kunnen worden. Maar Apple kennende zullen ze daar wel iets op verzinnen.

  19. Op een iPhone lijkt me dit inderdaad niet handig, aangezien veel (ook ik) de iPhone met 1 hand vasthouden en tegelijk bedienen met die zelfde hand.

    Maar op de iPad daarentegen lijkt me het wel weer erg slim! Want een iPad bedien je toch niet met 1 hand.

    We zullen zien! Interessante ontwikkeling, dat wel.

  20. Laat me lekker verassen! Apple weet (over t algemeen) precies wat ze doen en hier is vast goed over nagedacht!

  21. Nee, niet nodig.

  22. Origineel geplaatst door KB
    Wat maken mensen zich toch druk! Denk je nou echt dat apple een product op de markt gaat zetten wat niet werkt. Ze staan juist bekend over hun goede gebruiksvriendelijkheid en mocht de homebutton weg gaan dan verzinnen ze er vast iets anders op wat ook perfect werkt. Kijken of ze dan nog klagen of zijn jullie types die niet open staan voor wat vernieuwing?

    Hmm, ik denk direct aan de iPod shuffle: achteraf bleek dat een shuffle zonder bedieningsknoppen toch niet lekker werkt. Ze hebben nu zelfs het oude ontwerp weer terug gebracht!

  23. EINDELIJK! Bij al mijn iphone is er stof rond de home button echt lelijk 🙂 geen stof meer 🙂

  24. Mensen met een handicap (dwz missende vingers) vanwege ziekte of spelen met vuurwerk hebben straks dus een groot probleem..
    Het voordeel is weer dat je een groter deel van je telefoon als scherm kan gebruiken.

  25. Hier is een filmpje hoe het gaat werke zonder home button.

  26. Photo Booth ftw! 😀

  27. Hmm.. Ik zal het wel missen..vond het handig vr tweaks nzo 🙂

  28. @marcooo: Geldt dat niet ook voor mensen die door vuurwerk blind geworden zijn? Hoe voorziet Apple hierin?

  29. Voor iPhone moet homeknopje wel blijven, telefoon moet jegewoon met 1 hand kunnen bedienen. Maar zo denkt Apple ook wel over denk ik, dus geen probleem.
    Ik denk dat het eerder voor de iPad is, ook omdat het in iOS 3.0 deze functie alleen in iPad te vinden is.

  30. Steve Jobs heeft al bij de lancering van de allereerste iPhone aangegeven dat hiermee zijn visie niet verwezenlijkt was. Hij wou een toestel dat geen enkele knop bevatte en enkel met touch bediend kon worden.

    Daarom is dit een heel logische stap in de evolutie van de iDevices, net zoals de patenten die Apple onlangs ingediend heeft voor een metalen behuizing die ook touch ondersteunt, waardoor je ook aan de achterkant van je iDevice bepaalde controls zou kunnen gebruiken, zoals het aan-en uitzetten van je toestelen.

  31. Persoonlijk vind ik het indrukken van de homebutton de vervelendste handeling. Ben dan ook wel lui aangelegd. De overgang van touchpad naar drukknopje heeft ook iets ‘windows’, zoiets van op start drukken om te stoppen, maar dan anders…

  32. Origineel geplaatst door Frankie
    @marcooo: Geldt dat niet ook voor mensen die door vuurwerk blind geworden zijn? Hoe voorziet Apple hierin?

    daar word al een dergelijke techniek voor ontwikkelt:

    apparaten zoals de iPhone zijn geweldig als je ze kunt zien, maar niet veel goed als je blind bent. Nu een nieuwe manier van presenteren brailletekens op een mobiel apparaat kan de eerste stap naar een braille-ready touch-screen telefoon.

    In braille, zijn de letters gecodeerd met behulp van een twee-bij-drie matrix waarin elk karakter wordt gerepresenteerd door een andere configuratie van verhoogde en afwezig puntjes op de zes locaties. Om te laten zien van deze stippen op een touch-screen apparaat, Jussi Rantala van de Universiteit van Tampere in Finland en collega’s gebruikten een Nokia 770 Internet Tablet, die een piëzo-elektrisch materiaal ingebouwd in het touch screen, dat trilt wanneer een elektrisch signaal wordt toegepast heeft. Het team geïnstalleerde software die opgeworpen A stelt dot als een enkele puls van intense trillingen en een afwezige dot als een langere trillingen samengesteld uit verschillende zwakkere pulsen

    ook word er iets met een flexibel touchscreen ontwikkeld waardoor onder andere letters en foto’s voelbaar worden.

  33. Dat is dan hetzelfde als bij de huidige generatie, iPod Nano, en guess what, daar is ook een dfu mode in verstopt.

    Ik kan me wel voorstellen waarom ze dit proberen, van mensen die hun iphone al langer hebben vooral de 3G en 3Gs hoor ik dat de homeknop het na een tijdje niet meer zo goed durft doen.

    Langs de andere kant, dit gaat nog problemen opgeven in de winter :p

  34. Ik vind het multitasking design van Apple niet optimaal.

    Het is erg omslachtig om een app uit te zetten. Ik denk dat de meeste iOS gebruikers niet eens weten hoe dat moet en dat de balk met opstaande apps bij deze mensen helemaal vol staat. Switchen tussen twee apps via de multitasking balk is dan zó lastig dan het opnieuw ‘openen’ van de app via het springboard veel efficiënter gaat.

    Ik kan me voorstellen dat er een gesture komt die een app naar de ‘multitasking’ achtergrond stuurt en dat de home knop de app als vanouds helemaal uit zet. Bij het uitvoeren van deze gesture komt de balk met achtergrond apps meteen naar voren. Deze rare balk zou eigenlijk een volledig modaal scherm moeten zijn.

    Ik zou dit een stuk makkelijker en duidelijker vinden.

  35. Om iets te kunnen verwijderen moet het toch eerst geplaatst zijn toch?
    Als er niets geplaatst is kan er niks verwijderd worden.
    Dus als van al de nieuwe iPhones de home knop verwijderd word zoals de titel en het artikel zegt …. ;}

  36. NEEEEEE, ik heb allerlei dingen via activator op home-knop en multitouch bewegingen 🙁

  37. Ps ik hoop wel dat het gewoon bij een appel verkoper kan, mijn home knop verwijderen van mijn nieuwe iPhone en dat ik erop kan wachten.
    Opsturen duurt veel te lang.

  38. Dit zijn allemaal geruchten we zien wel hoe het eruit ziet na de nieuwe iPad gereleased is.

  39. Zie het best wel gebeuren. De iPod nano heeft ook geen homeknop.

  40. En dan zit je op de fiets, pleurt je iPhone uitje handen alleen omdat je naar het homescreen moest :S

  41. Allemaal goed en wel, maar elke keer dat je jouw Iphone of Ipad uit slaapstand wil halen (en dat gebeurt veel), dan moet je elke keer op dat kleine knopje daarboven drukken? Lijkt mij niet handig…

  42. Vonden ze het teveel knopjes worden ? xd

  43. Absoluut tegen. Apple staat toch bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid? Dat wordt anders hier niet echt beter van…!

  44. Als dit waar is, dan heb ik hier alle vertrouwen in. Apple brengt heus geen product uit dat niet goed werkt. Mensen maak je niet zo druk.

  45. Ik zie het opeens voor me.
    Iemand schudt iPhone en knalt zo door tv heen…

  46. Dan hoeven we in ieder geval niet meer op de witte versie te wachten;).

  47. WEDDEN dat de iPhone (?) 5 (?) dan een 4″ NOVA scherm krijgt of iets dergeljiks?!

  48. Origineel geplaatst door tommy
    In eerste instantie zou je inderdaad zeggen dat ze een grote fout begaan maar apple kennende zal het ongetwijfeld geniaal zijn.

    Een beetje kritische blik op de wereld kan geen kwaad.

  49. Origineel geplaatst door Wiccon
    De overgang van touchpad naar drukknopje heeft ook iets ‘windows’, zoiets van op start drukken om te stoppen, maar dan anders…

    zucht…
    er staat intussen al jaren geen start meer op dat knopje,,, en het heet het start-MENU… (afsluiten via een appel menu? euh… ook lekker logisch als je het zo bekijkt)
    en vind je het dan nog stom: “shutdown -s -t 1” aanmaken als snelkoppeling en op je bureaublad zetten: geen start meer nodig 😉

    OT: ik vind dat knopje juist supertop! en het geeft het iPhone-idee… hoe ontgrendel je dan eigenlijk als het scherm uitstaat? de knop aan de bovenkant lijkt me onhandig om steeds op te drukken (mr kan wennen..)

  50. Origineel geplaatst door Hen
    En hoe moet ik mijn iPhone op DFU-mode zetten? Ik wil gewoon het knopje behouden!

    Knopjes gaan stuk, gestures niet…
    Van mij mag het allemaal wel gebeuren. Groter scherm is altijd welkom.

    Origineel geplaatst door KB
    Wat maken mensen zich toch druk! Denk je nou echt dat apple een product op de markt gaat zetten wat niet werkt. Ze staan juist bekend over hun goede gebruiksvriendelijkheid en mocht de homebutton weg gaan dan verzinnen ze er vast iets anders op wat ook perfect werkt. Kijken of ze dan nog klagen of zijn jullie types die niet open staan voor wat vernieuwing?

    Apple bracht anders wel een iPhone 4 op de markt met een fantastische antenne??? Daar al eens bij nagedacht?

  51. Alles went op ten duur dus ook dit.
    In het begin kon ook niemand wennen aan touch screens.
    Nu bestaat er bijna niets anders meer.

  52. Lijkt me heel sterk, zou dus betekenen dat Apps geen multitouch gestures meer kunnen implementeren aangezien die dan systeemwijd moeten fungeren.

  53. Meh,

    eerst de Clickwheel weg .. nu de Homeknop..

    Vond dat wel kenmerkende dingen voor het merk..

  54. Goed nieuws dus! Op mijn huidige iPhone(4) is de home-knop kapot. 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.